20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • lalinov
    ok thx amúgy nemrég töltöttem le az írásod amaro oldaláról és sztem naon jó lett!!!
  • kisviku
    Jó lesz.
    Bár tudom, nem hardverfórum, de a tápodat inkább márkásra és erősre cseréld.A táp nagyon fontos,mert tönkre teheti a gépedet.
    Nekem most egy 600W-os Enermax van a gépben,no nem azéert mert ekkora lenne a telseítményfelvétel, hanem mert részben nem volt más, részben pedig egy-két ezer forint volt az 500-as éas a 600-as között.
  • lalinov
    na még 1 utsó kérdés
    Enermax ECA 3120-BS Vostok 12cm 9 760 Ft 1 év (fekete-ezüst) *
    2x1024Mb 800MHz Geil Black Dragon Kit (4 4 4 12) 15500,- *
    AMD Athlon 64 X2 4000+ Socket AM2 Box 14 472 Ft 3 év *
    Sapphire HD 3850,512mb GDDR3/128b,DL-DVI,fan 45000 2 év *
    Samsung 20X DVD-iró 2év 6000Ft *
    Samsung 500GB SATAII 7200rpm, 16MB, NCQ HD501LJ 22 907 Ft 3 év *
    Fortron 350W 12cm Silent 24/20Pin 6 365 Ft 1 év vagy Cooler Master Extreme Power 380W 7000Ft *
    ABIT AN-52 (AM2) 13 420 Ft 2 ÉV vagy ABIT AN-M2 (AM2) 13 669 Ft 2 ÉV

kb ilyen gépet akarok venni namost ebből a vidikari és az alaplap jó?
  • r4pt0r
    Klán multi játékban kell, itt értelmetlen. :D
  • tomonor
    Kipattant egy ötlet az agyamból!(mer olyanom is van!): Alakítsunk klánt!!!
    Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!! Alakítsunk klánt!!!

Na, mit szóltok?
  • tomonor
    Én csak Mercury-kban üzletelek...

*Hamarosan már olyan gyors lesz az internet hogy nem a gyorsaságát fogjuk mérni, hanem a lassúságát... :)

Megjelent az újképcső nélküli LCD monitor! :D

Az új billentyűzeteken már nem gombok lesznek, hanem hangyák (túl hangyásak Bill-ék) --- jójó ez elég denge lett

Az új buszok már nem motorral, hanem AGP-vel fognak működni...Ám tervezik a PCI-EXPRESS buszokat is!

Na jó, ezek nem is viccesek, csak olyan irhatnékom volt:D
  • RJoco
    Egér nélküle vezeték?
    Nekem van!
    De te is tudsz csinálni!
    Egy Demeter-ért elárulom
  • tomonor
    Én meg az egér nélküli vezetéket
  • kisviku
    Én már a TÖKmagos procit várom...
  • tomonor
    Úristen! Ez a sok mag, meg configok már az agyamra mennek. Ha nincs pénzed úgyse tudsz venni semmit, ha meg van, akkor a mostani legjobbat vedd--->ez a tanácsom.

Amugy én arra leszek kiváncsi amit jósolnak (még az argonopedia-ban is): a QUANTUM számítógépekre! Na az lesz NAGYY dolog!
  • tomonor
    Miért, milyen volt? Tudtommal csak nem volt ott a bolygó, meg az állomás, de a háttér ugyanaz volt...
  • Amaro
    Kapható már "mégtöbb magos proci" Hárommagos az AMD-től, négymagos az AMD és az Intel kivitelezésében (utóbbi inkább 2*2), mindenki kiválaszthatja a neki megfelelőt. A zsákutcáról meg annyit, hogy a Crysis már megköveteli a két magot minimum, akár a bejelentett készülő játékok. Itt verseny már csak a csíkszélességben és az egyre több magot használó új utasításkészletben lesz. Amúgy a novemberben eladott procikból csak celeron solo-k voltak egymagosak, minimális százalékban, iroda gépekbe, tarol a dupla/négyes mag, és nem csak nálunk.
  • RJoco
    Sokat vitatkoztatok, hogy a Spaceweed-et minek fordítsátok. (Már lényegtelen, tudom.)
    Az év kiadása DVD-n található egy magyar nyelvű kézikönyv, amiben Űrgyom-ként fordították.
    Nem is tudtam, hogy a 2.0.0.2 patch elött más volt a menü elrendezése.
  • RJoco
    A proci szerintem elég jó lehet, és ennyiért a video kártya is.
    Azt nem mondom, hogy mire megveszed, a következő hónapban megjelenő játékok mindegyike fog rajta menni gond nélkül.

