20430
-
kisviku #9309 Három dimenziós gondolkodás, azaz térbeli.
Mivel a játék "háromdés" ezért a tanultak alapján van egy X, egy Y és egy Z tengely.
X a vízszintes,Y a függőleges és Z a "térbeli" vagyis magassági/mélységi koordináta.A legegyszerűbben úgy tudod a térképen megnézni, ahogy a gyáraidat telepíted.
Num Pad-on mozgatod a kurzort és asszem a PgUp,PgDown-nal választod, hogy síkban vagy térben mozogjon a kurzor.
Van a hajódnak egy belső parancsa (ha jól emlékszem) "Go to..." ,majd a térképen kiválasztod a koordinátákat, nyomsz egy Enter-t és odarepül.
Ennyi.
Nem kell keresgélni, stb. -
SaGa #9308 Nem. A térképen a fel-le a Z (harmadik)koordináta, alaphelyzetben. A jobbra-balra az X (első), az Y-t (második) akkor tudod változtatni, ha az Ins billentyűvel átváltod a térkép nézetét.
A jobb oldali számbillentyűkkel (4-6, 2-8) tudod a kurzort tologatni a térképen, vele változnak a megfelelő számok. A negatívak le illetve balra nőnek... -
SaGa #9307 Téves. A Trading Software MK1 és 2 teszi lehetővé az egyszerű kereskedést a hajóknak. Azaz a hajó parancs konzolján a trade pontban adhatsz nekik különböző kereskedésekre parancsot (best sell, best buy). Ha van nekik megfelelő lokátoruk, akkor a szektorban elérhető legjobb árkata azonnal látják, ha nincs, akkor egyenként végigjárják a megfelelő bázisokat. Ha veszel a hajónak Trading System Extensiont is, akkor távolról is le tudják kérdezni a szektrorn belüli érakat, he nam, akkor be kell dokkolniuk mindenhova szép sorban.
Az MK3 szoft teszi lehetőveé a Sector és Universal Trader funkciókat.
Ha van Home Base, akkor az adott bázis alapanyagait akarják venni és a késztermékeit eladni, az első 4 parancsnál. Ezek inaktívík, ha nincs Home Base.
A bányás hajónak is kell a két trading szoftver és hasznos Trading System Extension, mert akkor nem kell végigbogarászni az összes lehetséges állomást a környéken, hogy kinek kell pl Ore... -
SaGa #9306 Ha szétnézel a szektorokban, fogsz látni olyan hajókat (xxx Rapid Response yyy). Ezek, ha a környéken (4-6 szektoron belül) blhé van, odaugranak segíteni.
Az este Menelaus's Paradise-ban láttam egy Boron Rapid Response Ray-t ügyködni. Nem sok marad a Xenon flottából.
-
SaGa #9305 A pénzügyi hiányok sosem oldódnak meg, mert mindig egy kicsit többet akarsz majd...
Eleinte egyébként érdemes arra keresni, hogy beszerezz egy jobban felfegyverzett M3-ast. Azzal már lehet hajókat zsákmányolni. Ebből a pánzből meg vegyél 2-3 TS-t, szereld fel ore collectorral, meg 25MJ pajzsokkal és küld be egy-egy sok sziklával megvert szektorba bányászni (nem kell a mobil drilling system, mint kiderült, mert azzal szétverik az aszteridákat is, neked meg csak a sziklákat kellene összegyüjteni. A "Collect Minerals in sector" parancs a jó erre. Ha nem fegyverzed fel a hajót, nem bántja az aszteroidákat, csak a sziklákat.
Olyan helyre kell beküldeni, ahol a szomszéd szektorok mind barátságosak és vannak ore és sylicon fogyasztó gyárak. Te egy darabig (1-2 óra) ne menj be ilyen szektorba, mert marhára belassul, míg a bányász rendesen el nem igazodik benne. Meg csinál párezer sziklamorzsát, és az nagyon lelassítja a gépet. Egyébként a szikla yield-je (sűrűség) azt jelenti, hogy egy felvehető méretű darab, hány egységet tartalmaz az adott anyagból... -
SaGa #9304 Kikapcsoltad a 2. monitort... Az Options-> Control beállításnál megnézheted, mivel... -
SaGa #9303 Akkor ugrik oda, ha fent van a Rapid Response Fleet script. Azok nagy távolságból (5-6 szektor) is odalépnek. Az alap hadsereg max a szomszédból...
Szétszedni komplett szektort nem szoktak. Az a Xenon Migrations script eredménye, ha az utolsó 2 szintre teszed. A térkép jobb felső sarkából elindulva, szép lassan letarolják az egész univerzumot... -
SaGa #9302 Nem kell menned, csak ha akarsz...
