20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • klb
    Nekem is eszembe jutott, de nem mertem beírni.:) Remélem belerakod, szét fogom röhögni a fejem, ha találkozok vele a magyar verzióban.:)
  • tomonor
    A julian comm-hoz nyugodtan hozzá lehet nyúlni, már sajna nem tudom szerkeszteni többé, mer nincs netem. Itt is most egy barátoméknál irok... Ha lehet azért ne nagyon szerkesszétek meg az elQzQeket amit csináltam! GOOD LUCK MINDENKINEK!
  • Berv
    "Defend the following object..." = "Védd a következő ojjektumot ..." by Szalacsi :)
  • Berv
    hi !
    Én is belekezdtem, gyakorlásnak nagyon jó, és maradok az egyszerűbbeknél :)
  • zeewolf
    A Bornt is kiegészítettem, belenyúltam. Valamint elkészült a Split, Paranid, Teladi, Goner rank.
  • zeewolf
    Kiegészítettem az Argon rank-ot.
  • zeewolf
    Az Economic Rank fordításáért engem lehet okolni.
  • kisviku
    Az üzemeket és a termékeket kezdtem el fordítani,ha valakit érdekel.
    Boardcomp.objects
  • kisviku
    Oké megvan,elkezdtem a fordítást.Egy kicsit összetettebb lesz,mint az angol szöveg,de mint mondtam, mi Magyarok sokkal jobban ki tudjuk magunkat fejezni.
  • kisviku
    Én csak hozzászóltam...
    Nem igazán terveztem fordítást,de ha ez is kell,ám legyen.Hol is van amibe bele kéne néznem?
  • tomonor
    Ugy látszik hanyagok az internet kiszolgálókm mer még van netem igy néhány eszmecserére még képes vagyok:

10818: nem gond majd átírom...

10817: valóban ez a fórum vált be. Mondjuk ide a fejlécre rárakhatna valaki egy jó kis X3as képet. Vagy azt csak az tudja, aki indította az oldalt? eidos-t sose láttam erre, mióta vagyok...

külön: Szerintem nagyon jól halad a magyarítás! És sikerült beraknom a játékba, olyan jóérzés volt magyar szöveget látni! Még ha az csak az Argon Prime leírása, hangerő, néhány szektor, meg a kapuk.
    De máris 2 hibát észre lehet venni: egyik az, hogy a kapuk úgy vannak elnevezve hogy észak kapu, meg dél kapu/ sokkal jobb lenne hozzárakni egy i-képzőt. Így: északi kapu!
    Továbbá a szektoroknál csak az X2-s rendszerek vannak, ilyen, hogy Maelstrom meg egyebek nincs. Nos ez csak azért baj, mert a Xenon Sector 101-et nem tudom átnevezni...
    Amugy minden jól működik, kira!!!
  • saba30

De nem én csinálom, a oldalat.
    Bujdok Sus, [email protected]

Én csak illedelmesen megkérdeztem mit szólna hozzá, erre megcsinálta 1 nap alatt.
    Neki lehet megköszönni is.

• deph
    Jó az a fórum, oda is lehetne írni, de a fanok úgyis ide járnak, és legalább megélénkült a fórum (nem mintha "döglött" lenne)

Amúgy meg ha kikerülne a főoldalra hátha "jószándékú" nem X3 rajongók is besegítenének.

Na én elhúztam 4 napra pihiznui, remélem mire visszajövök kész lesztek.
  • zeewolf
    Szerintem nem rossz, épp ellenkezőleg nagyon is jó. ;)))
  • THeArrow
    váá bocsika rox topic
  • THeArrow
    7th
  • tomonor
    Na jó, csá mindenkinek, jó volt beszélgetni. Most már este van és bármelyik pillanatba megszakadhat az internet kapcsolatom. Majd ha internet közelbe leszek egyszer majd felnézek, de ha minden igaz nov15-re már itt vagyok. Addig nyugodtan használjátok az oldalamon a fórumot is, vagy a letöltéseket...oldalam.(legalább nyugodtan tudok X3azni...) ÁGYŐ MINDENKINEK!!!
  • tomonor
    Azt nem tudod valahogy megcsinálni:
    A) hányan fordítanak épp/ aka hányan vannak az oldalon?
    B) Hány %-a van kész a fordításnak?
    C) Hány komponens van hátra a fordításból?
  • saba30
    Lehetni, lehet, de macera visszarakni, ctrl+ins, shift+ins, hosszabb szövegekkel érdemes, pl.: "Sectordescription" 1333 sortól, PSPad progi UTF-8 formátum.
    De szerintem ne vacakorj vele.
  • tomonor
    hahá, sikerült! Otthonilag valahogy nem lehet szerkeszteni?
  • saba30
    Mit? A kék "Letöltés" szón jobb klikk, Cél mentés másként...

