20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • ramtiger
    eredetileg a Mamoth-omat akartam vele "kisérni", felváltva a Centaur-om, de vacilálok, hogy vegyek egy Griffont, vagy spóroljak a Cerberus-ra :)
    A Griffont most csúcsra tudnám felszerelni, de a Cerberus-ra épphogy csak futná, de nagyon "vásárolhatnékom" van ;)
    még egy kérdés, több halyót lehet irányítani mint egy group-ot? eléggé láma vagyok még a játékban :(
  • RJoco
    Hi!
    Először is mondhattad volna, hogy kereskedésre kell.
    2 fél óra = 1 óra, még nem a világ.
    A TradingSoftwareMKIII kell a gépbe. Aztán kiadhatod neki a Sector Trader parancsot. Mikor elérte a 8-as szintet és annyi pajzs van rajta, amennyi csak kell (Mercury 3x25MJ), akkor kiadhatod neki az Universe Trader parancsot.
  • RJoco
    Persze!
    Attól függ, mit akarsz vele kezdeni?
    Én pénzszerzésre használtam, elég jól lehet vele keresni, olvass visszább.
    De harcban sem olyan rossz.
  • tom36
    Üdv nem tudnátok leitni h mijen okai lehetnek annak h nem tok pilotát teni a hajomba mer már 2 fél orája szenvedek vele de még mindig nem akar szugerálni ,az elözö hajoimnál nem volt gond megvettem a szükséges cuccokat bele azt jo is volt de most vetem 2 iguana-t kereskedelemre mer a nagy kapacitásu hajokat hiba ara berakni azt nem tom megoldani h kereskedjenek mer nincs pilóta
    légyszi segitsetek már megin
  • ramtiger
    sziasztok :)
    használ valamelyikőtök Griffon-t? érdemes?
  • RJoco
    Valaki nem tudja, hogy lehet modokhoz hozzárakni modot vagy hajót?
    Konkrétan:
    Ashley's modját akarom beépíteni az XTM-be. Ha ez nem megy, akkor viszont a Galactica-t szeretném berakni az XTM-be.
    Sajnos a ShipManager, meg Ashley's mod nem fér össze így külön-külön.
  • RJoco
    Explorer?
    Nem egy úgy van írva a Feladatkazalőben véletlenül, hogy explorer.exe?
    Csak mert, ha ezt kikapcsolom, akkor nagyábból a wint kapcsoltam ki. Igaz feladatkezelőből indítható.
    Mondjuk talán még az X3 is.
    Egyszer talán kipróbálom.
  • tomonor
    X2 az kira, és az én konfigomon sem szaggat. (1.6 GHz/NVIDIA 7600gs/768MB RAM...

Az X3-nál meg vlahol az egosoft-nál azt olvastam, hogy az csodákat tesz, ha kikapcsolod az explorert a folyamatokban...(nem internet explorer, hanem windows explorer, csak explorernek van rövidítve)

Aztán azt úgy kell visszakapcsolni, hogy új feladat, és beírod hogy explorer.
  • RJoco
    Mindenkinek szoktam ajánlani egy szűz rendszer telepítését net és programjai, office kellékek nélkül, csak a játékot, nameg a meghajtó driverek.
    X3-nál tényleg sokat számít, X2-nél nem tudom, nem ismerem.
  • solyomszem
    Köszönöm az utánajárást!

Megkukkantom, hátha butítva valami értelmes sebességre rábírható a rendszer... És beszámolok. :)
  • zeewolf
    Utána néztem, szerintem nem rossz:

Technical Specifications
    Intel GMA 950 Graphics Core

• 400MHz 256-bit graphics core
    • Up to 10.6 GB/sec memory bandwidth
    with DDR2 667 MHz system memory
    • 1.6 GPixels/sec and 1.6 GTexels/sec fill rate
    • 192 MB maximum video memory
    • 2048x1536 at 75 Hz maximum resolution

High Performance 3D
    • Up to 4 pixels per clock rendering
    • Microsoft* DirectX* 9 Hardware Acceleration Features:
    Pixel Shader 2, Volumetric Textures, Shadow Maps,
    Slope Scale Depth Bias, Two-Sided Stencil
    • Microsoft* DirectX* 9 Vertex Shader 3.0 and Transform
    and Lighting supported in SW through highly optimized
    Processor Specific Geometry Pipeline (PSGP)
    • Texture Decompression for DirectX* and OpenGL*
    • OpenGL* 1.4 support with ARB extensions
  • tomonor
    X2 futni fog, úgy ahogy, de az X3-at hagyd ki...
  • Valen
    összinte választ akarsz?

nem sokkal :D
  • solyomszem
    Sziasztok!

