20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa
    Leszállni nem lehet, csak körberepkedni a felhők alatt, de azért érdekes. A kapu a felszínen van, félig vízbe merülve. Nem is könnyű észrevenni.

Az az utolsó előtti meg egy aszteroida belsejében, körülötte pártíz M6 és M3. Mind ellenséges. Jó kis futás kireppenni...
  • r4pt0r
    Szerintem nem arra gondolt amire te. :D
  • tomonor
    Bolygó felszínére?!!Egyre jobban teccik ez a mod
  • SaGa
    Nem kell kipucolni. Olvasd el a bolygó felszínére lerakott táblát, ott feltüntették, merre menj (E, S, S, W, W, N, ha jól emlékszem). Simán át lehet rongyolni egy M3-assal, bár az utolsó előtti kapu elhelyezkedése érdekes...
  • SaGa
    Azt, hogy az a script hogy jelenik meg nem tudom, de gyanítom ahogy a többi: bemész a controls-ba és ott a harmadik oldal vége felé vannak a különböző script parancsok, amikhez lehet bllentyűt rendelni. Beállítod, használod. Feltéve, hogy van neki ilyenje...
  • RJoco
    Az XFP-be sok Kha'ak szektort raktak, viszont csak 1-2 Xenon-t. Ha raktak, azt még nem néztem.
    A Földi rendszerekhez is Kha'ak szektorok armadáján kell keresztül menni.
    Asszem ezeket nehezebb lesz kipucolni
  • RJoco
    Látom, nem értetek.
    Nem a beállítással van gondom. Amit beállítottam, azt nem arra tudom használni, amire akarom.
    Hülye azért nem vagyok...
    A Freight Transport Upgrade-hez akarok beállítani egy billentyűt.
    Ez hogy jelenik meg a játék Controls menüjében? És hogy tudom játék közben használni?
    Engem ez érdekel!
    A többivel nincs gondom.
  • SaGa
    Minden parancsra azt a billentyűt állítod be, amelyiket akarod. Nincs olyan, hogy "oda kell". Én pl teljesen átszabtam. Egy halom, felesleges billentyűkombinációt kivettem, (mentés, töltés, kilépés, ilyesmik), és a helyükre pakoltam a számomra fontos (harc illetve repülés közben gyorsan elérendő parancsok) verziót. Így is vannak már olyan billentyűk, amiket shiftelve, shift nélkül, meg folyamatosan nyomva is használok, más-más célra. Ez utóbbiak főleg a joy-on...
  • r4pt0r
    Hmm XTM nehezebb, de nem is kicsit. :P
  • tomonor
    Ahm, próbáld ki Roguey modját---várj, még ne próbáld mer még nincs kész. Majd ha kész, szólok...Amugy van egy kész moggya neki is...De ott aX3 Transced, csak ott nincs jumpdrive, és az idegesítő...vagyis van, csk XL-es...
  • RJoco
    Nem a billentyűbeállítással van a gondom, hanem hogy nem biztos oda állítottam be, ahova kell. Sajnos nincs minden beállítva, mert még a billentyűkombinációkkal sincs annyi billentyűm, amennyi kéne. Jó lenne függetlenül rádugni mégegyet .

XFP-t használok, nemtom milyen régi. Ha kell felrakom valahova, ahonnan leszedheted. Én csak ezt és az XTM-et ismerem. Kéne még néhány gép, hogy mindegyiket ki tudjam próbálni időpocsékolás (telepítgetések jobbra-balra) nélkül
  • tomonor
    Ja bocs, nem olvastam elég figyelmesen a leveled: úgy tudod beállítani a billentyűt, hogy nyomsz rá egy entert, hozzárendeled(ne kérdezd hogy van beírva a 4 menü közül, mer nem emléxem), majd APPLY, és nyomod eki mint állat. Értelmes a: éáűúőóüö billenytyukhoz hozzárendelni, mer azok nem csinálnak alapba semmit(igaz nekem minden csinál vmit:D )
  • tomonor
    Ahm, nekem is fenn van de még nem használtam, de minden billentyűt a controls-->interface fülben lehet módosítani...legalább is a scripteket. JÓl tetted, hogy kipucoltad 101-et. Most majd jöhet a Xenon sector 104, 107, 112 :D :D :D
    Wiccet félretéve XTM-et használsz? Mer abban tudom, hogy a PPC-k kapacitása meg van nővelve. Tehát Vanilla mindig nehezebb és jobb.-szerintem.

