20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • maniac78

Meglesz ez szinte sértetlenül. Kíváncsi vagyok mennyi a non-kereskedelmi ára.
  • maniac78

Csak elfogynak egyszer ugye?
  • maniac78
    OK. Már kezdtem aggódni.
  • MBundi
    Megoldódott minden, vegyétek az előző üziket semmisnek.
  • MBundi
    És ráadásul ez az uniknow m6-os ledarálja az argon colossust röktön játék kezdetén.

Most raktam újrra az egészet (a scriptek nélkül), és ez fogadott!
  • MBundi
    Bár most hogy nézem, lehet hogy a BBS extra küldi az ellent?
  • MBundi
    Sziasztok, az xverzum lezuzással kapcsolatban gyilikolászok én mindent, de nem tudok ott lenni mindenhol. A poén, meg mikor kezdek a jó kis Busterrel, mán is jön egy Uniknow hajó, meg egy xenon flotta?

A következőket raktam fel:
    -x3 reunion
    -X3Update1.0_to_2.5
    -x3_bonus_package_3.1.07
    aztán valamelyik magyar portálon találtam egy script csomagot: AdvancedThrusterControl-V1.01-08.05.2006, AshleysFactories&ExtendedComplexHubsXTM-V2.5-15.11.2007, Asteroida Scanner, BBSExtras-V1.52-15.04.2006, Combat pilot + Task force, create-rock v1.2, Factory_Complex_Constructor_3.12, HomebaseCommands-V1.10-05.02.2006, hullrepairtechnology1.31, jumpdrivekit1.3,JumpToMeCommand-V1.10-30.01.2006,LocalTrader-X3.1.1, OvertuneBBS-V1.50-19.06.2006, ProductFinder-V1.5-02.02.2006, SataliteEarlyWarningNetwork-V1.01-14.05.2006, SatBasedMK3, SectorTakeover_v243, Station_Complex_Relocator_V2.10, Station_Complex_Seller_V1.00, Station_Manager_1.09, Station_Manager_1.11, SystemOverrideSoftwareMK2-V1.02-13.01.2006, Tiltott terület manager-V1.0-29.01.2006, UnlimitedSalvageInsurance-V1.00-06.07.2006, upgrade_lasertowers, XtendedModScripts+Patch-0.7.3

aztán az XTM

No ezekből a scriptekből azért párral nem találkoztam a játékban: UnlimitedSalvageInsurance, SectorTakeover_v243, Station_Complex_Relocator_V2.10, Station_Complex_Seller_V1.0, hullrepairtechnology* és talán ez az ami legjobban zavar, mert írtak vLmi gyors pénzszerzési leheőséget, hogy a Borronoknál BBS-en keresztül lehet szerezni self repair izét, amit ha felraksz agépre drágán lehet eladni, de én még ilyennel nem is találkoztam.
  • maniac78
    Jó lesz ez! Felbuzdulva a sikereden, újra nekifogtam.
    Egy HCF, Seth és Custodian a flotta.Ez is elég úgy tűnik pajzsok 100%-on. A legnagyobb gondot a Mantis pajzs újratöltése jelenti, mire kiadom a parancsot felmegy neki, ha meg lövetem BHEPT-el darabokra szedik, asszem át kell fegyvereznem őket.
  • Phoenix lord
    igen úgy.
  • maniac78
    Akkor úgy kell értenem, hogy meglett a hajó?
  • RJoco
    Hát igen, sajnos azt elcseszték a Castrum-on, meg a többi hajón is, hogy sokmindent a hídtól mér és nem a hajó tényleges testétől (pl. orrtól), mert ha elég közel mész, akkor simán le lehet tiltani a fegyverzetét, csakhát ilyenkor olyan közel vagy, hogy simán nekimész.
  • Phoenix lord
    háát mit ne mondjak vért hugyoztam amíg végül meglett a castrum meg jó hogy kéznél volt a group siheld-je jó szolgálatot tett bár szépen megsérült a castrum is meg a Hcf-em is de sikerült. igaz hogy párszor le kellett slukkolnom (értsd nekimenni) hogy a fegyvere megsérüljön és szerencsém volt a két SBC-közül az egyik elszállt eggyel meg túléltem már vitettem is szétbontatni bár elég hosszú a listám XD
  • maniac78
    Erre kiváncsi leszek. Lehet, hogy Custodian kellen vagy 10 a Castrum helyett?
  • Phoenix lord
    Romeo One-nak és RJoco-nak igaza van. szerintem is valami Script tehetett be neki valamit és igen nemezisből a sima tud tb-vinni illetve még az mkIII-valameik verziója.ja khaakok meg xenók szoktak gyilokolni rendszereket de Script nélkül nem nagyon okoznak kárt.Unknown hajó óó jeah!! a kedves és aranyos mantis-bácsi.húzós ellenfél de már tervezem a foglalását:) nemárt castrummal menni mert gyorsan leszo*pja a pajzsot a mantis és a Basilisk-ről meg a scyyta-ról ne is beszéljünk. még a basilisk-nek se nagyon merek nekimenni (én nem terran hajókban szoktam csücsülni a 9km-es Bempc-vel és ha.....ha már lő akkor régen rossz :)
  • Romeo One
    Az alukáló kalózok felébredése közömbös. Akár aktív, akár nem, a küldetést akkor is befejezettnek tekinti a gép. A Nemezisből csak a sima vihet TB-t, tudtommal sem a Raider, sem a Sentinel, sem a Vanguard nem használhatja, és a kalózoknak gyakran van ezekből.
    A kalózok ritkán szoktak rendszerereket szétlőni, a xenonok meg a khaakok annál gyakrabban. Viszont RJoconak igaza van, vagy fent van valami script, vagy baromira sok ideig nem foglalkoztál az ellenséggel.
  • RJoco
    Pedig a Nemesis-re, ami ott fel kell hogy menjen a TB. Azzal vontattam.
    HCF-et az Otas HQ-n tudsz venni.
    Ha ennyire gyalult az XVerzumod, akkor felrakhattál olyan scriptet, amit még nem kellett volna beüzemelni. Csak akkor gyalulják szét a rendszereket. Nekem is volt fenn ilyen script, jött egy Xenon inváziós flotta és mindent, ami az útjába került szétlőtte. Ha nem reagáltam minden BBS-re, akkor nem maradtak termelő gyárak, miegymás. És ha nem szeded le azt az Unknown hajót, amit szoktak reklamálni, az is okozhat ilyet. Nálam nincs Ashley SY, mert valsz egy ilyen M6 szétlőhette.
  • MBundi
    Szerintem az volt a baj, hogy miközben nézegettem, hogy melyik milyen hajó (fighter scannel) feléledtek az inaktív kalózok. Az sem lehetetlen, hogy a harcban megsemmisült egy másik Nemesis, mert ami ott van nem tud fogadni TB-t.

