20430
-
r4pt0r #10469 Jah valamiért nem sokan írkálnak. Talán az iskola miatt kevesebben tudnak játszani, vagy nem tudom. Csak nem unta meg ennyi ember. :D -
tomonor #10468 én hasonló néven vok bejelentkezve ott is. amugy észrevettem, hogy mostanába itt a fórumon leüllt valami, túl nagy a pangás... -
mrgmrg #10467 Szia!
Nem árulhatom el, mert a civil nevemen reggeltem oda.
Egyébként nagyon ritkán járok arra és sajnos a játékra is méltatlanul kevés időm van mostanában :( -
tomonor #10466 Én kaptam news lettert, mer most ez megjelent(mindig is fogunk ilyet kapni) a lényeg hogy lesz uj patch. Te mrgmrg, az egosoft-nál milyen néven vagy bejelentkezve? -
tomonor #10465 Nos, gondolom ugyanugy ahogy gépen. Csak azt nem birom felfogni, hogy hogy tudták(tudták?) leegyszerüsíteni a billentyűket 8 gombra....(PS2 controller-tudom, nekem is van ilyenem géphez, nagyon szar vele irányítani) -
Kaziking #10464 Lehet már volt róla szo de nincs kedvem visszaolvasni.
PS 2 re láttam auchanban eredeti x3-t 8k-ért
kiváncsi lennék azon hogy fut -
tomonor #10463 Állítólag az új patchbe néhány XTM cucc is lesz... -
Zombye #10462 Te jó ég!
Júli 8 óta nem nyúltam a gémhez.
És persze azóta fórumot sem olvastam...
Emlékszem azért hagytam abba, mert nem tudtam "ízlésesen" összerakni azzal a ComplexConstruction cuccal egy korrekt EC gyártó gyárhalmot. Végül hajam tépve otthagytam az egészet.
Asszem hétvégén megint nekiugrok a témának.
-
mrgmrg #10461 A FAQ-ban is benne van, meg itt is ki lett már tárgyalva jópárszor a komplex építés. Olvass vissza.
Más:
Ti is kaptatok universe newsletter az egosofttol? -
tomonor #10460 YIPPY!!!! X rajongók figyelem!!! Most olvastam az egosoft news ba, hogy csinálják az X3 hoz a 2.5-ös patchet!!!! 

Amugy az X2 höz is adnak vmi pecset....
ALIG VÁROM H KIADJÁK!!!!! -
tomonor #10459 Amugy kösz a tippet, a modpárosításért 

-
tomonor #10458 Hmmm. Én még nem próbáltam. De ahogy olvasgattam, bisztoss csak egymáshoz közelebb kő rakni az állomásokat. Amugy azt tényleg jólenne, ha leírná vki, hogy kell elhelyezni comlexet...(ha már van valahol írva, akkor bocsi)
Amugy ezt az X4be lehetne megoldani, hogy bluepront szerüségen megtervezni, hogy rakom össze a gyáram/complexem. Egy gyárat mindig ugy lehetne tervezni, h tervbe "összekapcsolgatjuk" az összekötőcsövekkel a gyárat, és igy növekedne S(tudom h S type gyár nincs,de lehetne)->M->L->XL->XXL->G(giant).
-
mindero #10457 Bocsi a dupláért :) -
mindero #10456 ÁÁÁÁ elegem van! 
Nem tudom beállítani a Complex HUB-ját, hiába forgatom, pörgetem mindig csak egy irányba hajlandó beállni.
Ilyen másnak is van?
-
mindero #10455 ÁÁÁÁ elegem van! 
Nem tudom beállítani a Compley HUB-ját, hiába forgatom, pörgetem mindig csak egy irányba hajlandó beállni.
Ilyen másnak is van?
-
mindero #10454 Volt róla régebben szó, hogy mi kéne az X4-be.
