20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    Hogy érted azt hogy XP, meg XTM? Te csak XTM-ezel, de a játékkal nem is játszol? haha.
    Viccet félretéve nekem a játék alapba is vmi 10-18 FPS-t ad, az XTM meg hát alapba "darabos", harc közbe meg életem legunalmasabb sci-fi-je. Hmmm.
    Hát igen. Akinek van pénzse:P
  • RJoco
    Ha csak az XP, meg az XTM van fennt, akkor elég jól megy.
    A Xenon szektorban, mikor lövöldöztem kb. 10 FPS-sel ment. Ahhoz képest, hogy korábban csak 3-mal, elég jó. És nem a 101-ben voltam, hanem XTM-esben, ami igencsak jól nézett ki.
    Most jártam a Föld szektorban. Galactica-val bedokkoltam Terran Space Dock-ba. Ekkor még nem is volt gond. Kidokkolásnál viszont kemény 2 FPS. Egészen addig, míg ki nem jöttem a gyárból, akkor megint visszanyerte 30 körüli értékét.
  • tomonor
    Fenébe, de jól hangzik ez az XTM! AAAARGH! csak sajnos túl gyenge a gépem, hogy még az XTM-et is futtassa :(
  • RJoco
    Hi!
    Volt ezen a Core állomáson kívűl még négy másik, amiből szerencsére csak egyet lőttem szét. Kicsivel késöbb ismét megtaláltam a küldit, 11 misit kaptam érte, mert az egyik Xenon Station - Xenon Core Unit Processing Beta (remélem jól írtam) állomássá változott és szétlőttem. És már meg is van a következő állomás, csak a küldit kell megtalálni, hogy pénzt is csiholjak belőle.
  • RJoco
    Most jártam a Xenon Grid 2-ben.
    Szét kellett lőnöm valami Xenon Core állomást. Hát elég erős volt. Főként, hogy 1 A, 6B és 1 GPPC-vel mentem neki.
    Azért besegített egy J is a tűzerejével - szerencsére. Így a vége egy kicsit gyorsabb lett.
    Kaptam érte 10 misit.
  • RJoco
    Jelenleg csak 1 nagy hajóm van, azzal szoktam támadni és persze benne is ülök. A tornyokat nem én irányítom.
    Az XFP-ben is így csináltam, ott hullatta a PPC-ket ezerrel. Simán fölszereltem belőlük 2 tornyot. XTM-ben viszont semmi. Kénytelen leszek megvenni őket. Hát ez van.
  • RJoco
    A hajók általában így támadna, rárepülnek lőnek, eltávolodnak. Hogy miért megy neki, hát azt nem tudom. Jobban szeretek személyesen támadni, az hatékonyabb.
  • BuriP
    Fegyvert álltalában csak akkor hagynak ha te lövöd őket szét személyesen, értsd ez alatt hogy a hajó amiben te ülsz adja meg neki a végső kegyelemdöfést(lövést). Ha valamelyik tulajdonodban lévő hajó teszi mondjuk egy ráuszított M2-es, akkor nem hagy semmit,
    nem biztos hogy mindig így van de nekem ez a tapasztalatom, a Kha'ak destroyer is csak akkor hagyott hátra alfa és béta emmitereket mikor nekem sikerült bevinni a végső találatot.
  • zeewolf
    Az egyik csata uán találtam egy AIRE-t, de az valószínüleg rakománya volt egy szállító hajónak, vagy ha mégsem akkor oltári szerencse, :) mert eddig egy fegyver sem pottyant hajóból. De kérdezek is, szétlőttem egy Xenon bázist, és gondoltam nem árt a segítség, a Cerberus viszonylag normálisan támadta az állomást, amikor kiadtam neki a parancsot, rárepül-eltávolodik, közben lő, azonban az Eclipse, rárepül-nekicsattan-eltávolodik. Ez az XTM butasága, vagy mi lehet a gond? Csak egy scriptet használok az XTM-en kívül a Station Tradert.
  • RJoco
    Tegnap Claim-oltam egy Xenon M-et.
    Nameg kipucoltam a Xenon 101-ből a nagy hajókat. Csak 1-2 N,M maradt.
    Érdekes, hogy most sem a J-k, sem a K-k nem dobnak el PPC fegyvereket. Pedig nagyon kéne. Valami korlátozást raktak az XTM-be?
    XFP-be csak néztem, mikor észrevettem, hogy ott hever mellettem 15 GPPC.
    Itt meg csak rakéták.
  • RJoco
    Nem Kisviku XTM-es kézikönyvére gondoltál? Mert ő már befejezte és letölthető Amaro oldaláról.
  • tomonor
    ha ugrik , akkor a hajó ellenségesről barátra vált, és ott lesz mellette egy emberke. Amint kiugrott, te is kiszálsz, közel mész a hajóhoz, megnyomod az i-betüt és Claim parancs. Nos a system override software ezt rövidíti le, hogy a hajóbol csináld. Az ebmerkék nagyon ritkán ugranak.
  • szopimalac93
    De azt sem tudom hogy mikor ugrik ki és ha ugrik is miért meg mit kell nyomni!!!help me pls
  • tomonor
    hát, nem mindugrik ki XD
  • szopimalac93
    okés köszi.Ja még 1 kérdés:a hajók elfoglalásával van problémám mert sehogy nem ugrik ki a nyavajás pedig agyonlőttem.
  • tomonor
    A squash mine egy akna, amit kirakhacc az űrbe és felrobban, ha a közelébe megy vmi. A system override softwarrel az űrhajóból claim-elhecc hajókat (nem kell kiszálnod érte).
  • szopimalac93
    Hali mindenkinek. Azt szeretném kérdezni hogy a SQUASH Mine és a systems override software(illegális) mire jók mert nem igazán vágom.Előre is köszi
  • tomonor
    Köszike. Egy kis ösztönzés most nagyon jól jönne, mer nagyon magam alatt vagyok. Habár... Na mind1, ezt akkor is megcsinálom.
  • gaben9000
    Oh.... Akkor mindent bele..... Nagyon hálás vagyok, hogy veszed a fáradtságot.... Minden elismerésem.....
    Gratulálok..... és már nagyon várom, hogy kész legyen...
  • tomonor
    Igen, én kezdtem el, továbbra is csinálom, de még idő kéjne, mer nemcsak az X3-at foglalja össze, hanem, az egész X sorozatot.
  • gaben9000
    Hali.... Régebben olvastam, hogy valaki elkezdett készíteni egy igen komoly leírást a játékhoz..... Valaki meg tudja mondani, hogy mikorra lesz ez kész vagy, hogy kész van-e már??

