20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Mondjuk innen vagy innen.
    Ha egyikkel sem menne, akkor felrakom az enyémet, ami biztos, megy, mert én is azt használtam.
  • maniac78
    És azt honnan bírom letölteni?
  • RJoco
    Akkor lehet, én tévedtem és nem a Plugin Managerrel raktam bele, hanem a Ship Installerrel. Régen volt már nagyon.
    De mentek a hajók, az biztos.
  • maniac78
    Pontosítok "Thereshallbewings"-re! De még mindig nyet horosó.
  • achime
    Nekem sem ment addig amíg a pilóta nevét át nem írtam hereshallbewings re.
    Ez valami aktiváló lehet.
  • maniac78
    Hát vazz..... nagyon balfék lehetek ha nekem nem sikerül.

A Select Mod Package opciónál nekem csak "PluginManager" nevű van, gondolom ez lehet az, de a hajók akkor sem kerülnek bele a játékba. Újat kéne kezdenem, vagy nem a Cycrow féle progival kéne betennem?
  • achime
    Köszi srácok!
  • RJoco
    De nagyon állat, nekem sem ment eddig, de ez most megy

achime: De, mennek XTM alatt is a külső hajók.
  • NONPLUSZULTRA
    Nekem sem működött a régi ezért leszedtem a legfrissebbet: INNEN

Most teszteltem, működik, igaz telepítenem kellett a directx 9.0c-t is.

W7x64-em van, és műxik rendesen.

Mindenkinek ajánlom a X models 3D Viewer-t, most is mint már sokszor korábban.
  • achime
    Amúgy tudnátok ajánlani egy oldalt ahonnan tudok legalább egy félkész magyarosítást tölteni mert elég gyér az angolom

köszi
  • achime
    Azt véletlenül nem tudjátok hogy a X models 3D Viewer fel installáltam, de mielőtt mindent betöltene le áll a program. Win7 em van bár már egyszer elindítottam sikeresen, de azóta semmi.
  • achime
    Köszönöm sikerült.
    Bár azt hittem hogy lecserélődnek a benne lévő hajók.

Már csak annyi lenne a kérdésem hogy XTM -modban nem lehet akkor használni?
  • RJoco
    Plugin managerrel berakod a hajókat, majd a nyitó képernyőn (X3) a Select Mod Package-nel kiválasztod a ShipInstallert. Ennyi, a hajók meg fognak jelenni a megfelelő gyárakban. Star Trek-eset lehet venni Argon Prime-ban is.
    De nem fogják azt az eredményt hozni, mint a filmekben, erre készülj fel.
  • maniac78
    Neked sehová. Gondolom Cycrow féle Plugin Managarrel csináltad. Ha ismeri a játék elérési útvonalát akkor beszeni a megfelelő helyre. De ha XTM-et használsz akkor így nem fog működni.
  • achime
    hello letöltöttem a star trek hajók nagy részét de nem jöttem rá hogy a ship installerel hogyan vagy hova kell pontosan tenni.

Tud nekem vki segíteni?

