20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Ace McCloud
    Hi !
    Bocsi kimaradt egy 7..
    Ezalatt végigvittem a játékot...
    Hehe .. Ez csak vicc volt..
    De most komolyan!
    Visszaraknám az állomások belsejét a játékba, komolyítanék a hangárakon, bolygóraleszállást, és bázisokat a planétákon raknék a játékba, Kifogyóra raknám a bányákat, és bázisba beépíthetőre, mint az Otas bázisnál, valamint fejleszthetőre, és kinézetmegváltoztatósra raknám a hajókat a fejlesztők helyében. Jobb pajzskidolgozások, és új technológiák kifejlesztését raknám bele, meg emberi személyzetet a gyárakba, és a kutatóállomásokba.
    Nyilvánvalóan egy gyár, vagy kutatóállomás megszerzését jóval nehezebbre tenném, és kiegészítőfellületeket rakhatnék rá a későbbiek folyamán, így akár egy "m" es spp ből xxl es lehetne később. Külön pajzsgenerátorok vagy termelőegységek mehetnének a felfüggesztésekre, így eldöntve hogy erős, vagy termelékeny legyen a cucc. És lenne még pár 5letem.
    Eggyenlőre ennyi.
  • SaGa
    Az a micromanagement adja a játék egyik alapját. Ha kiveszed belőle, kapsz egy freelancert. Azt meg minek?

Nem kell belőle fps-t csinálni, ez így jó, ahogy van. A bolygóraszállós, gylogharcos stílusra is van játék, de az nem az X3...
  • tomonor
    De értitek... alapbe ez egy tök jó kis kieg lett volna az X2-höz, csak félidőben meggondolták magukat, és új grafikai engine-t kezdtek el hozzá fejleszteni...Így lett X3....Bár, most tán a patch-el + bonus packal egy egész szép kis játék jön ki.
  • kisviku
    Jómagam leírást készítek a játékról és persze játszadozom is vele.

