20430
-
alpha shockwave generator -nem egy nagy durranás:( néhány fighter drone-t szépen lekap ,meg 1-2 vadászt is eligazít,de nem sebez sokat :( a béta meg gamma nem megy fel a hajómra.... -
van egy Balay xyxy(nem tudom a nevét) küldetés sorozat ,aminek a végén kapunk 1 HQ-t meg aszem egy mamutot!
és mire jó az a HQ? úgy tudom kereskedni nem lehet vele ...vagy fogalmam sincs ...leírnátok?
-
és felkeresi a dolgokat vagy csak azt szedi fel amit már felderítettem?
végre működik a station manager :D wow -
Az "Extended Comlex Hub Kit" és a "Complex Node Bazaar" mire jó? -
SaGa #9425 Látod. A térkép jobb alsó sarkában mindig ott van a kurzor aktuális pozíciója, X, Y, Z sorrendben (fentről le) -
SaGa #9424 A hajó "Move to" parancsánál nincs egyszerűbb, hidd el. Illetve van egy script, ahol be lehet írni a paramétereket, de annyival nem jobb vele...
A tárgyak felszedéséhez nem kell lassan menni, de még jobb, ha megveszed a Special Command szoftvert, abban van "Collect Ware", illetve "Collect Wares in Sector" parancsm at szépen felszedi a cuccokat, még SETA módban is... -
megvan! de hülye vok a nevéből igazán rájöhettem volna -
anyááám!5,5 km-ről 3lövésből lekapta a 3X125 MW-os pajzsomat! kemények ezek a xenon "J"-k! (vagy "k"? vagy valami betű :D:D:D:D)
melyik is az a fegyver amelyik ilyen hullámokat bocsát ki egy tölcsér formában? szerintem azt kimondottan kha'ak custer ellen találták ki!
-
szerintem egyszerűbb ha magadra zoom-olsz a térképen és ha valahova 2X odakattintasz az autópilóta odavisz! 1rács kb- 5km körül mozog! először az X és Z koordinátákhoz mész , megnyomod az "insert"-et és utána beállíthatod a magaságot is (Y) ---persze így se könnyű ,mert 200méterre kell lenned a rejtett dolgokhoz,ahoz hogy a radar jelezze!
még 1 trükk: ha már közel vagy a célhelyhez akkornyomj "t"-és autómatikusan keresni kezdi az előtted álló tárgyat...szép lassan körbefordulsz és előbb-vagy utóbb beméri neked! ha fölveszed menny max 10-el mert különben nekimész és még a hajót is sebzi! -
Berv #9420 Köszönöm, nem volt ez szájbarágós, mivel kell is ennyire részletesen :)
Magamtól nem sok mindenre jöttem rá a játékban.
Amikor állítom a num.pad gombjaival a kivánt koordinátákat, látom is az aktuális "értéket"? -
pörgés közben nem ajánlatos rakétát kilőni,mert nagy valószínűséggel felrobban a hajótest mellett! sajátmagam kinyírni meg elég hülye érzés!
bár az se jobb mikor az autopilóta nekivisz egy aszteroidának! :( -bár ez csak kisebb halyókkal szokott megesni -
van rá egy iszonyat jó okom! még nem volt időm venni rakétát
amúgy nem említettem a mellette álló novát!!!! a buster pörget a nova meg bezúz AHEPT-el meg rakétákkal -
Ace McCloud #9417 Fúú vazze !!
Köcce erre még nem gondoltam.
Alíg bírom kivárni hogy kipróbáljam. -
SaGa #9416 Xtended kommunikációval lehet beszélni a gyárhajókkal. Rá kell definiálni valamelyik billentyűre, a beállításoknál... -
SaGa #9415 Nem egészen...
A fegyverek melletti csíkok arra jók, hogy csoportosíthasd őket. Amelyik "világít", az az adott gombra (1-4) aktív lesz, így lehet a felszerelt fegyverekből pl kissebb romboló erejű csoportot csinálni, egy billentyű megnyomásával.
Az áthúzott fegyver azt jelenti, hogy abba a pozícióbba (fegyverállványra) nem szerelhető fel. -
Ace McCloud #9414 Bocsi hogy ennyire szájbarágóssan írtam, de jobb elkerülni a félreértéseket. Ja és enterrel már indul is a géped a kívánt helyre. -
Ace McCloud #9413 A következő a megoldás erre :
Command menü, Navigation menü, move to position (ahogy írtad is), majd bejön az univerzumtérkép. Kiválasztod a kívánt szektort, és a szektortérképen a numerikus számokkal beállítod a pozíciót.
