20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Kaziking
    nah lehet én is benézek mi ujság a X univerzumban :) ugyis hosszu dt van EVE ben :)))
  • kisviku
    Universe Trader:

Plízelek mindenkit, hogy rídingelje el amit az írásomat az XTM-ről.
    Abban benne van, hogy mi is az Universe Trader és hogyan megy.

• lalinov
    hellósztok így eszembejutott hogy ez a F.A.Q. ami most van 1 csöppet régiés lehet felkéne újítani mert vannak páran akik nem naon értik meg minden köztük még én is toll a fülmbe meg minden de egy kis frissítés nem áratana sztem és akkor nem kéne 1 valamit 10 szer leírni
  • RJoco
    Őőőőőőőő
    Jövőre...
    Hát...
    Legalább 12 órát kell dolgozni...
    Nagy hajók nem lesznek...
    Kicsik sem...
    Neked kell megépíteni szkafanderben...
    Jön egy új faj...
    Xenon és Kha'ak keverék...
    Mindent leigáznak...
    Érdemes szkafanderben maradni, mert akkor túlélheted...
    Asszem sokat is pletykáltam...
  • klb
    Lehet valamit tudni a 2.5-ös peccsről?
    Valami pletyka jól jönne. Mikor lesz kész, mit fog tartalmazni, miben lesz más, stb.
  • RJoco
    Hát mikor először volt fenn a gépen az XTM (nyár), akkor két Station Manager is volt a menüben. Ez azért volt jó, mert az egyik nem ment, viszont a másik igen. Sokkal több elérhető opció is volt, mint most.

A sztorit még én sem csinálom. Elöbb a BalaGi-t akarom, a Hyperionnal könnyebb végigvinni. Nameg a Mamba-t sem tudtam elfoglalni. Viszont lehet hogy veszek valamelyik kalóz hajógyárban egy hasonlót és azzal állok neki a sztorinak.
  • tomonor
    haha... Ha VALAKI belefog a storyplot-ba, akkor a végén ugyis a maximum előtti lesz az argonokkal a repu. Ha nem...nos, igy járt. Amugy olyan érdekesnek találom, hogy az X2-ben 125 MW volt a max pajzs (na igen, ott még watt-ba volt, nem joule-ba)---sokkal érthetőbb volt szerintem, minthogy most még 10 GJ is van...
    Amugy ha valaki a bonus package-t nyomja (utóbbi v3.1.0.7) akkor ott biztos fog működni. DE vigyázz nehogy a bonus packagel meg különmj is felrakd azt a scriptet. Ugyanugy vigyázzatok, nehogy simán bemásoljátok, és cycrow's manager-ével is berakjátok. Na szevusztok!
  • RJoco
    Cloudbase South East-on van egy Medium shield gyár. 25 és 125MJ-os pajzsokkal. Én mindig ott szerzem be a szállítóimra a pajzsokat.
    Viszont ha jól emlékszem kell hozzá az Accepted Adviser rang az Argonoknál.
  • gaben9000
    Okés.......... Megvan a hiba.....Nincs meg a kellő (Mercuryra) 3x25MJ pajzs..... Csak az a baj hogy ilyet én nem sok helyen láttam eddig....

Tudna valaki mondani egy helyet ahol gyakran van vásárolható??

Ja: És köszönöm Mindenkinek az eddigi segítségeket is..... Nagyon hálás vagyok, hogy segítetek belerázódni a játékba....
  • RJoco
    Most már úgy néz ki, nálam is megy.
    Feltöltöttem a Silicon, meg Ore bányámat EC-vel, hogy termeljenek.
    Most a Siliconhoz raktam be a hajót és elkezdte vinni eladni az árut.
    Hogy az Ore bányánál miért nem vitt neki EC-t? De még az sem biztos, hogy a Siliconhoz fog.
    A HullReapir is megy, csak 3 szektorban lehet hozzájutni. Előzőleg meg minden Boron ED-ban el lehetett érni.
  • Lysandus
    Ebben nem az XTM a hibás. Nekem is fenn van a Station Manager és működik az XTM-mel.
  • RJoco
    Még mindig 2 Argon One-om van. Már 3-szor raktam újra a gamet, mégegyszer nem fogom. Amúgy bug mentesnek tűnik. Lehet hogy a XiaCorp-os script okozza. Nemtom, de nagyon nem is érdekel. Viszont egy két script nem működik.
    Pl.: Hull Repair Technology
    Station Manager
    Az utóbbi nagyon zavar, mert az állomás nem irányítja a hajót. Nekem kell manuálisan kiadni a parancsokat. Ilyen gondom volt korábban is az XTM-mel, de még a 2-es patch-nél is tudtam használni egy másik menedzsert. Ennél a 3-asnál nem minden script oké.
  • RJoco
    Nagy hajónak ajánlom a Demeter Tankert (ha jól emlékszem - én csak Transporter 01-nek hívtam). 14000-es raktér. Bár csak 62 a max sebesség.
    Én is úgy tapasztaltam, hogy nem kell neki a jumpdrive, de egy bizonyos szint után (asszem 12) elment, és megvette magának. Utána már ugrált serényen. Jah, és érdemes nagy rakterű hejóval kereskedni így... sokkal gyorsabban fejlődik, több creditet is hoz... Egyszer beállítottam egy Expresst-t sector, majd universal tradernek... elég lassan fejlődött... el ias adtam.