Hú,de sz*r fekve gépelni...
  • chassius
    na ja.
    meg még pár apróság is belekerülhetne még.
    pl.:a task force-os okosság, meg valami jobb management rendszer (megőrülök a mikro management-től, azzal megy el egy csomó idő) és persze legyen jól oprimalizált (inkább várnék rá többet, csak ne adjanak ki egy olyan játékot amihez még a legerősebb vas is kevés).
  • tomonor
    Whaow, XTM ROCKS!!! Most próbáltam a hibajavitó patchel és tuti jobb. Most már teccik nekem is, de ennek ellenére előbb végigviszem(újra, már vagy 20-jára-XTM nélkül), tolom egy ideig, aztán ha megunom, jöhet az XTM... Addig pedig hátha még jobb lesz... EZÚTON is szeretnék bocsánatot kérni azoktól, akiket leszóltam emiatt... Amugy most is ajánlom mindenkinek a bonus packot, illetve a cockpit modot...
    Továbbá: X4. Nem lenne rossz, ha a hírek alapján is csak X3 kieg lenne(mint ahogy az X2: the return indult), az "X" a lényeg, de kár lenne belekeverni az XTM-et...legalább is a sztorivonalvezetését...
    +++Aki még emlékszik, az év elején kérdezték az egosoftosok, hogy (szavazással), hogy mit választanánk az X4-be... Amúgy ti mit?
    Én speciel a bolygóra szállást és az alkotórészekről fejleszthető űrhajót tartom jó ötletnek... Pl meg lenne adva egy standard buster, és alakítgatásával lehetne elérni, hogy vanguard kategóriába tartozzon...
  • tomonor
    Már néztétek valaha a játék "mov" mappájába a szövegfájlt...Azt amelybe a játék teljes szövege van "00144"-es fájl... Aki tud angolul, és végighallgatja, tudni fogja, hogy ebbe a játékba rengeteg dolgot terveztek, de fele sem valósult meg...
    Pl lett volna egy küldi a játék végén, amikor a redoubt-ba lőni kell a khaakokat.
    Vagfy pl quest-eket lehetett volna fel venni don tónytól, vagy ban-től...
    Szal....
  • RJoco
    Szerintem sem fogy ki. Nem is látod, mennyi van benne.
    Nagy legyen a yieldje, hogy sokat termeljen rövid idő alatt.
  • RJoco
    Nekem AMD Athlon 3000+os procim van, Gainward 6600GT 256MB videókártyával.
    És szintén 40-ért vettem a videokarit lassan 2 éve.
    A játék vége nálam is iszonyú lassú volt. Egyszer ráadásul ki is fagyott az animok alatt :(
    Mondjuk a SETAnál is látszik, hogy kimarad "egy-kettő" kocka.
  • RJoco
    Én nem tapasztaltam.
    Mikor elfogtam egy scoutot, elég érdekes volt benne ülni.
  • tomonor
    Nem hiszem hogy valaha is kitud fogyni egy aszteroida, de nézni kell a yield-ét, hogy minnél magasabb legyen... Bár igaz, tök jó lenne ha ki tudna fogyni
  • Delyn
    Hali az lenne a kérdésem ha egy aszteroidára rárakok 1 bányát akkor a aszteroidából kifogy majd egyszer az érc/szilikon vagy ami benne van ?
  • tomonor
    HAHA....FPS... Nekem ez a configom:
    Proci: 1.61 GHz AMD Athlon XP 1900+
    Videókártya: NVIDIA(nem nividium!) Gainward 7600GS AGP-8X 256VRAM,450+Mhz
    Memória 756MB...
    És mi a helyzet az FPS-el? Hááát...NAON szar...
    A játék végénél, amikor a csatahajók csatáznak a khaakokkal, kb 1 percenként (1FPM) váltott frame-et, ugyhogy ennyit a 40000-es videokarimról....
  • tomonor
    Kösz, életet mentettél ezzel a linkkel...
    De még azt mindig nemtom, hogy mindenkinek eltünik-e a kha'ak hajók eleje...
  • RJoco
    Felraktam egy FPS kijelzőt, de eléggé elszomorított.

Nálatok mennyivel megy a játék?

