20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • sWbFII
    jah és rohadt lassú
  • sWbFII
    szerintem fog ,de kapunként 1000 az ára!
    Ahhha, értem. Akkor legyek türelemmel, és várjam meg, míg visszaér. Köszi!

Ha Kingdom End-ben felbérelek egy Boron TL-t, az fog nekem Argon Prime-i kikötőből fuvarozni? Vagy ez egy hülye 5let? Lehet ilyet egyáltalán?

L
  • erdos
    Ha éppen más munkáját végzi (általában akkor kifele tart a szektorból) akkor nem tudod felbérelni mert más cuccosát viszi.
  • sWbFII
    igaz
    Ore Beltben is vannak jó kövek. Szintén majdnem a közepén egymás mellett kettő is.

L
    Beszélgetek a kapitánnyal, perszehogy 7 km-en belül... de a beszédtémák között nincs az, hogy "szeretnék venni valamit, felbérellek", csak azok, hogy: merre van a shipyard, merre az EQ dokk, és merre van egy szektor (a z alapsztori következő találkapontja).

L
  • SaGa
    Milyen közel vagy hozzá, amikor beszélni akarsz vele?
    Ha még csak most akarod felbérelni, 7 km-nél közelebb kell menni. Ha már felbérelted, elég, ha azonos szektorban vagy vele...
  • SaGa
    Még mindíg csak ismételni tudom: Scorp térképező programja azt is megmondja, melyik szektorben melyik aszteroida mit tud. Keresni is lehet rá. Vannak 70 fölöttiek is, sőt Power Circle-ben majdnem a szektor közepén van egy 90-es Ore...
    Sziasztok!

Lenne egy gondom... Mér' nem tudom rávenni az Argon Prine Mammutját, hogy "ugyanmá' szállítsál már nekem egy kicsit". Olvastam korábbi hozzászólásokban, hogy biztos küldetésen van, és azért nem tudom ezt lebeszélni a kapitánnyal. Viszont ez a Mammut látszólag nem csinál semmit, egy kapu felé sem tart határozott céllal... csak köröz a szektorban feles sebességgel... Vagy csak türelmetlen vagyok, és tényleg megy valahová?

Szerintetek?

L
  • chassius
    az már viszonylag jónak mondható, de vannak annál jobbak (bár csak néhány).de ha nem akarsz bajlódni a scaneléssel, akkor van egy scanelős script, kiadod a parancsot a szektorban, utána rákérdez, hogy a művelet után dokkoljon vagy sem. amint befejezte a scant küld 1 üzit, hogy kész.
  • SaGa Jr
    Nem tudom hol keresgetsz, de a 30 fölötti már bőven jó a bányászatra.
  • sWbFII
    eddig egy 6-os siliconon volt ...gyorsan betöltöttem egy régebbit és most találtam egy 43-as aszteroidát...az már jónak számít vagy inkább keressek más szektorban?
  • SaGa Jr
    Nem mindegy. Egyrészt többféle tartalmú aszteroida létezik, szóval nem mindegy milyenre telepíted. Emellett a hozamot befolyásolja, hogy mekkora az aszteroida Yield értéke. Minél magasabb, annál jobban termel.

Szóval vegyél mineral scanner-t és nézegessed meg vele az aszteroidákat. Válassz ki egy magas yield értékű Silicon aszteroidát és oda telepítsd a bányát.
  • sWbFII
    vettem egy silicon mine-t...mind1 hogy milyen aszteroidába teszem? tehát ugyan annyit fog termelni így is ,úgy is?
  • sWbFII
    igen eladja!
  • sWbFII
    az ore gyűjtő hajóm ha megtelik autómatikusan el is adja? vagy azt nekem kell észerevenni?
  • sWbFII
    amúgy miért olyan fontos az a HQ? csak kérdem... az a legdrágább dolog,akkor biztos hasznos dolog...
  • sWbFII
    ott volt a gond,hogy én kezdeményeztem a csatát! pont elötte mentettem és láttam ,mennyire változó reakciók törnek ki a pilótából,minden betöltésnél! 95%-ban haláláig benn ült és nem jött ki a hajóból,de megtaláltam azt a maradék 5%-ot és megszereztem a hajóját :D
    azért kössz
  • Kalo71
    Csak a Kingdom End-i hajógyárba nem tudnak dokkolni, a többi Boron hajógyárba simán bemennek...
  • SaGa Jr
    Előfordulhat, hogy valamelyik script-el vagy külön berakott hajó adataival akad össze a program és ezért nem eged dokkolni angy hajkat a hajógyárakban.

Írts le minden custom hajót ami nem az alapjáték vagy az XTM tartozéka és próbáld meg így játszani. Ha nincs hajó külön berakva, akkor nem tudom mi lehet a gond. Ilyen jellegű problémával csak alap és XTM felrakása mellett még nem találkoztam.

Esetleg hagyd el a szektort és gyere be újra, aztán utasítsad a hajódat. Netán másik szektorban ácsorogva küldd be az állomásra a nagy hajót. Aztán majd menj utána te is.
  • Kalo71
    Sajnos semmi nem segít, ezeket mind próbáltam már.....
  • Ace McCloud
    Eggyetértek ....
  • Ace McCloud
    Hi !
    Szerintem nézd meg hogy nem esett e vissza a reputációd valamiért idő közben a boronoknál. Amennyiben igen, akkor tudod a megoldást szerintem.
    Amennyiben nem, akkor nézd meg hogy mennyire van tele a hajógyár, és ha esetleg van benne orca dokkolva, és tudsz beszélni vele, kérd meg hogy szállítson neked, akkor tuti kijön, és beállhatsz. Hogyha ez nem müxik, akkor nézd meg hogy más hajóval be tudsz e állni oda, vagy próbálj meg egy hajóval egy másik szektorból utasítást adni a szállítódnak hogy dokkoljon be. Amennyiben nem müxik, szerintem próbáld meg hogy veszel egy docking computert a paranidoknál a mammouthodra, és azzal állsz be (szerintem ezt alapból érdemes megszerezni rá). Sajnos más 5letem nincs.
  • Kalo71
    Üdv!

