20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78
    Az egy hajó! És csak azzal tudsz foglalni!
  • MBundi
    No meg még egy: ezt a HCF-et bármekkora és bármilyen hajóval lehet használni? Pélada: egy szállító hajóba veszek taransporter devicét, life support systemet (már össze szedtem az egyik ilyen eldugott hajót), veszek bele katonákat v. cyborgokat, oda megyek a centaurihoz, szétlövöm a pajzsát, és átsugárzaom a katonákat?

Ez megoldható egy Busterrel is?
  • SaGa
    Először fel kell hozzá tenni a megfelelő scriptet, aztán pár EQ-ban lesz...
  • MBundi
    Oksa!

És akkor az utsó kérdésem: cycrow féle softwarét hol lehet venni? Mert van egy, ami miatt nem kell kiszállni a hajóból, bár ez illegális, és ez kalóz eredetű.
  • RJoco
    Nem, másolni nem kell semmit, csak az XTM scriptet újra felrakni a Plugin Managerrel. De ha a 0.7.5-öset használod, asszem még erre sem lesz szükséged.
  • MBundi
    Pár scriptet az xtm után raktam fel, akkor most célszerű újra felmásólni?
  • maniac78
  • SaGa
    Jóvanna...
    HCF...
  • maniac78
    SaGa boarding pod Reunionban! Rossz a topic! :D
  • SaGa
    A bonuspack nem kell, de ha használod, akkor azt kell a patch után elsőként felrakni. A dolog lényege, hogy az XTM az utolsó, vagy az eméített cocokpit/hud modok előtti utolsó legyen, minden egyéb script és mod előtte települjön.
    Az M6-os és nagyobb hajókat boarding poddal, vagy a Cycrow féle hajóelfogó szoftverrel (2,5 milla az ára, de nem illegális) tudod elfoglalni.
  • Doian Gray
    Hali!

Reunionban kicsit beújítottam. :D
    Volt egy mod amivel több fajú pilótát is lehetett választani. Mentem is rögtön a Kha'ak-ra. :D Agyon irtottam mindenkit vele. :D

Jah. Szereztem egy Castrumot. .... háát. :D Terran Valhalla semmi hozzá képest. Lehet hogy nagyobb meg minden... de... uhuu..amiket az tud. :D
  • MBundi
    Mákom volt: nem használtam a vaniliát :P most az Ashelivel pöcre ment minden, még konvertálnom sem kellett. No speciel még mindig van pár text-es parancs, de már nem annyi.

Ami zavar viszont, hogy nem találom a tíltott szektorok beállítását, viszont arra meg emlékszem, hogy régebben működött (és fent van a script).

Most megyek mk3-al jo sok pízt keresni, hogy vehessek már végre valami komolyabb hajót.
  • paj01
    letezik xtm hez mukodo cockpit mod? egosoftos nem megy vele, amit meg talaltam(valami galaxy mod) ahhoz meg nincs mukodo link.
  • RJoco
    Ha jól értelmeztem, akkor vanillával kezdted és most szeretnél XTM-ezni?
    Mert akkor kell egy X3-X3 konverter, bár lesznek dolgok, amik elvesznek, pl. hajótuningok.
    Vagy kezded elölről, hátha másképp lesz.

Én sokszor csináltam végig a sztorit és most már 8 óra alatt simán megvan.
    Gondolkodom is, hogy újrakezdem, mert a régi gépemen a végén a videó elég diás volt és sokminden részlet elveszett. Kíváncsi vagyok, az új gépen milyen!
  • MBundi
    Külső hajókat nem igazán, és semmi felesleges cuccot: szeretném, ha stabil maradna a játék.

De ezek szerint (a nagy gyárak miatt is), meg a régebbi script miatt is érdemes újra kezdenem?
  • RJoco
    Ha nagy gyárakat akarsz használni, akkor mindenképp érdemes Ashleyt választani, különben nem lesznek. Kompatibilis XTM-mel is, de ha külső hajókat akarsz berakni, akkor kicsit variálni kell.

Az XTM-nél bemásoltad a .cat és .dat fájlokat a főkönyvtárba?
    Nem tudom, hogy az exe-s telepítőnél kell e, de az elöttieknél igen.
  • maniac78
    M6 és annál nagyobb hajóosztály csak foglalással tehető magadévá!

......Hú ez szép magyar lett ........

OTAS HCF kell hozzá és katonák!

Szerintem SaGa a bonuspack-al nem a mod problémádra akart célozni! A text-es gondjaid egy előzőleg használt script okozza, amit később unistalltál, de így a mentésedben benne maradt a nyoma!
  • MBundi
    Köszi a választ, úgy tűnik nekem nincs fent a bonuspack, lehet, hogy ez okaozza a galibát, este ki is próbálom.