Nálam csak az XFP van fenn, de 21 fps fölé nem megy.
    SETA 10-nél a 10-et se éri el.
    És akkor harcban még nem is néztem.
  • RJoco
    Maga a mod ugyanaz, mint korábban, csak a scriptet kell leszedni hozzá.
    XTM 7.3 SPK letöltése
    Felrakás elött a 7.2 spk-t le kell szedni.
  • tomonor
    De nagy ma a pangás... Bisztoss mindenki játszik
  • tomonor
    Nem tudja valaki, hogy a rákba kell letölteni 7.3 XTM modot a thexuniverse-ből... Már regisztráltam meg minden,de nem találom, hol lehetne
  • Amaro
    Régen jártam erre.
    Érdekes pletyka terjed az X3 közösségben: készül a Reunion kiegészítője, állítólag az Egosoft csak felügyeli és technikai támogatással látja el a kivitelező XTM csapatot A 3D motor változatlan marad, ámde új szektorok, hajók, fegyverek és effektek kerülnek a sztori folytatása mellé - valamikor 2008-ban. Természetesen ezt sem az Ego, sem az XTM csapat nem kommentálta.
    Az új XTM oldalt fellőtték, elég minimalista lett ;)
  • tomonor
    1 kérdésem lenne: a kha'ak hajóknan nektek is eltünik az elejük közelrő pl: fighter, interceptor, scout....?
  • tomonor
    Tudjátok, hihetetlen, hogy Magyarországon mennyire Nem elismert ez a játék... Mindenki csak CS:S, CoD, NFS... És az X? Mondjuk, hogyha nincs a GAMESTAR, és nem adja ki teljes játékaként az X2-t, akkor most nem lennék én se rajongója a játéknak. Azt is csodálom, hogy van ennyi magyar rajongója, pff, én azt hittem egyedül vok ebbe a nagyvilágba,de hálistennek nem... Amugy nem lenne rossz egy tévésorozat az X-ből, még ha szappanopera 10200 résszel...
    Érdekes módon, keresgélve a google.videón ráakattam egy videóra, aminek az X-BtF zenéje van, de semmi köze nincs az X-hez
    Amugy "X - btf" néven kerestem, és a sorozat neve "STARHUNTER"-asszem az első, vagy 2nd videó, amelyiket kidobja...
  • tomonor
    Jó, én nehezebben tudnám elképzelni Juliant Miriával....Mondjuk lehet, hogy csak megfogott az X2-ben, amikor khm...mondhatni félig pucér volt a "STANDARD" űrruhájában...
    Apropó X2...Abba az volt a jó, hogy MINDEN űrállomás máshogy nézett ki + bele lehetett dockolni... Látszik a sztoriban, amikor a Peasure Complex-ben vagyunk, hogy ez eredetileg egy X2 kieg lett volna. Mondjuk az az "eredeti" Vulcánon (millitary transport) is láccik.
    ...Akkor Saya inkább szívrohamot kapna mongyuk, és örök inkubátorra kapcsolnák, és úgy hívnák, hogy DARTH SAYA...
  • deph
    És a hír hallatán Saya megvakulna...
  • deph
    Ilyen sztorival szappanoperát lehetne belőle csinálni 10200 résszel
  • tomonor
    Mármint Saya Kho-val, persze....nem elenára céloztam...
  • tomonor
    Azs lenne még a nagy durranás a köv. X-ben, ha kiderülne, hogy Julian anyja nem NINU GARDNA, hanem Elena Kho...És erre pont egy csókos jelenet közben jönnének rá(KB:STAR WARS)
  • tomonor
    Azér sztem a kha'akok.....Na jó nem mondok semmit, nem akarok senkit sem megbántani. A lényeg, hogy várom X4-et.(fujj, fujj X-online)(kivéve ha nem havidíjas...)(na jó, így belegondolva bármely x játéknak örülnék most)Bár a legjobb egy sime multiplayeres X lenne...
  • r4pt0r
    1. A kapukat minden tudja használni még 1 darab kő is tudná, mivel egy kapu, érted. :D
    2. Nem rontanak semmit a játék meneten.
    3. Shivan dragon szerintem nagyon poénos, főleg amikor a kalózokat öli. :D
    4-5. Nem is nagyon mennek be, csak ritkán. Ez egy mod nem kiegészítő. És az szerintem nem egy Argon állomás hanem csak a neve még bugos.

Összefoglalva mindenki tegye fel, aki még nem tette meg az is. :D
  • RJoco
    Hát én kihasználtam a HullRepair script előnyét. Összeszedtem az összes hajót az M7 körül - persze csak miután leszállítottam - feljavítottam őket, megtömtem HullRepairKit-tel és eladtam. Szép kis összeg összejött belőle. Abból megvettem az állomást, pénzem is maradt, meg hajóm is.
  • tomonor
    Hmmm prostitúció?
    Amugy dehogy... én egy solar power plant-el argon prime-ban + rengeteg mkIII traderel értem el nagy eredményeket
  • deph
    1. kereskedéssel lassabban
    2. komplex építéssel
    3. hajók elfoglalásával és eladásával
    4. Xenon küldik, vagy más scriptek pl. Merceneries Guild.

Ja és sok sok idő ráfordítással :-)
  • ZSOOLT2
    Egyébként jó ez az M3+ osztály, alap x3-ban több M3-ast is könnyen elintéz
  • ZSOOLT2
    Hello, a BalaGi Research Missionok vége felé tartok, már bevontattam a paranid M7-et, és eladtam az M6-ot, kaptam 1 M3+ot, 11 millióm van, de vennem kellene egy Argon Trading Stationt, ami 30 milla, hogy megkapjam a főhadiszállásom.... Van valakinek ötlete, hogyan szerezzek 20 milliót gyorsan?
  • kisviku
    Kedves tomonor!