Játék közbe én is összeírtam néhány dolgot. Persze van ami szkriptel pótolható, de az nem az igazi :)
Igyekeztem a játék világába beleillő fejlesztéseket leírni:
- komplexebb komplexek (gyárak ki-be kapcsoláása/leválasztás/ összekötési sorrend/ termékek szabadabb konfigurálhatósága)
- diagramok/ táblázatok/ statisztikák (a gyárakról)
- külön fül a tulajdon lapon a hajóosztályok szerinti lebontásban (tudom, ilyen van, de egyszerűbb lenne egy lenyíló ablakba megoldani)
- flották létrehozása
- fejlesztések, kutatólaborok, monopóliumok
- nagyobb interakció a hajók között (ne csak BBS-es küldetések)
- dinamikus zene (győzelemre/ vesztésre állás esetén, nagy hajók megjelenésekor változó)
- pilóták
- dinamikus hangok (saját pilóták segítségért kiálltanak/ közbeszőlnak (mint pl az első küldetés)
- több lehetőség a harcba (hajóosztályok szerinti támadás/ kiadható parancsok bővítése/ alrendszerek támadása)
- PPC fegyverek erejének v tűzgyorsaságának csökkentése (vicc hogy 10GJ-os hajókat 10 mp alatt szét lehet lőni) -
Itt találtam egy kis szöveget, hogy lehet a HUD-ot módosítani:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=164768&highlight=hud+mod
Lényegében azt írja le, hogy csinált belső kabin nézetet a hajóknak és a műszerfalba építette a kijelzést. Pl.: pajzs és sebesség.
Ezeket tüntette el az eredeti helyükről. -
Pontosan honnan is lehet leszedni?
Mert innen nem tudom elérni azt a címet, amiről gondolom le lehetne tölteni.
Elvileg szerintem megy, mert csak az ikonokat cseréli ki, jobbanmondva a HUD-ot. Ami hiba lehet, hogy nem ismer egy-két ikont és az a régi képében jelenik majd meg.
Ha felrakod valahova, megnézem, hogy megy e XFP-vel. -
Esetleg próbáld meg úgy, hogy felrakod mindkettőt és bemásolod a gyökérkönyvtárba őket. (Ahol a .dat és .cat fájlok vannak.)
Én pl. csak így tudtam az XFP-hez hajókat berakni.
Ha nem mennének, akkor nevezd át őket a sorban következő számokra.
Pl.: 1-9-ig van .cat .dat, akkor legyenek 10.cat 10.dat és 11.cat 11.dat.
Ha működik jó, ha nem akkor sztem nem lehet. Hacsak nem rakod őket össze valahogy a modmanagerrel. -
tomonor #10450 Megtaláltam azt a bizonyos HUD-modot, amiről beszéltem, hogy nem működik:
http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=2002449
Akinek esetleg müködne, az közölje lécci+hogy hogy kell egyszerre 2 modot használni. -
A Sohnenes küldetéseknél egy ideig mindíg ugyanazt kapod, aztán egy másik fajtából ugyanazt egy ideig, stb... kb a 25-30.nál kapod az utolsót, onnantól indulnak a Goner-esek. Spoilernek itt egy elég jól átlátható honap ha kell: XTM Küldetések -
tomonor #10448 Csak azért kérdeztem, mer néztem egy német fórumot, hogy miféle speciális űrállomások vannak a játékba. Pl: Argon Federation Installion van Black Hole Sun-ba, stb...És az is be wolt írva...
Hmmm...Vagy egy Easter Egg, vagy vmi boron kémállomás a Paranid űrbe
-ez a smiley pont ugy néz ki mint egy Paranid
-
kisviku #10447 Mindegy, ez már a múlté... -
kisviku #10446 Hát a Station Debris-be nem lehet dokkolni.
Az csak egy dísz. -
kisviku #10445 Jó estét!
Hát nagyon sokat haladtam a kézikönyvvel, hamarosan elkészül...
