20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Nálam XTM-nél kifagyott régen is, most is.

A térkép progit ismerem. Nagyon jó, szoktam is használni.

A hajókról dimre készít most egy táblázatot. Talán bele ír ilyen információt is.
    Egyszer nekem is volt egy Asgardom. Bár csak egy bugnak köszönhettem, de lassan összegyűjtöm rá a pénzt, nagyon tetszett. Főleg a nagy raktér. Most egy Titan-t akarok venni.
    Azt tudom, hogy Mammoth-ra egy nagyobb hajóval (TS) rá lehet dokkolni, meg négy kissebbel (M5, M4, M3). A többit nem próbáltam. Még nincs.
  • RJoco
    Hát igen, ki kellett volna kapcsolni a tornyokat. Ha nagyon ellenséges leszel náluk, lehet hogy nem tudod megcsinálni a küldit. Az egyikben le kell majd szállni Emperor Mines-ben a TradingDockba.
    Ha ez sikerülne, akkor kis idő múlva eléred a Nomad szintet náluk, onnan kezdve a tornyok sem lövik az ellenséget. (Elvileg)
  • RJoco
    Ne gondolkozz ennyit, mert belefájdúl a fejed. Inkább fejezd be a jelenlegi oldalad. Az szerintem jó lesz.
  • tomonor
    Na akkor most csináljak egy új, normális FTP oldalt, vagy sem?
  • agamemnon23
    Ugyebár a történet során a Paranidokkal rossz viszonyba kerültem és a területükön van néhány Lasertowerem. Ezekszerint emiatt lehet!
    Köszi!
  • tomonor
    Lehet akkor hogy nem te, hanem valamelyik hajód lövi valamelyik másik szektorba egy faj hajóját. Ha már ezt oylan sokszor mondta, akkor már bizos ellensséges nálad a faj.
  • agamemnon23
    Szerintem senkit nem bántottam, csak követtem Miriát, ill. akkor mért mondja ilyen sokszor (mintha egyre sürüben)?
    Hangzásra hasonló mint amit írtál!
  • Legend
    Nálam az alap + XTM hajókat mutatja, nem használok modokat.
    Szintén fontos Scrop X3 Map-je, mert percre pontosan mutatja az egész X-univerzumod összes állomásának az állapotát (resource+product stock), sőt, ha átrendezed az asteroidákat, az új hejükön jelöli be neked, 3D-s szektortérképeken, az általad megadott elnevezésekkel. Nem csak kezdőknek!!
    http://www.suu-design.com/projects.html

Vizson kellene egy kis segítség: szükségem lenne egy listára, hogy mennyi és milyen típusú hajó tud bedokkolni milyen állomásokba és hajókba.
    Mármint pontosan mennyi, és milyen típusú.

A fene sem gondolta volna, hogy van olyan hajó, amibe be tudok dokkolni 2 Colossus-t, fejenként 60 Nova Raiderrel! Ez az Asgard. Véletlenül jöttem rá. Az Asgard az egyetlen hajóm amelyik egyedül végigment a Pirate Alley-n, Baromi erős önmagában is, de így bármilyen küldetést bevállalok vele. 2 Xenon Stationt kinyírt már. Viszont van még rajta hely 4 hajó számára, és ki kell kísérleteznem, milyeneket fogad még, M1-ből csak kettőt... Szóval egy táblázat sokat segítene. Kösz.
  • tomonor
    Nem is tudom. Lehet hogy törlöm a weblapom, és csiálok egy normálisat (FTP) Szerintetek mit tegyek? Vagy Amaro oldala elég FTP? Vagy csak kopjak le? Vagy csak egyszerüen frissítsem?
    Határozatlan vagyok.
  • tomonor
    akip Mission:D Ez teccik XD XD XD
  • tomonor
    You have lost recognition? Elvesztettél egy szint elismertséget egy fajnál... Biztos vkit lelőttél.
  • agamemnon23
    Most próbáltam hallgatni mit mondhat közben, sajna nulla angol tudás mellett, csak durván fonetikusan leírva: Juhep Last W(L)akip Mission
    Ja és női hang (ha ez számít valamit).
  • agamemnon23
    Az lehet hogy véletlenül kezdte pont az 5. küldetés végefele mikor Miria (ha jól emlékszem) után futkároztam.
  • agamemnon23
    A képernyő alján írja ki hosszú kerettel!! Tehát nem üzenetet kapok!
  • tomonor
    Hogy írja ki? Üzi formályába? Vagy vmi script, vagy vmi hiba lehet, mer ez a szöveg nem tartozik a küldikbe...
  • agamemnon23
    Sziasztok!

