20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Micsu
    manuálisan? c betűt nyomok nem tum kiválasztani a dokkolást:(
  • Lockheed
    Nekem is ilyen, válaszd ki a TerraCorp HeadQuarters -t és manuálisan dockolj rá... Bár nekem engedi automatikusan! Ha Capital Ship -ben ülsz, abból egyszerre csak egyet enged, szal ha vki már áll benn, akkor várd meg míg elmegy...
  • Micsu
    egyébként meg nemtom miért a terra corp shipyardra meg a terran shipyardra nemtok dokkolni, meg egyben van az equipment dockal vagyis 1 épületnek jelzi, találkozott már valaki ilyesmivel?
  • dimre
    Jó kérdés, elöször próbálj meg baráti viszonyt kialakitani velük (kalózként kezdtem).Az elején probáltam becserkészni egy hajójukat,por se maradt belölem, még megközeliteni se tudtam.BBS küldiben segítettem egy vadászuknak, jutalmul megadták a [URL=http://kepfeltoltesbcs.extra.hu/files/sohnen_dyson_sphere_2_galleon_m11181158368.jpg]"TS"[/URL]helyét.Shipyardot még nem találtam.

Sohnen Dyson Sphere
  • hapi
    Segítsetek légyszi! Most lett gépem, időm x3azni. Teljesen noob vagyok, az elején derítgetek a discoverrel és közben kereskedem a mercuryval. Vettem best buy és best sell locatort vagy mit de ha a felderítőn van akkor a azokat a sectorokat nézi ahol a felderítővel járok ha meg a mercuryra teszem akkor nem működik. Hogy kell használni?
  • Micsu
    fúú most találkoztam sohnen hajókkal , kva brutálok, lehet valahol venni ilyeneket?
  • kobra223
    x3-nak nyomába sem ér. szerintem
  • Lysandus
    Sejtettem, hogy vmi ilyesmi lehet. Tengerészeket árulnak ott, ahol a hajót vettem! :-)

Egyébként persze hogy felmegy a vidarra. Ez a standard fegyvere. Egyébként az az AEMP, amit a hajóval vettem az felkerül alapból, csak az max 2, mert annyi fér el egy dokkban.

Köszi!
  • Micsu
    Elég szomorú mert ahhoz képest hogy kicsi kurva jó gép, főleg hogy lehet vele dokkolni bárhova, másik kérdésem

Boron Krait - hol lehet ilyet venni vagy szerezni?
  • SaGa Jr
    Nem lehet venni Hyperion-t. Azt megszerezni lehet csupán.
  • Zseblovag
    Chas! Én ura feltettem az alapot, erre a xtm07-et erre a patch-ot majd erre egy pár scriptet és végül a shipinstallert. A shipinstallerben feltettem a bsg pegasust meg a viper VII-es vadászt és amikor indítom a x3-at akkor nem állítok át semmit a modfolder menü alatt és műxenek a berakott hajók....
  • r4pt0r
    Ohhh találtam egy gyönyörű szektort. Itt van 2 kép (mind2 ua. a szektor). Kingdom's pride a szektor neve.
    kép1
    kép2
  • Micsu
    az xtended modban van olyan m7es hajó amivel tok dokkolni gyárakra pl ssp re, olyanra gondolok mint pl a hyperion, tényleg hyperiont lehet valahol venni?
  • chassius
    bocsi
  • chassius
    Kalo70-->te az Xtended-el nyomulsz vagy az alappal?
  • Kalo71
    Fel lehet, csak kicsit macerás volt elsőre. Már fel van fegyverezve a Galacticám. Elöl 12db GammaPPC oldlakon összesen 24db. Beta Flak AA. Már csak pár pajzs kell rá.

• SaGa
    Kösz...
    Úgy 2 óra múlva már én is meg tudom nézni...
  • Amaro
    Lerántottam, sok kis apró fájlból tesz fel 3GB-t. A HDR és társai ki-be kapcsolható, külön motor íródott a régi kártyákhoz, azokon szép, a HDR tulajdonságaitól nem vagyok elhasalva. Telepítéskor amúgy hatalmas nvidia reklám... Sztorit kezdtem, aztán fél órán konfigoltam a joyomat, de lehetetlen, mert a throttle-t nem érzékeli, tolóerőt nem lehet állítani.
    Az eleje elég kiábrándítóan arcade, és mikor nekem ütközve egy hajó kongó hang kíséretében lepattant rólam, és még a pajzsom se ment lejjebb, kiléptem. Dolgoznom is kéne, majd egyszer még ránézek, de nem sokat jósolok neki. Közelébe se ér az X3-nak, de még a Freelancernek se így első ránézésre, úgyhogy aligha kerül melléjük a polcra.
  • SaGa Jr
    Rámegy egyáltalán arra fegyverállásra amire rá akarod tenni?
    Egyébként meg csak és kizárólag a HUD-on keresztül tehető be manuális kiválasztással. Fegyver menüben nem tudod kiválasztani. Tehát a normál űrben repkedve szépen végigmész a bal alsó sarokban lévő fegyvereken és kicserélgeted az AEMP fegyverre az ott lévőket.
  • SaGa Jr
    Rámegy egyáltalán arra fegyverállásra amire rá akarod tenni?
    Egyébként meg csak és kizárólag a HUD-on keresztül tehető be manuális kiválasztással. Fegyver menüben nem tudod kiválasztani. Tehát a normál űrben repkedve szépen végigmész a bal alsó sarokban lévő fegyvereken és kicserélgeted az AEMP fegyverre az ott lévőket.
  • SaGa Jr
    Az ok igen egyszerű. Azzal a fregattal a következő módon megy a hajók elfogása:
    1. Megszálló erők vételezése.
    2. Ellenséges hajó pajzsainak lelövés.
    3. Piracy menüben a megfelelő billentyű lenyomása.