Megkíséreltem letölteni az XFP-t, de vmiért félbe...khm, negyedbeszakad, szal kicsit kinos. Amugy, ahogy a hajókat, meg a rendszereket elnézegettem, az X3-Transced, és Roguey modjának az alapja lehet...felteszem, ez egy sokkal "előzőbb" mod mint az említettek.
  • RJoco
    Egy apró gondom lenne:
    Felraktam a Freight Transporter Upgrade scriptet.
    A Controls/Interface menüben van egy olyan hogy: Beam Flying Wares
    Ez nem ehhez a scripthez tartozik?
    Hogy lehet ehhez a scripthez beállítani billentyűt?
    Amúgy nagyon fa*a script, nem kell lekapcsolni a pajzsot, így harc közben is össze lehet szedni a cuccost.
  • RJoco
    Kipucoltam a Xenon 101-et. Nagyon frankó volt. Összeszedtem 17 GPPC-t
    Eddig 1 perc volt míg az a 3 BPPC és 8 APPC szétlött egy K-t, viszont ezek a GPPC-k... Iszonyú gyorsan ment
    Lassan megyek a Xenon 347-re
  • saba30
    Pont tegnap mentettem egyet, és mostantól minden nap fogom menteni.
  • tomonor
    Mondtam neked, hogy az ekekapát kűd kifele a földre!-Mennyenek kapálni! :D
    NA nem mintha ez idetartozna, de olyan funny...:D
  • r4pt0r
    Szerintem semmi köze hozzá, én is tudok angolul de mindent amit lehet magyarul használok. Miért? Csak mert jobban szeretem a magyar nyelvet mint a ... angolt. :P
  • r4pt0r
    Hát nem tudom néha olyan dolgokat ír ami köze sincs a szövegkörnyezethez, szerintem nem kéne használni hozzá mert sok jó nem lesz benne. :D
  • tomonor
    Én olyan véleményen vagyok, hogy segítek lefordítani, de nemigen fogom használni, mer jól tudok angolul, thou...
  • zeewolf
    Túl gyorsn ítélsz, bár abban igazad van hogy önmagában használtatalan. De jó segítséget nyújtat, és ez nem elhanyagolható.
  • kisviku
    Az egy rakás fos.Szó szerinti fordítás...nevetséges.
  • Ace McCloud
    Hi skacok!
    Valaki tud róla hogy esetleg létezik egy Ashley fab calculator mint az eredeti gyárakhoz is volt??
    Eléggé kéne, de nem találtam a google-n.
    Kellene hogy nyomassam a Gammakyonokat a csillagrongyolóimba, de úgylátom nem lesz egyszerű eset...
  • SaGa
    Az xfp egy szép nagy mod. Ugyanúgy berak plusz szektorokat, hajókat fajokat, mint az xtm, csak nem okoz akkora terhelést a gépnek. Plusz sztorikat nem találtam benne, mint az xtm-ben (ettől még lehetnek, csak én nem találkoztam velük), de van pár érekes felépítésű szektor, meg ugrókapu. Itt is vannak terranok, más sokféle kezdőpont, stb...