A centaur MK1 elfoglalására van tipped?
  • SaGa
    A profilokkal vesződni felesleges.
    A felrakási sorrend (vannak, akik ezzel vitatkoznak, de nekem mindig bevált): X3, update, Bonuspack, scriptek, XTM. Ha használsz valami cockpit vagy HUD módosítást, akkor azt az XTM után kell felrakni, de minden egyebet előtte.
    Az Shleys fab modnak kifejeztten az XTM-hez való verzióját kell felrakni...

Megj: amit modként (külön aktiválni kell az X3 indtásakor) terjesztenek, azt is át lehet alakítani "fake patch" (a scriptek, amelyek tartalmaznak cat-dat fájlokat ilyenek) módra, de nem mindet érdemes...
  • MBundi
    És még egy: ha profilet használok a vaniliát vagy a Ashely factors and extendedet érdemes használni?
  • MBundi
    Sziasztok!

Most pár hete játszom a reunionnal és volna pár kérdésem:
    nem rég raktam fel az xtm-et, és minden más kiegészítő kütyüt (xtm-hez script) + plugin managert azt írja a játék, hogy a mod file nem található (gondolom itt a mod profilera gondolhat? mert azt nem activáltam sajna). Ez gondot okozhat-e a játékban, mert nem állok annyira rosszul: minden szektort felfedeztem, küldit lenyomtam...

A másik, hogy vannak olyan parancsok és termékek, amiknek a nevei ki sincsenek írva, csak, hogy text és számok. Ez mitől lehet, és hogyan lehet javítani a problémát?

Az utsó meg az, hogy egy xenon sektorban találtam egy Centaur mk1-et, de sehogyan nem tudom elfoglalni (a küldit már végig vittem, de igazából csak kis hajóim vannak amiket foglaltam vagy amiket találtam eldugva).

Előre is köszi a válaszokat!
  • RJoco
    Hát akkor várok...
    A Sohnen plot után tudod kezdeni a Goner plotot, az Otas plot független. Nem is tudom már miből áll, az biztos hogy kapásból először egy Scarabot kell kiszabadítani egy Galleonból, de nem tudom, van e folytatása.
  • maniac78
    Valóban különállóak. Az OTAS-nak feltátele a Sohnen plot, azt megcsináltam és egyből kezdtem a Goner-t. De az OTAS-t nem tudom elkezdeni!
  • Dorgal
    Az OTAS plot nemigen kapcsolódik hozzá,bár már elég régen csináltam.Nálam ugy kezdődött,hogy keressek meg egy asztronautát valamelyik szektorban,de ez még az Aran előtt volt.Mondjuk én is csak az Aranig csináltam meg a küldit,hogy mi van utána.azt nem tudom.
  • maniac78
    Én otthagytam! Bevállaltam más küldiket ....stb. Azután visszanéztem a Goner SY-ra és megkaptam az Aran-t. Meg valami új templomot kellett volna meglátogatnom, de nem találom és ezért nem tudom kezdeni az OTAS plotot, gondolom!
  • RJoco
    Nah, végre sikerült az SY-os, most már a 2. Unknown Sectorban vagyok, lelőttem a Sohneneket és az Aran valamerre közlekedik kemény 10-zel. Ilyenkor mi van? Mi a következő lépés? Csak nem kell elkísérnem ezen az írtózatos sebességen?
  • RJoco
    Hát de nehéz ez a Goner küldi, már nemtom hányadszorra megyek neki, hogy megvédjem a SY-od. De legalább a gyors gépnek hála az AI-m is jobban dolgozik. Igaz, az M0-som nem képes mit csinálni M6 és alatti hajókkal MARS-sal.
  • SaGa
    Ha megvan a fight 2-es szoftver a hajódon, akkor tud teljes "célkövetést", addig nem. Ez után meg ahogy maniac78 is írta: "k"--val váltogathatod az üzemmódjait.
  • maniac78
    "K" billentyű!
  • wulwerin
    Köszi a válaszokat.

Azt nem tudjátok, hogy hogyan lehet a célkeresztet visszaállítani? Hiába van kijelölve az ellen, valahogy elállíthattam, és nem tudom hova tüzeljek ha kicsit messzeb vagyok tőle.
  • Romeo One
    ....
    Akkor bocsi, ott is van. Még sohasem figyeltem rá. Mondjuk én nem is nagyon használok Tradert. Régebben volt egy, de azt meg az ismert problémák miatt csak SectorTradernek futtattam.
    Én inkább azt használom ki, hogy minden fajnál van valami, amit csak másik faj termel, és általában másodlagos forrás. Na erre szoktam gyárakat/komplexumokat dobni.
  • SaGa
    Van.
  • RJoco
    De van ott is.
    Én elég sokat játszottam vanillában és működött rendesen a dolog.
    Bár most nem használom őket, mert a Satok és gyárak elég jól termelnek.
    SPP-ket kell rakni a fajok fő szektorába és csak dől a lé.
  • Romeo One
    Ok, a pilóta szintjét írtam, a sallangokat már nem. A simában viszont a pilótának nincs szintje, ott még nem működik a pilótatoborzás sem, szóval ott nem lehet feltétele a 8-as szint, mivel ilyen nincs is, nem?
  • SaGa
    Gyors, csak téves...

