20430
-
Lysandus #8150 Hu, figyu, valahol itt a fórumon be van linkelve. Azt töltöttem le. Pár nappal az 0.7 megjelenése után rajta fel valaki. -
Berv #8149 pl ?:) -
chassius #8148 neked milyen táblázatod van?
én csak a 0.6-oshoz találtam.
abban meg nincs benne. -
Lysandus #8147 pl "r" gomb lenyomása? -
Lysandus #8146 Hát, én úgy látom, hogy benne van a táblázatban ez is. Pl: Boron skate: 4*25MJ military. Gondolom ahol nincs külön megjegyzés, arra csak a sima megy fel.
Másrészt pedig a ship infókat kell figyelni alaposan. Nem árt pl minden shipyardos szektorba satot rakni, így bármikor lehet venni hajót akkor is, ha máshol van az ember (persze csak trading system extensionnal). És ezzel a módszerrel bármikor lekérheted a hajók adatait is. -
chassius #8145 to Saga Jr
visszavonom, amit az előbb írtam.
nagy bunkóság volt tőlem, de tényleg nincs leírva, hogy milyen pajzsot lehet a hajókra tenni.(legalábbis abban ami nekem van meg.)
mindegy, majd egyesével megnézegetem. -
chassius #8144 to Saga Jr:
köszi, hogy szőke nőnek néztél.
a táblázat megvan, de ott nem nem írja, hogy a pajzsból milyen megy rá a taligára.(úgyértem, hogy sima, pirate vagy military)
én viszont ezekre vagyok kíváncsi.
hogy érdemes-e olykor olykor kikezdeni 1-1 military-s hajóval, hátha hátra hagy 1-2 jó holmit. -
Berv #8143 Srácok, nagyon köszönöm, kimerítő válaszokat kaptam, próbálkozom is vele :)
Azt hiszem akkor harcigépben maradok, és távmenedzselem a kereskedőhajóm.
Viszont... mivel csalom elő azt a menűt, hogy akkor is lássam mindkét hajóm, ha nem egy szektorban vagyunk ??? -
Lysandus #8142 Még egyszerűbb valakitől megkérdezni Akela's Beaconban, hogy way to the nearest shipyard. Utána már rajta lesz a térképen. -
Lysandus #8141 Nem megvenni kell, hanem elfogni! :-)))
Egyébként nekem a kyon emitterek jobbnak tűnnek, mint a terran fegyverek. Bár most az utóbbiakat használnám. Csakhogy a földi szektorokban áll a gazdaság. Éppen ennek a beindításán dolgozom. Nagy meló lesz, mert furán vannak telepítve a dolgok. A bányák két szektorban ömlesztve, és ugyanez igaz a kajagyárakra is. -
Akeela's Beacon. Pontos koordinátákat ne kérj, mert nem fix, új játék kezdésénél generálja 50-80k eltéréssel, de mindenképpen ott lesz. Ajánlom scorp remek térképét, azt futtatva megtalálod. -
r4pt0r #8139 Valaki meg tudná mondani melyik szektorban van az Otas HQ, mert minden szektort megnéztem de nem találom. Egy kereskedőt találtam akinek kellet segíteni, adott egy koordinátát hogy ott találok egy hajót de az se volt ott. -
SaGa Jr #8138 Viszont a mantist soha nem is fogod tudni megvenni. Az elérhető (megvehető) Sohnen hajókkal meg találkozhatsz a Sohnen Dyson Sphere-t tartalmazó szektorban. Ezekre a gépekre meg a normál fegyverek mennek fel és ne ma Sohnen spéci cuccok meg különleges pajzsok.