Ha megfogatsz egy tanácsot, akkor vagy karácsony környékén veszed, akkor akciósak a dolgok, utána meg már csak a maradékot próbálják eladni olcsóbban, vagy megvárod a márciust, amikor eldől a piac alakulása.
    Én ebben a duplamagos cuccban nem igazán bízom még. Majd amikor kapható lesz a mégtöbb magos proci, akkor... addig zsákutca is lehet.
  • tomonor
    Legyen Core2Dou, és ha nem észleli a játék, akkor menni fog vagy 800MHz-en.--->feltéve a patchig...
  • lalinov
    AMD Athlon 64 X2 4000+ Socket AM2 Box 14 472 Ft 3 év
    Sapphire HD 3850,512mb GDDR3/128b,DL-DVI,fan 45000 2 év
    ezek milyenek?
  • lalinov
    és amúgy 2 giga ram az alig 20 mx 25 k szal nem oylan sok ahhoz képest hogy 1 max másfél éve 512 kb 10 volt
  • lalinov
    szal all in all akkor core 2 duo procival megy vagy nem??? mert valami core 2 duo e 4500 akartam bele szerezni
  • tomonor
    1-2 kérdés: -Van több X3 magyar fórum is? Vagy csak ez-e?
    -Ott fent a F.A.Q. felett ugylátom vót egy kép. Mi vút az?
    -Jelyenjnyen má meg a zúj pecsss!!!!
    -NE FÜRGYÉ LE!
  • tomonor
    JÓJÓJÓ..... Én csak tapasztalatból mondtam, hogy a jobban szaggattttt az XTM, de ha neked jobban megy, elhiszem. Végülis elég ratyi a gépem.

dimre RE: Mi a bajod a gépeddel? Ha szaggat, az a VISTA oka, pontosabban az oldalsó menu eszi a memóriát, mint ló a lepedőt... Amugy tök LÓ a géped...
  • dimre
    Nálam simán megy a XTM 1440X900 medium (highon szaggat) felbontásban, csak a monitorom új a gépem elég régi. Egy 5700LE (256MB) vga, 1,3 GB ram, 3000+ Sempron, és Vista.
  • Lysandus
    Én nem veszem észre, hogy az XTM jobban falná a gépet. Sőt, tapasztalataim szerint jobban optimalizálták, mint az eredeti gamét.
  • Lysandus
    Így igaz! A játékot egyszerűen erre a felbontásra optimalizálták. Ami nagy eredmény ahhoz képest, hogy eredetileg félkészen dobták piacra, és semmilyen felbontásra és konfigra sem volt optimalizálva. Mára legalább azt sikerült elérni, hogy 1280x1024-en szaladjon szépen.

Nekem 128 megás 9600XT-én ugyanilyen szépen fut (persze minden grafikus extra kilőve), kivéve a nagy csatákat. Mint például a sztori vonal vége, ahol diavetítés volt.
  • tomonor
    Az XTM természetesen egy gépfaló, főleg a rengeteg új rendszer miatt. Ha lenne ötszájzezer forintom, olyan PC-t vennék,..... ÁHHH!
    Mégvalami: a Vista-t aztat hanyagoljátok a gépről! Olyan lesz tőle a gépigénye... Valami iszonyat! Na meg azt nemtom hogy a hangártyámám xar-e, de letompult mijndig a rendszer-zene... Szal ennyit a Vistáról. Az X3 meg nekem fontosabb, mint a Vista.

