20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • kisviku
    Jó lesz az!
    Csak így tovább!
    Bár nem kell annyira telenyomni egy oldalt mindenféle kiegészítővel, inkább az átláthatóság fontos.
    A zenéket meg inkább a Reunion zenéire cseréld, ha már erre (is) építed, sokkal nagyobb "fílingje" lesz.
    Amúgy ismétlem, jó lesz.Csak azt ugye tudod, hogy ezzel mennyi munkát vettél a válladra?
  • tomonor
    Most CSINÁLOM uj honlapom, ahol is egy X3 fórumot indítok, egyelőre csak a www.mindenkilapja.hu-n(később majd normális html oldalt is csinálok, csak már nincs rá időm)...
    Itt a link:

http://tomonorweb.mlap.hu

LÁTOGASSATOK NYUGODTAN!!!
  • tomonor
    Nem tudja valaki, hogy melyik script csinálhatja azt, hogy egy csomó yaki rajnint berak a yaki szektorok mellé, amelyek emperor mines fele mennek?
    2 YAKI-s plugint használok: Yaki and missiles, Yaki armada...Pliz segicsetek.
    PFF ezekszerint már megin uj játékot kell kezdenem....
  • kisviku
    Kellemes délutánt mindenkinek!

Hazajöttem a nyaralásból és asszem a hétvégén be is fejezem a kézikönyvem írását.
  • tomonor
    Nah, hát mit montam én...A beleszállni ugy értettem belerepülni....
    Mindenesetre elég nehezen tudom elképzelni a bánit....Viszont azt remélem, hogy benne lesz végre, vagy hasonló: a Hired Gunnery Crews.-csak azér, mer igy nincs senki, aki cserélgesse a fegyverem a titánomba(mily szép neve van: DANELE)
    Igen, azt hiszem az alapján csinálom, köszönet érte. A leírás egyébként jó, bár egy kicsit hiányos... vagy én vagyok béna. Sehogyansem tudom elég közelről követni a jumpgate-eknél az Orca-t... Állandóan kiírja, hogy "elvesztetted vele a kapcsolatot, mert túl távol kerültél, és egyébként is béna pilóta vagy"... szabad fordításban.

L
  • Ace McCloud
    Hi !
    Még nem, de elvileg leírtam a menetét xx hozzászólással ezelőtt, bár nem tudom mennyire használható.
    Sziasztok!

Próbáltátok már megcsinálni a boron Krait küldit? Elakadtam egy helyen...