L
  • tomonor
    Na mind1, még holnap írok.
  • tomonor
    SZIASZTOOOK!!!!! Nos, ugy látom pang az élet az X univerzumban, egyelöre még nincs netem, de ez annyira nem is a ti dolgotok, ugyhogy belevágok:

RJOCO: Még mindig van 2 Argon One-od? Ha van, és valamilyen scriptet használsz, akkor az bizonyosan a Terracorp script lesz. (enkem az tett be 2 One-t...) De ha XTM okozza, akkor mindig a játékot töröld le előbb, ne az XTM-et.

UNIVERSE TADER: elmagyarázom a kezdőknek:
    Először is legyen egy TS-ed megpakolva ezekkel: #11132
    Utánna megparancsolod a hajódnak, hogy menjen Home of Lightba, a Terracorp HQ-ra és ott vedd meg a Trade Software MKIII-at, meg ha lehet a jumpdrive-ot (később még kellhet).
    Ezután a command consolba Trade-->Start SECTOR(!)Trader-->kiválasztod a kívánt rendszert (ha lehet olyan rendszert válassz ahol van egy solar power plant!-mint power circle, vagy ore belt)
    Aztán vársz...vársz....vársz...még minbdig vársz... Mikor felkapod a fejed rá, hogy elérte a 8-as szintet (pilóta nevében van) akkor mehet az universe trader!!! Wiiii! ...countine...
  • RJoco
    A jumpdrive nem szükséges neki. Úgysem fog ugrálni még egy darabig.
    A pajzsokból mindet fel kell rakni. Pl.: Mercuryra 3x25MJ-os kell.
    Hi!

Valamilyen kiegészítő hiányozhat a hajódhoz. Ha jól emléxem ezek kellenek az "universe trade"-hez:

fight szofver 1-es és 2-es
    navigációs szoftver
    trade szoftver 1-2-3 (a 3-as ára olyan fél milla körül van)
    25MJ-os pajzs(ok)
    asszem jumpdrive nem kell, de erősen ajánlott (ha nincs, úgyis megveszi magának)
    special command szoftver

asszem ennyi.. de szóljatok, ha kihagytam valamit!

L
  • gaben9000
    Hali... Köszönöm a választ.... meg is találtam.....

Még valami.... A kereskedői szintem már bőven 8 fölöltt van.... De a kereskedőhalyóimnak mégsem tudom kiadni a "universe trade" parancsot.... Míért?? Kell még hozzá valami??
  • RJoco
    biztos
  • lalinov
    őő asszem a teladiknál equipment dockban
  • gaben9000
    Hali... Megtudná valaki mondani, hogy hol tudok venni Best Buy és Best Sell lokátort?????????? Előre is köszönöm....
  • saba30
    heti fordítási statisztika:
    (sajna a héten senki sem ért nagyon rá)

Ö: 13400
    F: 1929 (14.40%)
  • gaben9000
    Ok.... Ismét meghajolok előttetek....... Hálásan köszönöm a segítséget...
  • RJoco
    Ja és persze az ő kereskedései után nő a repud is.
  • RJoco
    Egy sima Mercury is megtette volna- 4000-es a raktere - de ha már megvetted mindegy.
    A Command Consolban a Trade menü alatt találod a Sector Trade parancsot. Jó ha a hajódon van Best Buy meg Best Sell lokátor, mert ezekkel válassza ki a legolcsóbb vétel és legdrágább eladási árat.
    Olyan szektorba jó rakni, ahol sok a nyersanyagot termelő gyár és a felhasználó gyár is. Ilyen pl: Ore Belt. Van néhány Solar PPlant meg néhány Mine is. Én ide szoktam rakni a gyáramat is az olcsó EC miatt. Nameg a magas yieldü kavicsok miatt is.
    Mikor eléri a 8-as szintet a pilótád, célszerű a célszektorokba szatelliteket rakni, mert így nem megy potyára egyikből a másikba.
  • lalinov
    amúgy sztem a mercury tanker nem épp a legjobb választás hanem inkább mercury hauler vagy superfrighter ugyanis a tzankernek elég kicsi a raktere
  • lalinov
    a hajó menüjében megkeresed a sector trade parancsot és kiadod neki de ezt lehetőleg olyan szektorban tedd ahol jó sok gyár meg minden van pl power circle és mondjuk kingdom end ( én kingdom endben húztam a mercurim aasszem)és majd lépegeti a szinteket madj 8as szinten kiadod neki az universe trade parancsot ja és apropó vettél rá pőajzs meg ilyenekte tod amiket írnak a F.A.Q ban???
  • gaben9000
    Hali... Vettem egy Mercury Tankert... Gondolom ez valami nagy szállító lehet... Azt már hallottam, hogy ahhoz, hogy magától kereskedjen meg kell rá venni a tradesoftver mk3-mat.... De azután, hogyan tovább...??

