20430
-
SaGa #10149 Lerakott gyárat nem tudsz atz FCC-vel mozgatni. Pontosabban: gyárat igen, de komplexet csak gyáranként és a "csöveket" csak akkor vrendezi át, ha újabb elemet fűzöl a komplexumhoz.
Van egy olyan script, amivel egy TL felpakolja a teljes komplexet és átviszi egy új helyre, ha ezt akarod. Station Complex relocator. Még nem próbáltam, ma találtam az XFP-hez ajánlott scriptek között... -
kisviku #10148 Nem kell azon veresenyezni, kinek szebb és egyenesebb. 
A lényeg, hogy működjön és a HUB-ra tudjanak dokkolni.
Más.Örömel tapasztalom, hogy végre van raktármodul is a gyárakhoz.Ezt az Argon Merchant Scrapyard-on találtam.Valami Warehouse Construction Kit-nek hívják.Kipróbálni még nem tudtam, nincs rá szükségem egyelőre.
Nem akarok túl igényes lenni,de egy nagyobb HUB sem ártana egy nagy komplexumhoz, hogy még több hajó elférjen a dokkoló helyeken.
Mert ha pl.hagyunk némi védelmi hajót is a gyárainknak, akkor igen kevéske transzporter fér el. -
SaGa #10147 A "gyári" alatt azokat értem, amiket a programozók raktak be a szektorokba... -
SaGa #10146 Kell a TL és más semmi.
Megveszed az állomásokat, meg a szükséges számú Complex konstr. kitet.
Két módon tudod kirakni az állomásokat:
1: A TL Freight listájából. Az építményeknél Build parancs van ott, ahol a többi áruféleségnél az eject.
2: a hajó Custom, vagy Private menüpontjában lesz 2 parancs: Build Complex és Build Complex in Coordinate.
Kirakod az első állomést a Build Complex paranccsal. Először a megszokott módon tologathatod a kurzort a helyére, majd 3 adatot kér be: X, Y, Z pozícionáláshoz. -1, 0, 1 lehet az érték. Elsőre érdemes a 0, 0, 0 számokat megadni. Amikor kidobja a megadott pozícióba, még tologatható az FCC gyorsbillntyűkkel (ezeket a Contorl alatt kell beállítani), ha nem akarod, akkor a Fix/Unfix station paranccsal (szintén FCC gyorsbill) rögzíteni kell a helyén. Ekkor eltünnek a kamera drone-ok is. Ezekbe egyébként át tudsz transzportálni és 6 oldalról (egyikből a másikba transzportálva) körbenézni az állomást. Én az F3 nézetet szoktam használni inkább...
Kirakod ugyenezzel a paranccsal a következőt. Először ki kell választanod az előbb kirakott állomást és ehhez viszonytva fogja a begépelt számok alapján pozícionálni. Ha pl 0, -1, 0, akkor pont alá, ha -1, 0, , akkor tőle "balra", ha 0,1,0, akkor pont fölé, stb...Elég messze rakja le, hogy ne akadjanak össze, kényelmes táv lesz köztük. Ez után még tologathato, de nem muszáj. Ugyanúgy fixáni kell, mint az előzőt.
A Complex construction kitet is kirakhatod ezzel a paranccsal, de akkor igazából egy HUB-ot rak ki, aminek nem lesz kapcsolata a gyárakkal és egy plusz kitet erre kell elhasználj. Inkább a Freight lista Build parancsával érdemes ezeket kipakolni. Ekkor az elsőnél megkérdi azt is, hova (melyik állomás alá) tegye a hubot. Ezt utólag pozícionálhatod (be kell jelölni, majd az unfix station paranccsal (gyorsbill) feloldani és lehet tologatni, forgatni.
H -
kisviku #10145 Szép darab! -
deph #10144 Azért nem egyenes, mert oldalról nézve átlós. 
Milyen paranccsal lehet gyári komplexet készíteni?
-
SaGa #10143 Körberepültem a "felhőréteg" alatt. Az egészet még nem sikerült feltérképeznem, ezért nem találom a hajógyár bejáratát sem... -
SaGa #10142 Izé...
Azért az egyenestől ezek meglehetősen távol vannak. Az állomásokat egy vagy két sorban elrendezni nem nagy kunszt, a csöveket kéne úgy, ahogy a "gyári komplexeknél" vannak. Úgy, hogy azok is egyenesek legyenek... -
Na, ezt megnézem. Észre sem vettem, hogy kiálló dolgok is vannak a felszínén. A másik oldalon jártál már?
Én először messziről néztem és nem tudtam mi az, azt hittem a Kha'akok bolygója :) -
Nem semmi.
Az enyém ehhez képest....
-
Aha
Köszönöm válaszaitokat SaGa, kisviku!
Sajnos nem tudok angolul, ezért hagytam ki a leírást. (Mint minden egyébnek) Ezt a TL-es megoldást kipróbálom. Mi kell hozzá a hajón kívűl és hol találom a parancsot? Lerakott gyárakat is mozgat?
