20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Cnut
    Sziasztok! Most jutott el hozzám ez a játék, pár órán belül belekezdek. Néhány oldalt elolvastam a topicból és lenne pár kérdésem. Mik ezek a scriptek? Ezek nélkül is jó játszani? Vagy ez alap hogy be kell szerezzem? Esetleg még valami? Hogy érdemes kezdenem?
  • chassius
    mire gondolsz?
    nem gyártottam őket.
    midkettőt a küldiben szereztem meg.aztán a mai nap folyamán nekiültem (volna) játszani és amikor betöltött, akkor jött az üzenet (nem sokkal betöltés után), hogy a hajóknak kampec.
    a Leviatan magában ácsorgott a nagy semmi közepén, a Hyperion meg be volt dokkolva az egyik állomásomra.
    teljesen tanácstalan vagyok ez ügyben, mert így elég gáz(nem volt olcsó mulatság az a Leviatan).
  • r4pt0r
    Ügye ezeket nem a HQban csináltad?
  • dimre
    A navigációs képességen is javíthatnának a készitők.Ma két tuti TS-t vesztettem, az egyik bénázott egy sort és nekiment a Complexemnek, a másiknak meg utban volt egy kavics.Lassan rosszabb lesz a baleseti statisztikám mint Budapestnek.
  • erdos
    Az fasza...
  • chassius
    most meg a Hyperion-omnak lett annyi.
    szintén improper (helytelen?) konstrukció miatt.
  • chassius
    basszus.
    megsemmisült a Leviatan-om.
    egyszercsak felrobbant, aztán jött az üzi a főgépészemtől, hogy "a hajó hibás konsruktció volt" vagy mi.
    nálatok volt már ilyen?
  • Nagyapi
    Ok, megtaláltam a leírást a HQ küldetéssorozatról.
    Bigapo alkotta, #6239-es hozzászólás. A leírás után ( és ha az a pár milka már összejött ) könnyedén megcsinálható.

Mégegyszer kösz
  • SaGa Jr
    Nem kell sztori mód hogy előjöjjön a HQ megszerzésére irányuló leehtőség. A feltételek adottak, ha azokat teljesíted akkor mindenképpen megkapod az üzenetet, lényegtelen, hogy sztori módban játszol vagy azon kívül.
  • Nagyapi
    Ups, akkor gáz van, én küldik nélküli játékot választottam, az explorert.
    Szerencsére, még csak a két legközelebbi elveszett hajót gyüjtottem be, innen még nem gond újra kezdeni.
    Köszi a segítséget.

Ja, egyébbként a kereső néha nem műxik. Másnál is volt már ilyen probléma, vagy csak én bénázok már megint?
  • SaGa Jr
    Nem veheted meg, majd megszerezheted. Olvass vissza vagy használd a lap alján a keresőt. Az elmúlt napokban is többször volt róla szó.

Hajókat meg akkor gyárt ha vannak tervrajzaid, sok sok pénzed és megfelelő mennyiségű alapanyagod. Ekkor alap, felszerelésektől mentes hajókat gyárt le neked a megadott típusból, amiket aztán felszerelhetsz egy EQ dockban.