Előre is köszi....

Ja: és minden elismerésem és köszönetem annak Aki írja (vagy már befejezte) a leírást....
  • tomonor
    Mindenesetre egy próbát megér majd. Ahogy nézem MINDENT kicserélnek benne, nemcsak felületes kezelést adnak, mint az XTM-esek. Habár a filmet (vagy sorozatot) nem nézem, biztos kipróbálom majd...
  • tomonor
    Vagy vmi összemixelt **** lesz az X történettel.
    Modokat meg csak saját károdra próbálj összekapcsolni. Valszeg előszőr a hajó meg ware fájlok fognak összeütközni...Ám, vannak modok, amelyekre készítenek egy *-val moddal összökombinálható izét. Tehát pl a cockpit modnak van XTM kompatibilis változata is (vagy nem?)...
  • RJoco
    Most néztem a videót, elég ígéretesnek ígérkezik.
    Remélem az eredeti fajokat majd helyettesítik a Babylon-osokkal.
  • RJoco
    Modokat össze lehet hekkelni? Gondolom valahogy biztos, de azért megkérdem. Engem érdekel minden sci-fi film mod, viszont az XTM is. És annyiszor nem akarom újrakezdeni a játékot.
  • tomonor
    Hát ak iszereti a BABYLON 5-öt...HMmm. Én speckó nem, de amugy is vanilla vok. VANILLA mod nincs?:D
  • mindero
    Hello mindenkinek!
    Jó rég nem voltam itt, és kapásból szeretnék egy jó hírrel indítani:

BABILON 5 MOD X3 alá

Még nincs kész persze, de nagyon ígéretesnek tűnik.

Aztán persze lehet h most nem mondtam újdonságot
  • agamemnon23
    Nagyon KÖSZÖNÖM!!

