20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Kockalovag
    Keresel egy Shipyardot, bedokkolsz, trade es felul egy zold mezoben megjeleni a hajod. Ezutan mar javithatod is...mar ha van penzed, sajns igen draga, foleg az elejen mikor meg nincs tul nagy alaptoked
  • Morpeus
    Meg tudnátok mondani, hogy tudom javítani a hajóimat?
  • Morpeus
    Én ilyen koordináták alapján kerestem, de nem találtam egy darabot sem! Egyébként valamiért a sector közepére vezet a move to coordinates parancs
    hiába írom be a pontos helyet.
  • bgabor
    XTM nélkül se könnyű éppen. Egy aknamező kellős közepén van, és nem látni, hol van akna.
  • RJoco
    Az Ashley FAB nekem is hiányzott nagyon. Az XTM-hez nem tudtam felrakni - XFP-vel ment. Most sem todum, hogy kell XTM-hez. A nagy hajók dokkoltatása hiányzott nekem a legjobban.
    Te hogy csináltad?
  • RJoco
    Hát egyedül talán a MambaRider jobb a Busternál, amit össze lehet szedni, de azt elég nehéz XTM alatt. Amúgy Amaro oldalán vannak a leírások, ott találsz hajókoordinátákat is.
    Én azt javaslom, csináld végig a küldiket - illetve a bányavásárlósat lehet, hogy nem is tudod pénz nélkül - és után szedj össze néhány CIG-et. Ezek kb 450.000 Cr-t kóstálnak bármelyik EQ-ban. Én ezekből szoltam venni bányát és kezdésnek berakom Ore Belt-be. A Siliconnal sokat lehet keresni.
    De hajót is tudsz venni. Jobbakat Pirate Shipyardokon, ha még nincs megfelelő rangod. Az elhagyott dolgok listája is megvan Amaro oldalán, de abból is van teljes az XTM-hez máshol.
  • dimre
    Elvileg igen, de nem mindegyiken. Én felraktam még az Ashley factory extented complex scriptet, igy lehet venni xxl-es gyárakat. Minden faj egyik szektorába van egy Ashley shipyard, egyforma a készlet mindegyikben, persze a gyárak alapanyag szükséglete az adott fajhoz van igazitva.
    Előnye egy ilyen extended complexnek a nagyobb termelés és raktár, és nagy hajókkal is lehet dokkolni (TL,M1,M2).
  • Morpeus
    Ebben a fórumban írták, hogy hol vannak hajók. Na, én azokat keresem. De nem találok semmit. Pls help. Kicsit unom már a buster-t de nincs pénzem másra.
  • RJoco
    Elég 20m-re megközelíteni. Kijelölöd és nyomsz egy "i"-t. Ott meg kell jelenni a Claim-nak. És mindenképp ki kell szállni, amíg nem veszel szoftvert az elfoglaláshoz.
    Amikor kiszállsz, nincs nálad semmi. Így ehhez nem kell szoftver.
  • RJoco
    warehouse és cig factory az argon shipyardon kapható?
  • lalinov
    hellósztok lenn 1 kérdésem kilőttem 1 xenon L et és a pilóta kiugrott belőle vagy mi a szösz na és el akarom foglalni de nem tudom vagy hogy kell elfoglalni mert ott lebeg és ha oda megyek mellé legfeljebb meghalok de nincs ott mellette olyan hogy claim amikor kiszálltam ejectel 1 mre voltam tőle és még úgyse vagy valami softwer kéne ahhoz ?? már nem piros meg iylesmi ott lebeg kéken előttem
  • dimre
    Szerintem a legegyszerübb ha kijelölöd a célt és nyomsz egy autopilotát.
  • dimre
    A scriptekkel óvatosan, valamelyik nem kompatibilis az xtm-el, ezek bekavarnak rendesen, pl nem lesz cig factory, warehouse.
  • Morpeus
    Már nem vagyok az elején. Most kell összeszednem a kristályokat. Hogy választom ki a num billentyűkkel? Mert nekem csak azt engedi, hogy beírjam a koordinátákat, de azt sem a num billentyűkkel, hanem a betűk fölött lévő számokkal.
  • dimre
    hajó menű- navigation- move to position, num billentyükkel kiválasztod a helyet.
  • r4pt0r
    Szerintem csinálj egy új mentést, mert lehet hogy megy de valszeg nem fog minden menni. Ha már írtad hogy az elején vagy akkor mind1.
  • Morpeus
    Skacok, légyszi mondjátok el, hogy tudom megadni, hogy egyszektorban bizonyos koordinátákra repüljön? Nekem sehogy sem sikerül. Pls help!