Hogy fog ez magától kereskedni.....? (a menüben hova meg mikre kattintsak?)

Ja: és még valami.... vettem még egy-két vadászgépet is... Nos.. ha egy csatában nem én halyóm hanem egy általam vásárolt halyó nyír ki valakit akkor azért is jár a szintfejlődés...... És a kereskedőnélis ugyan ezvan....??
  • RJoco
    Utolsó telepítés óta eltüntek a Blastclaw-ok.
    Viszont a Military gyár termeli a Marineket. Mikor utoljára néztem, már volt 17 db. 20E Cr-ért.

Viszont a Station Manager nem működik jól.
    Ezzel már volt korábban is gondom.
    Felraktam az 1.09-es scriptet, de ez sem jó.
  • RJoco
    Oké, köszi!
    Akkor játszom vele így, aztán majd kiderül...
  • Requiem88
    köszönöm a válaszokat, megpróbálom :)
    A Blastclaw valóban elég kemény ellenfél egy busternek. A pajzsai nem olyan jók, viszont brutál a tűzereje...
    Military kiképző központok tudtommal Argon Prime-ban vagy környékén nincsenek. Illetve nálam nincsenek. De lehet, hogy a speckó gyárakat és hajókat random pakolgatja le minden nyúgém-nél a gép. Mikor feltettem a 0,7,3-as peccset, bizonyos szektorokból eltűntek gyárak... később megtaláltam máshol ezeket...

Azt a scriptet nem ismerem, amit keresel.

L
  • SaGa
    Ja igen: a Mercuryban legyen Trading Software mk2 is ahhoz, hogy távolról, kézzel adhass neki olyan parancsokat, hogy : vegyél valamit olcsóér...
  • SaGa
    Gondolom nem a Mercuryban ülsz. Ahhoz, hogy kézzel, távoli hajóddal kereskedhess állomásokkal, abba a hajóba, amiben ülsz, kell a Trading Software Extension. Amíg az nincs, addig a másik hajódat hiába szereled föl bármivel. Az MK3 az Universal trader (tulajdonképpen egy pilóta, aki a te pénzedből, a saját feje után kereskedik) funkcióhoz kell,
  • vecsi71
    Tradesoftvere mk3-at tudsz venni,home of light szektorban.
  • vecsi71
    Vegyél egy tradesoftver mk3-at.Azzal lessz pilotád a hajóban,és nem árt 25-mj-os pajzsokat venni a hajódra.Ennélkül ugyanis nem fogod tudni neki kiadni az univers trader parancsot.Ehez kell a 8-as szint hogy kiadhasd neki.Ezt úgy éred el,hogy kiadod neki a sektor trade parancsot.Javaslom a Pover Circlében tedd meg.Itt elég gyorsan eléri a 8-as szintet.:)
  • Requiem88
    sziasztok. nemrég kezdtem el játszani, és úgy nagyjából rájöttem már mindenre (persze a faq-t is olvasgattam), de lenne egy kérdésem. Quick startot kezdtem, és ugye van egy mercury-m is. ez szép és jó, de nem tudom működésre bírni. úgy értem beleszereltem a hajóba trading command software-t, trading system extension-t, best selling price locatort meg best buy locatort. eddig jó, de amikor rámegyek a parancsoknál hogy "trade", az összes menüpont szürke (elérhetetlen), és nem értem miért. nem tudok vele kereskedni. mit csináltam rosszul?
  • gaben9000
    Köszönőőőőőőőőőm..................
  • RJoco
    Az egyik fájl: 3,2MB
    A másik fájl: 5,4MB
    A két fájlban lévő anyag nagy része Amaro oldaláról van, de az én anyagaim is benne vannak.

Használd egészséggel!