A 2.0-ás szériájú patchekkel együtt jött be ez a lehetőség és Bala Gi küldetései néven is ismeretes. Majd ha eleget játszottál és megvan minden szükséges feltétel teljesítve, akkor jelentkezik majd a manus egy üzenetben és lemondja hová menj, mit csinálj, stb.
  • Nagyapi
    Hol a csudába lehet kapni a HQ-t, amiről irtok, és mennyibe kerül? Ez hajókat gyárt? Próbáltam visszaolvasni, de csak olyanokat találtam, akik már kiépítették.
  • r4pt0r
    Amit linkeltem az is ilyen, de ott nem kell fizetni ha saját a gyár és a HQis.
  • SaGa
    A Commodity lodgistics 1 kell neked. A hajókar hozzárendeled ahhoz a gyárhoz (home), ami a megfelelő alapanyagot gyártja, majd megadod az anyagot és az árát, meg a célállomást. Azt nem tudom, hog y0 r-t is elfogad-e ár gyanánt, valamit mindenképp fizetni kell érte...
  • Z33noo
    kétségbe vagyok esve ...
    szeretnék Paranid reputációt gyúrni, eljututtam (közvetlen a küldisorozat befejezésével) a "Paranid Priest Confidante" rangig. Eljöttem kicsit felfedezni a távoli galaxist és egyszercsak üzenet: "you lost recognition" ... másodpercenként vesztem a reput egész az enemy-ig ... és nem tudom miért, az összes hajómat kivontam a paranid szektorokbol, csak a küldiben kapott gyáram és az azt kiszolgáló kereskedöhajó illetve a telepitett adv szatelitek vannak. egyszerüen nem tudom miért nem szeretnek a háromszemüek, ha valakinek van bármi ötlete szivesen venném, köszi
  • goyo2
    Emeld meg a HQ-ban az anyagok árát maximumra, akkor nem viszik oda. A cuccokat meg saját gyárból hord, akkor nem számít az ár.
  • chassius
    nem is tudtam, hogy az X3-ban is benne van.
    én nem találkoztam vele sehol.
  • chassius
    Az AEGIS az egy nagyon durva rendszer volt az X2-ben.
    még az X2-nél olvastam ,hogy valami 50%-al nagyobb hatékonyságot ad a fegyvereknek a vadászok ellen.
  • Lockheed
    Próbáld csak ki az AddWare cheatet! :) Igaz, hogy nem segítségre használom, csak mielőtt vmit megveszek szeretem kipróbálni azt... Na ott benne van az AEGIS Weapon System. :) Én azért kérdeztem.
  • Kalo71
    Feltettem, nagyon jó! Beállitottam egy teherhajót, kiadtam a SupplyHQ parancsot neki, aztán ki kellett jelölni a gyárat ez a komplexem amit építettem, és a HQ-t. Hordja a cuccot rendesen, mindent ami kell a hajó építéshez.

• r4pt0r
    Az x3 readme mappába tesz egy leírást is ha nem megy.
  • Kalo71
    Kösz. Kipróbálom. Addig is a többi hajót letiltottam a HQ-ról.

• r4pt0r
    Kicsit értelmetlen lett de azért remélem érthető. :D
  • r4pt0r
    Ezt szed le.
    2 dolgot tud:
    -buy and store: bedokkoltatod a tradert valahova, menüből kiválasztod a parancsot, megkérdezi melyik szektorban melyik állomáson akarsz vásárolni (értelem szerűen ahol most dokkolsz), megkérdezi hogy milyen mennyiségben veszi. Ha 1et választasz akkor ha már 1egység lesz megveszi, amíg más parancsot nem kap vagy meg nem telik.

-supply hq:nem néztem még de valahogy így megy ez is, itt is bizonyos anyagot kell megadni, és ezt majd mindig elszállítja, ha saját a gyár értelem szerűen nem fizet
  • Kalo71
    A következő történt velem: megvan ugye a HQ-m, beállitottam, hogy gyártson hajót. Amihez sok anyag kell.
    Este SETA-n hagytam a gépet, és reggel azt látom, hogy a többi komplexemhez rendelt teherhajó amiket Station Managerrel használok, mind ott csücsül a HQ-ban valamilyen anyaggal. Silicon, Ore, Energy stb. És a gyáram számlájáról elfogyott a pénz. Vagyis a megtermelt dolgokat a saját HQ-nak adták el.
    Szerintetek mit csináljak? Azt kéne megoldanom, hogy csak a HQ melletti gyárból legyen áthordva a cucc, mert az minden szükségest megtermel. A bonuspack-ban van # Commodity Logistics Software MK1 Commodity Logistics Software MK2 is, aminek elvileg az lenne a dolga, hogy a saját gyárak közötti alapanyag elosztást biztosítsa, de nem tudom működésre bírni, mert a hajó pilótája azt mondja rá, hogy nincs elég tapasztalata hozzá.
    Tippeket várnék.

