20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Kalo71
    A Sector Takeover script lehetővé teszi, hogy egy rendszer a te tulajdonod legyen. Csak annyit kell tenni, hogy elenséges rendszer közepére tegyél egy Trading Station-t. Ha a te tulajdonod, akkor a bal also sarokban a te nevedet írja ki. Ha engedélyezed másik falyoknak, hogy oda építkezzenek, akkor a gyáraik adót fizetnek neked.

Eltávolítás után biztos visszakerülnek az eredeti tulajhoz, meg akkor is ha a Trading Station-odat szétlövik. Velem már 5-ször eljátszotta a gép.

• sWbFII
    sector takeover script : pontosan mi is ez?
  • Ace McCloud
    Hi !
    Ez a sector takeover script elég jó cucc, csak azt nem tudom, hogy eltávolítás után a rendszerek vajon megmaradnak e player rendszernek...
    Esetleg valaki tudja hogyan lehet átnevezni az unknown rendszert, amit elfoglal??
  • Kalo71
    Van pár szektorom, amit a kalózoktól foglaltam /Sector takeover script/.

Tudok, én mindig Savage Spur -ba állítom le a hajómat a bal felső sarokban, arra senki nem jár.

Ennyi pénz még kevés is, terveimhez sok kell.
    Előszőr kiírtom a Kalózokat, aztán a Xenonokat, és közben a Yakikat is piszkálom, néha elfoglalok egy-egy Yaki Akumát. 50-60 mill cr-et kapok érte.

• sWbFII
    annyi pénzelt már mit csinálsz?
    építesz egy Kalo71 szektort? vagy téged már külön fajnak ismernek el?
    és a fő kérdés: hogy tudsz SETA-zni,úgy hogy nem áll le ? elbújsz egy unknow szektorban?
  • sWbFII
    valaki azt mondta,hogy argon prime környéke viszonylag biztonságos ,de ott lassan lehet fejlődni...(még rééééges régen)
    én letelepedtem herrons nebula -ba ...
    a lassan fejlődést hogy értsem?
  • sWbFII
    jó hogy pont most írtad,mikor állítólag 5percenként lehet látni hullócsillagokat!:D én kimentem az erkélyre,5 másodpercig nem jött,aztán inkább aludtam :D
  • Kalo71
    Ja.....

• Cowek
    Arra céloztam hogy ekkora komplexet már szabad szemmel is látni lehet esténként a barátok közt után az égen
  • Kalo71
    Mindero!

Az EC gyártás jó kezdetnek, de mindenképp használd a Station Managert és a környező szektorokba tegyél satellitet, hogy tudja hova menjen eladni.
    A Stattion Managert felteheted külön is, vagy a Bonus Pack-kal. A 25-ös pajzsot meg add el manuálisan, Cloudbase SouthEast-i Equipment dock-ban bármennyit el tudsz adni.

• Kalo71
    Hi!

Éjszakás voltam, és így reggel kicsit lassú a felfogásom. Mire is mondtad ezt Cowek?

• mindero
    Ha gyorsan kilövöm az állomást, akkor kevesebbet esik a repu?
    A hyperionnal kb 5 percig tartott, de addigra a lagalacsonyabb rangot kaptam, azt meg lehetetlen feltornászni.

Nem az a bsjom hogy akad (persze akad), hanem a gazdaság kicsit stagnál attól hogy az összes kereskedő ennél a gyárnál van.

Próbáltam a készleteit feltölteni, de a 4 hülye paranid aki bedokkolt még a full teli gyárból sem vesz semmit. Marad a szétlövés....
  • mindero
    Hello! épp ezt akartam kérdezni hogy hogy a csudába csináljátok ezeket a gigantikus bevételeket.

Nekem eddig 2 komplexem van, egy E-t meg egy 25-ös pajzsot csináló, de nem igazán akar dőlni a lé, ami meg jön az a kilőtt hajók pótlására megy.

Már játzok vagy 50-60 órája, mikor lesz már nekem is titánflottám

Mondjuk nem raktam föl a station managert, lehet hogy az a gond?
  • vecsi71
    Sziasztok!Van egy kis gondom.Az xtm előtt a heretics end-be ott volt a kapu a föld felé.De nem lehetett rajta átmenni.Ez rendben is van.Felraktam az xtm-et,a szorit végigvittem,és a heretics end-ben nincs kapu.A földi hajók ott vannak,és közlik,hogy huzzak a fenébe.Tud valaki segíteni.Ha igen akkor megköszönném.
  • Cowek
    Én meg az erkélyről lesem az eget, mikor látszik végre
  • deph
    "Ki kell ritkítani őket!"