Igy végre teljesen érthető!
  • tomonor
    Nos tehát, elmondom mit kell tennie egy newbie-nak:
    -megvan a gyárad, megvannak a szállítók (TS), de nem fogadnak szót. Ha a gyárban akarod dolgoztatni őket, szükségük lesz nekik Trade software MK1 és MK2-re. Ha ez megvan akkor állítsd be nekik a HOMEBASE-t a command consolba-nos tehát a gyárad. Ezután menj a TRADE parancsba a command consolba, és BUY WARES FOR BREST PRICE. Kiválasztod a megvevőendő (vagy mi)árucikket, és azonnal útnak is indulnak a legjobb áru áruért.
    -A trade software MK3 kicsit más tészta, ugyanis ez nem a gyárakhoz kell, hanem egy saját kereskedőt futtat. Először is szerezz egy TS-t, majd küldd el őt Home of Light rendszerbe (argon prime-tól délre) madj dokkolj a Terracorp. HQ-ba. Vedd meg a trade soft. MK3-at. Ahoz hogy normálisan müködjön, vegyél még a hajóba minimum egy 25 MJ-os pajzsot, meg valami géppityut, ha lehet. Eztán Trade parancs, és start sector trader. Válaszd ki a rendszert, amelybe kereskedjen (ha lehet olyan rendszerbe, ahol van power plant, mint pl ANTIGONE MEMORIAL-ba). A pilóta nevében lezs a rangja. Maximum 25-ös szintet érhet el. A 8-as szinttől kiadhatod neki a start universe trader parancsot. Ugyanaz, csak az egész galaxisban kereskedik!

Remélem segítettem!
  • RJoco
    aham, ezt nem tudtam
    ezekszerint azért nem ment az xfp-nél sem, mert az is az X3 főkönyvtárában volt
    én meg azt hittem, hogy a gép nem bírja
    holnap talán ki is próbálom
    köszi
  • agamemnon23
    SZIASZTOK!!!

5 napja játszok és ma sikerült egy kis gyárat kreálni, de lenne néhány problémám:

1. Hogy lehet a szállítóknak megmondani, hogy mit, hol, mennyiért hozzon? (Mk1,Mk2 szoftverek vannak)
    2. Hol lehet Mk3 szoftvert venni (500.000Cr?)? -- A fórumban nem találtam!
    Angolt szotárazom és igy nem egyszerű!

Ha irnátok nagyon KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!
  • tomonor
    Aha! Meg is találtam:
  • tomonor
    Cycrownak volt egy olyan jó kis lasertornya, nagyon kira volt , csak az a beta test be volt még az X3 1.0 előtt... Kár:( Amugy fenn van valahol az oldalán... Nagyon kirán nézett ki!:D
  • tomonor
    Azért nem megy mer csak a szűz fileokat nyitja meg, tehát addig szedd ki az XTM cat, és dat fileokat az x3 mappa közeléből!
  • RJoco
    A hajóépítés, az tényleg nagy falat. Az Egosoft fórumán olvasgass. Ha jól tudsz angolul, megkérdezheted Cycrow-ot is. Ha nem, akkor Kalo71-et kérdezd (nem biztos hogy sűrűn jár erre) ő talán többet tud mondani. Nekem említette egyszer, hogy lehet.
  • RJoco
    Igen, én is úgy tudom, hogy csak megjeleníteni tudja a hajókat, állomásokat. Bár nekem mindig lefagy, így nem tudom megnézni, hogy pl.: a Titánon hol vannak ágyúk, merre lőnek... Merthogy ilyent is tud.
  • tomonor
    Nos, tudomásom szerint a Models viewer csak megjeleníteni képes az ojjektumot, de konvertálni nem... Habár, ki tudja....
  • X3
    szia

ennyit tudok segiteni

XModels3DViewerInstaller_1.0.2.1.exe
  • tomonor
    Még nem próbáltam, de biztos DIREKT ide a fórumra... Habár kicsit hosszadalmasabban, de azt is megteheted, hogy elküldöd a freemail, vagy msn címemre, és beteszem az oldalamra, meg ahova kéred...Nos eztán hosszadalmas. Attól függ mit akarsz feltölteni. Tehát: ha X3, akkor oké; ha vmi hülyeség, aminek köze van a mindennapos élethez: felejtsd el. Ahm... Tehát azt mondom próbáld itt lent ki!
  • gaben9000
    Értem.... Mindenesetre én eléggé szeretek 3D-s modellezéssel foglalkozni... :D
    Ha itt ahol a szöveget írom..... az alsó gombok közzül rákattintok a "képfeltöltésre" akkor azt hová tölti fel?? Márnit akkor azt Ti is meg tudjátok nézni????