Ahova menni "kell", az az esetleges mercenary Guild küldetések, mert azokat elvállalod, és ha nem érsz oda időben, akkor buktad. Ezeket, amik rádión jönnek, nem kell mindenképp teljesíteni, nem is fizetnek túl jól.
Bár tegnep egy ilyenért is fizettek másfél millát (általában pártízezer szokott lenni a díj). Ezért szétkaptam egy Pirate Phoenix-et. 3 nekifutás és az utolsónál 20 perc volt. 10GJ a pajzsa, nekem meg van 3 BKE-m, meg egy BHEPT-em. Illetve egy darabig egy BPSG-t is használtam ellene. -
SaGa #9301 Options -> Sound -
SaGa Jr #9300 X, Y és Z koordináták a sorrend. A távolság meg m-ben van megadva, a térképen meg Km-ben méricskél a gép. Szóval ha van egy 80000; 40000; 400-as koordinátád, akkor annyit tesz, hogy az X koordináta mentél 80 km-nél, az Y mentén 40 Km-nél a Z mentén pedig 0.4 Km-nél lesz amit keresel.
Alapból X és Z tengely látszik, de az Ins lenyomásával váltás történik és látható lesz az Y tengely is. -
deph #9299 sWbFII: SPP nem akkora üzlet, mert nem nagyon lehet olcsón kristályhoz jutni (nálam legalábbis). 1550-ért vett kristályból kb. 12-13-ért csinál EC-t az SPP. Ha 19-ért adod el (ez a max), akkor csak 50 % a profit.
Ja és 4,8 milkó egy SPP.
Silicon mine 1,2 milkó, csak EC kell hozzá. 12-13-as EC-ből 250-300-ért csinálsz silicont, amit simán el lehet adni 500-600-ért, vagy akár 700ért-is...
Ja és 12-es EC-t könyebb találni, mint olcsó kristályt.
Kisebb befektetés ugyanakkora haszon.
-
deph #9298 Manuális kereskedés: Addig csináld, ameddig nics 2-3 milkód, aztán veszel pár TS-t és csinálsz belőlük ST-t majd UT-t. Aztán lehet menni harcolni közben pedig az UT-k hozzák a pénzt. Megint összegyűlik egy kis pénz a harcból és a kereskedésből és utána lehet gyárakat-komplexeket felhúzni. -
deph #9297 Első gyárnak nekem mindig az Ore Belti Silicon Mine jött be.
Argon Prime és Home of lightban sok szilikon kell, és a gyár csak 1,2 milkó és EC kell hozzá. -
bgabor #9296 Köszönöm a tippeket!
Első gyárnak mit ajánlotok? -
chassius #9295 első szám az "X" koordináta (vagyis a térképen előre-hátra), a második szám az "Y" koordináta (vagyis a térképen a le-fel), a harmadik szám a "Z" koordináta (ez amolyan eltolás a térben hozzád közelebb-távolabb, ezt a koordinátát az insert lenyomása után lehet állítani, látni, de pokoli nehéz ezt így elmagyarázni, i<---ez most távolabb van, I<---ez meg most közelebb).
egyébként lehet olyan parancsot adni a halyónak, hogy "Fly to...", ilyenkor megjelenik a csillagtérkép és te kiválaszthatod(egy zöld célkereszt segítségével), hogy akarsz menni. -
ha nem akarsz manuálisan kereskedni,akkor feltétlen űrbázist kell venned...ez a játék elején elég húzós,mert jó drágák,de akad köztük olcsóbb is! mielőtt vennél egy űrbázist minimum legyen 600.000 a zsebedben! miért?
ólcsó űrbázis: kb300.000 ;(szállítása FAQ-ban le van írva) ;be kell tenned a bázisba pénzt pl 100.000,2mercury kéne egy gyárhoz(1 vesz,1 elad),szóval venni kell még1-et ami kb 150.000 és még hagyj magadnak 50.000-t,biztonság kedvéért ! (igaz a mercury ráér)
szóval az a lényeg ,hogy mindig legyen kéznél 50-100.ezer amiből megveszed a termékeket! ha minden pénzed beleadod valamibe ,akkor vagy el kell adni valamit vagy huszassával viheted az energiacellákat egy gyárba!!! -
Szerintem rövidebb lenne leírnod hogy mire találtál egyedül,mint hogy mire nem. :D Vagy nem?