Megtaláltam a megoldást a ReadText-es dologra! A gépemen csak részben volt felrakva az XTM (a script hiányzott). Most ezekszerint mégsem kellett újrakezdenem mert elfogadja a metéseimet és a szaggatás is csak SETA 10X mellett maradt.

Most viszont az a problémám, hogy idönként kiírja - Tainted Wanderer - és mellé mond vmi szöveget. Ezt az 5-ik küldetés végén kezdte és kb 1-6 percenként csinálja össze-vissza??????

A yakis küldetésnél (6.) jelzi valamivel hogy scennelem az állomást?

Előre is köszönöm válaszaitokat!!
  • RJoco
    Hát két dolgot tehetsz.
    1. Felveszed a harcot és amikor közbeszól Saya, akkor irány a gyár. Anim és benne vagy a féregjáratban. Ki kell lőni a gömböket.
    2. Beállsz annak a micsodának a közepébe. Arra fog repülni 1 vagy 2 Scout (mikor hogy). Levadászod őket, majd visszaállsz. Jön az anim, a többi mint az elöbb.
    A végén megszemlélhetsz egy szép kis animot.
    Nálam fotóalbumként vetítette le a gép.
  • gaben9000
    Hali.... Van egy kis gondom.... Elvileg a küldetés végefelé járok.... "Heretics End"-ben vagyok... Ott volt az a nagy gyár vagy mi ami egy kaput vagy mit nyitott.... amin átment egy hajó... Ez előt meg oda kellett menem ennek a gyárnak a közepéhez és beadott egy animot..... Elkezdődött a csata... minden ki lövöldözik össze vissza.... de Nekem itt mia fenét keéne csinálnom??
    Előre is köszi....
  • RJoco
    Ma vettem egy Argon Griffont, gondoltam lövök vele meg egy Mammoth-tal Xenon Station-t. Hát arra nem jó egyik hajó sem, viszont a Griffon-nal jó pénzt lehet csinálni.

Mégpedig:
    Figther Drone MKII-t gyárt.
    Gyártási költség: 480.000 Cr
    Gyártási idő: 3 perc 26 másodperc /drone
    Gyártási idő SETA x10: 22 másodperc
    25 db legyárása: 9 perc (SETA x10) és 12.000.000 Cr
    Eladási ár: 760.392 Cr /drone
    25 db eladási ára: kb 19.000.000 Cr
    Haszon: 7.000.000 Cr kb. 9 perc alatt

A Griffon-on elvileg csak 25 drone landolhat, nálam már megvolt a 25 és gyártotta a 26.at.
    Xenon állomást nem jó lövetni velük, mindig neki mennek.
    Hajókra még nem próbáltam.
    1x25MJ-os pajzzsal és 4xAHEPT-tel jönnek világra. 200 a sebességük, 100 a raktér (M vagy L, nem figyeltem), M4-es osztály.

Nemsoká megvan a pénz a következő Griffon-ra, így felezni tudom a pénzszerzési időt. Egy Griffon-nal és 12 milla Cr-tel 81 percig kellene gyártani drónokat SETA x10-en, hogy meglegyen a pénz egy Titan-ra. És akkor azt még fel is kell szerelni.
  • Bonczi
    van,hogy csak tizedik alkalommal fog kiugrani :) kitartás ...
  • MSGT
    Sziasztok!