-
tomonor #10444 Észrevettétek már, hogy van egy Boron űrállomás Spring of Belief-ben, úgy jelölve, hogy station debris...Nem tudja vki, hogy az mire szolgál, és hogy lehet bedockolni oda? -
tomonor #10443 Akkor semmikép sem tudok egyszerre 2 modot használni egyébként? -
tomonor #10442 hmmm.... -
Fickesz #10441 Hát nem az a tipikus uzsorakamat
-
#10440 Kétfajta szállítós küldi van:
1.Ha megkér, hogy tőlük szállíts le valahová árut, azért semmitsem fizet. 2.Ha azt kéri, hogy neki szállíts le valamilyen árut(általában követ, kristályt vagy sziléíciumot) azért az átlagártól egy kevéssel többet fizet... olyan 10-30%-al.
L -
Fickesz #10439 Én is itt járok épp.
Hogy fizetnek ezek a küldik? -
#10438 Köszi, közben megtaláltam a csávót... már rég bedokkolt a Dyson Sphere-be, és ott várt. Elkezdtem csinálni a sohnen küldiket... eddig csak hozd ide-vidd oda feladatokat adott, de abból nagyonsokat... utána szkenneléek jöttek, állomásokat előbb, hajókat aztán. Mikor lesz vége? 7.3-as peccs fennvan... eddig nem vettem észre, hogy a leíráshoz képest változott volna valami... 
L -
Fickesz #10437 1.0
0.0
19.8
Heretics End
Pedig ha jól emlékszem a küldit is végigtoltad, ami ugye itt végződik.
Szerintem nem véletlen. -
tomonor #10436 Igen, próbáltam azzal is,de nem megy... Amugy már tökmind1 mer kipróbáltam azt a HUDmodot, és az se ment...háááát. Vagyis ment, csak rosszul működött. -
tomonor: a plugin managert használod ugye? -
tipp: ha nem találtok egy kaput, akkor "jump and fly to pos"-t használjatok, a mutatókát meg a numerikus billentyűzettel vigyétek a feltételezett kapu közelébe ( a lényeg hogy a pont közelebb legyen mint amiről tudsz) és akkor automatikusan az ismeretlen kapun jöszöl be és voila :) -
tomonor #10433 FIGYELEM: NAGYON FONTOS:
Nem tudja valaki megmondani nekem, hogy hogyan használhatnék egyszerre két modot? Egész pontosan a cockpit callback és egy Hud mod...
LÉCCI írja le nekem vki... -
tomonor #10432 Fúúú, Haaaa, találtam egy jó kis HUDmodot az egosoft fórumon. KIRA -
tomonor #10431 ÖÖÖm... Lehet még valahol X-Tension-t, vagy X-BtF-et vásárolni, mer azokat is ki szeretném próbálni...Vagy inkább irjátok ide nekem melyikbe mi történik(x btf demót már toltam)
Ja, amugy simán elfut az X-Tension Xp-n, csak tönkreteszi a media player classic-ot, szintén x-btf...
+nekem azt csinálta, hogy ha az x tensiont feltettem (DEMO) akkor nem ment
az x btf DEMO....
Nem adja el nekem valaki ezt a két játékot, Nyíregyházi vagyok... -
Köszi, de már nem kell. 
Leszedtem egy verziót, aminek nagy a Vitalitása (...), volt benne patch is, de azt nem az Egosoft folderbe, hanem valami Deep Silverbe akarta telepíteni, úgy meg annyit ér, mint kopasz pinán a hajolaj. Ezt még kicseleztem, végre el is indult a játék, mondok New Game, jó, Normal (később Quick Start, mert itt ajánlotta vki), na de a Loading elején kifagy a gépem, de csontra. Persze nem is tölt be semmit, sehova tovább. Kicsit még elpöcsöltem vele, aztán ment a szemétbe az egész, isofile-ostól, mindenestől. Így jártam.
Mivel nagyon hiányzik az Elite-feeling, asszem fel fogom tolni valamelyik nap az eredeti X-tension című játékot, mert az jobbab. Remélem, elfut még az XP-n...