De ez már nagyon off, többit magán: [email protected]
    +
    Az egész játékmagyarítással kapcsolatos témát át kéne vinni a

Magyarítások weboldal X3 forum

topikba.
  • tomonor
    nem értem....valaki maggyarázza már el nekem dedósan, mer ehhez most túl fáradt vagyok.
  • tomonor
    Jah, mérnem ezzel kezdted?
  • saba30
    Egyébbként ott tényleg van egy kis bibi, a letöltött dologban az utolsó 3 sor törlendő, sima notepad.
  • saba30
    Nem megnyom, jobb egér mentés másképp, TE!
  • saba30
    Javaslatom még, az eredetiben hagyni szándékozott szövegek végére rakni kéne egy szóközt (vagy valami mást), had zöldüljön.
  • tomonor
    nekem valami hibát ir ki: XML-feldolgozási hiba: nem jól formázott
    Hely: http://www.sus.hu/x3/data/440001_hu.xml
    18779. sor, 5. oszlop:nál.</t>
    ----^

Tudja valaki mi lehet nekem a problémám hogy ezt irja ki?
    Amugy az első oszlop felett van az hogy letöltés...
  • saba30
    letöltés:
    magyarítás

De ez még igen csak az eleje (1%)

oldal:
    X3 magyarítás

• fuho
    hol töltöted le?
    admeg léci a cimet.
  • saba30
    Nos, én letöltöttem, és müködik rendesen.
    Pontosan mi a gond vele?
  • zeewolf
    Megnéztem, a koordináták az Otas Consortium főhadiszállásé, (-180 49 -192)
    Akeela's Beacon. Akkor a kapitánytól kaptam.
  • zeewolf
    Már nem tudom pontosan, két helyen láttam ilyet. Volt egy Bulletin Board küldetés, ahogy észrevettem változó áron kinálta a koordinátákat, és volt egy kapitány akinek lerobbant a hajója, vittem neki alkatrészt, és elyet kaptam fizetség képpen. Köszönöm az infót :)
  • tomonor
    Na jó, de tényleg: valaki próbálta már letölteni a magyarításunkat, mer nekem hibát jelez! Nos eddig ez rendben van, de nekem kéne most, ugyanis holnap már nem lesz netem. Szal ha valaki kitudja köszöbörülni a hibát, akkó szójjon lécci!
  • tomonor
    Az X2-t szinte lehetetlen egérrel játszani...X3mal kapcsolatban nekem az egér jön be, de ha gyorsabb lenne a configom, akkor persze nem fárasztanám magam az egérrel. Botkormánnyal véleményem szerint a játékot irányítani SZ*R. Legalább is az enyémen túl kevés a gomb (12). Csodálom is a PS2-s játékosokat hogy a fenébe tudják olyan kontrollerrel irányítani a játékot, mer olyanom is van, és az még arabb...szerintem...
  • Ace McCloud
    Fúú vazze!
    Be ne dőlj a dolognak, mert ez már nem km ben van megadva.
    Pl.: x -180088 y 49059 z -192596
    ez x -180 y 49 z -192 es pozíció.
    Kíváncsi lennék minek a koordinátái. Elsőre a Goner küldetésbeli Argon katonai raktárra gondolnék.
  • zeewolf
    Tudom, az alapokkal tisztába jöttem már. Egy kicsit játszottam az X2-vel de nemkem nincs botkormányom, egérrel-billentyűzettel pedig rémálom volt a harc. Valamennyire elhaladtam a játékban (X3) nehéznek tünik de óvatosan nyomom. Van 5 millióm, 1 szilikon bányám 3 nagyobb teherhajóm, 1 Nova-m, ezt egy unknown szektorban halásztam. Nekem így tetszik nem baj ha lassan haladok annál tovább tart az élvezet.
  • tomonor
    Először is: XTM-el kezdeni a játékot nem jó dolog, ugyanis, akkor olyan súly nehezedik rád, hogy csak na. Én azt ajánlom, hogy ha teheted, előbb jáccd végig a sima gameplot-ot, vagy valahonnan szerezd meg az X2-t és azt jáccd végig előbb inkább. De ha semmi sem segít, akkor töltsd le az egosoft-tól az X3 kézikönyvet. Igaz hogy egy regény hossszúságú, és hibás is, de mindent elmond. Még azt is, hogy az időgyorsításhoz meg kell nyomni a J betűt!
  • zeewolf
    :D na, akkor nézek valami bazi gyors hajót...
  • tomonor
    A S.E.T.A. legyen veled Luke! :D (j)
  • zeewolf
    A játékot már úgy kezdtem hogy felraktam az XTM.7a-t + a 0.7.3 scriptet. Működik, szóval minden szuper. De már kétszer is találkoztam olyan érdekesen nagy koordinátákkal hogy gondolkodóba estem, ez nem lehet bug. Pl.: x -180088 y 49059 z -192596 Hogyan lehet ezt elérni? A move to position (azt hiszem ez a parancs) + - 250-et enged, de ha engedné is akkor is órákba telne elérni a helyet. Szóval nem tudom mi a titok.