Még csak most ismerkedem az X3-al és nagyon sok oldalt meg mindent olvastam innen és más oldalakról is! Fent van az alap+2.5+3.1.0.7 is!
    Na már most! Írtátok hogy kell egy superfreightert elfoglalni! Lőttem , pajzs le , hull-ja 10% is volt már, mellé is lőttem de csak nem akarta megadni magát! Mit csináltam rosszul? Próbáltam már több faj szállítójával is!
    Előre is köszi!
  • RJoco
    Te az angol tudásod kamatoztattad, én meg a net előfizetésemet :)
  • tomonor
    HA! Én X2-vel kezdtem, és egyedül kellett felfedeznem az egész X világot segítség nélkül!--mivel csak most szeptember óta van netem, így semmi segítségem nem volt semmihez, ám az angol tudás kulcsfontosságú ebben a játékban...
  • RJoco
    Na ezzel csak az a baj, hogy csak alapjátékon tudja, modoknál kifagy.
    De az alap hajókat tényleg jó megnézni vele.
  • RJoco
    Nemtom ki hogy van vele, de amikor belemerültem az X világba, először Amaro oldalát találtam meg.
    Gyorsan fel is regisztráltam és leszedtem az összes fellelhető írást, táblázatot, hajót, scriptet, amit lehetett.
    Az írásokat kinyomtattam és most is nagy segítség.
    Így a sztorival, BalaGi küldivel nincs gondom.
    És nemrég kimásoltam innen Ace írásait is a különböző küldikről, a késöbbi időkre.
  • tomonor
    Aha, egy egyenessel kevesebbet... ;)
  • tomonor
    Ne pazarold a BBS-re az időd, menj egyenesen a silicon mine-hoz egyenesen!
  • lalinov
    kössz a választ amúgy az igen trading station akart lenni csak elírtam ja és a küldiket csak a rang miatt csinálom mert már titánt akarok venni és igen lassan szapaorodik kereskedéssel pedig hidd el van egy pár gyáram az argonoknál és egy pár mercurym isami szállítja a cuccoakt pl argon prime 4 spp é hozzájuk 1 jópár sell/buy hajó...

amúgy igen na BBS fal azt épp nem néztem csak a comm ot de ott sehol semmi , akkor emgyek vissza a centaurral és szétnézek háthavan ott valami
  • tomonor
    Na, először is: térjünk már vissza csinálni azt az átkozott magyarítást mer majdnem leszédültem amikor raiding station-t hallottam!!!EZ NAGY!!! na meg a verseny is kicsit pontatlan megfogalmazás. Először is tisztázzuk a dolgokat:
    A Don-t nem kellett volna kinyirnod,csak a kalózait aamiket rád küldött. Most valszeg gyorsan kiugrott a rendszerből, és rád hagyott egy üzit. Amugy így csak egy párbeszédet hagytál ki. Az üzi azt mondja, igen hogy mennnyél Thuruk's Pride rendszerbe, ami északon található(messze), és ott a split kereskedő állomásba (trading station) dokkolj be. Nos ott elvileg meg kéne nézni a BBS falat egy üziért , amit a don lánya hagyot, de most csítelek neked és elárulom, hogy a silicon mine-ban lesz egy silicon mine manager, amit fell kellesz hívnod. Aztán meg irány teladi gain rendszer egy kis Descent-es repülésér.

És így kipattant az ötlet, hogy az oldalamra mégiscsak megcsinálom, az annó eltervezett magyarított végigjátszást...
  • lalinov
    na kinyírtam donquihotet és az meg azt mondta hogy turuks prideban van valami lánya a rading stationban most azzal mit kell csinálnom ja és van másik üzenet is sayakho tól valami shonenes versenyről de azt nem vágom ott is mintha csak ismertetne valamit nem ad semmi feladatot hogy menjek ide vagy oda
  • dimre
    Cs(it)altam, a táblázathoz kellett az adatai miatt.
    http://x3.dimre.fotoalbum.hu/viewpicture/pictureid/1391349