  • SaGa
    Azért robban fel, mert szétlövöd, vagy neki megy valaminek. ne felejtsd el, hogy amikor kiugrik a pilóta a gépből, akkor általában már nincs pajzsa, a hull is a minimum közelében van, így egy kis koccanás is elég neki. Az, hogy milyen gyakran ugranak ki, alapvetően a harci minősítésedtől, a harcmodorodtól és az ellenfél fajától függ. Khaak és Xenon hajót nagyon ritkán lehet így zsákmányolni.
  • zeewolf
    Eszembe jutott valami. Készül biztonsági mentés a fordításról? Mert nagyon rossz lenne ha valami oktondi belepiszkítana az emberek munkájába. Sajnos olvastam már ilyen hírt.
  • zeewolf
    Miért kell hogy fordítsátok az X3-at? Költői kérdés. De van rá másik válasz is: mert szét fogjátok közben röhögni a fejeteket, használjátok ezt a címet http://www.webforditas.hu/index.php (már egyszer meg lett adva, én is innen tudom) Rakjatok be egy mondatot, a fordítás fura lesz, höhö, de remek támpontot ad a végleges szöveghez. Úgy hogy hajrá, egy kevés angol tudással is jó eredmények születhetnek.
  • zeewolf
    Még én sem tudom mi az XFP mod, de gyors utánanéztem:
    http://www.xperiment-fusion.net/
    nna itt van, lehet kutakodni
  • tomonor
    Továbbá az is gáz lesz, ha az uj patch uj xml forditolapot is fog igényelni. Az nagy szívás lenne...
  • tomonor
    PFÚÚ, én is nagyon szeretném fordítani, de mostsajna azon vagyok, hogy bevegyenek egy Jedi Knight clánba, szal nincs időm. Továbbá a netet is hamarosan kikötik nekem, de eddig elfelejtették ugyláccik, szal észreveszitek ha hirtelen nemvok, de NOV15-től utánna ujra leszek. A szektor infókkal kapcsolatban: WÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :D Valaki már lefordította Argon Prime-ét, én csak az ismeretlen rencerekét:D
  • tomonor
    Öhm, nem akarok ennyire hülye lenni, de muszáj megkérdeznem, mer nem bírom tovább: MILYEN MOD AZ AZ XFP? Tudom, hallom mindenfelől, hogy beszélnek róla, még a szavazásba is beraktam, de NEM TUDOM milyen mod lehet, az EGOSOFTon meg nemtaláltam semmit... VALAKI esetleg lealacsonyodna a szintemre, ÉS megmondaná mi a gyász az?