És amikor mondta, Kenny még élt? :-)
  • kisviku
    Én egy GPSG-vel takarítanám ki, no meg egy Odysseus-szal.

A notmál játékban én a Yaki szektorban találtam ilyet és baromi idegesítőek voltak.Így lett egy csomó hajóm is, meg ki is radíroztam őket a szektorból.
    Ahogy Jimbo mondta a South Park-ban vadászat közben:

"Ki kell ritkítani őket!"
  • Kalo71
    Ja és nem dicsekvésből mondom, de megnéztem a statisztikát, eddig 204 gyárat építettem. A HQ-t ellátó gyárkomplex pl. 24 gyárból áll.

• Kalo71
    Nos a mai délutáni SETA cirka 200 mill cr-et hozot.

Csak a legdrágább efgyvereket gyártok, pl. Gamma PPC, Beta FlakAA, valamint 1GJ shield, Gamma PSG. Ma amikor meglett a 400 nill. csináltam egy új komplexet, a Teladiaknál kapható Gamma PPC L gyár potom 89 mill.-ért. Ez nagyon bejött, 5.db-ot gyárt le egyszerre. A GammaPPC ára pedig 900.000 felett van.

Egyébként ha van már sok pénzetek, lehet a reput könnyen növelni, csak az adott faj központi szektorában végig kell nézni az összes gyár BBS-ét, és valahol fogtok találni egy olyat, ahol lehet valami kutatást támogatni. A Teladiaknál 20mill cr-ért az utolsó előtti rangra emelkedtem. Ha nem találjátok a fő szektorban, akkor a mellette levőket kell átnézni. Eddig mindig ott voltak.
    Csak sajnos a Terranoknál nincs ilyen.

• sWbFII
    milyen gyárakat használsz és hol?(nem kell mindet felsorolni....az hosszú lenne :D )
  • SaGa Jr
    Kereskedj velük sokat. Tegyél be hozzájuk pár állomást és onnan adogassad el a cuccokat. Így lehet a legkönyebben megoldani a reputáció növekedést. Elgendő ellenfél ugyanis nem nagyon szokott lenni náluk, hogy a kilövésükkel javíthassa a megitéléseden.
  • Morpeus
    Valaki meg tudná mondani nekem, hogy szerezhetek pénzt a kereskedésen kívül? Mert van olyan ezer kreditem.
  • Kalo71
    Ma reggel, az esti 10x SETA után eladtam a legyártott cuccokat, és átléptem a 400 mill cr-et.

Valaki tudja, hogy hogyan lehetne gyorsan növelni a reputációmat a Terranoknál? Kéne vennem pár kapu késuzítő hajót.

• SaGa Jr
    Nem vehetsz hajót. AHhoz még sok sok feladatot kell nekik megcsinálni. :)

sandros:
    Nyugi, lesznek még egyéb igényei is. Ha megvan egyszerre az egész árú, akkor elég megközelítened, majd kiteleportálja a rakteredből és kapod a következő üzenetet.
    A későbbi feladatok során amiket a Sohnen főhadiszállástól kapsz, lesz olyan is, ahol például 5-600 silicon waffer kell majd nekik. Ezen meg igencsak helyigényesek.
  • chassius
    az a Sohnen küldi.
    ha végigcsinálod, akkor leszállhatsz a Sohnen Dyson Shpere-en és, ha jól emléxem vehetsz hajót is (bár ez utóbbi nem biztos).
  • sandros
    Egy BBS -en kinaltak fel egy hajo koordinatajat Maelstrom szektorba. Oda is mentem de a hajo kapitanya ker tolem 800 energy celt. A hajom csak 300-at tud vinni, de hiaba megyek oda nem tortenik semmi, a comm meg nem mukodik. Akkora hajom ami egyszerre kepes 800 energy celt szallitani csak a vilag masik vegen van. Az lenne a kerdesem hogy ezeknek a kuldiknek mi a rewardja? Megeri leszallitani a 800 energyt? Esetleg megkapom azt a hajot? Mert amig egy teherhajo eljut oda addig megoszulok, meg seta 10-en is.
  • chassius
    hű baker, mennyi hajót találtam a játékhoz.

http://www.blackpanthergroup.de/x3/XSP-Schiffe/
  • sWbFII
    hehe
  • r4pt0r
    Hát persze. :D
  • Kalo71
    Csak kiváncsi voltam figyelsz-e?
  • Kalo71
    Jó van na....
  • SaGa
    Izéé...