• Ace McCloud
    Leírhatnád hogy tettél szert a Valhallára...
  • Ace McCloud
    Szia!
    Eggyre gondoltunk! Gooner küldik közben fellelhető Shonen M0, és azthiszem egy Shonen m2 volt még mellette. Ügyesen kell trükközni a Levivel, épphogy ne érjenek el a shonen ágyúk. Külső nézet, és oldalfúvókák. Prímán be lehet navigálni a Leviathant, vagy bármit, aminek a fegyvere a shonen sugárnál akár csak pár méterrel is nagyobb hatótávú. Eetenként oldalfúvókával a Leviathan gyorsabban tud haladni :(
    7.2 xtm nél úgytudom elfoglalható volt az M0, de most katona transzportálásnál túl nagy hull üzit dob ki. Arra figyelj hogy GPPC - t használj. Nagyjából 15 perc alatt leszedi a Leviathan a Shonen M0-t.
  • tomonor
    Nemigazán, a küldi elején ha visszafordulsz, ott is nyitva az aszteroida kifelé...
  • gaben9000
    Azt a szééééééégyeeeeeeeent :D Ekkora mákom még szerintem nem volt ebben a játékban :D.. A küldetés.... amiről itt beszéltem: #12030
    Lehidalok.... simán megcsináltam.... De nem találnátok ki, hogy hogy :D
    Bementem az aszteroidába... mentem egy darabig... aztán véletledül nekimentem az alagút falának... Ide oda pattogtam egy daramig... aztán arra lettem figyelmes hogy ugyan még benne vagyok az aszteroidában... de már nem a járatban.... Csak az azteroida külső falán belül voltam.... Szal láttam kívülről végig a járatot..... de nem voltam benne.... Fogtam magam és elmentam az alagút legvégéig... ott ujra átmentem valahogy a falon és elkezdtem szépen lassal visszafelé repülni.... :D És egyszer csak jött egy anim... és már szinte meg is csináltam a feladatot... még le kellet vadászni egy-két khaak hajót és készt.......... Még ekkora bugot..... és hogy nekem ez mekkora szerencse :D...... Ekkora mákot :D
  • tomonor
    oh! mérnem ezzel kezdted? afene ^^
    Na akkor mon megint mit nemtucc benne mer már nem emléxem. Ja igen! már elvégezted! Kicsit repkedj Cloudbase SW-ben és onnan kijön az egyik kapuból a DOn meg néhány kalóz. El kell pusztítanod majd a kalózokat a donon kívül! ^^ ^^ ^^
  • lalinov
    tomonor lenne 1 kérdésem : még nemrég te válaszoltál arra hogy mit csináljak akkor ha végeztem a meteoros küldivel de sztem nem 1re gondoltunk mert én már nomtam vagy 10 perc setát és megis kérdeztem az argon onet de nincs ott ban danna vagy dan banna vagy kicsoda tudom ki az a csávó amúgy de neincs ott én még az első iylen küldetésre gondoltam amikor a yaki szektorba először küldenek el és camera robotokkal kell menni és valami épületet kell felderíteni na ezutn is azt kell csinálni amit mondtál? vagy amúgy oda kell menni az argon one közelébe és ott is kell maradni vagy nme tudom mertt én nem voltam mellette csak addig amíg kérdeztem
  • tomonor
    Lámpa? Vedd feljebb a contrastot!
  • tomonor
    Hidd el, az még csöppet sem ajáték vége. Tán a fele után egy pici rész :P

Érdekesnek találom, hogy mindenki itt akad el leggyakrabban, pedig én simán végig tudtam tolni. A játék közben sosem érdemes hajót váltani, ugyanis a story a busteredre összpontosít. Tehát a legkönyebb az alap bustereddel, vagy esetleg egy split mambával próbálkoz. A lényeg a gyorsaság, de ha tul közel mész az üldözőidhöz, akkor is meg fogsz halni...ez amolyan bug. Tehát ha már látsz zöld lövéseket elöl, akkor lassíts.

Remélem ez segített.
  • gaben9000
    Hali... Egy kis segítségre lenne szükségem.... Már a küldetések végénél járok... De elekadtam.... Annál a résznél tartok ahol el kell mennem "Nyana’s Hideout" szektorba... Ott az egyik aszteroida nellett van egy hajó.... Odamegyek... akkor a játék csinál egy mentést... utánna meg látok egy animot....: A hajó berepül az aszteroida belsejébe... én meg utánna megyek.... Közben khaak hajók üldöznek.... De mindíg meghalok... Tudnátok valami tanácsot adni, hogy hogy lehet ezt végigcsinálni....... mien hajóval érdenes bemennem az aszteroidában....stb?? Ja: és még valami: a hajókon nincs véletlenül lámpa...-hogy lássak is valamit-??