• erdos
    Jaj dehogyis, csak én hívom AEGIS előnévvel őket mert pl az amerikai flottában az anyahajót légvédelmi (AEGIS) korvettek veszik krül, áthatolhatatlan burkot vonva az anyahajó köré a vadászgépek ellen. Szal csak egy hülye példa volt, bocsesz.
  • Lockheed
    Aham. És hogy/hol lehet beszerezni, és hogyan működik ? Mármint turretslotba megy, vagy vmi scripttel, mint az RSTurret?
  • erdos
    Légvédelmi fegyverrendszer.
  • Lysandus
    A CIG messze hordó fegyver csak egy baj van vele. Messziről nem lehet hosszú sorozatokat lőni vele, különösen kis célpontra. Ugyanis mikor megpörgeti a célpontot, akkor annak pályája is változik kiszámíthatatlanul. Így az első lövés talál a sorozatból, de a többi mellé megy.
  • Lysandus
    Bocsi, a "way to the nearest shipyard" kérdés kell feltenni!
  • Lysandus
    Argon rangtól függ, hogy tud-e az ember hajót venni az OTAS HQ-nál. Az OTAS HQ-t meg világ legegyszerűbb dolga megtalálni. Beszambázik az ember a szektorba (asszem Acela's Beacon) keres egy hajót. Megközelíti, kommunikációs távolságig megy (asszem kevesebb mint 5 km), majd nyom egy "c" billentyűt. Utána beszél a hajó kapitányával, vagy akárkivel, akinek lehetősége van a "way to the nearest sector" kérdést feltennie. Amint megvan a válasz, kilép az ember a kommunikációs menűből, majd behozza a szektor térképét. Általában a "." gombbal. És íme! Az állomások között már látszik is az OTAS shipyard. Valami +200 kilométerre van a központtól, amint megközelíti az ember már látszik az OTAS HQ is, és az OTAS medium shield facility.
  • Lockheed
    Hallod Te most ezt komolyan gondoltad ?
  • Lockheed
    "...Már látom a lelki szemeim előtt ahogy 4db AEGIS Cerberus
    védi az M0-t..."

Mi az az AEGIS Weapon System ? Soha nem bírtam rájönni...
  • SaGa
    Azt talán csak akkor, ha megcsinálod nekik a küldetéseket. A HQ-t meg se találod anélkül...
  • erdos
    És a rangom náluk megegyezik az Argonokéval? Tehát OTAS hajókat is tudok venni ha jó az argon rangom?
  • SaGa
    Inkább egy cégszerűség...
    Alapvetően argonok...
  • erdos
    Egyszer talán szó volt róla de mi az az OTAS? Külön faj vagy mi?
  • r4pt0r
    Bizony csak PPC minden mennyiségben és minőségben (A,B,G). :D
    Hát nem egy Valhalla nyilván a Terranok nem akartak egy jobb hajót csinálni mint ami nekik van.

Bár az Argonoknak van egy másik M0ása ami sokkal erősebb mint a Leviathan, és arra szinte mindent rá lehet pakolni, Otas Castrum a neve, és 6 M6ost is lehet bele dokkolni.

De persze ez sem ellenfele a jól ismert Terranoknak.

És azért megemlítem a másik 2 M0ást is, Paranid Olympos, és Goner Aran.

Sajna még a Levit nem tudtam megszerezni mert szétszedték a Titánomat, még nem volt rajta GPPC, de sajna még kicsi a repum hogy ilyen csodafegyvereket vásároljak. :D
  • erdos
    Az Argon M0-ra csak PPC megy fel? Akkor annak kell majd vadász elleni védelem dögivel.. Már látom a lelki szemeim előtt ahogy 4db AEGIS Cerberus
    védi az M0-t
  • r4pt0r
    Mármint az Argon M0 is csak küldiben van. :D