Tehát marad elsődlegesen totális pusztításra a Terran fegyverzet. -
r4pt0r #8137 Nekem egy txtben volt, de megkerestem neten is fent van: Itt -
Lysandus #8136 A sohnenekkel nem veszik fel a versenyt. A vidarban is kinyír 2-5 lövéssel a mantis. És a kalózokkal is vigyázni kell. A kyon emitterek gyilkosak, egyszerűen nem lehet őket kimanőverezni. A vidar nem túl gyors, a kalózok meg azok, egyszerűen túl sokáig marad lőtávban az ember. Egy carrackot még elfog vele az ember, de a reaver már nagyon húzós. -
Ez megvan valami olvashatóbb táblázatban is, mert így elég keszekusza. -
És a sima teherhajó ha a bázishoz van rendelve akkor az istennek nem vesz EC-t hanem galoppozik haza natúrba ha kifofy. Ha éppen egy xenon szektoron a legrövidebb akkor arra, még ha le is tiltod azt a szektort a szkripttel. -
SaGa Jr #8133 Csak a pajzs. A fegyver nem feltétel, ellenben a fight software az. -
SaGa #8132 Mintha az UT egyik feltétele lenne a fegyver is. vagy csak a pajzs?
Azt meg simán be lehet állítani a toronynak, hogy csak a rakéták ellen védekezzen. A sima teherhajó nem ugrik külön parancs nélkül sehova, az UT meg megoldja magának. Pl ha van elég pénze még drone-okat is vesz...
-
r4pt0r #8131 És hogy legyen teljes a Terran hatalom itt az alap játékban lévő M2es tulajdonságai.
Price : 144M credits
Class : M1
Hull Strength : 165,000
Speed : 60 m/s to 120 m/s
Steering : 0.5 % to 1 %
Acceleration : 5/s
Reactor Output : 12,000 MW
Weapons Energy : 300,000 J
Weapons Recharge : 9,000 J/second
Capacity : 12,000 / 12,000 units
Containers : Station class (ST)
Dockable ships : 40
Turrets : 40
Maximum : 12 x 1GJ
-
r4pt0r #8130 Éljen a szerkesztés és elölnézet hiánya. -
r4pt0r #8129 Name Price Dist HDMG SDMG E H/S S/S H/E S/E Refire
GPPC 979.2K[szin=green]/[ 6.6km[szin=green]/ 5670/32375/288/8,411/ 48K /19.7 /112.4/ 89r/m
GKE 172.8K/ 4.9km/ 4500/ 7500/500/6,450/ 10.8K/9 / 15 / 86r/m
BFC 748.8K/ 1.5km/ 2500/17325/750/2,333/ 16.2K/3.3 / 23.1/ 56r/m
AEMC 288K / 2 km / 2000/ 1260/ 31/10.5K/ 6,594/64.5 / 40.6/314r/m
BEMC 576K / 9 km /42000/32767/383/154K /120.1K/109.7/ 85.6/220r/m
Dist = lőtá
H DMG = Hajótest sebzés
S DMG = Pajzs sebzés
E = Energy használat lövésenként
H / S = Hajótest sebzése másodpercenként
S / S = Pajzs sebzése másodpercenként
H/E = Hajótest sebzés/Energy
S/E = Pajzs sebzés/Energy.
r/m = lövés/perc -
fegyvert ne tegyél teherhajóra!!! Csak kinyíratja magát!! Legyen benne EC és jumpdrive oszt ha szar van elugrik vagy bedokkol valahova. -
SaGa #8127 Javítás: Ha összejött úgy háromnegyed milliód (nem 34), akkor vehetsz TS...
Arra azért figyelj, hogy a kereskedéshez is maradjon pénzed.
Azt is megteheted, ha van a hajódban Trading Extension, meg távvezérlő szoftver (nem ugrik be a neve), hogy nem Te utazgatsz a lassú kereskedő hajóddal, hanem maradsz a hadihajóban, azzal felderíted az univerzumot, csak parancsokat adsz a TS-nek, hova menjen, mit vegyen, mit adjon el. Ahhoz, hogy meg tudja védeni önmagát, kell rá pajzs, fegyver a toronyba és harci szoftverek. Beállítod, hogy amikor végzett egy feladattal, jelezzen, akkor kapsz egy message-t a személyes komodon, és adhatod a következő parancsot. Amelyik szektorban bent van egy hajód, az ottani állomások adatait látod távolról is, így meg tudod állapítani még leszállás előtt, hogy érdemes-e egyáltalán... -
SaGa #8126 Egy választ már kaptál, amire csak ráerősíteni tudok.