Az állomás távolságnál tapasztalataim szerint min. 5km. Közelebb nem is tudom rakni, nem engedi. Általában inkább úgy 6km-re vannak egymástól.
Nekem elsősorban a dokkolókkal van a gondom, valahogy más pozícióba kerültek és ezért belelógnak a HUB-ba. Megjegyzem Extended HUB-om van. -
deph #10138 Nekem sok próbálkozás után sikerült szép egyenes komplexet készíteni
Csak szép rendben
Kristály-tisztán -
SaGa #10137 Az FCC-vel a hub-ot külön tudod kezelni, forgatni, tologatni. Ráadásul a "vizszintes" forgatási tengelye majdnem egybe esik a cső csatlakozási pontjával, így ha kiforgatod egy jobb pozícióba, nem is látszik meg a csövezésen... Csak az a lényeg, hogy a cső fentről, vagy lentről kapcsolódjon hozzá... -
kisviku #10136 Ezzel egyetértek.Nekem sem sikerült még szép,egyenes és rendezett kinézetű komplexumokat lerakni,bármennyire is forgattam a nézetet illetve az állomásokat. -
kisviku #10135 Ez valami bug lehet.A múltkor hasonlóan jártam, csak nekem az összekötő cső "belelógott" a HUB-ba...Ez azt eredményezte, hogy kevesebb hajó tudott bedokkolni, ergo forgalmi dugó alakult ki.
A fontos dolog az állomásoknál, hogy meglehetősen tágasan kell építkezni.Nem kell szorosan, sűrűn egymás mellé helyezni őket.Elvileg 5 km a max távolság, amire lehet két állomás egymástól.
Ugyanakkor érdemes megfigyelni, hogy az egyes űrállomás típusoknak hol vannak a csatlakozópontjaik.
Néha baromi kreténül rak össze egy komplexumot,ez kétségtelen.De a HUB-ot érdemes olyan helyre rakni - mivel később már nem lesz lehetőséged korrigálni - ahol bőven van hely és a későbbiekben hozzátoldott állomások sem zavarják annak működését. -
SaGa #10134 Az FCC leírásában is benne van: amikor az elkészült komplexben mozgatod, forgatod az állomásokat, nem változik az összekötők kinézete, csak amikor egy újabb blokkot adsz hozzá. Érdemes úgy építkezni, hogy egy kivételével leraksz mindent, elrendezed a káoszt, majd hozzá adod az utolsót.
Megjegyzem: sosem sikerült olyan szép egyenes komplexeket csinálnom, mint amiket a játékban láthatunk. A legjobb akkor lett, ha vettem egy saját TL-t és annak kiadtam a komplex építése parancsot. Akkor szépen meg lehet mondani, hogy az egyes elemeket milyen helyzetben rakja le. Azt lehet megmondani, hogy az előzőhöz képest x,y,z irányban -1,0,1 egységnyire. Egy egység ránézésre 2-300 m lehet. A csövek ettől még meglehetősen kaotikusak lesznek, mert nem mindig ott rögzülnek, ahol az ember gondolná. -
SaGa #10133 Igazatok van, bocs. Én rontottam el.
Ezek már jók lesznek, ha igaz...
A kapu
A bolygó és a kapu
Moonbase(?)
-
Van egy komplexem és annak ugye egy HUB-ja.
Elforgattam a HUB-ot, meg odébb is vettem. Azóta néhány dokkolónál a hajó bekerül némileg az állomásba. Ez bedokkolásnál is gond (ha nincs Docking Computer) és kidokkolásnál is, mert ilyenkor beleütközik.
Más is találkozott már ilyennel? Mit lehet csinálni vele?
FCC-vel forgattam és vittem odébb. Elvileg a csöveket is vinnie kellene, de ez nem vitte. Az állomást is hiába viszem, a csöveket nem viszi utána, nem egyenesíti ki. Megmarad olyan görbén, mint volt. -
chassius #10131 nálam sem hozza be a képeket. -
deph #10130 Sajnos nekem nem jönnek be a képek, pedig szívesen megnézném.
Nálam van a hiba? -
SaGa #10129 Képek a speciál kapuról:
A kapu
A bolygó és a kapu
A moonbase
Az utolsó képen látható, vízzel telt kanyon berepülhető...
Van valahol a hold belsejében egy Marauder nevű hajógyár is (egyetlen terméke a Moblie Fortress, ami kb az XTM OWP-je, csak mérhettlenül drágább), de nem találom hozzá a bejáratot. Elvben be tdnék dokkolni, de csak össze-vissza kaplimpál a hajóm...
Megjegyezném: az XFP új szektor képei valahogy átgondoltabbak, mint az XTM-é. Itt még nem láttam olyat, hogy a csillagköd benyúlik a közeli bolygó elé, mint az XTM-ben nagyon sok helyen... -
mindero #10128 Nektek vannak cyborgok?