A gépigény pedig tényleg sokmindentől függ, főleg a modoktól, meg az Al: Plugin-októl, de a scriptek, azok nemnagyon lassítják( bár érezhető picit persze, főleg hoigy én legalább 40 scriptet futtatok egyszerre:D )(de attól az még vanilla)

Szal ennyit akartam, csááá!
  • SaGa
    Az XTM 1280x1024-en fut a legjobban, többször is teszteltük. Az ettől eltérő méretekkel lassabb, akkor is, ha ennél kissebbek.

Ezen a felbontáson egy 128 megás 6600GT-vel és 1 G RAM-mal csak a nagyon nagy csatáknál van akadás, max grafikán. Meg a SETA-nál, de az nem érdekes.
  • RJoco
    A vga hevítésra csak annyit, hogy míg fenn volt az XTM, a Xenon szektorban való lövöldözés nem izzasztotta meg annyira (csak rendesen beszaggatott, amiért hanyagoltam is az XTM-et), mint a Flatout 2.
    Bár tény hogy a vga számít, de akkor nemtom nálam mi lehetett a gond.
  • Amaro
    A Core 2 Duo procit nem véletlenül írtam. Aki most vesz gépet, nyilván nem akar fél év múlva újat építeni, akkor pedig ezt kell venni. A memória most nagyon olcsó, jövőre már tuti feljebb megy, tehát ezért a 2GB. Videókártya lehet az új 8800GT, nem lesz vele nagy gond.
    Nem mindig a vas felel a programok/játékok akadásáért. Leterhelt XP, rengeteg az XP indulásakor betöltődő program, elkonfigurált gép is lehet.
    A játék nagyon prociigényes, hevíti a vga-t, és még mindig van rajta mit optimalizálni. A C2D proci mindkét magja dolgozik alatta, tehát, bár nem célirányosan, de használja. Otthon E6850 proci (C2D 3Ghz) 4GB RAM, és jelenleg 8800GTS(320MB) dolgozik a gépházban, és Xenon szektor takarításkor sem akad (XTM van fent) Kár, hogy nincs időm játszani.

Az oldal költöztetésén már régóta gondolkozom, egyelőre időhiány miatt van halasztva. Idén marad így, pláne, hogy a reklámmentesség ez évre ki van fizetve - januárban talán már lesz időm, akkor lehet, hogy mozdítom. Javukra szóljon, mostanában tényleg egész jó arányban betöltődik.
  • RJoco
    Hát prociból a 3GHz nem árt, viszont grafkártyából legalább egy GeForce 8800GT-t ajánlok. Havernak van és XTM-en az Antianalising-et kellett kikapcsolnia, mert azzal akadt. Szerintem, ha pénztárcád engedi, mindenképp egy DX10-es kártyát vegyél.
    A Core 2 Duo-ról sokat nem tudok elmondani, mert nem volt még olyanom, de azt tudom, hogy nem sok programot és rendszert írtak rá.
    Hallottam, hogy van olyan Linux, ami támogatja és, ha megcsinálják a médiapléjer linuxos változatra, vagy valami hasonlót, akkor játszható lesz rajta az X3 sokkal gyorsabban.
    Nemtom hol tartanak most.
    Még le tudom írni az én gépemet és hogy fut rajta:
    AMD Sempron 3000+ proci
    MSI K8N Neo4 alaplap
    GeForce 6600GT 256MB videókártya
    1 GB és 1,5GB RAM-nál nem vettem észre sebességváltozást
    1280x800-as felbontáson fut
    Kb. 20FPS sebességgel, SETA-nal csak 6-7
    Kisebb felbontáson sem ment gyorsabban.
    Ja és XFP-zek, nem XTM.
    Lényegesen kevesebb grafika van benne. Így még élvezhető a csata.
    Megjegyzés: szerintem olyat vegyél, ami a pénztárcádból futja. Mindenből a legtutibbat, nagyobbat. Sok teszt van számítógépes újságokban, ami arról ad infót, hogy melyik kártyát nem szabad megvenni. Arról nem, hogy melyik jó ehhez a játékhoz.