Egyrészt el kell döntened az elején, hogy milyen stílusban szeretnél játszani. Vagy harcos leszel, vagy kereskedő.
A kereskedés nehezen indul be, de folyamatosan lehet fejlődni. Egyrészt figyelj arra, amit már írtak: az áruféleségek ára attól függ, hogy mennyi van belőle az adott gyárnak. A Tading Portokon sosem változnak az árak, ott mindig minden ugyanannyiba kerül, ezért azokkal kereskedni nem nagyon éri meg. kivétel, ha magadnak veszel hajóalktarészeket (hajtómű, raktér, kormánymű, segédszoftverek), vagy ha valamit végképp nem kapsz meg másutt. Illetve a már említett whisky (Space Fuel), amit tényleg CSAK azon a trading porton tudsz eladni, vagy kalózbázisokon, de mire odaérsz, ezerszer kibökhetnek a rendőrök és vagy eldobod, vagy kilőnek, így az veszélyes, mindaddig, míg nem lesz egy jumpdrive-od. Ha azt vettél, akkor lehet a piát vinni ore Belt-be is, ott van egy kalózbázis, az is veszi, de ők sem korlátlan mennyiségben, így erre alapozni a meggazdagodást, nem érdemes.
Szolíd de folyamatos üzlet az energia celle és a silicium (Sylicon Waffers). Mivel ezek összefüggnek (a teljes folyamat: szilícium -> kristály -> energia cella) a kezdetnek kiváló pl kis hajóbal Ore Beltben venni olcsón (12-14 cr) energiacellát, és ezeket eladni pl 4 szektorral feljebb a szilicium bányáknak (Sylicon Mine). Ezeknek sok kell a termeléshez. Ha összejött úgy 34 milliód, akkor vegyél egy TS osztályú hajót, azokon már a szilícium is elfér (XL raktér kell hozzá) és meg tudod csinálni a teljes körfolyamatot: szilíiumot veszel Argon Prime-tól két szektorral északra (meg onnan eggyel keletre), lehozod a Crystal Fab-okba, onnan meg kritályt viszel Ore Beltbe a Solar Power Plantoknak. Itt feltankolsz EC-val és viszed föl a bányákba és a Crystal Fabokba. Ha jól ütemezel, mindig lesz sok venni valód és jó árat fizetnek az eladandóért, mert épp lemerülnek.
Amikor egy állomáson szétnézel, mit lehetne venni, vagy dni, mindig mutatja a raktárkéslett és a mellette levő csík azt, hogy az ő raktárukhoz képest ez milyen arány (ott a mya is, akár ki is számolhatod) Ha az alapanyag raktáruk kimerülő félben van, drágán veszik a cuccot, ha a késztermékből sok van olcsón adják. És fordítva.
Ha figyelsz, fel is tudod pörgetni a termelsét, mert a legtöbb gyárnak másodlagos alapanyagok is kellenek. Pl kaja. Hiába tömted ki a gyárat elsődleges alapanyaggal, ha a másodlagosból hiánya van, nem termel. ilyenkor el kell ugrani ilyesmiért is és feltölteni.
Azt sose feledd, hogy nem csak Te kereskedsz, sőt a legtöbb gyárnak van saját flottája, ami feltölti a ksézleteit, így ha lassú a hajód, lehet, mire odaérsz, ugrott a jó üzlet...
Sose tankolj fel annyi árut, amit nem tudsz egyszerre eladni. Minden gyár véges mennyiséget tud felvenni bármiből. Ha valamit egy helyen eladnál vagy vennél, azt mindig egy tátelben tedd, mert a Te akciód is befolyásolja az adott helyi árat. Ha veszel egy kis tételt, akkor a következőt ddrágábban adják. Amit egy tételben adsz vagy veszel, annak minden darabjáért annyit fizetnek vagy kérnek, ami az induláskori aktuális ár.
Ha sok mpénzed lesz, vehetsz több hajót, ezeket akár kézzel irányíthatod, akár vehetsz beléjük "pilótát", aki később universal traderré fejlődve bebarangolja a szektorokat helyetted és a te pénzedet szaporítja. vehetsz gyárakat, ahol saját termelési sorokat tudsz összerakni. Pl az EC-ből egy csomó helyen hiány van. Ha beraksz egy erőművet ilyen helyre, mindig lesz vevőd, csak ne feledd: kell a közelben szilicium bánya és kristály gyár.