Az amiga még csak tervező asztalon létezett, amikor az Elite már megvolt C64-re...
  • Kalo71
    Ha valkit érdekel leírom azt is, hogy hogyan lehet a Terran Shipyardon venni gyárakat.

• Kalo71
    A www.thexuniverse.com oldalon lévő XTM fórumról írtam. Egyébkén a pontos neve Complex Warehouse XL.
    Elena's Fortune-ben kapható.

Ha valaki nem tudná leírom.
    A célja az, hogy az adott termék állomáson tárolható mennyiségét megnöveli. Pl. egy Gamma PPC vagy Beta Flak gyárban max. 8.db lehet, ha nem adod el.
    Namost ha veszel egy varehause-t, akkor ezt a mennyiséget meglehet növelni 28-ra.
    Alapból a raktár csak az Energy Cell tárolókapacitást növeli meg +50000-el.
    Mielőtt hozzákötöd a gyáradhoz vagy a complexedhez a warehause special command menüjében ki kell választani az Add Ware parancsot, majd a gyárat és a terméket amit tárolni akarsz. Egy warehause-ban max. 5 féle terméket lehet tárolni. És csak addig tudsz újat hozzáadni, amíg nincs bekötve a complexbe. Miután mindet kiválasztottad, akkor kell hozzákötnie az aállomáshoz/complexhez.
    Remélem érthető volt.

• chassius
    "hogyan kell alkalmazni a Warehaus-t?"

ez melyik topicban van?
  • Kalo71
    Hi!

Elfeledkeztek az ősről! Amigán annó a Frontierrel kezdődött ez az űrhajós szimulátoros dolog. Jó is volt. Én is Komlói vagyok.

Jelenlegi állásom: van 4 nagy komplexem, 145 gyárból állnak! Gyártom a Hyperionokat a HQ-n. Töb mint 300 mill. cr-em van. Csak az a bajom, hogy a Teranoknál nem tudok még kapu építő hajót venni. Nincs elég magas rangom hozzá.

Más. Szoktátok az XTM fórumát olvasni? Nagyon sok érdekes dolgot lehet megtudni. Pedig annyira nem is tudok angolul. Pl. Hogyan kell alkalmazni a Warehaus XL-t, hogyan kell gyárat vásárolni a Terranoknál, különböző pénzszerzési módok... stb.

• RJoco
    Nagyon állat ez a megtámadós szektoros script.
    Egészen véletlenül elértem, hogy megcsinálhassam a BalaGi küldit. A Hyperion már megvan, csak a Trading-et kell leszállítani.
    De tuti ez a hajó.
    Kaptam az sms-t, hogy Paranid Prime-ban Xenon invázió van. Odaugrottam, vettem gyors egy licencet. Kilőttem a 2 J-t, fejenként 10kCr. A Mambával kilöttem a kisebbeket (N,M). A végén jött az üzi 1,525MCr. Most már csak 11M hiányzik az állomáshoz, meg kb 1,5M az Nvidium bányához.
    És egyedül a Split licenchez hiányzik 20%.
    (Sorry a litániához, de ezt muszáj volt megosztanom veletek )
  • Zseblovag
    Figyu! Anno a first encounterben és a frontierben is le lehetett szállni. Egyébként szerintem nem lenne értelme a különféle atmoszférikus pajzsok megvételének a játékban ha nem landohatnál a bolygófelszíneken.....a leírásában pedig ezek is szerepelnek.
  • sWbFII
    hát az gáz! az amiatt van hogy megtámadtad az egyik hozzátartozó kalózhajót

amúgy kalózbázinál nem ehet hajókat venni asszam
    itt van térkép kalózbázishoz:egyszerű térkép összetett térkép
  • SaGa
    Ismert hiba, ne akarj dokkolni rajtuk. Ha kijössz "kézzel" a szektorból és visszamész, a többi állomásra megint működni fog az automata dokkolás...