Na, ez hosszúra sikeredett
  • r4pt0r
    Hmm ez a gép nem sokra elég szerintem. :D Nekem egy igazi csata az lenne ha pl mindkét oldalon lenne 1-1 M0, 10-10 M2, 5-5 M1 full vadászal, nah nekem az ilyen nem megy a gépen, igaz csak 7800, de szerintem a 900es sem lenne elég. :D
  • tomonor
    Öhm... Azzal a Core2Duo-val még jó lenne várnia, mer ha jól tudom, még nem kezeli a kétmagost a játék, csak most az új peccs leírásába írták, hogy LEHET, hogy kezelni fogja...De ha más játékokkal akarja a sintet tartani, akkó nyugodtan.(persze nem tudom, hogy kezeli-e, sose volt olyanom, meg ha így mennek a dolgok, sose lesz)

Továbbá Amaro oldalköltöztetése: MINEK? Nekem most töckéletesen működik(innen a sulisból), de nem tudom, hogy egyáltatáln megéri-e azt az erőfeszítést...de ha igen, nyugodtan!

Na meg gépigény: hát figyu: nekem egy egyhatos procim van, meg NVIDIA GFORCE 7600 és tökkkkkéletesen működik, ha nem csatázok (minden full graff)
    Ha csatázni akarsz full grafikán, akkor vmi ilyesmit vegyél:
    -tökmind1 milyen proci, csak 3 GHz-s legyen
    -NVIDIA 7900, vagy annál nagyobb
    -Minimum 1GB RAM!
    Ezek fontosak lennének, és asszem 100 000FT-on alul van, de ha többmindent is kinézel bele, hát...az sokmindentől függ persze...
  • deph
    Amaro!
    Nem gondoltál rá, hogy átköltözteted az oldalad máshová?
    10-ből 9-szer nem elérhető, bármikor próbálkozom.
  • Amaro
    Core 2 Duo proci, legalább 2GB ram, videókártyából amit a pénztárcád enged.
  • lalinov
    hi all valaki leírná a game minimum gépigényét vagy inkább azt amin viszonylag jó grafikán akadás nélkül megy általában mert most akarok gépet venni és többek között ezzel is akarnék játszani
  • tomonor
    ?
  • dimre
    Űdv Mindekinek !
    Pár hónap nélkülözés után, belekezdtem újra.
    Mindenhol jó, de legjobb az X3-ban. Szóval alvás helyett is játék.
    Egy infot kérnék a combat pilot scripthez. Valaki esetleg tudja a pilotáknak mekkora TP kell a nagyobb hajóhoz, a rangjuk megvan hozzá.
    Eddig egy vice admiralt sikerült beraknom egy TL-be 99-es TP-vel.
  • tomonor
    Hmmm... A LEGJOBBAK ....feltéve hogy magyar vagy
  • lalinov
    http://tomonorweb.mlap.hu/

http://x3reunion.fw.hu/

általában jó dolgok vannak rajta
  • gaben9000
    Okéééééé...... Már megoldottam......
    Levettem a játék grafikáját minimumra... és így már letudtam lőni az üldözőket....
    Sajna a gépem nem egy atomerőmű...
  • gaben9000
    Hali...
    Valaki tudna segíteni??
    Az X3-ban (a Julian nevű sráccal megyek)a küldetések elején van egy olyan rész amikor lemegyek egy papszerűségért egy űrben lévő tempolomba (asszem).... Naszóval egy hajóval megyek... A hátsó vészében vagyok és le kell lőnöm azokat akik követnek.... Ezt meg is csináltam... De azután jön egy bejátszás arról, hogy a hajó leszáll egy bojgón... Lerakok valami rakományt... Aztán jön egy másik hajó (akikre azelőtt lövödöztem) és felveszi a rakományt....
    Ezután egy városban keringek a hajóval.... Közben követnek és lövöldznek rám..... Ez megy egy darabig.... Azután jön egy bejátszás, hogy nekimegyek egy háznak...
    Nos....... légyszi valaki megtudná mondani, hogy ezt a küldetést, hogy is lehet megcsinálni????
  • BuriP
    A zöld szin megnyugtat,
    fordíts te is X3-at!