Vagyis : jobb kéznél a számok : 8(z koordináta fel), 2(z koordináta le), 4(x koordináta balra), 6(x koordináta jobbra), nyomsz egy insert - et, vált a térkép függőleges nézetbe. 8(y koordináta fel), 2(y koordináta le), 4(x koordináta balra), 6(x koordináta jobbra).
Ezek sorrendben egymás alatt a térképen a számsorok :
x koordináta pozíció
y koordináta pozíció
z Koordináta pozíció
Amikor megkapod pl BBS en a számokat, ezek egymás után, és Méterben!!! vannak megadva (x számsor, y számsor, z számsor). Osztod ezerrel azokat a számokat, és megkapod a km - t ahova igazítanod kell. A listádon valószínűleg km ben van megadva, azaz ezt nem kell visszaszámolnod. -
Berv #9412 Játszottam este, két hajót próbáltam megkeresni a benyomott listából, de egyik sem volt már sehol, gondolom egyéb szemfüles gépi játékos összegyűjtötte őket.
Ezután meg is untam a keresgélést :)
És egy kérdés:
move to position pontosan hogy működik? nem lehet távolságot megadni? Ill. km-ben koordinátát? Úgy repültem, h. folyamatosan figyelve a - sector map - helyzetemet, klikkelgettem a térképen, hogy hova haladjon a hajó.
szóval kerestem pl a [0,0,40] pontot.:
induló helyzetem az egyik kapu volt: kb [7.8 , 10 , -38]
- X-tengely mentén haladtam minusz irányba, kb nullára beállva INsert-tel váltottam Y-tengelyre, majd ott is utaztam kb 0-ra.
Majd inster, Z-tengelyen utaztam 80 km-t plussz irányba. Korrigálások után ottvoltam a [200m,100m,50m] helyen, egy patrol hajót, és egy műholdat láttam összesen ... világvége :)
Ott egy aranyos hajó helyett a végtelen űr várt.

Ennyi -
#9411 Nos, akkor szerintem bogaram van... Ugyanis csak a 2. és 3. választ dobja... Az biztos, hogy a megfelelő hajóval beszélek, és szemlátomást semmi dolga annak a dögnek... mert semmit nem csinál, ha nem vagyok a szektorban akkor egy helyben áll, ha benn vagyok, akkor csak köröz. Mindez Argon Prime-ban. Paranid Prime-ban minden oké... pontosan azt teszem, amit leírsz, és ott lehet is...(már ki is telepítettem egy bányát a segítségével) csak hát a kis aranyos Hercules kapitánya nem 1000Cr-et kér kapunként, hanem 3400-at... Nomindegy, ha lesz lóvém, úgyis veszek egy TL-t, és akkor megszűnik a probléma... addigis nem a mammuthot fogom felbérelni, hanem a Herculest... csak nem szabad a sztorit csinálnom tovább...
-
Ace McCloud #9410 Skacok !
Kellene 1 kis help attól aki tudja hogyan kell vásárolni az argon mammouthból lett traning shippből harcosokat.
Nem találtam olyan funkciót amivel vásárolhattam volna. Leszállni nem tudok rajta semmiféle járgánnyal, még discoverrel sem. Elfoglalni nem tudtam mert valami 2700 harcos volt rajta, és elég jól harcoltak....
Ellenben eléggé kéne a szállítmánya, szal hálás lennék ha valaki elárulná hogyan lehet felvásárolni róla a katonákat. -
Ace McCloud #9409 Vagy removeba van rakva, és át kell rakni installba, azután berakható. -
Ace McCloud #9408 Hi !
Fúú bocsi hogy ilyen későn reagálok, de volt 1 kis dolgom a napokban.
Szal, ha odamész 8 kilcsin bellűlre a szállítóhoz, comm. csatornát nyitsz, és a kapitánnyal beszélsz, az alábbi lehetőségek jönnek le :
1. Want you to transport something
2. Way to nearest shipyard
3. Way to nearest equipment dock
Itt az 1. wálasztod ki, erre közli az árat
Következőkben mondod hogy elfogadod, vagy túl drága.
Amennyiben elfogadod, újra commcsati, kapitány, és megjelennek a kibővült lehetőségek. Mikor a nemet választod, újra végig kell zongorázni az egészet.
Elvileg ha a kapitánnyal beszélve nem ezek a lehetőségek jönnek le, akkor vagy közölte hogy feladatot lát el, vagy nem a megfelelő hajónál próbálkoztál, vagy van egy olyan bugod amiről még nem hallottam. -
#9407 Centaur a neve. Ha kinyír egy buster, akkor valamit nem jól csinálsz... Mér' nem szeded le egy rakétával azt az M4-est? Egy hurricane vagy tempest neki, oszt csókolom! 
