20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Bucser
    Terran szektorok csak akkor élnek asszem ,ha story mód aktiválva van (ha minden igaz)
  • erdos
    És a terran szektorokba hogyan lehet eljutni? Én nem találom az átjárót...
  • Amaro
    A capture érdekes probléma. A tengerészgyalogosokat, cyborgokat stb. gyártó állomások helyzetét szektoron belül véletlen generálással alkotja a szkript, és nem csak induláskor, 'asszem tartozik a sohnen küldikhez is ilyen kódrészlet, meg ki tudja még mihez. A dolog érdekes volta az, hogy marine még csak-csak akad, önálló állomáson is (csak az kapható, nevezzük kiképzőbázisnak), de még nem láttam hsz-t, amiben cyborg vételről írtak volna, így hát van egy sanda gyanúm, hogy ezzel éppen úgy vagyunk, mint az épp csak elkezdett otas küldikkel - amikből a kiadott változat már csak kettőt tartalmaz, vagy a sohnen küldikkel - ami maga a káosz; azaz a béta megollózásának olyan dolog is áldozatul esett, ami be lett harangozva, ám a kiadott 0.7 majd csak a 0.7c szkriptcsomagban teszi rendbe. Micsoda körmondatot kanyarítottam, ez még tőlem is sok
  • PSGhunter
    köszi Kalo, ezt még megpróbálom...
  • PSGhunter
    Huhh. Újra átrágtam magam az extended fórumán és másoknak is van ilyen problémája, hogy nem találja a capture-hez való, katonákat gyártó állomásokat.. sajnos értelmes választ, reflektálást senki sem postolt, úghyogy nem tudom mit tegyek...

Neked SaGa messze voltak ezek az állomások a szektorok közepétől??
  • Kalo71
    PSGhunter! Azt olvastam az XTM forumon, hogy kell keresni egy Argon Mammoth-ot, amit Argon Training Ship-nek neveznek. Tőle lehet venni Military Personel-t. Én kerestem, de nem találtam. Aki irta az azt mondta, hogy tulnyomórészt a Menelaus Frontier /Boron/ szektorban volt.
    Nézd meg.

• Elkor Alish
    Furcsa dologra lettem figyelmes.Probálok repet javitani Paranidokkal és mikor beküldök egy kereskedöt nézem hogy mit produkál:elad vmit felmegy a rep 5%ra és azzal a lendülettel rögtön vissza is ugrik 0%ra.Na ezzel mit tegyek??
  • RJoco
    Hali!
    Írhatáttok volna hogy a Sohnen küldi befejező részéhez nem elég egy MambaRaider. Így elég neccesen fogom megszerezni a plutoniumot.
    De ötletem van már hozzá.
  • PSGhunter
    hát ez szopó... nem tudok mit mondani..

Nekem pedig egyszerűen nincsenek olyan állomások, ahol mercenary-kat vagy cyborgokat tudnék venni... Az előbb írta le Saga, hogy neki hol vannak,de nekem azokban a szektorokban semmi olyasmi nincsen....Vagy variálja a gép játékonként, vagy ez is bug...mindenesetre belehülyülök lassan....
  • Kalo71
    Nálam 54mill a Marine. Az XTM forumon olvastam, másnál is van ilyen probléma.
  • chassius
    to Bucser

úgytudom,hogy kijavították az általad említett bugot.
    vagyis egy idő után eltűnnek a bedokkolt asztronauták, így nem foglalják el a végtelenségig a dokkoló kampókat.
  • r4pt0r
    Ez a bug már rég ki lett javítva.
  • Lysandus
    Chutekiller! :-DDD
  • Bucser
    érdemes a másik hajó pilótáját símán szétlőni.- Ugyanis ha nem lövöd le akkor bedokkol egy állmoásra és ott ragad... na most ha egy szektorban minden dokkolókampón egy astronaut ücsörög eléggé szívás:D
  • PSGhunter
    A hajók úton vannak, de jumpdrive nem járt hozzájuk, úgyhogy SETA-zz kicsit míg odaérnek...
    Amúgy köszi...
  • SaGa
    Kimaradt: amikor megközelítetted a hajót, leállítod a sajátod és CTRL-E-vel kiugrasz. Ez után jön a "kijelölöd..."

Vigyázat: ha a másik hajó pilótája még közel van, elkötheti a tiedet, míg ügyködsz...

• SaGa
    A legutolsó patch a 2.002
    A hajó elfogását részben írták. Pontosítva: odamész a hajóhoz, úgy 40-50 m-re. Közelebb ne, mert nekem már sikerült kigráskor beszorulni két hajó közé és nyekk. Kijelölöd az elfogni kívánt hajót (t). Ha megvan, közl mész hozzá űrruhban, 30 méter alá valamivel. nyomsz egy ENTER-t, feljön a menü. Abból kiválasztod a Target pontot és ott a Claim opciót. Ha megvan, visszafordulsz a saját hajód felé, kijelölöd célnak (t), majd ctrl-E-vel beugrasz. Figyelj, hogy az űrruhádnak nincs pajzsa, ha nekirohansz a hajónak, kaputt. A billentyűk a gyári beállításnál ezek, ha átkonfigutáltad, lehetnek mások...
  • SaGa Jr
    Mihez kell legújabb patch?
    Amúgy meg a játék indításakor egyszerűen ráböksz a Check for Update gombocskára és meglesed mi a legfrissebb. Ha az frisebb mint ami a gépeden van, akkor hajrá, lehet lecserélni. Az alapjátékból a legfrissebb amúgy a 2.0.0.2-es verzió.
  • SaGa Jr
    Sztorit játszol? Akkor majd azután foglalkozz a reputációddal, mikor befejezted a történetet. Utána majd növelheted a reputációdat a Paranidoknál.

