20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Lysandus
    Nekem nincs túl erős gépem (AMD +3000, nem dual magos, hanem szimpla, 1 GB ram, HIS Excalibur 9600XT Turbo vidkari) és nem szaggat 10*-es SETÁ-val sem. Igaz, hogy minden a minimumon van, és a catalyst controll centerben is levettem külön mindent, csináltam egy X3 profile-t.
  • Micsu
    Kösz az eddigi segítséget de lenne még1 gondom. Feltelepítettem az xtended modot, 1 csomó szektort telirakott argon mammouthal és a térképen az a neve hogy readtext 1324(pl), meg bbseken is vannak onyan hírek ameylek readtext(ide bármilyen szám)hibaüzenetként jelennek meg , mi lehet a gond?
  • SaGa Jr
    Nincs gond a SETA-val, ha nem nyomod 6x-os fölé (ennyi is bőven elegendő), nem fog akadni. Ha ennél nagyobb SETA beállítást akarsz, ahhoz valóban jobb gép kell.
  • chassius
    én úgy vettem észre, hogy a Ship installert nem veszi be.
    tehát nem lehet custom hajókat berakni a game-be.
  • SaGa
    Elysium of Light-ban biztosan van Jump Drive, de gyanítom a többi Goner szektorban is. Meg valamelyik mod miatt BBS-eken is hirdetnek, csak jó drágán. Jump drive-ot és átrakodó készüléket is...

Lucky Planetstől kb ugyanannyira van Elysium is és A két említett Argon szektor is. Ha nem akarsz sem kalózzal, sem xenonnan összefutni, akkor Elysium felé jobb menni...
  • klb
    Szerintem jumpdrive csak két helyen vehető, a Goner templomban Cloudbase South West szektorban, és a Terracorp bázisán a Home of Light szektorban.
  • Micsu
    lucky planetshez közel hogy tok venni jumdriveot?
  • Micsu
    hát megy újjak a shipyardok stb, de új szektorok nincsenek benne :(
  • Lockheed
    Nekem nem ment a régi mentésemmel ugyanis azt írta, hogy "your save is corrupt"... De ezek szerint (#7979) van akinek igen... Bár szerintem megéri újat kezdeni, annyiféle módosítás és fölfedezni való van benne, hogy igazán szórakoztató az elejétől fogva...
  • kisviku
    Jó régen jelentkeztem.
    Látom, szépen halad mindenki az Xtended-del.Háát sajna nekem sem időm, sem energiám nincsen hozzá és asszem nem is lesz a jövőben.
    De egy kérdésem volna:
    Hogy megy az X3-mal?Újrakezdés vagy folytatás?
  • Kalo71
    Itt a Galacticám amint dokkol a EQ Dokkba.
    Galactica