A harcos élete egész más. Ott abból élsz, hogy harcolsz. Ha ügyes vagy, elfohatsz hajókat (kilövöd belőle a pilótát és otthagyja neked a hajót), amit eladhatsz. Meg vállalhatsz feladatokat pénzért (vidd ezt oda, lődd le azt, stb...). Kalózkodhatsz is, csak egyre többen fognak nem kedvelni érte... -
SaGa Jr #8125 Tény, hogy nagyon gyorsan lelődözik az embert a Terran hajók. :-)
Az AEMP lövedékének sebessége megegyezik az AHEPT sebességével (tűzgyorsaság detto), a BEMP meg a GPPC-vel egyenlő sebességgel és tűzgyorsasággal köpi a csomagot kifelé.
Nem is véletlenül brutálisan drágák ezek a játékszerek és szinte alig kapni őket még a Terran szektorokban is. -
SaGa Jr #8124 A kereskedés folyton változik. Van kereslet és kínálat is egyaránt. Megnézed milyen alapanyag kell egy gyárnak, megnézed mennyi van belőle pillanatynilag. Ha sok van vagy tele van, akkor felesleges oda vinni az adott anyagot, mert nem kapsz érte jó pénzt.
Ha kevés van akkor keresel egy gyárat, ahol a kérdéses terméket termelik. Minél jobban tele van a gyár a termékkel, annál olcsóbban adja. Bevásárolsz és elindulsz vissza a másik állomáshoz, ami ezt a terméket használná fel.
Ha még mindig hiánya van, akkor jó pénzt kereshetsz a tranzakcióval.
Energy Cell mindig jó biznisz. Nem hoz nagy nyereséget, de mindig kell mindenhová. Keresel egy SPP-t (Solar Power Plant) és jó olcsóért televeszed a rakteredet (max 14-ért vegyél, mert különben túl kicsi lesz a nyereséged). Aztán keresel egy gyárat, nem trading station-t vagy EQ dock-ot vagy hajógyárat, hanem termelő gyárat, és megnézed mennyiért venne energiacellát. A minimum ára a cellának 12 credit, a maximum amiért eladni tudtam totálisan üres gyárban az 21 credit.
Kezdetben nem rossz biznisz, ha felmész a Herron's NEbula szektorba és az északi kapujánál lévő lepárlóban veszel Space Fuel-t. Vigyázz, ez illegális cucc (marha drága pia). Ugyanezen szektor Argon Trading Station-ján meg eladod. De mivel csak korlátozott számú fule-t tud felvenni, így hamar telítődik. Minél több van a trading station-ön, annál kevesebbet fognak érte fizetni. Ahogy fogy a lepárlóból a cuc, úgy adják egyre drágábban.
Ez így megy mindenhol a játékban. Ha tele a gyár a termékkel, akkor olcsón adja, ha alig akad akkor marha drágán. Ha valami nagyon kell egy gyárnak, akkor azért jó pénzt fizet, ha viszont telítve van vele, akkor semmi hasznod nem lesz a bizniszen. -
Berv #8123 szevasztok!
Annyira összetett ez a játék, h. nem is értem :)
Pedig nagyon tetszik, de mindig elfogy a pénzem, stb.
A kereskedés sem úgy alakul, mint szeretném, vannak tippjeitek, h. mit hol, mire, merre ? :):)
Köszönet, Berv -
SaGa #8122 Nem tudom mi volt, én vonósugárra gondoltam, de akár CIG is lehetett. Eddig nem találkoztam vele, most meg minimum 2 alkalommal. Egyszer kalózokkal, egyszer meg khaakokkal (vagy Xenonokkal) ment a hirig... -
Édes istenem, azért ez kicsit túlzás... 