Teljesen új vagyok az X sorozathoz. (Annó mondjuk X-szel találkoztam egy órácska erejéig.) Ki szeretném próbálni az x2-t és/vagy az X3-at, de sajna csak egy Intel GMA 950es "kártya" göcög a gépemben. Milyen eséllyel indulok?

Köszi,

Sólyomszem
  • tom36
    nem tudná v ki leirni h pontosan mi is kel ahoz h pilotát tudjak teni a hajomba mer edig nem volt gondom vele mer tudtam beléjük teni mindig de most v mit még vszinüleg nem vetem meg bele és nem kinálja fel a lehetöséget meg mindig kapok egy ojan üzit h v mit álitsak be a hajon ez mi miatt van ?
  • Legend
    Ok, megvan a recept az Ollerushoz, a thexuniverse.com-on találtam rá, tényleg kettő kell belőle.
  • RJoco
    Remove Home Base.
    Van egy ilyen parancs a hajó menüjében asszem a ott ahol a Home Base nevét írja ki. De elvileg a Home Basison is el lehet távolítani.
  • RJoco
    Tudttommal 2 kell belőle.
  • Legend
    Bocs, nem szoktam rumourokat követni, megvárom inkább a megjelenést, egyéb játékok fórumain is előre kombóznak, megszoktam, hogy átugrom az ilyeneket - most vesztemre okosodtam.
  • tomonor
    Na jó, most fog és olvasd végig, mit írtam az előtt az üzenet előtt. AZ új X3-ra értettem...

A terran ollerusba nem tudok segíteni. Nekem se működött mondjuk :/
  • Legend
    Hello skacok, tudja valaki, hogy hogyan lehet a Terran Ollerus-szal térkaput lehelyezni?
    Ki lehet adni neki egy ilyen parancsot, ki is adom, válaszol, hogy akceptálja, de nem történik semmi. Mi kell még hozzá??? Nyersanyag, vagy valami extra?? Vagy csak idő?

A karakterváltás a kezdőszintet módosítja (KP és felszereltség), storyline nélkül.
    A nehézségi szint csak azt határozza meg, hogy mivel indulsz, a játék nem lesz nehezebb, csak a kezdet...
  • tomonor
    Vajon a karakterválasztás más idősíkot is mesél majd el, vagy csak más szemszögből látjuk majd a történetet?
    Vagy mégrosszabb: semmit nem változtat, csak a nehézségi szintet?!? Vagy azt se!?!?!
  • tomonor
    Hmmmm. Az egosoft szokás szerint megint szarozik ,ugyanis nem mernek bele kezdeni az új X4-be csak vmi kis sz@r kieget csinálnak, ami állítólag MD file-okat tartalmaz. :/
    Ráadásul szokás szerint titokzatosak, megint sokat titkolóznak.

Én őszintén bevallom: az X2: the return-nek sokkal jobban örültem volna, mint az X3-nak. Ugyanis: az X3-at alapjába kellet újratervezni, az egosoknak pedig (mint minden űrjátékot csináló gyártónak) nincs túl sok pénze. Ráadásul észrevehető, hogy az X2-ből X3-ba átrakott elemek (lézertower, konténer, millitary transport, complex-összekötő, stb) nem passzol az X3-ba. Egyszerűen ordít róla, hogy nem erre a motorra tervezték. Egyedül a bolygók azok, amik az X3-ba tetszenek nekem, na meg a néhány újjítás, mint gyorskereskedés a kereskedő állomásokon, vagy a...HMM! ennyi.