Pár szót a megszálló erőkről:
    Összesen 5 típus van belőlük. A leggyengébb a Slave. Aztán mercenaries. Utána jön a military personel. Eztán marines és végül cyborgs.
    Különféle akadémiákon és erre szakosodott állomásokon beszerezhetőek.
    A legerősebb a cyborg, de az illegális. Csak a Paranidoknál vagy a Teladiknál kaphatóak.

De ajánlom bőszen áttanulmányozásra az XTM oldalán a főoldalról nyíló FAQ részleg alapos megsasolását. Ott sokkal több és részletesebb infó is van erről. MEg arról is, hogy an lehet vásárolni az NPC gyárhajókról...
  • SaGa
    Tárgytalan...

Egyébként meg aszomóndja: more than 14 spacecraft... Ez tipikusan mondjuk 15-16-ot szokott jelenteni, ami azért az X3-hoz képest gyengusz. Meg 48(?) rendszer, ami szintén nem sok...
    Meglátjuk. Ha az RPG kitétel nem csak a hajó fejlesztésben merül ki, még jó is lehet. A vélemények szerint a grafikus motor jól optimalizált a már említett HDR3-as kártyákra...
  • Bucser
    ahogy olvasgattam review-t róla mintha inkább olyan lenne mint a freelancer.. azaz közelében sincs az X3-nak szerintem.
  • SaGa
    Demo, vagy full? Honna?
  • SaGa
    HDR 3.0-t tudó videokártya kell neki, így nem is mindenhol menne az X3 helyett...
  • r4pt0r
    Nem minden a graf, most szedem majd meglesem mi a helyzet.
    De szerintem nem lesz jobb mint az x3.
  • erdos
    soha :-)
  • kisviku
    Hmmm, nem is csúnya.
    Bye-bye X3?
  • Amaro
    Újabb versenyző a boltokban:
    Space Force - Rogue Universe
  • kisviku
    Én csak a vetőmagot ismerem, a dual magot nem...
  • DeviloftheHell
    igen a 300 megás core file
  • Micsu
    tom, xscript installerel tettem fel... másvalami esetleg kéne?
  • r4pt0r
    Igen de ezt fel is kell telepíteni.
  • Micsu
    hi

hát én 1 hozzá tartozó scriptet töltöttem csak le, esetleg kell többet is?

http://www.thexuniverse.com/viewtopic.php?t=3523

azt a scriptet töltöttem ami ittvan
  • Lysandus
    Mer így csak heptekkel tudom szerelni.

Az OTAS hajók sem gyengék. Viszont nem tudom, hogy a HFC-vel hogy kell hajókat elfogni. Mert az ordersben megjelenik, hogy piracy, csak a capture ship nem lesz aktív. De nem értem, hogy miért???
  • Lysandus
    Nem tudja valaki, hogy miért nem tudom felrakni az alfa electro magnetic cannont a terran vidaromra?
  • Amaro
    Tényleg jó régen jelentkeztél, de jó hallani, hogy rajtam kívül más is szenved idő és energiahiánytól . Elvileg X3 konverterrel átpakolható a birodalom, de a biztos az újrakezdés, én is azt tettem, karácsonyra tán el is jutok arra a szintre, ahol most járnak a többiek

Micsu: neked azért megy a mentésed XTM alatt, amiért readtext problémáid vannak. Érthetőbben: vagy csak a modot (rar) tetted fel, és a hozzátartozó scripteket (spk)nem, vagy rosszul települtek a szkriptek. Újrainstall javasolt.

Akadozás: Nehéz kérdés, nagyon konfig függő a dolog, egy jól összerakott és telepített gyengébb gép lepipálhat egy elkonfigurált erőművet. SETA ügyben alapvető a processzor ereje és a directX állapota (ez utóbbi akkor jó, ha a 2.0.x-es patch azt mondja, újabb directX codec van a gépen, ezért nem ajánlott a beépítettet telepíteni) videókártya terhelését lehet állítgatni, a prociét nem, pedig az egyre nagyobb lesz, ahogy haladtok előre a játékban és nő a birodalom. Szóval a puding próbája az evés, ahogy az angolok ezt oly találóan megfogalmazták - mindenki kikísérletezi a saját gépére való beállításokat, ahogy ezt tettük annó a X3 megjelenésekor.

• Lysandus
    Újrakezdés
  • Lysandus
    Megvan. Egyébként nem tudom észrevettétek-e de ezen a szuper térképen nvidiumot is lehet keresni. Qrva jó!

A sohnenes ucsó küldi nálam is plútónium szerzés volt, de más szektorban mint dimrének. Sajna addig kell keresgélni az állomásokon, ameddig meg nem látja az ember a kérdéses küldit valamelyik BBS-en. A küldi lényege nekem is ugyanaz volt (szimpla kill) de én nem találtam a fickót a célszektorban. Majd megpróbálom újra.

Egyébként nekem is Getsu funban nyirta ki magát az egyik UT-m! :-)
  • Lysandus
    :-DDD Én a kedvenc pirate novámmal voltam így. Az volt a trükkje, hogy mikor 20 perc után lelőttem a pajzsát, akkor kilőtt rám egy unknown objectet. Voltam vagy 200-700 m-re a hátsó torony persze lelőtte (mis def-en volt) úgyhogy game over. Mindketten meghaltunk. Ott is hagytam a francba. Szórakozzon vele aki akar! :-)))

Egyébként pirate base-ken lehet venni néha spéci fegyvereket. A BBS üzik között érdemes keresgélni. Véletlenszerű, de nekem volt már gamma kyon emitter is.