Ez pedig mégegyszer az általam kilopott map a gaméből.XTM map

• Micsu
    működik a régi mentésemmel is az extended mod, fasza, eddig nem arról volt szó hogy nem fog menni a régi mentésekkel, na mind1, kkva állat az biztos! hol tudnék venni khaak carriert?
  • dimre
    Én felraktam a bonus pck. abban van, a Spiltek árulják, az mkI 1,8 milka, az mkII 18 milka.Az Elitenek 4X25MJ pirate pajzsa van, kb 20 másodpercig tudom használni az útánégetőt.A kalóz pajzs cirka 20 ezerrel drágább simánál.
  • Kalo71
    Vettem Battlestar Galacticát!!! Most aztán annyi minden Xenonnak meg Khaknak!
    [IMG][/IMG]
  • klb
    Nekem momentán P4 3.0GHz, 1GB RAM, 7600GS gépem van. Az alap játék szépen futott rajta, akadozás akkor volt, ha beléptem egy szép tömött Xenon szektorba. A VGA úgy vettem észre elég volt, még a legnagyobb részletesség mellett is.
    Amióta felraktam az XTM0.7-et főleg SETA használatakor érezhető, hogy kevés a gép, nagyon zavaró a szaggatása. Én mindig quickstarton kezdek, amióta fent van a 0.7-es már az elején, amikor kívülről mutatja Bustert, is beszaggat. Illetve játék közben is rendszeresen. A lemezműveletek érezhetően több ideig tartanak.
    Megpróbáltam visszavenni a VGA beállításokból, de semmi változást nem éreztem. A szaggatás többnyire akkor jön elő, ha hozzányúl a vinyóhoz, így próba képpen berakok még 512Mb ramot, hátha az segít. A procit gyorsan felhúztam egy kicsit (3,3GHz) sok változás nem történt.
  • Walzer
    A Szektort letiltó parancs műkszik az extended-ben?
    Tagnap vettem észre hogy eltünt. :( a script installerben azt jelzi minden ok...de a gémben nincs... vki tud segíteni?:S:S
  • Kalo71
    Valaki talált már infót arra vonatkozólag, hogy a Ship installert hogyan lehetne működésre bírni az XTM-moddal együtt? Jó lenne egy Battlestar Pegasus.
  • SaGa Jr
    Ezt meg hogy érted?
    A script pack miatt, ami a javításokat tartalmazza, kell a script installer de ezen kívül más nem. Bemásolod az XTM file-okat a megadott helyre, az Xscript installer-rel aktiválod a javítást és ennyi. Indítod a játékot.
  • SaGa Jr
    Memória kevés (kell az a legalább 1 Gb), videokártya nagyon kevés (GF 6200 az angyon kevés lesz). A proci is elképzelhető hogy kevés lenne (elég procizabáló a program).
    Minimumra véve mindent talán akadásmentesen futna ha nincs nagyobb gyilkolászás vagy nem túl sűrű az adott szektor. Elindulni mindenképpen elindulna.
  • SaGa Jr
    Tárolónak, másra nem jók úgysem. Tudnak adni venni, de gyártani nem lehet bennük, mert nem gyárak. Nincs alapanyag igényük, nincs késztermékük, ezek csak kereskedelmi központok, semmi egyéb szerepük nincsen a játékban.
  • SaGa
    Az igen... Hogyé adják és hol? Most cseréltem le a kezdő Mamba-t egy lelőtt Nova-ra és kissé lassúnak találom...

ja: összefutottam egy Falconnal, amin 2 db 25-ös military pajzs volt. Ha nem programhiba, akkor a military pajzsok brutális tempóban épülnek vissza. Egy "védd be a szektort az invázió ellen" feladat volt, lőttem benne 3 M3-as, 2 M4-es és egy M5-ös hajót magamnak, meg kb kétszer ennyit ki is nyírtam, de ezzel a Falconnal nem bírtam. Lement a pajzsa majdnem 0-ra, de mire megfordultam, megint maxon volt, az enyémek meg minimum közelében. Végül otthagyatam a többi mercnek (4-5 M3-as 1 M1-es, meg 2 M6-os hajó), aki szép lassan kilőtték a pajzs mögül a hullját mass driverekkel. A pajzsa a felrobbanás előtt is maxon volt. Szivesen elfogtam volna. Sokszor ugranak ki úgy, hogy a pajzs még ép, csak pillanatnyilag le van merülve...
  • SaGa
    Igen... A sűrű mentés ebben a játékban igen fontos. Jó az az automata a leszállásoknál, plusz ha elvállalsz valamit egy állomáson, szintén érdemes menteni egyet, mielőtt elindulsz...

Getsu Fune déli kapuja sérült, ahogy a bbs üzenetekben olvasgatom. nem azon törte össze magát a masinád?
  • erdos
    Erre én is kíváncsi lennék mire jó a saját EQ meg Trading station...
  • chassius
    akkor az EQ dock semmire sem jó?
  • Zombye
    Most egy picit idegzsábás lettem.

A dolog úgy történt, hogy a Split Kajmán SzuperFréjterem a szemem láttára verte szét magát GetsuFune Keleti kapuján...

Mivel fullra fel volt már húzva minden szempontból, tömve volt minden jóval, és ő volt az egyetlen kereskedőhajóm (rajta kívül még csak 1 Jaguár Raiderem volt, így kicsit érzékenyen érintett a dolog. Így most visszatöltöttem egy korábbi mentést, itt még sajnos csak egy Mercury Tankerrel kell vánszorognom, és még a Jaguárom sincs meg, mert ahhoz elég szép Split Reputáció kell. Így most szívtam egy szép nagyot. Ha viszont bekapcsolom az AutoSave funkciót a dokkolástól, marha lassan ment.

Most törhetek fel megint, mint a talajvíz.
  • dimre
    Egy kis Split tunning.:))
    Elite útánégetővel
  • Lysandus
    Hol lehet nvidiumot szerezni ezeknek a nyomoronc sohenenek?