(magamból indultam ki,nem sértegetni akarok)
Én még úgy se találom néha a dolgokat hogy adnak hozzá koordinátákat...nem ám anélkül! -
hááát igen ez a térkép nekem is egy szenvedés... még most se tudok benne tájékozódni, annyit tudok segíteni hogy : vízszintesen van az "X" tengely /függőlegesen a "Z" tengely /és a magasság pedig az "Y" tengely
a térképet X-Z nézetből látod, ha ezeket tudod ,akkor már csak matek 8./7.osztály az egész! szerintem nagggyon nagggyon nehéz pontosan mozogni egy koordináta felé ,hisz szinte lehetetlen eldönteni,hogy merre van fel/le/előre/hátra/jobbra/balra tipp:ha csak úgy kb akarsz mozogni a térképen ,akkor kattints egy pontra 2szer és az autópilóta odavisz...viszont ugyebár a magasságot nem lehet beállítani
a 3koordinációs szám közül az 1. X-tengely .......... 2.3.nem tudom melyik melyik,majd a veteránok leírják neked ugyeeeee?! -
a trading software-hez kell először is egy saját űrbázis /gyár ...a hajódon a command consolba van egy ilyen hogy "home base"-ennek kiválasztod az űrbázisodat(csak sajátot lehet) és máris használhatóak a kereskedelmi opciók! nem kell hozzá best buy/sell locator,az csak neked segít! -
bgabor #9290 Valaki árulja már el azt is, hogy az X3-as weblapokon megjelölt koordinátákat hogyan kell értelmezni! Van három szám, egymástól vesszővel elválasztva. Ezeket a kkordinátákat hogyan találom meg az űrben? A térképen van ugyan három számoszlop, de azok egymás alatt vannak és bármiféle megjelölés nélkül! Megaztán a térkép kétdimenziós, így nemtudom, hogyan lehetne vele egy térbeli pontra rátalálni.
Azt sem értem, mire is jó a Trading software MK1 és MK2 mert semmilyen kereskedésre nem lehet utasítani az ilyennel felszerelt hajót. Hiába van rajta emellett bestbuy/bestsell locator, nem lehet használtatni vele. -
kisviku #9289 Én a hagyományos utat választottam, azaz a kereskedést.A scriptek nem feltétlenül csalások, inkább segítségek, változtatások.De annak is megvannak a határai.
Az, hogy lista alapján gyűjtögetsz, az nem csalás.
És különben is,kit érdekel?
Legfeljebb nem mondod el nekünk...
Én sem találtam rá mindenre egyedül... -
kisviku #9288 Elvileg minden termel mindent, csak a többi gyár rögtön fel is használja.Ha azt akarod, hog y indenből legyen, hagyjad hadd teljen meg a raktár és aztán addig termel mindenből, amíg teljesen nem lesz tele minden alapanyból,élelmiszerből.
Az arányokat kell eltalálni.Nem megy minden úgy hogy 1-1 db-ot teszel belőle.Pl a kajaüzemek általában két élemiszerfarmmal mennek simán...és így tovább.
-
Nemtom, miért csalás, ha összeszedem az elhagyott dolgokat egy lista alapján? A megtalálásra igen kicsi az esély.
A scriptek nem csalás? (A csalás scripten kívűl persze.)
Most kezdtem újra XTM nélkül és megpróbáltam az általad javasolt technikát. Fránya kalózok csak nem akartak kiugrani, kénytelen voltam lelőni őket.
A kereskedés elég hosszas pénzszerzési mód.
Inkább maradok a jó öreg szedjük össze a CIG-eket és adjuk el módszernél. Ez már bevált. -
A kereskedésnél igen, a harcnál szerintem elég gyorsan. Bár minnél nagyobb rangot akarsz elérni, annál többet kell harcolni és kereskedni. -
ha kereskedsz velük ,vagy ha az ő területükön megölsz kalózokat ,kha'ak-okat vagy bármilyen ellenséget....de elég lassan nő :( -
bgabor #9284 Valaki árulja már el nekem, hogy az egyes fajokkal, például a Boronokkal hogyan tudom javítani a viszonyom, azaz emelni a szintemet náluk? -
ha már említetted azt a scriptet ...nem ez az?
"Race Response fleet: gyorsreagálású hadtestek az egyes fajoknál. Balhé esetén több szektornyiról is odaugranak segíteni. Nem neked"
-elvileg ez fenn van nálam de még nem éreztem a hatását :D
-
-kössz a segítséget mindenki
-próbálom nem kihasználni az elhagyatott dolgokat,de ahhoz hogy beinduljon a biznisz kell egy alaptőke:D 4milka(már csak 2,5) és utána megoldódnának(remélem)a pénzügyi hiányok...nem azt terveztem hogy csalással csinálom végig a játékot ,de ha már van akkor veszünk belőle.....amúgy ha 200 méter közel kell hozzá menni akkor ki a fene találja meg ?!nem lehet minden szektort 200méterenkét átkutatni ,ráadásul a térkép olyan részén vannak ezek a dolgok,ahol semmi dolga az embernek(hacsak nem Kalo71kincsestérképét használja :D
)
-hajótipusok fajtáit leírja valaki? pl:raider-sebesség hauler-?rakomány vanguard-? ... -
SaGa Jr #9281 Attól, hogy van lehetőség harcolgatni neked még nem kell azt tenned. Nyugodtan mehetsz másfelé ha akarsz.