Az Universal Trader funkcióhoz kell: MK3-as trader szoftver, legalább 8-as szintű pilóta (aki a hajóban ül), 25 Mj pajzs, Fight szoftver 2. A pilóta szintjét a Sector Trader funkcióval lehet felvinni 8-ra. Tehát megveszed a hajót, az MK3-as szoftvert, pajzsot, alap szoftvereket és elindítod egy szektorban Sector Trderként. Amikor elérte a 8-as szintet, akkor lehet küldeni Universla Tradernek. A te pénzedet költi. Megfelelő szinten vesz magának jumpdrive-ot (ha te nem vettél) meg harci droneokat. Fegyvert ne adj neki, mert akkor harcol és szétlövik. A kalóz és ellenséges szektorokba sajna külön script nélkül simán beszambázik, aztán vagy lelövik, vagy nem. Ha harcbakeverdik valakivel, a te renomédat rongálja...
    Minden verzióban így működik.

A hajó akkor tud parancsra dokkolni, ha az alap irányító szoftver fel van rá szerelve (nem ugrik be a neve, talán).

A Shell/Buy lokátoroknak a te hajódon kell lennie és azokba a szektorokba "lát be", ahol van valamilyen hajód, műholdad, állomásod.
    Elvileg az automaták is használják (ha van rajtuk), de erre még nem kaptunk tényleges, határozott választ. Szerintem igen, de ez nem biztos...

SPP: az X3-akban nem tapasztaltam különbséget abban, hogy hova és milyen állásban rakom le. A korábbiakban volt jelentősége a szektor bevilágítottságának...

A kérdéseid egy részére a válasz ott van a banner alatti FAQ-ban...
  • wulwerin
    Köszi a válaszokat, jó gyors volt.

Közben eszembe jutott még az SPP-ről. Ha veszek SPP-t akkor fontos, hogy a nap felé forduljon? És lehet olyan rendszerbe is ami úgy néz ki, mintha egy felhőben lennél gondolom csillagköd vagy nebula lehet ha a kettő nem ugyanaz. A pozíciója befolyásolj e mennyit termel?
  • Romeo One
    - Trading: Na, szerintem attól függ, melyik verzióval játszol. A vanillában asszem választhatsz, a többiben meg a pilóta szintjétől függ, plusz csak azokba a rendszerekbe megy be, amelyekre rálátásod van. (Ottlévő hajó, vagy műhód).

- Hajó: parancs esetén dokkolni fog. Természetesen mindegyik csak oda, ahová amúgy is tudna. (Pl M2 fel sem ajánlja a sima állomásokat.) Elvileg rakhatsz rájuk dokkolókomputert, de én nem tapasztaltam, hogy valami is változott volna a használatával. (ha nem én ülök a hajóban)

- A magától kereskedő hajó elvileg termeli a profitot. Mondom elvileg...
    A gyakorlatban vannak érdekességek, nem tudom, ezt hogyan kezeli le a TS Mk3, és persze az AI.

- BB-BS Locator, a profitorientált (=pénzéhes) teladik árulják.
  • wulwerin
    Ja eszembe jutott még két kérdés.

Ha a hajóm magától kereskedik akkor legalább termel profitot, vagy változó.

A best buy és sell locatort hol lehet megvenni?
  • wulwerin
    Hali. Kezdő vagyok, és lenne két kérdésem.

Megvettem a hajómra amit alapból kaptam a trading softwer mk3-at, és elküldtem sector tradernek. Mi kell ahhoz, hogy Univers trader legyen? Ő is gyűjti a ranket vagy mi?

A másik. Ha veszek egy új hajót, az magától be fog dokkolni a különböző állomásokba ha megparancsolom neki, vagy kell neki valamit venni hozzá, és akkor azt hogyan tudom neki átadni. Mivel ugye akkor elvileg nem tud dokkolni.
  • RJoco
    Az kira, nekem jövő héten lesz gépem, aztán én is tudom tolni, végre befejezhetem a Goner sorozatot. Igaz, lehet GTA-zni fogok előszőr, hiányzik már a fejbelövés...