20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Ace McCloud
    Helló skacok!
    Valaki kipróbálta már mélyrehatóbban a 2.5-s uplinket??
    Mennyiben jelent ez az alig 7mb többletet a játékban??
    Megköszönném, ha valaki leírná, hogy érdemes e 6 hónap munkát valószínűleg kidobni az ablakon azért, hogy ez a patch fönn legyen.
    Hálás lennék, ha leírnátok a személyes tapasztalatokat, hogy a történet mennyiben változott, az eddíg elérhetetlen saját szektor elérhetővé válik e ennek köszönhetően, mennyire kompatibilis az xtm el, és mennyit javít a játéksebességen. Nem várok csodát 7mb tól egy több mint 3gb-os játéknál, de érdekelne a dolog nagyon.
  • Legend
    Hali. Már több mint egy éve nyűvöm a játékot, és még mindég nem lehet megunni (még a PC-met is rászabtam a maximális grafikai élményért)... Ráadásul nemsokára kijön az új Kiegészítő!!!
    Mostanra eléggé kiépítettem a birodalmamat, bár be kell vallanom, némi csalással:
    1. - van térképem (x3 map by scrop)
    2. - maxrep + max credits (x3 trainer)
    Mindenkinek ajánlom. (gugli)
    Ennyi elég a boldoguláshoz, a játék nem veszít az izgalmából, a küldiket teljesíteni kell, a flottát fel kell szerelni a gyáraidból, önellátó komplexumokat tervezni stb.

Kérdés:
    Hogyan lehet Terran Valhallát szerezni??? (más már nem is kéne)

Személyes hajóm egy Centaur MkIII, bedokkolva a talált Starbursttal, maxra felpörgetve utánégetővel a Starburst a legjobb felfedezőhajó, soha nem lőtték le(2565-el tud száguldani!).
  • Berv
    ah, ezek nagyon jók... kedvet kaptam megint a game-hez
  • agamemnon23
    Köszi a képeket, már nagyon várom, hogy eljussak oda!
  • dimre
    Mindig bénázok a linkel.
    http://x3.dimre.fotoalbum.hu/viewpicture/pictureid/1391349
    igy biztosabb.
  • dimre
    Érdemes felrakni, pláne ha földet is körbe akarod repülni.:)
    Pár kép kedvcsinálónak.
  • RJoco
    Én asztalin futtatom, de a SETA 10-et nem bírta az "eredeti" rendszeren.
    Felraktam egy "újat" a driverekkel, hálókártyát letiltottam és csak az X3-mat futtatom. (Meg fenn van még 1 vagy 2 játék.)
    Most "szaggatott" be, mikor 4 BPSG-vel elkezdtem lövöldözni az aszteroidákat. (Útban voltak.)
    És SETA 10-en sincs gondom vele most.
    De ahogy írtad, lehet hogy így is bírni fogja a géped, csak nem full grafikával.
  • agamemnon23
    Ezekszerint ha nem rakom fel az XTM-et és ezzel együtt nem kezdem újra, akkor nem látom azt amit kezdetek óta várok!!!!

Ezt nagyon köszönöm hogy írtad, mert így biztos újrakezdem és felrakom az XTM-et.
    Szaggatni pedig csak most kezdett feltöltött hajókkal és már sokmindenem volt kb.200 hajóval. (azis lehet hogy játék közben nem kellett volna letölteni)--inkább kis szaggatás csak lássam a Földet és a környező bolygók kidolgozását.
  • tomonor
    Köszi.
  • RJoco
    OK.
    Most megvan a válasz :)
  • tomonor
    Én sütöttem el a kérdést...;)
  • tomonor
    AZér nem jön be mer updatelem az oldalt. Csak lassú a feldolgozás...;)
  • RJoco
    Érdekes!
    Ha Argon Prime-ban a Mamuthommal kidokkolok a Shipyardról, felrobbanok. De Akela's Beacon-ban nem. Akkor ez most hogy van?!

Complex Node Bazaar - valaki kérdezte mi ez. Én hozzákapcsoltam a SolarPP M-emhez és most 15 ezer EC-t tud tárolni. És össze lehet kötni Extended Hubbal, így a Mamuthtal is rá tudok dokkolni.
  • RJoco
    Nah, csak meglett.
    A Cikkek résznél keresd. Leírások, infók. részben fogod megtalálni.
  • lalinov
    hellósztok amaro oldalán azt mondjátok fönt van a végig játszás de azon belül merre?? lehet csak én vagyok béna de nem találom ja és tomonor lapjánál csak nálam nem jön be a letöltés?
  • RJoco
    Akkor szerintem fölösleges más patchet felrakni rá. Valami más lehet a gondja.

Megnyugtatásképp - én is reggeltől estig nyomtam és rám is csúnyán nézett a párom. Most általában csak akkor játszom, mikor ő dolgozik. Viszont így van hogy 1 hétig nem játszom.