Egy fullos galactikával a rengeteg ágyúsora miatt talán lehet esélye ellenük az embernek. Bár a lövedés sebességétől meg a tűzgyorsaságtól is sok függ, még nem láttam élőben mit mutat. -
SaGa Jr #8120 Biztos hogy vonósugár volt? Mert ezesetben eleve van ugye ilyen fegyver, így a kérdés tisztázott.
De lehetett mondjuk az "új", 2.0-ás patch-el behozott Concussion Impulse Generator is. Ez hasonlóan rossz hatással van az ember gépére ha meglövik vele. Ideiglenes irányításromlás vagy elvesztés előfordul. Ha sokáig tud lőni vele az ellenfél akkor van a gáz, mert ráfordulni nem nagyon lehet a támadóra. Maximum ha van turret a hajón, akkor az talán elintézi. -
SaGa Jr #8119 Az XTM fórumai szerint az EMP ágyúk közül az Alpha az a vadászok elleni változat. Csak Terran hajókra tehető rá és csak a HUD-on keresztül (szóval a fegyver menüben ki sem lehet választani).
Az AEMP pajzstörő képességében kicsivel elmarad az AHEPT-től, míg burkolat (hull) pusztításban, most tessék megkapaszkodni, ugyanazt tudja mint az APPC.
A BEMP a csatahajó fegyverzet. Pajzsok ellen dupla olyan hatékony mint a GPPC, burkolat ellen meg négyszer annyit visz be károkozásként mint a GPPC. -
SaGa #8118 Tegnap többször is elkapott valami vonósugár harc közben. Azt vettem észre, hogy nem tudok fordulni, csak nagyon szük határok között (15-20 fokban), míg egy adott hajót valaki szét nem lő a környéken. Volt, hogy nekem sikerült, de legtöbbször pont annyira fogott meg ez a valami, hogy épp nem tudtam befogni amit kellett volna. Mi ez a fegyver? -
A kérdés inkább az hogy mi ellen jó az EMP? -
És ez az EMP csúzli ami csak a terran hajókra megy ami olyan baromi erős? Mindenre jó vagy csak nagy hajókra? Lehet rácsúszok a megszerzésére.... -
SaGa Jr #8115 Miért ne lehetne? Elég magas Argon rang és már rongyolhatsz is a Terranokhoz. Ott némi ellenséglevadászás vagy hosszas kereskedés után már garantáltan megvásárolhatóvá válik a Vidar (Terran M6). Kell ugyanis a bizalom hogy engedjenek a saját cuccaikból is vásárolni. -
SlaCker #8114 Bocsi kicsit lemaradtam.Köszi az infót a gépigényéről. -
No de azt megszerezni nem igazán lehet. Így hogy lehet tuningolgatni a BBS-en, egyre jobb hajó lesz a Centaur III. Ez a lövegtornyos szkript csodát tesz ám vele. Még 25-30 milla és nem lesz párja a galaxisban...
-
SaGa Jr #8112 Talán töltsed le a hajókról készített összegzést az XTM fórumából és akkor megtudod mennyi és milyen fegyver, milyen ellenállások és miylen pajzsok mennek a hajókra. :-) -
SaGa #8111 A kalóz Kea-ra. A simára (a képeden az van), csak nrmál 125-ös megy.
Lejjebb van egy link a hajókat tartalmazó xls-re, abban benn van minden ilyen adat.
Vettem a kalózoktól Kea-t, de csak sima 125-ös pajzzsal adták. A military-t meg kell hozzá szerezni. Amúgy nem volt egyszerű kimenetíteni a Kea-t a szektorból. összesen 2 állomás volt "barátságos" a hajógyár meg az equpment dokk, és az összes hajó engem vadászott...
Megoldás: M4-esre felpakolni a szükséges motyót (fegyverek, jump drive, energiacellák), beugrani vele a szektorba, berongyolni a hajógyárba, megvenni a Kea-t, átpakolni ami kell, majd eladni az M4-est. Aztán kiugrani a legközelebbi barátságos szektorba...
Ugrásról jut eszembe. Tegnap fedeztem föl, hogy ha "hosszú ugrású kapupár" (a térképen nem egymás mellett vannak, hanem egy hosszú vonal köti őket össze) van két szektor között, akkor a jumprdive nem 10, hanem vagy 60 cellát eszik.