  • Morpeus
    Jah, elkezdi, hogy XTm installed, meg kapok egy üzenetet. A 7.3 van fent. Nagyon örülök, hogy megy a régi mentésemmel. Hol találtok military gyárat? Azért annyira nem tartok előre a játékban. Feltettem egy csomó scriptet amit le lehetett tölteni a plugin managerben. Egyébként milyen király lenne, ha lehetne úgy multizni az X-ben mint az Obilvionban vagy a Morrowindben. :D
  • RJoco
    Hát az már egy jó jel, hogy megváltozott a shipyard. Ami még biztos jele, hogy megy az xtm, hogy az elején egyből fogad egy üzi, hogy mi van benne. Új hajók, stb.
    Érdemes megbizonyosodni róla, hogy nem bugos-e. Ezt úgy tudod megtenni, hogy vagy keresel egy Military gyárat, ahol a Marines ára 20.000 Cr körül van. Ha 50.000.000 Cr/darab, akkor raktd újra a gamet. Ezt még meg tudod nézni az Otas HQ-n is.
    A 2.5 mi? Kiadtak egy új patch-et?
    XTM-ből a 0.7.3-as scriptet rakd fel!
  • Morpeus
    Fent van a 2.5 is, megváltozott a federal argon shipyard elég rendesen. Vagy én keverem valami mással. Tudnátok mondani, valamit ami segítségégével megbizonyosodhatnék róla, hogy tényleg működik az xtm?
  • dimre
    A 2.0.02 patchet is felraktad? Ha fenn van akkor próbálj meg egy új játékot kezdeni az alapjátékkal, futtasd egy pár percig és utána rakd fel az xtm-et.
    A régi mentéseket nem fogadja el, valószinű neked félig müködik ha lehet igy mondani, custom gamet nem tudsz inditani és grafikailag nem jelenit meg pár dolgot, vagy nem lesznek benne hajók a sajátaidon kivül.
  • Morpeus
    Helló skacok! Van egy olyan érzésem, hogy nem sikerült feltennem az XTM-et. Remélem tudtok segíteni. Nos, elolvastam a readme-t, fel is tettem a plugin manager-t. Feltettem a scriptet, de nem találtam seholsem olyat, hogy install mod, vagy hasonlót. Valaki segítene. Azt csináltam, hogy a rar file-t amit kicsomagoltam, bemásoltam az x3 mappájába. Most úgy vettem észre, működik a legutóbbi mentésem(a többit nem néztem) és vannak új zenék, hangok, betöltő képernyő is új. Szerintetek most akkor mi van? Mert azt írtátok, hogy a mentések nem fognak menni. Előre is thankyou veri a macskát!
  • gaben9000
    Hhhhhhhhh....... öcsém..:):):):):) Megcsináltam....... De az benne a vicces, hogggggalmam sincs, hogy hogyan......... Egyszercsak belassult a gép mint az állat.... (majdnem lereszeteltem mert már vagy egy perce belefagyott a monitorba a kép.....) És egyszercsak jöt a videóbejátszás, hogy kirepül a hajó az aszteroidából.....
    Röktön irány a játékmentés :)
    Ekkora mákot...........:P

De azért köszönöm az infót :)
  • RJoco
    Érdemes olyan EQ dokk közelébe építeni a gyárkomplexet, ahol azt a fegyvert nem árulják, amit gyártasz. Különben megtelik a raktér és nem tudsz eladni többet. Viszont ezeket meg csak mondjuk 2-esével tudod és csak manuálisan. Vagyis te magad.
  • RJoco
    Ha jól emlékszem, a kék nyíl jelöli a gömböt, amit szét kell lőni, hogy leereszkedjen a falnál a pajzs vagy mi...
    A piros nyíl pedig a fedőket, amit szintén szét kell lőni. Ebből 6 vagy 8 van egy helyen.
    De lehet, hogy fordítva van a színekkel.
    Én is el szoktam tévedni, de fel nem robbantam eddig még.
  • gaben9000
    ÁÁáááááááááááááááááá.......... már elegem van........ Van az a küldetés ahol egy szétlőtt kalózbányászállomásban kell járkálnom..... Először űrruhában utánna meg beszálok egy hajóba (ami azé a csajé aki segíteni szokott)... Szét kell lőnöm valami reaktorokat vagy mi a francokat..... Már szétlőttem 3-mat amit megjelölt... De utánna van egy célpont amit megjelöl ugyan de sehol sem találom (7 kilométernél nem jutok hozzá közelebb)..... ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁá már órák óta keringek abban a rohadt roncsban....... Aztán meg felrobban......