Csak a küldi árán tudsz eljutni a Földre. A 4. küldi még nem vészes. Én az 5.-ig jutottam el 4 óra alatt. A maradékot sikerült megcsinálnom szintén 4 óra alatt.
    Most építgetem a komplexemet, tekintve, hogy 1 Titan-ra nincs pénzem. Egy GPPC-BFLAK komplexet rakok össze XL-XXL gyárakból.

A terrán hajók mások, mint az Argonok, viszont XTM nélkül nem kapsz belőlük semmit. Lehet, hogy most egy kicsit lehangoló amit mondok, de a sima X3-ban csak a kapu van ott és nem vezet sehova. A szektorban lévő Terran hajókat megszemlélheted és ennyi.
  • agamemnon23
    Feltettem 1.4-->2.0.02-t, utána meg a 2.0.02-->2.5-öt!
    Még mindig ReatText-ek vannak sok helyen! (egyes hajók, egyes rendszerek)

A 3-4 hét reggeltől éjszakáig volt sokszor, és már párom néha csúnyán néz! Igaz, akkor még megkellett tanulni mindent. Tehát Sajna Nem merem bevélalani az XTM-et (talán majd egyszer)

Változna valami ha megpróbálnám az X3Update1.0_to_2.5.exe, mert a gyári DVD is már 1.4-esre volt frissítva? Feleslegessen nem akarok szórakozni vele.

Végülis a legfontosabb most, hogy eljussak a földre, de csak a negyedik küldetésnél tartok és szenvedek a komplexumból kivezető úttal.
    Csak a küldetések árán jutok el a Földre?
    A terran hajók ugyanolyanok mint az Argonok?
  • RJoco
    Mindjárt itt a húsvét!
    Kérj a nyuszitól nagyobb vasat!
  • RJoco
    Hát, ha SETA közben szaggat, akkor nem. De ha felraksz neki egy külön rendszert, akkor meg lehet próbálni. (Csupasz rendszer csak a játékkal.)
    A sima X3 mentett állásait át lehet konvertálni, hogy menjen XTM alatt, de annak ára van. 3-4 hét játékidő még nem a világ.
    Nekem 1 hónapnyi játékom ment kárba, mert a Galactica-ra fel akartam rakni az EMP-t. Ráadásúl a Galactica most rosszabb mint volt.
    Most már nem érdekel, játszom az X3-as hajókkal inkább.
    Egyedül azt nem szeretem az újrakezdésben, hogy végig kell csinálni a sztorit. Bár 8 óra alatt kivitelezhető.
  • agamemnon23
    Milyen gépet használsz? Nekem minden maximumra van felvéve és igy betöltött hajóknál SETA közben szaggat! (Dell laptopot használok, 2GB RAM, ATI X1400, Core2Duo 1.6 -asszem- )
    Szerintetek ezen érdemes megpróbálni?
  • tomonor
    Én is olyan szívesen felraknám az XTM-et, de olyan kevés a vasam hozzá...:( :( :( Vigasztalást kérek!
  • agamemnon23
    Köszönöm!
    December végi írásodat találtam az elöbb abban a 7.3-as XTM-et írtad és ott vkinek működött a mentett játék. Bár most mégis félnék felrakni,mert 3-4 heti játékot újrakezdeni?
    Azért a X3Update1.0_to_2.5.exe -ét kifogom próbálni!
    Eddig is raktam bele hajókat a CSK-ból És az Enterprise-ból (ha jól tudom) , ezek működtek,de rengeteg más hajónak csak a helye lesz meg A játékban és nem lehet használni. Talán ha megcsinálom amit írtál ez is helyrejön!
  • RJoco
    Szerintem szedd le ezt: X3Update1.0_to_2.5.exe
    Ebben minden benne van.
    Az ego oldalán fenn van a link a letöltéshez.
  • RJoco
    Elvileg igen, de ha felrakod az XTM-et is, akkor úgyis újra kell kezdened.
    De, ha a sima X3-at akarod élvezni, akkor tedd fel az 1.4-->2.0.02-t, utána meg a 2.0.02-->2.5-öt. Elvileg működni fognak a mentett állások.
    Az XTM nagyon jó, csak telepítésnél és a játék elején nagyon oda kell figyelni, hogy ne legyen bugos.
  • agamemnon23
    Köszönöm a válaszokat!

Ezt a 1.4-->2.0.02-t feltudom rakni úgy, hogy ne vesszek el a mentéseim?
    Holnap majd kipróbálom! Azért jó lenne ha letudnátok írni, ezt, hogy csináljam, mert ezekhez a dolgokhoz nem nagyon értek, de már szeretném tökéletesen élvezni a játékot!
    És az XTM-et is felraknám! Most néztem XTM 7.3(http://x3reunion.fw.hu/)
    Talán ez a legújabb? Azért majd elolvasgatom ott miket írnak!
  • RJoco
    XTM: Xtended Mod: Feltuningolt shipyardok, minden fajnál más. A trading station szintén. Földi szektorok Földi hajókkal, nameg rohadt nagy shipyard egyben az eq dockkal. Otas és sok egyéb más küldik. Új hajók.