Ahogy elnéztem HQ-t lehet venni 200 000 000 az OTAS shipyardban.

Egy a bajom: mostanra galaxisszerte mindenhol egy csomó űrbázist szétlöttek a kalózuk, meg a xenonok. A kereskedelem szép lassan be fog fulladni, ha nem teszek érte valamit :) . De most sok a majdnem üres szektor.

Ezért kérdezem, hogy hol lehet megvenni a HCF-et, mert még olyat nem találtam, és félek, hogy olyan helyen lehetett megvenni, amit már leromboltak.
  • RJoco
    Hát azért a HQ nincs szinte ingyen, mert kell venned hozzá egy TL-t, meg még egyszer annyiért mást is a TL-be. Cserébe viszont lesz egy 5-800 ezres (most pontosan nem emlékszem) rakterű állomásod, hajókat javíthatsz, bonthatsz szét majd gyárthatsz le. Valahol van is egy táblázat, hogy mennyit kereshetsz rajta, ha te gyártod és eladod a SY-on.
    Persze ez elég uncsi, de sűrűn úgysem kell fordulnod.
    A Hyperion-ért meg nagyon megéri, az a kedvenc hajóm! Gyors, erős pajzs és a fegyverzet sem olyan vészes, igaz csak BHEPT, de van raktere is és még M3-mal is dokkolhatsz rá. Kettővel is. Kezdő játékosnak nagyon jó hajó.
    A vontatásról amúgy annyit, hogy a Yacht környékén van egy Nemesis, ami egy M6, ha jól emlékszem és foglalható is. Én mindig ezzel vontattam.
  • NONPLUSZULTRA
    PHQ-t csak ezzel a modszerrel lehet legalisan szerezni. Ha kell, akkor van ertelme szenvedni. En anno Military Centaurral vontattam.
    Ha nagyon bugos, probald egy korabbi mentessel, bar en ekkora buggal csak XTM-es kuldi alatt talalkoztam.
  • MBundi
    Azonkívül, hogy kapok HQ-t szinte ingyen + pár hajót, van értelme szenvedni vele?

Más: hol lehet megvenni a foglalós hajót?
  • RJoco
    Esetlegesen bug lehet, bár akárhányszor is csináltam meg, mindig megkaptam a hajót gond nélkül.
  • MBundi
    Szevasztok!