L
  • Amaro
    Olvasd el mégegyszer
    Az egész hozzászólás elvadult kitalációkat taglal, a srác próbálja megsaccolni, mi lesz a 2.5-ben. A nyulakba amúgy nem beszállni, hanem beleszállni (nekirepülni)lehet, ez esetben sok száz bunny feltapadva a pilótafülkére, beragadva a hajtóműbe hazavágja a gépedet Ötletnek nem rossz, de remélem senki nem váltja valóra, épp elég az XTM sárkánycsapata. Ez, mint harmadik pont inkább csak poén, az első kettőben viszont lehet némi valós tartalom is: azaz az Egosoft az X2-X3 szkriptmotorját egységesítve, az XTM újításait felhasználva készíti az új foltot.
  • tomonor
    Vadonatúj hirek az uj X3 peccsel(patch)kapcsolatban: nos angol tudásomat fitogtava, nemigazán értettem annyira(csak az alapból vok levizsgázva), de vmi olyat olvastam az egosoft fórumon, hogy valami"Rózsaszín nyulakba lehet beleszállni(biztos vmi élőlény....) és az meg tud ölni".... Ez csak azért is igaz, mert aki irta ezt a levelet (biztos bétateszer) felszólítást kapott az egosofttól, hogy ne közöljön információkat. De aki el akarja olvasni, annak itt egy link:
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=191205&postdays=0&postorder=asc&start=60
    (mindig a legutolsó üzenetet nézzétek).
  • tomonor
    Hmmm...kipróbáltam ashley's fabjét, de nem láttam mi uj bázisokat tett be a játékba(LV's cheat-el próbáltam végignézni az univerzumon) de nem láttam semmi ujat....Nos, nem a shipyardokba nem rakta be, hanem az univerzumba nem rakott semmi különösett....azért ennyit már megérdemelt volna....
  • RJoco
    Szorítok! Ha közel laknál, még segítenék is, elektronikai végzetségem van.
  • Amaro
    Valószínű, de még a DOS-os korszakban belémivódtak az ALT kódok, automatikusan azokat ütöm, ha valami nincs meg elsőre a billentyűzeten. Éjszaka megnézem, ha hazaértem.
    Jaja, tényleg jó áron vettem, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy a cég, ahol az utóbbi időben dolgozom, többek között Logitech dealer is.
  • Ace McCloud
    Bocs altgr+j
  • Ace McCloud
    Hi !
    Igen, de nagyjából ugyan ez a rev. volt nekem is, és 3x vittem vissza mire kaptam egy használhatót. Nem akarok újra ugyan ilyet venni, de szorítsatok hátha ma sikerül helyrepofoznom. Nem szeretek több billentyűvel dolgozni, és előfordul este hogy gépelek, vagy írok, ezért számítok az ékezetes karakterekre, bár a játékhoz nekem is elég volna egy G15. Attól tartok hogy veszek eggyet, és pár héten bellül kidobnak valami faxa billentyűt, én meg verhetem a fejem a falba. Amaro az í nem hozható ki véletlenül az alt+j vel is??
  • RJoco
    De jó áron vetted! Lehet hogy karácsonyra meglepem magam egy ilyennel, meg egy lézeres egérrel.
  • RJoco
    Nem vettem észre lassulást. A gyárak alakja nem más max a méretük lehet, de azt meg nem néztem meg.
  • tomonor
    majd most lesz novemberben a szülinapom, már tudom is mit kérjeek....
    van valaki aki ashley's fab-jét használja? Az lassitja valamivel a játékot, és az XXL-es méretü gyáraknak más az alakjuk, mint a sima Xl-nél???
  • Amaro
    Nem magyar, az í betű csak ALT+161 kóddal írható be , de meg lehet szokni, programozáshoz, játékhoz tökéletes. Az a plusz 18 makrózható gomb bőven kárpótol minden kényelmetlenségért. 15 ezrest adtam érte kb. egy éve.
  • tomonor
    És az magyar kiosztású? Mennyiért vetted? Nekem is kell egy olyan!!!WOW
  • Amaro
    Cycrow csinált a G15-höz. Lapozható statisztikákat jelenít meg, plusz két oldalra te szkriptelhetsz neked tetsző dolgokat. Alapbeállításon az anyagi javaid (hajók osztályra bontva, állomások, pénz stb), elért rangjaid, a befogott cél adatai, combat computer kiírásai. Jó dolog, egy pillanat alatt kiteszi az éppen kellő infót, és folyamatosan figyelheted. Nem sokat van felhajtva nálam a display, de X3-ban mindig ;)
  • tomonor
    Az a kijelzős billentyühöz valaki az X3 ban csinált egy [programot?], hogy kijelezze a játék státuszát. Kiváncsiii volnék milyen...
  • RJoco
    A Revoltec Lightboard XL 2, Ezüst példáúl magyar. De játékokhoz általában nem is kell magyar kiosztás, mert megy angollal is. Egyszerre meg rajta lehet a gépen akár 2 bill is. Csak vigyázz, hogy a macska ne mászkáljon az egyiken, míg játszol a másikon
  • tomonor
    Pfff Túl lassú hozzá a netem hogy behozza az oldalt....
  • r4pt0r
    De amit linkelt ott bizony van magyar is, a Revoltec Light... valami az magyar.
  • Ace McCloud
    Hi !
    Köcce de sajna nem magyar kiosztásúak, lehet hogy veszek világító matricákat az eggyik billentyűzetemre... Ezzel van valakinek tapasztalata??
  • RJoco
    Itt egy csomó mod cuccot találsz:
    Ittttttt
    És itt találod a világítós billentyűzeteket:
    Az meg ittttttt
    Nagyon durva billek vannak itt.
  • Ace McCloud
    Hi !
    Skacok! Tegnap lehalt a jó kis revoltech világítós billentyűzetem. Megpróbálom megbütykölni, bár sajnos nem a kapcsolóval van a baj, hanem a világításért felelős elektronikával, de megvan az esélye hogy nem tudom helyrehozni, ezért faja lenne ha tudnátok ajánlani nekem valami faxa magyar kiosztású világítós billentyűzetet. Az ára nem számít, csak hogy a sötétség leple alatt lehessen látni a karaktereket, és faja megbíható legyen. valami g15 höz hasonló, csak az sajna nem magyar bill.kiosztású.
  • tomonor
    khm...ismerem az X történetét...Tudom hogy a terránokat leigázták a terraformerek(xenonok) és ott 500 évig nem történt űrrepülés...De az XTM mint tudjuk, nem egészen a valós X történetre épül....
    De aki nem tudná, itt van 2 link:
    http://argonopedia.ppcis.org/
    http://valen.uw.hu/Argonopedia/X2%20tortenelem.htm -ez magyar!
  • SaGa
    Ezek szerint az X1-et (és ezzel az egész X univerzum alapkoncepcióját) nem ismered. A terranok nem véletlenül nem birtokolnak több rendszert és az sem véletlen, hogy annyira zárkózottak és ellenségesek az idegenekkel.