Nekem a gyár üresen tátong. -
Ace McCloud #10127 Azt írták hogy vegyessen érdemes őket használni, csak azt nem tudom hogy hogy küldjek át mondjuk 700 marinert, meg 300 cyborgot, amikor örülök ha nagy nehezen leszedem a pajzsát az ellenfélhajónak, és nem töltődik újra amíg kiadom a parancsot. -
SaGa #10126 A Capture Shipekben (HCF?) használható katonák. Lejjebb többen írták, mikén kell őket használni, csak a gyártásuk eléggé esetleges, így nehéz összeszedni egy ütőképes csapatot belőlük. Az Argonoknál Marine-ek vannak ugyenilyen célra. -
kisviku #10125 Ha már a kereskedelemnél tartunk és a Paranidoknál.
Van nekik kiborg-gyártó üzeme is, azaz "Terminátor-Gyáruk".Ezek a kereskedelmen kívül jók még másra is vagy csak sima termékek?
-
kisviku #10124 Aranyos. :)
Mondjuk ez a műfaj abszolút nem korfüggő. -
Még különösebben nem figyeltem meg.
Azt észrevettem, elég sok a kaja, burger.
Meg vízzel is lehet kereskedni.
Bár én inkább a Nvidiumot részesítem előnyben. -
kisviku #10122 Igen... "add meg magad vagy elrabolom az összes Paranid burgeredet!"
-
SaGa #10121 Biztos ritka, de nem kizárt...
Volt egy kollegám, pár éve nyugdíjas már, ő az összes megjelent RPG-t véginyomta anno. Néha kicseréltük a tapasztalatainkat, pl Wizardry 7 ügyben, ha valamelyikönk elakadt valahol... -
kisviku #10120 Huhh... 
Még nem találkoztam olyannal,ki ennyi idősen (nem negatív értelemben mondom) is játszik. -
Ace McCloud #10119 Próbáld meg claimolni, hátha ehetsz egy jót !
-
SaGa #10118 Nyugi én meg az 50-hez vagyok közeebb, mint a 45-höz... Az élet szépen megy a maga útján... -
SaGa #10117 Ja igen: van egy spéci, ufó formájú hajójuk is ("Furcsa kinézetű, kisérleti ufó szerűség" a neve), meg megtaláltam a McDrive X-Univerzumbéli megfelelőjét. Egy kisméretű hajó ácsorog egy Paranid szektorban, és "Paranid X-Burger Franchise" a neve.Sajna rádokkolni nem lehet, hogy rendeljen az ember egy BigX-et, a comm kisérletre meg a szokványos lehetőségeket dobja fel (merre van a shipyard, meg ilyenek).
Ez elvileg az alapjátékban is van, de eddig nem láttam ilyesmit... -
SaGa #10116 Na én ezt nem találtam... Mindegy, most az XFP világát fedezem föl... -
SaGa #10115 A Nexus hadihajók hajók neve Split xxx.. Ez az "xxx" Lance-tól, a Dagger-en át a Razor-ig tart. Mindegyik osztálynak valamilyen vágó/szúró szerszám a neve. Azt még nem néztem, hogy hol lehet őket enni. A 73 Cr-ből, ami pillanatynilag a rendelkezésemre áll, ne nagy esélyem lenne rá... -
Ace McCloud #10114 A Command menüben az ágyúbeállítások (missile deffence, target all enemy, stb) alatt a spec parancsoknál kell startoltatni -
kisviku #10113 A mobil űrgyárakról még nem tudok semmit sem.Nézd meg a "More Ship commands", vagy "Special" menükben.Lehet, hogy el kell startoltatni a termelést. -
kisviku #10112 Először is mindannyiotoknak köszönöm a jókívánságaitokat.
Sajna közelebb vagyok már a harminchoz,mint a húszhoz...
A Griffon meg egy jó hajó,szerintem érdemes befektetni rá.Még csatában nem próbáltam, de szerintem megállja majdan a helyét.
Ja, mellesleg kijelzi a gyártást, ezt a "Landed ships" alatt meglátod.Százalékban méri, ha megtelt, nem jelez semmit sem.
A gyártás után egy időre kiröpteti a Drone-t, szerintem egyfajta tesztútra, de ha vársz, autoimatikusan visszadokkol majd a fregattra.. -
Én a Starbursttel közelítettem meg a holdat és simán érzékelte a kaput rajta. Mondjuk azt nem tudtam, hogy dokkolni is lehet a holdon.
A terranokhoz két út vezet. Az egyiket könnyű megtalálni, mert csak a kaput kell megkeresni az űrben. A másikat viszont egy Ore bányában kell keresni. Mindkét kapu Kha'ak szektorban van.
A Nexus hajókhoz nekem nem ír ki semmilyen nevet. Üres marad. Nálad is van ilyen? A rendszereikben nem találtam olyan gyárat, ahol lehetne nexus hajókat venni. -
Boldog Szülinapot!