Itt legtöbben biztos nem tudjátok/nem figyeltétek/nem érdekeltek, de a legtöbb elem (90%) az X2-ből lett átrakva, nagyon minimális újjítással, vagy azzal se.
    Ráadásul: X3-ban: MI AZ HOGY CSAK EGY FÉLE NAP VAN?!? Meg a felhők (nebulák) is nagyon lámák lettek (elvesztették azt az interaktivitást, hogy el lehet bújni az ellenség elől bennük...szenszorilag is), na meg a
    star-backround (csillag hátterek/textúrák) is...nos. van amelyik elég elk*rt, bár vannak szépek. Ráadásul, hogy nincs az alapjátékba cockpit (nem kockáspiton; műszerfal ;P )---eléggé kiakasztott elsőre.
    Ezekért mondom, hogy ezek már az X2-be mind megvoltak, ki voltak szépen dolgozva, csakhát... Az X2-ben nagyon tetszettek nekem a hajómodellek, (bár volt kivétel) ám az X3-ban sajna már nem tartották meg a régi alakjukat, pedig sokan tartják az X2-söket az alapmodelleknek. Nos...elég ennyi negatívum.

Tehát X3-Terran Conflict
    Nem akarok már előre kritikát írni, biztos jó munkát fognak végezni, ám már így előre meg van lincselve a kezük az X3-as motor miatt. Új motorba nem fognak kezdeni úgyse, X2 motorra pedig hiba lenne egyértelmüen írni a játékot...Hmmm. Azt viszont megtehetnék, hogy az X2-es modeleket újradolgozzák, és úgy rakják vissza az új X3-ba.
    Most állítólag ez a kieg arról fog szólni, hogy mér váltak a terranok ilyen zárkózottá,mi volt abba a 700 évben. Bár a játékba akkor fogunk bekapcsolódni, amielőtt megérkezik az új kapu a földre...(szerintem)(X3 vége) és végül kiderül, hogy béke lesz-e, vagy béka. ;D
    Nos, elképzelés már volt ugyebár...XTM, Rogey, XFP, stb modok, mind találgatni akarták, hogy mi lesz, ám mind úgy akarta megközelíteni (khm...úgy tudta), hogy elkezdesz velük kereskedni. Remélem ezúttal ez nam így lesz, és vmi jó hosszú storyplot lesz. A kereskedést azt viszont nehezen tudom elképzelni...Mondjuk az utolsó 300 évtől már lehet hogy van űrközi kereskedés.
    Személyesen én azt remélem, hogy ott leszünk majd, és látjuk a saját nézetünkből, hogy hagyja el Brennan tesztpilóta a földközeli rendszert, amikor utánna kijukad az X univerzumba. (DRÁMA DRÁMA DRÁMA!!!!)
    Hát...kiváncsi vagyok.

A játékot magát 2008 harmadik negyedére jelentették be, (amibe bitos vagy hogy csúszni fog pár hónapot) és, hát kiváncsian várjuk a képeket!

-JÓ MUNKÁT EGOSOFT-_________________________________________by:tomonor
  • gaben9000
    Nem ... gyakorlatilag nem olyan fontos... Max átállítom :)
    Azért köszi a gyors választ :D
  • tomonor
    Nemtudom ,Vanilla párti vagyok. Mondjuk Bonus pack fenn van, de még nem figyeltem.

