20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Cnut
    De, nagyon is megsérült! 40% -os... ütköztem. Köszönöm a választ, akkor míg pénzem lesz így tengődök vagy lehet hogy újrakezdem az egészet.
  • Amaro
    Rég játszottam, de ha emlékeim nem csalnak:
    6 vagy 8 játéknap után a BBS-eken megjelenik egy hír, egy szektor árverezéséről. (pontosan nincs megnevezve, de az említett szektorról van szó) A közlemény megjelenésétől számítva ismét 6 vagy 8 játéknap (nem emlékszem, melyik) áll rendelkezésedre, hogy a tétedet megtedd. Egy módosítási esélyt kapsz, ha jól rémlik, és valahol 650-700 millió között lehet elhozni, ha ügyes vagy. Amennyiben te vagy az aukció győztese, lepakolhatod a hivatalos plázádat, és válaszhatsz nevet 2-3 felajánlott név közül. Ezek egyike az Avarice ;)
    Aki mostanában eljutott idáig, az javítsa ki a számokat, illetve ugasson le nyugodtan, ha XTM alatt változott a dolog.
  • Zombye
    Javítani egyébként Shypjardokon tudsz.
    Meg persze, ha lessz HQd.
    Illetve van asszem valami Script kitalálva erre. Valami HullRepair Technologynak híjják.
  • Zombye
    Nem sérült meg a burkolat?

Ha 90% alatt van a hajótest épsége, a sérüléssel arányosan csökken a max sebesség is.

Ezért nem érdemes pl. 90% föléj avítani,marha drága, főleg nagyobb hajóknál.
  • Cnut
    Elkezdtem a játékot, eddig nagyon tetszik. Az első két küldetésen vagyok túl, meg egy kis kalózvadászaton. Viszont most valamiért a hajóm csak 98-al tud menni... Bedokkoltam egy állomásra és miután eljöttem azóta nem megy gyorsabban. Miért van ez?
  • Lockheed
    Uhhh... Ez hogyan működik ??? Erről még nem is hallottam...
  • Amaro
    Inkább Avarice... vagy amit választasz, ha Te nyered a szektor aukciót, és hivatalosan is magadévá teszed
  • Zombye
    Azt ugye tudod, hogy a "szektorunkból" egy idő után egy Averis nevű Teladi szektor lessz...

• Lockheed
    Jó választás, enyém is ott van... :) Nyugis hely, és minden ami kell közel van...
  • r4pt0r
    Ha elpusztul a Leviatan, akkor megint fel lehet majd venni a küldit.
  • r4pt0r
    A Terran teherhajó az a készitők szerint inkább M0/TL kategória.
  • Zombye
    Kézenfekvő megoldás, csakhogy én a Light of Hart és New income közötti Unknown szektorba akarom a HQt felhúzni, és mivel a hülye TL nem képes ugrani (mármint nem saját TL) így elég sokáig tartana míg odaérne.

Megha már van saját HQ akkor ahoz illik ellátókomplexumot is építeni, no ahhoz már tényleg kell saját TL, a hatékony építkezés, gyártelepítés miatt.

Így asszem most bevállalok néhány zsoldos küldetést, és veszek egy mamuszt. Vagy egy orkát.

• Bucser
    "A HQ is megvan, csak el kék szállítani, TL-em meg még nincsen"

Hívjál fel egy közeli TL-t és béreld ki....
  • Zombye
    Nos megvan a Yacth, el is adtam gyorsan kb 25 milláért, mert csak elől és hátul vannak ágyúsorok. Az meg úgy gagyi.

A HQ is megvan, csak el kék szállítani, TL-em meg még nincsen.

• goyo2
    Gyártott már valaki hajót XTM hajóval? (levi, aran...)
    Érdekelne hogy miből gyárt? pénzből?
  • erdos
    Megoldható lenne lehet, de a Terran teherhajó 130 millánál indul, azon lehetne venni egy jópár mammutot az tuti...
  • chassius
    úgyértem, hogy a Terran shipyardnál veszed meg és nem dokkoltatod ki, hanem megveszed az űrállomaást a hajó menüjéből.
    amikor én vettem 1 Valkirit akkor az nem jelent meg a dokkolt hajók listájában, viszont a saját tulajdon (own properyties-szabad fordításban) menü alatt ott volt.hátha így működik.
  • chassius
    úgy már próbáltad, hogy veszel előtte 1 nagy rakterű hajót (amiben elfér az űrállomás)és utána a gyárat?
    dokkolni én sem tudtam a Terran shipyardokba.
    és majd nekem is jól jönne 1-2 EMP gyár (majd, ha lesz rá lóvé, egyelőre a Leviatanomat gyászolom).
  • erdos
    Hmm, érdekes, de hiába dokkolok be a TL-lel a Terran shipyardra, nem lehet se hajót, se gyáraket venni csak úgy működik mint egy equipment dock. Ha távolról veszek (van adv szat a szektorban) akkor vehetek hajókat, persze kivéve m1-m2, de gyárakat nem mert nincs mibe pakolni. Persze ezt akkor is csinálja ha egy mammuth ott dekkol. Egy BEMP gyár mellesleg majdnem 50 milka és csak m-es :D
  • Zombye
    Talált nekem ez a scirpt 2 darabot, de csak az Otas HQban.