-
chassius #9406 csak tipp, de állítsd a turreteket Attack enemy-re. hátha pörgés közben leszedi a támadóidat.
csak tipp. engem még csak egyszer forgattak meg, akkor elég hamar abbahagytam a pörgést és utána figyeltem, hogy ne találjon el. -
és kinyír 1 busterrel!!!! 

ez a szar CIG túl erős lett sztem! oké hogy 1 M5/M4-est elkap,najó még egy M3-t is ,de hogy egy M6-os 500 tonnás gépet bepörget...ráadásul egy m5-ös kikerüli a lövéseket de egy M6 túl lomha hozzá váááááááááááá! agyvérzés....... -
3kilóméterre a kaputól megint elkaptak! 5 perce forog ez a szar és nem tudok kijutni 

-
megvettem az M6-os argon járgányt(mi is a neve?)-
szar ám 5 percig pörögve lőni!-
lényeg az hogy véégülis nem rossz ,bár nem is egy csoda eddig...jó a palyzsa de nagyon lomha és ha valaki megtámad egy C.I.G.-el akkor kakit se ér! engem pl egy buster lőtt le meg 1 nova...igaz csak 3 rakéta után tudták leszedni a pajzsom! ---rakéta--- télleg ezzel meg tudom magam védeni C.I.G. ellen:D
-
igazad van 4! csak most nagyon elszédültem ,mert 5percig lőtt 1 kö**ög concussion i.g. -al! az az amelyiktől pörögni kzd a járgány! hú de elszédültem....
amúgy az a fegyver melletti fegyver az azt jelenti hogy ha van üres helyed akkor oda berakhatod ,mert épp nincs még sehova berakva...ha át van húzva akkor meg már be van rakva valahova -
Hát ha jol emlékszem akkor egy oan 300 ezer körül adtak érte.
Asszem fegyvert nem tudtam rátenni és igy már nem is kellett :D
Am itt a fegyver meletti fegyver és az melett az az áthuzott fegyver ezek mit jelenteken?vagy minek vagy igy?:D
sWbFII: 5 helyett nem arra 4 kis csikra gondolsz? vagy én gondolok roszra?:D -
játék közben bal oldalt alul a fegyvereknél lehet aktiválni 5 kis csíkot(ez jól megmondtam) ,nos próbálgattam hogy mire jók,de nem tudtam meg! elmondanátok -
hát azért én nem adtam volna el a starburs-öt,mert venni ha jól tudom nem lehet sehol! és ondolom alig adtak érte valamit... -
Berv #9398 nem, nem gyűjtögettem... talán most (amennyiben az ikrek hajlandóak elaludni MOST)
-
Köcce
Jajam,tudom h vaannak elszorva hajok, a Starburster már megvan vagyis csak volt egy darabig,me kelett a lové és eladtam :DD
Én az alap hajoval szoktam nekiesni a kaloz-fleeteknek,álltalában van benne egy nova is,nem nehéz legyőzni "annyira" :D álltalában a végére hagyom,mert ha meglövöm bepöccen kicsit és ugy nemmoka ha vannak még mellette,ugy könnyen kicsinálnak :D
Jah értem,köszi.
Akkor még növelgetem a reput.
Jah és láttam ma egy hospital ship-et. igaz nemsok időm volt megnézni me a kapubol kijövet elgázolt egy másik hajo xDDD
Ezekkel lehet valamit kezdeni vagy csak ugy vannak? -
Berv #9396 A storyt én sem kezdtem el, egy feladatot kaptam ... véletlenül, azt' alig bírtam lerázni a f@szikat :)
A bírtokolt hajókra mondom, h. előrébb jársz jól
-
de te gondolom nem gyüjtögettél elhagyatott dolgokat! bár most ezzel a silicon mine-al egész jól megy a biznisz! már 5 milkóm van...10 kell és veszek egy m6-ost végre...talán el is adom hozzá a mambát!! -
előrébb? a sztorit el se kezdtem kb-bár nem is érdekel:D -
Berv #9393 Olvasgatom a fórumot - játszani idő hiányában nem tudok - de ami helyesen van leírva, az nem szúr szemet :)
Amúgy Te később kezdted a game-t, és jóval előrébb jársz mint én.
-
figyeled először még "hajó" volt! a számítógép gyorsan butít! -
igen! mostanában a pajzsot is palyzsnak írom:D -
Berv #9390 "halyó" .... sírhatok ?:):):):)