A sohen küldit 0.7-ben nem csak argon állomásokon lehet felvenni. Gyakorlatilag második harmadik leszállásra ott lesz a bbs üzik között.
  • Lockheed
    Most tervezem beindítani a CombatPilot projectet, ami ugye M5 -ös hajókkal kezdődik, és szerintem a Terran kishajók elég Überek a kezdő pilcsik számára... MaxSpeed : 432; Acc: 53,71; Shld: 7x1Mj(!!!!!); Shld/Laser Gen: 140/1600; 6MAIN és 2AFT(!!!)Turret.

Igen jó kis hajók! :)
  • Kalo71
    Na! csak be tudtam tenni végre.
  • Kalo71
  • Kalo71
    Szerintem a video elég, de a proci gyenge lesz. És a memória is lehetne több. Én azt tapasztaltam, hogy 2GB rendszer memória mellett majd 1GB lapozófájlt is használ a játék alatt a gép. A core duo E6300@2,8Ghz egyik magja ha 10x időgyorsítást használok 100% terhelésen van. Sajna a játék nem használja ki a kétmagos procikat.
  • Micsu
    xtm7 elindításához mien progik kellenek?
  • SlaCker
    Hali mindenkinek.1 kérdésem lenne.Hogy futna ezen a configon?:Geforce 6200, Amd Athlon 2500, 768MB memori.Előre is köszi a segítséget.
  • Kalo71
  • Kalo71
    Köszi. Megnézem- Jelenleg egyébként mér van APBE, AHEPT, GPPC és egy BFAA komlexem. Talán most veszek egy Centaur MKIII Vanguardot. Hátha azzal jobban megy.
    Már két napja megy a gépem egyfolytában. SETA 10-el esténként, hogy jöjjön a cr.
    Egyébként SETA val nem csökken a repi, csak a kereskedelmi és a harci rang. A többi nagyon lassan de emelkedik SETA alatt is.

• SaGa Jr
    Várj még, ne akarj azonnal átmenni. Idő kell, hogy rendesen kiépüljön a kapcsolat a Földiekkel. Erről többnyire olvashatsz híreket a BBS-en. Majd nézz vissza pár óra múlva.

Ha ekkor sem megy, akkor tornásszad fel magadat Hero of the Federation rangig. Akkor már átengednek.

Ámbátor lehet hogy a kapu őrsége mindvégig ellenséges fog maradni, így max a nagy sebességgel áthúzol közöttük és belemész a kapuba, megoldás marad.

Sztorit nem játszottam mostanság az XTM .7-el. De például custom game során ha aktiválom a Terran szektorokat, akkor nem kell ekkora Argon rang (elég volt a Federation Overwatch).
    Plusz nincs is őrség a kapu körül. Legfeljebb akkor derül ki hogy miként viseltetnek az ember iránt a Terran-ok, mikor átlép a kapun. Ha nem vagy szimpi, akkor lőni fognak.

A Sohnen szál felvételéhez ajánlom a BBS hírek átolvasását. Az Argon szektorokban szokott lenni egy kereskedő aki ismeretlen hajó koordinátáit adja el.
  • SaGa Jr
    EQ dock nem gyártásra való. Nem gyártasz te ott semmit.
    Hajót a HQ-ban tudsz majd építeni, ha megvannak a tervek és a zépítéshez szükséges alapanyagok.
  • Kalo71
    Szevasztok!
    Végig csináltam az alap küldetést, Argon Protector of the Federation lettem. De! Ha beteszem a lábam Heretics Endbe, a Teerran hajók felszólitanak, hogy húzzak a fenébe. Ha nem teszem a harmadik után szétlőnek. Ha megpróbálok közvetlenül e Föld rendszerbe ugrani, azonnal szétlőnek. Miért? Tudja valaki?

A Sohnen küldetést hogy kell elkezdeni?

Kiszedtem a komplett mapot a játékból. Csak rendszer nevek és kapcsolatok. http://web.t-online.hu/kalocsaij/images/xtm-map.JPG
    :)
  • chassius
    na, a storynak vége.
    elkezdtem kiépíteni a birodalmam.
    már most elég húzós, mi lesz később?
    az EQ dock-ban lehet valamit gyártani?
  • SaGa Jr
    Vannak hajók amik képesek pontra ugrani. Azaz nem kapuhoz csak ugorhatnak, hanem megadott koordinátákra. Ilyesmikre emlékeim szerint a Terran csónakok meg az M0-ás széria képes.

Lehet hogy itt lehet mindössze bevetni a terran "kapuhajót". De az számomra még rejtély hogy az mit csinál.