Egyébként ha nem sztori módban játszol, akkor lődözz ki a szektoraikban kalózokat és egyéb ellenségeket, amik őket fenyegetik. Akkor javul a reputációd, majd leszállhatnak a hajóid kereskedni.
  • SaGa Jr
    Pirate HQ például a Pirate Anarchy Port a LooManckstrat's Legacy-ban. De akad egy újabb is, bár ez az amelyik az alapjátékban is megtalálható volt.

Hatikvah's Faith szektorban meg példának okáért akad egy Pirate Mercenary Base és egy Pirate Slave Trader is.

Military Personel-t én utoljára a Fortune Faded szektorban láttam egy Telady Training Facility-ben, bár ilyen állomás akad valahol az Argon űrben is.

Cyborg meg a Paranid Augmentation Centre bázisokon van. Ilyet utoljára Hermit's Haven-ben láttam. A másik amit találtam a Paranid központban volt, nagyon kiesve a kapukon kívüli térben. Na zet sikerült szétkapnom egy jófajta küldetésben. :-)

Na ezek után kérem azt a beígért hajót de gyorsan ám és működőképesen ide a ház elé.
  • PSGhunter
    Könyörgöm, Saga csak egy mercenary, vagy cyborg árusító bázis koordinátáját add meg és adok érte két Xenon Q-t
    Én az Istennek sem találom őket...
    Pirate HQ-t sem láttam még, csak base-t és shipyardot....
  • PSGhunter
    ????? a hajó kerül 54-be, nem pedig a marine-ok... azok 20 körül vannak...
  • Kalo71
    Hol vettél Marine-t 20.000Cr-ért??
    Nálam az Otas HQ-ban 54millió darabja!

• Elkor Alish
    Nem tudom elkezdeni a Bala Gi küldiket mivel Paranidokkal Shameless Nomad a repem.Ezt hogy lehet javitani?Kereskedni nem lehet mert nem engednek bedokkolni söt ha core sectorba lépek akkor le is lönek.Mit lehet tenni?Kéne a Bala Gi küldi.
  • Lysandus
    Ctrl e, ha jól emlékszem. Űrruhában megközelíted (kb. -30 méter) és akkor az info menűben lesz egy olyan pont hogy claim. És már a tied is. A többire majd más válaszol. :-)
  • Berv
    Meglesz, köszönöm :)
  • Berv
    Nos, a fél napom azzal telt, h. visszaolvasgattam a forumot, felmerult bennem nehany kerdes:
    - hogy szallok ki a hajobol, mikor megadta magat, es jol el akarom foglalni?
    - mi a legujabb patch? verzioszam?
    - most elindulhatok haza jatszani ?
  • Bucser
    Használd kérlek a válasz gombot, ugyanis nem tudni, hogy mikor mire reagálsz.
  • Kalo71
    Lehet valahol venni Shipyard-ot??

• Kalo71
    Így van. Nálad a pont.
  • Bucser
    Ez vaqlóban működik hisz a Concussion Impulse generatorokat is el lehet így adni.
  • Kalo71
    Ja még ennyi, hogy ezt nem kereskedve teszem, hanem én gyártom, és sajnos manuálisan kell csinálni.
  • Kalo71
    Olyan EQ-t keress amibe ha belenézel anélkül hogy lenne benne hajód, nem látod az eladó cuccok között a tiedet.
    Ha találtál ilyet bedokkolsz és eladod az összeset. Amint mondtam pl. Argon Prime-ban nem lehet venni 25MJ-s pajzsot, de ha te viszel a EQ-ba simán el tudod adni. 25MJ-ből asszem egyszerre 8-at. Az AHEPT-et szintén nem kapni Argon Prime-ban, de eltudod adni.
    Konkrét példa:
    Argon Prime EQ külső nézet. Nem lehet 5GJ-os pajzsot venni.kép1
    Bedokkolok, van nálam 3.db 5GJ-os pajzs. kép2
    Eladom a pajzsokat, egyszerre 2-őt enged. kép3
    Mindet aladtam, a listából el is tűnt az 5GJ-os pajzs. kép4
    Ennyi.
  • Lysandus
    Igen, de úgy vettem észre, hogy amit nem láttam még/nem találkoztam vele, azt a térképen sem tudtam keresni. Időről-időre frissiteni kell. Ez a "megszokott" objecktekre, árukra nem vonatkozik, de pl. a különlegességekre - pl új hajók - igen.
  • SaGa Jr
    Olvass vissza pár oldalt, be volt linkelve és részletes használati útmutató is volt hozzá.
  • SaGa Jr
    Pirate szektorok némelyikében van olyan állomás többek között, hogy dreamfarm. No itt nézelődjél.
  • Berv
    sőt még azzal a térkép készítős, árukeresős szoftverrel sem sikerült lokalizálnom... (most nem a játékban lévő szoftverekről beszélek).
    hát hanem miről ??
    Kérem szépen én is aztat!
  • SaGa
    Vannak Pirate HQ-k is a galaxisban, nem csak Base-k. Ott keress rabszolgákat...
  • PSGhunter
    Aza a helyzet, hogy én még raktáron soha nem láttam slave-eket egyik pirate base-n sem. Csak tőlem vettek ha fogtam el párat. Cyborgokat és military per.-t pedig még sehol sem láttam a játékban, sőt még azzal a térkép készítős, árukeresős szoftverrel sem sikerült lokalizálnom... (most nem a játékban lévő szoftverekről beszélek)... Ha valaki konkrétan talált/használt már cyborgokat az sikítson légyszi!!
  • Lysandus
    Asszem a slave nem contraband, legalábbis a 0.7 faq-ja szerint. Csak a cylonok (cyborgok) azok.