Köszi
  • NONPLUSZULTRA
    Te sem vagy mai gyerek.
  • maniac78
    Játék (kor)határok nélkül!
  • TommyGun
    Köszi a válaszokat, a Protect OK de a hangárban állok és megvédeni a hajomat dolog jobban tetszik majd kipróbálom :)
  • SaGa
    Igen...
  • maniac78
    SaGa te tényleg annyi idős vagy, mint ami a profilodban szerepel?
  • maniac78
    Igen elég csak a Homebase-nak bejelölni, vagy parancsot adsz ki nekikk, hogy Protect ..., de akkor ugyebár kinn repkednek. Javaslom a Teladi Hawk-ot.
    megvételre.
  • TommyGun
    Még 1 kérdés, lassan eljutok oda hogy nagyobb hajókat veshessek, olyat minek van hangárja. Kérdés az hogy a vadászokat hogy tuom melléjük rendelni hogy bedokkoljanak és harcnál automatikusan kijöjjenek segíteni a nagy hajót és utána vissza is menjenek maguktól ? Elég csak megadni hogy home base és ha megtámadják a szállítójukat ótómatán segítenek ?
  • RJoco
    Nekem nins fenn ilyen Advencés izém, de tudom gyorsan vontatni a gyárakat. Az igaz, hogy mondjuk egy aszteroidánál 40 fölé nem érdemes menni, itt nagyon igaz a lassan járj tovább érsz mondás.
    A SaGa script jó, amivel gyárakat vissza lehet pakolni, azért olvasd el az info-t is, ír egy-kettő érdekes, hasznos tudnivalót, viszont kiemelném, bányát aszteroida nélkül raktároz, ha felszeded, akkor eltünik a kavics.
  • SaGa
    Station/Complex Relocator
  • SaGa
    Factory Complex Constructor
  • TommyGun
    Spec azért szívtam a Tractor Beammel mert felraktam egy Advanced tractor beam scriptet amivel nem csak 10m/sec-el lehet vontatni hanem akár 80-al is :D Viszont leszopja 10 mp alatt az energiát. Nemtom az alap hogy működik de elég problémás ez. Olyat nem lehet hogy visszarakom a TL-be az állomást ? Az orbital Platformot vissza lehet rakni TL-be jó lett vólna ha a gyárakat is visszalehetne, hamár van egy 20 millás TLem legalább gyárakat tudjak vele költöztetni.
  • TommyGun
    FCC ? bocs a tudatlanságomért de az mi lenne.
  • RJoco
    Azt nem tudom, hogy lehet e vontatni, de akkor szerintem a HUBot kell megfogni. Az FCC-vel a billentyűzetről lehet arrébb rakni a dolgokat.
  • NONPLUSZULTRA
    Kb a Tractor Beam miatt tertem vissza a Reunionhoz a Terran Conflicttol.
    Amikor lattam, hogy a banyam az aszterodaval egyaltalan nem billeg vontatas kozben az teljesen kiverte nalam a biztositekot. Hat meg ezt is lebutitottak??
    No vissza a regi jol megszokott veszelyekhez. Reuban regen parszor agyonvertem magam a sajat aszteroidammal es teljesen jogosnak veltem, nem bosszankodtam amiatt, hogy deszar ez a jatek...

Apropo, nekem nem sikerult anno komplexumot vontatnom, most meg nincsen. Ha megis lehet, hol kell elkapni? Es milyen hajoval?
    En a Centaur Mk3-al szoktam vontatni.
  • RJoco
    Egyszer vontass bányát. Na az aztán nem egyszerű.
    Amúgy van FCC, amivel arrébb lehet rakni a gyárakat és nem kell vontatgatni. Persze ez nem olyan izgalmas, de gyorsabb és biztonságosabb.
    Sőt, egész komplexet is mozgathatsz.
  • TommyGun
    Nos pár napja építettem egy komplexet Ore beltben, mivel a Khaakok totál kiírtották üres a szektor így elfoglaltam magamnak, kiírtottam a kis tetüket....nos pár napja felhúztam egy önellátó complexet hogy körbeszórjam a terepet Siliconnal de az SPP-t béna helyre raktam gondoltam arébb tolom tractor beammel erre sikerült beletolni egy asteroidába
    Nos mind1 nem töltöttem vissza mert lé van dögivel bőven 150 milla felett vagyok van 15 UTm viszont asszem jobban odakell figyelnem az elhelyezésre majd.
  • TommyGun
    Köszönöm!
  • RJoco
    Szia!

2. Tractor Beam-ot csak akkor tudsz venni, ha eljutottál odáig a Bala'Gi küldetésben, hogy el kellene vontatni a Yacht-ot. Ekkor fogja berakni a játék Argon EQ-ba.