Éppen 25 k-nál tartok az XTM leírással, melyben találkozhatsz hajótesztekkel is.Írok még kábé 10-15 oldalt és kész is.
  • tomonor
    Tudjátok mit rontottak el az XTM-esek? Nos, nem is egy dolgot:
    -az első dolog, ami szúrja a szememet, az az, hogy a Kha'ak-ok kapukon keresztül is közlekednek...Pl Kao's Mistake-ben... Tudni illik, hogy a khákok nem tudják használni a kapukat...
    -a második, a volt játékmenet figyelembevétele: nos, semmi. Először is ott vannak az "ÚJ" rendszerek... Ezek játékmenetileg teljesen elrontják az eredetit...
    -hajók: először is hiba volt átnevezni az eredeti eclipse-t icarus-nak...az eredeti eclipse lehetett volna hauler... Továbbá hiba volt a shivan dragon-t, meg azokat az irritáló repülő lényeket betenni...NAGYON hibás.
    -még egy dolog: mit keresnek terran rendszerekbe X-univerzum-lakók?
    tudniillik a játék ott maradt abba, hogy a terranok hallgatnak, és nem engednek senkit se be! Ezt ugy gokkal jobban meg lehetett volna oldani, mint mondjuk egy argon kettőskémet játszunk... De a Hold rendszerbe az az argon állomás kiakasztott...
    Na megyek én, és bocs, hogy így leszóltam ezt a mod-ot, de sztem sokkal jobb mod nélkül vinni a játékot. Próbáljátok inkább a bonus package-t + a cockpit callback-et.
  • tomonor
    Nem is tudom... Lehet hogy jó ötletnek tünik ez a bolygóra-szállás, de ha belegondolunk, elég érdekesen lehetne megoldani... Gondoljunk csak bele: San Andreas csak egy sziget, és mégis max2GBot nyomott...(a többi a játék). Tehát, most nekem az X3-ban pl Argon Prime kb. 4 perc alatt tölt be...(igaz hogy ratyi a gépem) akkor meg még egy bolygót is be kéne tölteni de megoldásnak mongyuk az is elmenne, hogy aki emlékszik még az X-BtF-re a hajónk mindig egy scriptelt úton landolt...igaz, csak egy "jelenet volt" de ez is megoldás lenne
    X-Game? Ez lenne a következő neve? Sokkal frappánsabban hangzana simán X, vagy X - The Rebellion, stb, etc... Amugy, ha XTM 7.3 van fenn, a halálcsillagunkat(dison-t) sose egy fix helyre rakja...volt amikor visszamentem egy mentéssel és nem volt ott...
  • r4pt0r
    Ha az új patch fent van nem az unknow szektorban van az álomás, hanem az egyik "player" szektroban.
  • RJoco
    Gondolom az XGame rá fog férni 1TB-os korongra. Durva lenne, ha csak kettőre menne rá, mert akkor vehetek 3db 1TB-os vinyót. Vagy 1db 3TB-osat. Télen sem lenne gondom a fűtésre, hiszen a nagy dög gép megoldaná, amin majd kicsit akadozva bár, de futni fog. Viszont nyáron mit csinálok... És akkor a villanyszámlámra még nem is gondoltam...
    Hajrá fejlesztők, csak így tovább, néhány éven belül tényleg kiadhatjátok, lesz megfelelő technikai háttér...
  • RJoco
    Maelstrom-ból a nyugati kapun (-181.600 ;0;0) átmész az Unknown sector-ba. Onnan a déli kapun (-36;0;-60) - gondolom ezt nem találtad - a másik Unknown sector-ba. Dél felé haladva meg is találod az állomást. Úgy 130km-re a kaputól. Amúgy észre fogod venni
  • r4pt0r
    Ezek már nem biztos hogy így vannak a 7.3asban mert mintha olvastam volna hogy már rendesen mennek a kapuk, persze ez nem biztos.