Igen komoly és rendkívül idegesítő problémám van.
    A Bala GHi missió végén vagyok, le kellene szállítanom az Argon Trading Stationt a Kongdom End-i hajógyárba.
    De! A Mammouth-om nem tud bedokkolni oda. Sehogysem. Próbáltam manuálisan is, az utasítást elfogadja, de nem dokkol be csak kering körülötte. Ha comm-on keresztül engedélyt kérek a dokkolásra, akkor meg közli, hogy jelenleg nem folytathatom a dokkolást! Az is egy érdekes dolog, hogy semmilyen nagy hajóval nem lehet dokkolni, és a hajógyárban nem tudok venni sem nagy hajót. Próbáltam Orca-t venni, de nem történik semmi.
    Most mit csináljak? Találkozott valaki ilyen hibával? Így nem lesz meg a HQ-m, és már nagyon ideges vagyok.

• SaGa Jr
    A megfelelő police licence-ed volt ami arra a szektorra érvényes? Tehát hiába van Argon PL ha Boron szektorban scannel-getsz és akarsz rendfenntartani, akkor bizony bűnt követsz el.

Ha illegális árut találsz a célpontnál dobassad ki vele és ha neked esik erre, akkor lőheted le. Te semmiképpen nem kezdhetsz harcot, maximum visszalőhetsz ha nem akarsz bajt. Előbb szólítsd fel a szajré kiszórására, ha kell többször is, mielőtt agreszív cselekedetet hajtanál végre.

De akinek vaj van a füle mögött mert engedély nélkül szállít illegális árút (mellesleg néemlyik fajnál a SF egyáltalán nem illegális) az már a scan-elés után automatán átvált ellenségre. Onnantól meg lőheted bajod nem nagyon lesz.
  • sWbFII
    hát én ezt nem értem! találtam egy fickót,aki meg volt tömbe spacefuel-al és mivel van rá engedélyem elkezdtem bontani:D erre rámtámadtak a rendőrök!!!! megvédik a bűnözőket!
  • sWbFII
    ore belt-ben a kalózok nem támadták le nektek a TS-eiteket?
  • sWbFII
    ugyenzet írd le rövidítések nélkül :D mert így nekem ez kínai,magyar-tájszólással!
  • sWbFII
    lehet hogy igazad van!!! csak nálam a silicon nem olyan jó biznyák,mert mindig mindenki tele van belőle! viszont energia mindenütt 19-es áron van!
    akkor most SOLAR P.P./Silicon M. ?????? na ezért még megnézem a silicont,hogyééé veszik,de emléxem hogy már a bázisokat is siliconból építették,olyan értéktelen volt!
  • sWbFII
    -ennyi ellentmondást!!!! addig mindenki egyetért ,hogy X-vízszintes mozgás a térképen(jobb-bal)!
    -az Y-t az eredeti térképen nem lehet látni,,mert az a térbeli le-föl !
    -Z-az már a térkép szerinti le-föl,tehát a térkép szerinti függőleges mozgás!
    szóval ott a vita ,hogy a térképen a le az a Z-----viszont a térben a le,az már Y-tengely!
    így már jó? vagy még mindig vannak problémák? lehetséges hogy a valóságban ez más elosztásban van,de a játékban így van és kész! ....persze akáááár még én IS tévedhetek ....
  • sWbFII
    nem kell "go to" parancs a hajónak! elég ha csak egyszerűen 2szer kattintasz a térképre ,avgy akár játék közben az űrbe ,persze ha nagyon pontosan mész valahova,akkor pötyögjed a koordinátákat
  • kisviku
    Utoljára asszem valamikor április tájékán játszottam vele...Úgyhogy szorri mindenkitől.
    Ennyi maradt meg elmémben.
  • RJoco
    Bocs, kevertem
  • RJoco
    Elég nehéz volt bekonfigolni
    Több billentyűs billentyűzet kellene hozzá
    Viszont tényleg megéri
  • RJoco
    Érdemes áttanulmányozni a billentyűzetkiosztást a Controls menüben. Az Interface rész elég sokmindent tartalmaz.
    Ha keresel valamit akkor Move to position a Navigation menüben a hajó parancsainál. Először X koordináta Num4,6 Insert gomb Y koordináta Num8,2 Insert gomb Z koordináta Num8,2.
  • SaGa
    Használjátok a Factory Complex Calculator-t. Megéri...
  • RJoco
    Ez így van. Végülis azért vannak, hogy használhassuk. Mindenki úgy alakítja játékát, ahogy akarja, úgy alakítja életét, ahogy tudja.
  • RJoco
    Köszi! Vettem is 5 db Crystal fabot, de már nem tudtam meg a végeredményt...
  • SaGa
    A kurzor mindig síkban mozog, csak a síkot kell kiválasztani. Alaphelyzetben a vízszintes (X-Z), az INS-zel átváltva a függőleges (X_Y) síkban...

PgUp-PgDown az állomás térbeli elfordítását szabályozza.