Az adott faj flottája meg nem fog automatice odaugrani. CSak az adott szektorban éppen jelenlévő hajók fognak harcolni ha a közelükbe ér az ellenség. Van arra is script, hogy reagáljanak a hadihajók és kötelékek a vészhelyzetekre, de ekkor rád is reagálni fognak ha rosszat teszel.
Ha meg kell a rakéta figyelése külön ablakban, akkor kapcsold vissza. Az csak akkor kapcsol ki ha te manuálisan lekapcsolod. Nézd meg a billentyűkiosztásban mire vannak rátéve a különféle ablakok.
Az pedig, már megbocsáss, nem érv erre a csalásra (megtudni hol vannak a különféle elhagyott hajók meg ládák és azonnal odamenni értük), hogy kell a pénz egy állomásra. Majd összegyűjtöd apránként ahogy a többiek.
Egyáltalán nem nehéz. 2-3 óra játékkal bőven meg lehet keresni az első milliót akár harcolsz akár nem. Ha kicsit is mázlis vagy akkor fél óra alatt összejön csak ki kell lőjjél pár hajót úgy, hogy a pilótájuk elhagyja.
Roncs és elhagyott cucc keresésre meg ott a radar nézet. Ott könnyű észrevenni melyik hajó elhagyatott, vannak a közeledben vagy sem elhagyott ládák és így tovább. -
Kalo71 #9280 Nem írtam fel méterre pontosan a koordinátákat, de legalább 200m-en belülre meg kell közelíteni, hogy a radar jelezze.
-
Tegnap beugrottam egy Xenon sectorba az Asgarddal. A látvány ami fogadott szörnyű volt.
Arra ösztönzött, hogy telepítsem újra az amúgy is bugos játékot xtm nélkül.
Hiányozni fognak az új szektorok. Főleg a Földiek.
De ez van, míg be nem szerzek egy nagyobb grafkártyát...
-
Kapcsold ki a scriptet és nem jönnek újabbak. Ha megint kell egy kis repunövelés, visszakapcsolod. -
játék elején ha kilőttem egy rakétát akkor kamera követte...az naon hasznos és most már nem .... hát már a kamerák is kifogynak kérem? -
köll a pénz nap-erőműre
na és mi a helyzet ezzel??? -> #9266 megint ugyan az a bajom,ahogy vége a csatána rögtön lesz egy új....úgy tudom ha ilyen támadások vannak akkor autómatikusan odaugrik az adott faj flottája és megvédik a szektort,de nálam ilyen nincs
-
SaGa Jr #9275 Van script ami ezt teszi, de az külön script. Alaphelyzetben minden mindig ugyanott van. De az ilyen cuccokat amúgy is illenék megtalálni, nem pedig elkérni a koordinátáikat és odamenni... -
lehet hogy mindenkinek máshogy van leosztva? -
SaGa Jr #9273 Azok a konténerek csak addig maradnak ám ott, míg egy üres rakterű NPC hajó arra nem jár és be nem gyűjti. Nem lesznek ott a végtelenségig. :) -
SaGa Jr #9272 A hang beállításánál a játékon belül van egy ilyen opció. Alapból be van kapcsolva. Ez az a női hang, ami vásárláskor mindig szövegel a megvételre kinézett eszközről. -
kössz a tippet de nem találom a crystal-t -
Kalo71 #9270 Pl:
The Wall Crystal 2786 48, -43.8, -49.4
Family Njy Ssftware Signature Scrambler 49.8, 17.1, 17.1
Njy's Deception Crystal 2385 11.9, -46.5, -48.7
Hiei Nividium 35 35.7, 51.7, -43.1
Split Fire Slaves 82 -40, -26,7, 42.1
.... és még sok minden.
Más. Elkezdtem ellölröl az egészet, megcsináltam az alap küldit, A Bala Gi küldetést. Gondoltam, hogy majd Otas HCF-el elfogok egy csomó Xenon hajót. Mióta megvettem, és szereztem Marines-t is kellő számban, azóta egy darab Xenon Q-t sem láttam, eltűntek. És nem tom miért. Lenet félnek tőlem?