Apropó, billentyűzet-kiosztás:
    Y-hátra
    X-előre
    W-fel
    A-balra
    S-le
    D-jobbra
    R-tulajdon menü
    T-célzás
    SHIFT+T-legközelebbi ellenségre célzás
    U-autópilóta(be kell célozni valamit hozzá)
    O-kinyitja a cucctartót:D ha kinyitod, a pajzsnak addig lőttek!-így tudsz felvenni cumókat:D
    P- személyiség menü--->asszem=most egy ideig X2-tem, és bele vagyok gabalyodva, tehát ha vmi nem jó, azér bocs...
    F,G-nemtudom, nem emléxem:D
    SHIFT+H- HUD, COCKPIT(ha van) elrejtése
    J- S.E.T.A.=időgyorsítás (maxfactor=10:D)
    SHIFT+J- UGRÁSSSSSSSSS
    K-célzócumpoter
    L-rakéta kilövése
    SHIFT+E- katapult(EJECT)
    ,?;-térkép
    SHIFT+M- Gravidar view change=fejcsd meg mit jelent!!!:P

Az összes többi billentyű szabad. Én speciel naon szeretem a BOF Drone plus-t, ami által egy gombra kilőhető az összes drone, meg vissza is hozható! Remélem segítségetekre voltam...asszem ezt berakom az oldalamra is:D Amugy a patch karácsonyra fog kijönni, ha minden igaz-láttad azt a képecskét az oldalamon?
  • kisviku
    Azok jók, de elég durvák.Nekem valami Xenon Core-ba kellett mennem.Mondanom nem kell, hogy ezért át kellett verekednem magam kábé 4 Xenon szektoron, mire megtaláltam azt a bizonyos Core-t.
    Itt találkoztam először Sohnen hajóval, ami mellesleg nekem is ellenség volt (miért?), de a Xenonokat írtotta.
    Maga a Core szektor nem annyira veszélyes, inkább az oda vezető út,de az nagyon.4 vagy 5 Xenon Station-t kellett kilőnöm, s már utalták is a tizenmilliós összeget.
  • kisviku
    Az újak részére meg csak annyit mondok, amennyit RJoco kolléga.Tessék megnézni két kedves tagunk/társunk honlapját, ahol ezernyi infó van a játékról.
    Így legslább nem kell visszaolvasni több száz hozzászólást.Nagyjából megcsináltuk már a részletes leírásokat, de a billentyűzet az ma már nem téma egy PC-s játéknál.
    Mondom ezt azért, mert mindenki maga állítja be.Anno a C64-nél még nem így volt...
    Viszont ha abban kell segítség, hogy fordítsuk le, mi micsoda, szívesen segítünk, ezért vagyunk itt mindannyian.
  • kisviku
    Háát, igen .
    Amint időm engedi és éppen nem a Teamfortress-t nyomom, azonnal folytatom az angol fordítást.
    De tényleg borzasztó sok szöveg van, amit még meg kéne csinálni.
    Csak egy picit néztem bele a szektorinfókba...na az egy érdekes rész lesz.
  • RJoco
    Elvállaltam BBS-en egy Xenon inváziót megfékező küldit. Kilőttem a K-t, meg 5 L-et és kaptam érte 6 misit.

Viszont nem értem, hogy ha az ipse elhagyja a hajót, akkor az miért robban föl. Az XFP modba raktak önmegsemmisítőt a hajóba?!
    Nagyon ritka, amikor nem robban föl. Nameg az is, ha elhagyja a hajót.
  • RJoco
    Hát igen!
    Sajnos a freeweb szerverei nem bírják.
    Többször kell próbálkozni.
    Nekem sem mindig jön be elsőre.
  • gaben9000
    Ohhhhhhhhhhh
    Hálásan köszönöm :)

Bár ezt az oldalt régen én is próbáltam de nem tölti be...... vagyis amikor betöltötti fehér az egész kép és kész: http://www.freeweb.hu/x3reunion/
  • RJoco
    Hát ez attól függ, hányszor akarod végigvinni a Storyt. Ugyanis új játékot kell kezdened.
    Sajnos én egyre kevesebbet játszom, de én is úgy érzem, hogy lassan haladok. Ez nem baj, amíg az ember meg nem unja. Bár szerintem annyi minden van benne, hogy nem lehet, csak az angol tudásom (nemtudásom) hátráltat.
  • RJoco
    Sztem soha.
    Nem a fordítókat akarom leszólni, Univerzum ments! Nagyszerű emberek és nagyon sokat tettek már ennek a közösségnek a javára.
    Csak hát ez elég gyorsan fejlődik és elég sok változata van. És nem mindenkinek jön be ugyanaz, nameg nem biztos hogy megy is, ami bejön.

Nekem 3000+os AMD-m van GeForce6600GT karival. 1280x800-as felbontás, minden min.en, Optimális beállításokkal.
    Így megy 20FpS-el és 7-8FpS-el SETAnál. És csak az XFP mod van fenn.
  • RJoco
    Hogy minden kérdésedre válaszoljak:
    Amaro oldala
    Tomonor oldala
    Na ezeket nézd át. Itt minden szükséges dolgot megtalálsz a játékról.

A bill.kiosztást meg hát:
    1. bemész a configba és leírsz mindent egy lapra, majd lefordítod magyarra egy programmal vagy online oldallal
    2. én sem vagyok penge angolból, de már elég rég játszom játékokkal, hogy naggyából értsem a dolgokat, meg a kiosztás is adja magát