• RJoco
    Fogalmam sincs, hogy néz ki az X2. Én az X3-mat ismertem először és egyenlőre nem is áll szándékomban megnézzni a 2-t. Sajnos, minthogy a játékban, az életben is pénz kell ezért nincs időm játszani. Viszont amikor milliomos leszek az életben, akkor a játékkal sem lesz több gond. Csak max. nem gépen játszom, hanem az életben
  • tomonor
    hogyhogy most találtad meg a terránokat? azok ugyanott voltak ahol befejeződött a töri, heretics end, utánna föld, hold, mars, uránusz, neptunusz, xena, stb...rendszerek vannak. egy kisebb hiba, hogy a föld rendszerben az X kapu meg van fordulva. amugy ha nem vagy magas argon repun akkor ellenségek lesznek, amugy ott kereskednek teladik, splittek, meg minden....ja, meg van ott egy goner templom is(földön).
    kár hogy a terránoknak még mindig csak ilyen kis szerepük van, picit több rendszert is birtokolhatnának...
    Amugy van itt valaki aki nem tolta még végig az X2-t? azt illendő lenne, mer amugy nemsokat értene meg az X3 történetéből....
    Jah, meg volt aki már játszott a DRIFT c. ürszimulátorral? az is kira, és magyar fejlesztés is!!!!
  • kisviku
    Benne van a Valhalla is, meg az Argon, Paranid,és Otas M0 is.

Csak az a gáz, hogy most találtam meg a Terranokat, így róluk is kellene néhány szót ejtenem...de lehet, hogy majd máskor.
  • Birk@
    Az uj peccsek óta a complex HUB lerakásakor bárhogy forgatod, mindíg északra fog mutatni... ez egy bug :) Addig is használd az FCC scriptet és azzal rakd le külön, fordísd el ahogy akarod, majd kösd be egy új összekötövel újra a hálózatba (igen, igy sajna 2-t kell elhasználni hogy meglegyen a HUB, de legalább működik :))
  • r4pt0r
    Ügye irkálsz majd a hajókról, akkor ki nem felejtsd a Terran Vallhalát, meg a többit sem. Mert még nem lehet megszerezni de majd jön a patch és lesz majd küldi.

Kiv. leszek az írásodra, de az eddigi tapasztalataim alapján nem aprozod el. :D

Jut eszembe, ennek a viszonylagos XTM - Egosoft barátságnak remélem az lesz a következménye, hogy amit mondott itt valaki hogy lesz patch, akkor a hardcoded beállításokat megoldják és akkor az XTMes csapat rendes modot tud írni, olyat amilyet elképzel. Mert írták hogy olyanba nem nyúlnak bele amihez az eredeti fájlokat kéne módosítani mert az License ellenes.

• tomonor
    Ezekszerint még nem raktad fel a SectorTakeover-t
    A jumpdrive téma pedig relatív, azt ugy kell elképzelni, mint egy kölekedési eszközt: Tehát itt a valóságba megyek gyalog, akkor az X-ben megyek űrruhában egy űrsétát.
    A valóságban megyek biciklivel, akkor az Xben megyek űrhajóval.
    És az Xben használom a Jumpdrive-ot, akkor itt használom a kocsit, vagy extreme helyzetben a BUNGIEJUMPING-ot.
    Szal....
  • kisviku
    Jaja, de a való életben van egy hatalmas különbség:
    ITT MÉG ADÓZNI IS KELL,A JÁTÉKBAN NEM...

Arról nem beszélve, hogy nincs is Jumpdrive-om, amivel egy pillanat alatt tudnék átugrani a sarki fűszereshez, például Stott-hoz, Stott Spice-ért...
  • kisviku
    Én épp a befejező stádiumban vagyok az XTM kézikönyvvel, ami immár 27 oldal.Igen én játszok és írok is...
  • tomonor
    Amugy aki ezzel a játékkal tud játszani az abban az iskolában tuti jeles:
    angolból,
    gazdaság-elméletből,
    kémiából(HEPT+PPC=HEPC)
    matekból(500cr<1000cr=100ft)
    stb
    Amugy itt nemcsak fiatal korosztály található, de pl én 16éves vok, de látom van itt 40+.
    Kár hogy olyan kevesen járszák/ismerik ezt a játékot, nagyon ésszerű pedig(legalább is értelmesebb, mint hogy megyek és lövök)
  • tomonor
    Lehet hogy mindenki játszik