Ashley's fab mod: XL, XXL gyárak a gyorsabb termelés érdekében. Extended Hub, hogy TL, M1, M2 hajóval is dokkolni tudj a komplexre. A sima Hubra nem tudsz. A Complex Noode Bazar nemtom mi, azt még nem nagyon néztem meg, nem igazán kellett. Ezt a modot könnyű felrakni sima X3 és XFP modra egyaránt. XTM-re elég nehéz, ha hajókat is akarsz a játékba rakni, mert azt mindjárt az elején kell, utána már nem tudod módosítani. Ha XTM-et raksz fel, leírom bővebben.

Nekem is megvan eredetiben és akkor ez meg is magyarázza, miért vannak nálad ReadText-es objektumok.
    Az 1.4-re fel kell rakni az 1.4-->2.0.02-t. Ha ilyen nincs, akkor felrakhatod az 1.0-->2.5-öt.
    Az a lényeg, hogy minden patchet foglaljon magába. Lehet, hogy te a 2.0.02-->2.5-öt raktad fel.
  • tom36
    nem tudom h regelve vagy e erre az oldalra de ajánlom http://x3reunion.fw.hu/ itt találsz jo néhány dolgot az XTM röl meg mindenröl és a másik kérdésed h mi a másik lehetöség azt nem tom megválaszolni mer még csak most tanulom a dolgokat meg visza kel olvasni az üzeneteket és akor talán kiderül
  • agamemnon23
    Megpróbáltam, de nem akarja berakni a scriptek közé!
    Próbáltam mindkét lehetőséget (XTM_es és a másikat, Linket a Fórumban találtam)
    Még lenne egy valószínüleg banális kérdésem, hogy mi az XTM és mi a másik lehetőség amiről irogattok??
  • tomonor
    Vigyázz, kicsit inkompatibilis a mod mindennel, na meg csak néhány shipyardot rak be, az egyik aakela's beaconbe van. Úgy hívják hogy ashley's shipyard. Épp most szerkesztem az oldalam, majd ott nagyobb hangsúlyt fektetek a modoknak...
  • agamemnon23
    Köszönöm!

Már le is töltöttem és kifogom próbálni!
  • tomonor
    belepakol néhány új shipyardot, amelybe új, különb méretű gyárakat lehet kapni. Úak is vannak benne: pl Solar power plant XXL
    vagy complex node bazaar--tényleg, az mire jó?
  • agamemnon23
    1 hónapja lett meg eredetiben a játék, arra raktam fel 2.5-öst. Hogy pontosan ,hogy már nem emlékszem.
    Ashley fab-ról még nem hallottam, majd utánna nézek mi az!?
  • RJoco
    A 2.5-öst mire raktad fel - milyen telepítő?
    Csak mert van több féle is az előző verziókhoz, ehhez viszont asszem csak 2.0.02 --> 2.5 van.
  • RJoco
    Ashley fab modja nincs fenn véletlenül? Esetleg rosszul lett felrakva vagy eltávolítva.
  • tomonor
    A read textek meg biztos vmilyen modok művei, sajna nagyon az XTM-re szimulálok nálatok. Bár ez akármilyen mod lehet.
  • tomonor
    A főmenüben szép nagy betükkel ki van írva a verziószam a start game mellett...
  • agamemnon23
    Igen a 2.5-ös van fenn, legalábbis telepítettem. Tudom valahol ellenőrizni? Telepítéseknél csak csinálom, de nem mindig tudom, hogy mit, csak amit írtak azt követem.
    ReadText -es gyárat venni is tudtam, de végül kiderült semmire se jó. Kb 1.5 millába került.
  • RJoco
    Patch-ekkel hogy állsz? Fenn van a 2.5-ös? Az a legújjab.
    Nálam is volt, meg lehet hogy van is, de így hirtelen nem is tudom. Nem szoktam figyelni, mert úgysem tudom mire jó és ezért nem használom.
    Hajóknál nem találkoztam ilyennel, csak parancsoknál.
  • agamemnon23
    Köszönöm RJoco!

Azthiszem a Mine Managerrel lesz a hiba mert azt kihagytam, ill. nem találtam, most akkor megyek oda vissza.
    A ReadText alapból volt mikor még nem raktam fel semmilyen scriptet, most feltettem rengeteget és még mindig van, minthe kevesebb lenne, de lehet hohy csak érzéki csalódás.
  • RJoco
    A ReadText attól lehet, hogy kivettél valamilyen scriptet a játékból, vagy nincs jól felrakva.

Közel mész a Silicon Minehoz és beszélsz comm csatornán keresztűl a Mine Managerrel. Ő mondja merre tovább.
    A sztorinál a Paranid repu visszaesik Unholy Nomad-ra. Ez emelkedni fog Nomad-ra a 10. köldinél. De olvastam olyant is, hogy valaki ki-be dokkolgatott egy paranid trading dock-ba és ettől nőtt a repuja.
    Amaro oldaláról leszedhető a küldi magyarul.