Most nyargalhoatok 230 kilómétert...
    De lényeg, hogy van.
  • Zombye
    "Amúgy Interworlds-ben van az EQ-ban tractor beam."

Ezt a két szektort mindíg keverem...
  • Zombye
    Jó, jó!
    Persze, hogy jobb...
    De nem is 28 millába kerül.
    Hajót is tud asszem gyártani. Tényleg szép darab.

Ezt a product Findert meg felraktam, mingyá le is csekkolom. Köszi a helpet.
  • deph
    Otas Custodian?? Elég barátságos kis hajó.
    Mondjuk az Otas Castrum sem gyenge a 2*10GJ pajzzsal.
  • deph
    Köszi! :-D

Amúgy Interworlds-ben van az EQ-ban tractor beam.
    Amúgy meg van egy frankó script, az a neve, hogy Product Finder.
    Mindenre rákereshetsz hol lehet kapni.

• Zombye
    OTAS Shipyard, Akelas bacon vagy mi a neve a szektornak...
    Aladna Hill mellett van jobbra.

Bemész, és megkérded az első utadba akadó hajót, hogy hol a legközelebbi hajógyár. ő útbaigazít, kb. 230 Km re van Dél-Dél-Nyugatra. No, ott tudsz venni Otas hajókat. én most asszem egy elfogófregattra kezdek spórolni, mert az állítólag igen csak megéri a pénzét...

Traktor bímet meg nem találok sehol...
    Annó Waistlandsben volt az Equitment dokkban mostan meg nincs.
    Ti merre láttatok?
  • deph
    Csak ezért kérdeztem, kíáncsi voltam mi lesz a vége.
    Mondjuk Xenon szektorban NVIDIUM-ot bányászni sem lesz egyszerű...
  • deph
    M2?? Még egy M6-ra sincs lóvém, mert minden 2 órában felkenődik valamelyik UT25-ösöm valamelyik kavicsra vagy valami gyárra.
    Van olyan M6- amire fLAK-ot rá lehet pakolni.
    OTAS-t hol lehet venni?
  • Zombye
    Én már be is fjeeztem. meg itt elég sokan.
    Asszem ez az a beképzet Sohen figura, akinek kell hozni első körben 2 szilkont, meg 15 Quantum tubot, aztán 7 nvidiumot, és végül plutóniumot...

Cserébe megkapod a Sohen állomás koordinátáit, meg ezt a küldetést azért is kívánatos megcsinálni, mert ez az ominózus yacht is ebben a szektorban van, és ha nem vagy jóban a Sohenekkel, akkor igen keményen megkergetnek...
  • chassius
    igen és be is fejeztem.
    miért?
  • RJoco
    Igen és nagy nehezen be is fejesztem.
    Kérdést is tettem fel, amire természetesen nem kaptam választ.
  • Lockheed
    "...Csak a pirate Reiven, vagy valami ilyesmi jelent kihívást (M2)..."

Az egy M7, csak a játék rosszul tudja sajnos. Asszem ígérték, hogy ezeket a hibákat majd javítják... Mindenesetre tényleg elég kemény az fix.
  • Zombye
    Háát én is itt tartok, én nekindultam egy Otas izével, (Castodom, vas costadam,) az összes toronyban Flakkot nyomtam, és nekiindultam... A gond az, hogy annyira belejöttem, hogy meg sem álltam, és egészen Lumánksztráclegásziig irtottam a kalózokat. Most épp a déli kalóz szektorokat írtom. Csak a pirate Reiven, vagy valami ilyesmi jelent kihívást (M2). Neki kb 2x kell nekirugaszkodnom. Ez az Otas Midium Shield irgalmatlan hatékony dolog. Marha erős, és nagyon gyorsan tölt.

Szóval én egy picit elkalandoztam a jachttól, de majd visszagurulok.
  • r4pt0r
    Hát pl. egy M2es hajó megteszi. :D
  • deph
    Valaki elkezdte már azt a küldit, amiben egy hajót kell kisegíteni Maelstromben?
  • deph
    Bala Gi küldetéseknél, amikor vontatni kell a yachtot Grand Excjange-be, hogy védtétek meg a kalózoktól?
    Apropó Bala GI! Megcsináltam az alap sztorit, és mire végig értem meg lett az 5 milka és jött is az üzi.
  • Cnut
    Nagyon köszönöm!
  • Lockheed
    Érdekes kérdés... Nem tudom. Egyszercsak már nem lőttek rám, viszont dokkolni még nem tudtam. Azonnal beraktam a szektoraikba pár patrol groupot, akik lőtték náluk az NMY -t, míg később már engedtek dokkolni. Onnan már könnyen ment.
  • dimre
    Egy kérdés: Warlord-ként, hogy sikerült a papoknál a repud növelése?
  • dimre
    Elölször érdemes megnézni Amaro oldalát,jóformán mindent megtudsz,és tölthetsz is.
    A scriptek pluszt adnak a játéknak (eszközök,fegyverek,stb),sok hasznos holmi közül lehet válogatni,mindenki egyéni izlése szerint.Persze ezek nélkül is érdemes belevágni,tanácsos a billentyűzet bemagolása,és egy pár irásos anyag kinyomtatása, amiket Amaronál megtalálsz,és a játék honlapján is érdemes nézelödni.
  • r4pt0r
    Leviatant tudsz szerezni megint. De elvileg másnak is volt ilyen bug, és ki lesz javítva.