4. A komplex építés nagyon jó, de minden gyáradat össze kell kötnöd Construction Kit-tel. A sorrend mindegy, úgyis elrendezi magának a csöveket, csak 5 km belül legyenek a gyárak egymástól. A HUB-ot az első 2 gyár összekötésénél kell lerakni és az onnantól ott is marad. Elméletileg bármilyen messze rakhatod a gyáraktól, de azért célszerű azt is 5 km-es sugárban elhelyezni. A pozícióra figyelj, bedokkolásnál nehogy útban legyen valami a hajóknak.
    Az önellátót elég egyszer feltőlteni EC-vel, aztán dolgozik ő és be is lehet állítani, hogy esetleg eladja a végterméket, de komplexet én is saját célra szoktam építeni. Ha pénzt akarok keresni, akkor a fajok fő szektoraiba rakok 1-1 SPP-t.
    Ha bedokkolsz egy komplexbe, akkor az összes nyersanyagot láthatod és pakolhatod a hajódra/ról.
    A komplex beállításai egyek, külön a gyárakat nem lehet, mert nem is tudsz bedokkolni hozzájuk. Kijelölni is csak úgy, ha auto targetet nyomsz, mikor a hajód valamelyik gyár felé néz.
  • TommyGun
    Ja még az is érdekelne hogy ha HUBot is építek akkor elég ide dokkolni és mindegyik gyárt tudom állítgatni meg alapanyagot kivenni ha kell gondolom és a kereskedő hajók is ide dokkolnak ezentől ?
  • TommyGun
    A gyárakat a komplexen belül mind1 milyen sorrendben kötöm össze ? Ha valahol csatlakozik egy gyár annak a végterméke bármlyikhez eljuthat ?
  • Phoenix lord
    1 kérdés: nagy hajókat Hcf-el tudsz foglalni amit az Otas shipyardon találsz az Akeelas beacon rendszerben ha jól emléxek.
    2.paranidoknál elm. van tractor beam gyár de persze nem minden paranid shipyardon van belőle. nézz meg több paranid shipyardot valameikben lennie kell.
    4.igen a végtermék ugyebár a lényeg azért épít az ember komplexet.igen elég kezdő nyersanyagot adni neki onnantól magától dolgozik(persze ha jól raktad össze a komplexet és nincs semmiből sem hiány) de ált.komplexet csak a saját flotta felfegyverzésére szoktak építeni mert a foglalás elég jól fizet így fegyvereken,pajzsokon kívül mást felesleges építeni.
  • TommyGun
    Sziasztok

Lenne pár kérdésem.

1, Hogyan lehet nagyobb hajókat elfoglalni? Sima vadászoknál van claim de itt nem jön össze.
    2, Mit tegyek ha se a Spliteknél se a Paranidonál nincs meg a Tractor Beam gyár. Sajnos az első gyáram nem lett vmi jó helyre lerakva
    3, Gondoltam veszek de beam gyárat se találtam még 1 shipyardon sem :(
    4, komplex építésnél csak a végterméket kell gondolom elszállítani, ilyenkor elég csak ennek a gyárnak adni station managert ? Elvileg ha önellátó akkor csak 1x kell a kezdő nyersanyagot monjuk berakni a SPP-be vagy tévedek ?

Köszi a helpet
  • maniac78
    Én maradtam a Seth-ben, mert a pajzsot is kellett bontani. Csak a Custodian kóbászolt el néha magára hagyva a HCF-et. De ahhoz képest könnyebben ment mint gondoltam. Már a próbaúton is túl vagyok. Hát érdekes egy jószág.
    Loomanckstrat's Legacy-ban takarítgattam ki vele, bármilyen vadászgép ellen azonnal hatásos, Marauder említésre sem méltó, egy Carrack is betévedt arra. Az számomra amúgy is csak egy nehézpajzssal felszerelt korvett. Ahhoz méltóan is viselkedett. Pillanatok alatt szétkapta.
    Most mehetek BBS-en a többit keresni.
  • Phoenix lord
    senki nem mondta hogy könnyen adják :) én őszintén csak sérüléssel tudtam elfoglalni mivel a szemét egyből a HCF-fe ment amibe ültem így amint lement a pajzsa szépen mentem neki hogy legalább az egyik fegyója müködésképtelen legyen úgy már el tudtam foglalni.
  • maniac78
    Nah megvan.

OTAS Shield Frigate vs. Sohnen Beam Cannon 1:0
    Nem jött rá a gyökér, hogy a Custodiant kellett volna lőni neki, akkor meleg volt a helyzet, amúgy meg SETA-val ment a foglalás. Egy Xenon nagyvad nehezebb volt, de lehet csak mákom volt.
    Mindenesetre furcsálom, hogy a hajó maga 467 milla, a fegyver ami ugye ritkaság 160 ezer, a pajzs már rázósabb 1,6 millió.

Egyéb költség kb: 3500 mercenaries, 860 war droid, 6-700 marines.
    Szóval nem adták könnyen a hajót. Megyek másik után.