Mér olyan fontos azt törölni?
  • zeewolf
    Azt hiszem az X3 bonus package 3.1.07 adja ezt a lehetőséget az Additional Ship Commands-ban. De lehet tévedek és az XTM adja.
  • tomonor
    Hmmm. Sehogy. Legfeljebb ha átállítod.
  • gaben9000
    Hali... Hogy lehet kitörölni hegy hajónak a már beállított: "Home Base"-ét....???? Előre is köszönöm...
  • tomonor
    A GPPC elől egy teljes ruddertuningos hajó strafe-drive-jával simán kitudok térni, a Nova HEPT-je pedig kevés, ugyanis én mass drivert használok, ami a burkolatot támadja rögtön. Ráadásul, egy novának csak 3X25 MJ pajzs lehet...na jó, max 4X a raider kiadás esetében, de mivel én M7-essel járok, ráadásul Hyperion a neve, égy a 3GJ-t az nem üti.
    Viszont a yaki Rajin, és a sovány típúsu susanowa egy egész flottában nagyon ki tud rajtam fogni...vagyis felidegesíteni. Aki teheti, kerülje el
    a Yaki armada scriptet :D
  • zeewolf
    :D az vagy, de vigyázz, nehogy egy Nova plazmája megpörkölje a szakállad, estleg egy Titán GPPC-je, vagy oda ne csípje a légzsilip.
  • tomonor
    Én is nagy öreg vagyok? :O
  • tomonor
    Áááááh. Mi csináltuk itt azt a kis magyarítást, akit fel lelsz ebbe a fórumba, de abbahagytuk, mer túl sok ,és túl lassan haladtunk... MEg nincs is hozzá kedvem :P
  • Amaro
    Az Ego nem kezdte el, és nem is fogja. X3 Reunion fordítás vagy az említett sus.hu féle közös munkából, vagy a Kockáspiton által szervezett XTM variációból lesz, bár előbbi lassan halad, utóbbiról régóta nincs semmi információm.
    A pletyka alapja alapja az a lobbi, amit azért folytatunk páran, hogy a Terran Conflict választható nyelvei között a magyar is szerepeljen (átvezetőknél és hangoknál legalább felirat formájában), ez a projekt azonban még annyira képlékeny állapotban van, hogy megjósolhatatlan az eredménye.
    Más. Rendszeresen jár itt néhány emberke az X univerzum magyar "nagy öregjei" közül, nekik talán feltűnt, hogy az Ego oldalán jelenleg a hét képe a Terran Conflict logó. Ez alighanem azt jelenti, hogy jó szokásukhoz híven nemsokára az új epizódból láthatunk képeket...
  • tom36
    csak egy nagyon minimális magyaritás de hasznos azér néhány menüpontot a táblázalokban néhány dolgot a gyárak nevének egy részét meg a termékek egy részét forditja + a rangok egy része ,néhány szektornevet azt mást nem vettem észrev csak nem jut eszembe most
    cim: http://www.sus.hu/x3/index.php
    meg ahogy halota az egosoft is elkezdte de eben nem vok biztos meg néz rá a www.magyaritasok.hu forumára azt ha ki tod bogozni akor talán töbet is megtudsz mer én enyit tok
  • kobra223
    le lehet tölteni a magyaritást már? vagy még nem?
  • tomonor
    Érdekes... Úgy tudtam vanilla X3-ból kimaradt, mert túl bugos volt... Na mind1.
  • tom36
    jah meg nekem semi script nincs fenn mer nem tudtam megcsinálni meg amit szeretnék azt se tom h hogy kéne u hogy nálam csak a magyaritás meg a 2.5 ös patch van fenn
  • tom36
    Tractor Beamnt hol lehet veni ?
    4 helyen lehet veni meg 3 helyen gyárat hozá
    gyárat: paranid prime, Family prime, Family Njy de ezeknek nem néztem még utána
    simán meg: tharka sun, ceos defeat, preachers void, és a biztos hely a dukes vison mer itt találtam meg 1 gyár van it 700e ér árulják 50s-es helyet foglal el
    azt h én hol látam ugy ki irva h vonosugár azt már nem tom de valahogy ugy is látam csak nem tudtam még akor megveni
  • tomonor
    HOL? :O
    XTM-el lehet hogy meglehet, vagy azzal a split scriptel, azt tudom...
  • tom36
    nekem csak a nagy hajók terén nincs tapasztalatom csak a szétlövésükben mer sajna még nem tellik rá h vegyek meg egyentöre a gyár épitéseket tanulmányozom meg aval sincs különseben gondom mer a magyaritás elég sokat segit meg találtam egy leitást azt aba bene van h mit hogy ezeken kivül meg csak néhány dolog van amit még nem tok mer még nem találkoztam vele
    jah egyébként a vonosugárt (Tractor Beama) a BalaGi küldi nélkül is meg lehet veni többhejen is