Valaki segítsen................ Légyszííííííííí
  • BuriP
    A fegyvereket az EQ Dock-okban lehet eladni, oda telepedj ahol sok van a környéken
  • gaben9000
    Köszönöm a segítséget.... :)
  • BuriP
    M gombbal váltogatsz a rakétatipusok között L gombbal lövöd az éppen kijelölt célra. különböző tipusok vannak célkövető vagy ami csak egyenesen kirepül előre stb
  • lalinov
    a fegyvereket veszi a gép??? mert mondom még olyanokkal még nem kereskedtem de most vettem 1 centaurt és azzal aprítottam kicsit gyárat eltoltam a vétel idejét holnapra csak mst másik problém van hogy tudok kilőni rakétákat mert erre még nem jöttem rá és nem nagyon vágom a rakéták mire jók amúgy sztem megvan nekem amaro oldaláról a legtöbb táblázat meg iylesmi de complexet még 1 et se építttem csak sima kis gyárakat
  • Bonczi
    Amaro oldalán találsz táblázatokat a gyárakról. Mi mit termel, s minek milyen nyersanyag kell. Csinálj egy olyat ami megtermel magának minden alapanyagot, vagy csak 1-2-t keljen beszerezni. S a végtermék meg pl lehet fegyver,vagy bármi. Nemtom érthetően írtam e le :D A lényeg,hogy szedj össze egy öntermelő gyárat,az sok pénzt hoz, viszont 15 milla nem elég hozzá :D
  • lalinov
    csak azért kérdezem mert már nem tudom mike építsek van 6 bogas 2 wheatfarm 2 dream farm 2 soy farm 3 SPP M 1 teladianium mondjon valaki valamit hogy mit vegyek és nem tudnátok megmondani hogy a satelit meg ilyesmik mennyire jó üzlwet mert én még nem kereskedtem azokkal és nem tudom hogy mennyire kamatozik vagy inkább szereljek fel vagy 3 UT-t???
  • lalinov
    pénz most van vagy 15 misi szal lenne rá zsé csak ötlet nincs
  • lalinov
    najó de milyeneket?
  • RJoco
    Hali
    Van a szektorban néhány bánya. Repülj komm. távolságba és beszélj a Mine Managerrel. Már nemtom melyik bánya, mert a leírás szilikont ír és az Ore Mine Managerrel kell kereskedni. Ha az S kapun jöttél, akkor asszem a közelebbi bánya lesz.
  • gaben9000
    Hali.... Az egyik küldetéssel lenne egy elég nagy problémám...
    Visszajöttemm "Ocracoke’s Storm"-ból... (ahol egy szondával kellett mászkálnom egy aszteroida belsejében és végül találtam egy nagy gépet)... Utánna visszakerültem "Cloudbase South West"-be ahol nemsokkal később megjelent a "The Talon" nevű hajó.... Azt mondta mennyek el megmenteni valamien lányt "Thurrock’s Pride"-ban..... Én el is mentem.... Mikor beléptem a szektorba akkor az a csaj aki segíteni szokott megint mondott valamit... Végül is én az vettem ki az egészből, hogy nekem dokkolnom kéne a "Trading station"-be.... De hiába dokkolok nem történik semmi.... Az állomáson próbáltam "beszélni" az ott lévő pár lénnyel de SEMMI... Gondoltam hogy kellene valami rang vagy ilyesmi... De a rangom már "Family Friend"....
    Szóval nincs több ötletem.... Légyszi... Valaki segítsen...
    Előre is köszönöm...
  • Bonczi
    Kezdj el Complexet kiépíteni :) Az jó móka :D
  • lalinov
    ja és szerintetek vegyek még 1 harmadik mes SPPt argon primeba mert nem tudom milyen gyárat vegyek mert már van elég sok 6 bogas 2 spp m 2 soy farm 2 dream farm 1 teladianium 2 wheat farm esetleg valami technikai dolgot építsek ? de azokhoz meg nem értek azzal még nem kereskedtem csak energy meg silicon meg flower meg hasonlókkal olyannal hogy satelit pl azokkal nem igazán
  • lalinov
    a pajzs nem volt meg de már megy amúgy hogy hogy nem kerül automatikusan a helyére egyszerűen csináűltam egy freight exchange és már tudtam is nyomni a universe tradet
  • saba30
    minden megvan hozzá?
    pajzs szokott elfelejtődni (nem kerül autómatikusan a helyére)

� Level 8 ( vagy több)
    � Trade Software Mark 1
    � Trade Software Mark 3
    � Fight Software Mark 1
    � Fight Software Mark 2
    � 25mj Shield

Ajánlott de nem kötelezo:
    � jumpdrive
    � Trade Software Mark 2
    � Navigation Software
    � Fegyver
    � Trading system extension