Megint lenne egy kérdésem: a Bala Gi küldetés vége felé járok: meg van az M7-es (de nem találtam olyan m6ost, ami tud traktor beamot használni), ezért a vulkánommal vontattam el. Legyilkoltam a közelben minden kalózt (és távol is), aztán bedokkoltam a Grand Exchangébe, de semmi, bedokkoltam úgy is, hogy a hajó a shipyard közelében volt, úgy is, hogy még vontattam amikor dokkoltam, de semmi nem történt.

Valakinek van valamilyen tippje?

Hohóóó, mégis működik... az előbb nem állítottam át a nyelvet. Köszi a segítséget!
    Köszi, de sajnos nem működik... Egy bazinagy felkiáltójel az eredmény, nem dollárjel...
  • RJoco
    Sajna az Aran még nincs meg, várok valamire...
    De ez a Goner Chidon nagyon jó egy M3-as. 125 MJ pajzs nagy előny, ami gáz, az a 2 torony az elejében, legalább 4 kellene, de 8 lenne igazán hatásos. És csak AHEPT megy az elejébe és hátulra megy a BHEPT, viszont Mass Drive meg oda nem, csak az elejébe. De azért izgalmas volt Black Hole Sun-ból Last Frontier-be vinni. A HQ-m majd megnézi, mi is van benne
  • SaGa
    Angol billentyűzet módban dolgozik, azaz a Shift-4 jó lehet...
    Sziasztok!

Már jáccogatok egy ideje az XTM-mel, a fórumot is rendszeresen olvasom, de a következőre még nem jöttem rá: Hogy lehet rábírni az Aran-t, hogy a bedokkolt hajót szétbontsa, hogy a tervrajzából sorozatgyártani tudja? Tudom, írjam be a nevébe, hogy '$'... No, de hogyan? Nem műxik nálam az altgr...
  • RJoco
    Ilyen nálam is volt, addig lődöztem a J-ket meg K-kat, míg nem kaptam egy üzit, hogy akkor nem fizetnek, mert nem lőttem szét. Na akkor mentés vissza, irány az állomás.
  • maniac78
    Ja, mivel foglalással voltam elfoglalva, az AI elhatározta, hogy én biztosan nem akarom megcsinálni a küldit, ezért elküldött melegebb éghajlatra és le is fokozta a repum! Történet vége.
  • maniac78
    Én is erre gondoltam, de valszeg csak az Asgard jumpolt bele valamiféle hajóba! Mert az egész flotta Xenon szektorokban állomásozik!
  • RJoco
    Valamelyik hajód rakoncátlankodott és nem vetted észre a nagy csatározásaidban
  • maniac78
    Xenon Core 2-ben voltam a CPU-s küldin és foglaltam egy rakás Q-t! El is küldtem baráti szektorba az Asgardot a két dokkolt Q-val az oldalán.
    Kis is adnám nekik a parancsot a dokkolásra egy Paranid SY-ba, de tojtak rám. Na még 1*...........

Fogalmam sincs, hogy mitől de elszállt a Paranid repum a legfelsőbbről a legkisebbre!

Na megint nem játszok vele egy hétig!
  • RJoco
    Tényleg, kár, hogy ritkán járok arra. Nameg amúgy is rosszban vagyok velük, múltkor megrövidítettem őket egy Akuma-val
    Lassan szét is kéne bontanom a HQ-ban.
  • maniac78
    Yaki EQ dokkban vetted.
  • SaGa
    Azt tudom, hogy melyik micsoda, csak az árakkal voltam megkavarodva. A SO MK2 6 milla, a SSS meg tán 2.5, Én annó vettem valahol, de meg nem mondom hol. Aztán rájöttem, hogy felesleges pénzkidobás volt, nem csempészkedek, a SO 2-t meg nem kell álcázni...
  • maniac78
    Amíg nem mondtál rá megoldást én is csak áhítoztam arról, hogy egy flottát fel tudok vele szerelni!
  • RJoco
    Az mondjuk jó cucc, csak sajna nem kapni asszem sehol. Egy szektor van, ahol fel lehet szedni. Elrejti az illegális cuccot a raktérben és az illegális szoftvereket, mint pl. System Override Software. Ezzel lehet még hajót foglalni, úgy hogy nem szállsz ki, viszont nagyon közel kell menni. A System Override Software MKII a scriptes verzió és már 3km távból a tied lehet az üres hajó M6 alatt.
  • SaGa
    Igazad van, kevertem a Software Signature Scramblerrel...
  • MBundi
    No akkor kezdem kapisgálni :P köszi szépen. Akkor most jön a Pirate Base!

Köszia a segítséget.
  • RJoco
    Én úgy tudom, csak Pirate Base-ken beszerezhető és 6 milla az ára. Legális, nem kell rejtegetni.
    Az olcsóbbik fajta 200k CR körül van, de illegális és rejteni kell.