20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Jah, sztem is bug. Az XFP modban van olyan, hogy aszteroida belsejébe rakták a kaput. De az úgy is van megcsinálva, csak két bejárata van, közülük egyik a kapu. Bár egyszer a láthatatlan Galacticammal elég jól be tudtam repülni a mélyére. Aztán valahol egész mélyen BUMM!
  • tomonor
    Csak hogy köuöljek valamit: X3-ban nincs bejárható azteroida. Ez csak vmi bug amiről beszélsz. Anno az X2-ben volt olyan aszteroida, amibe belehetett menni, de csak max arra volt jó, hogy elrejtőzz benne a khaak sectorokba, semmi más ,uyganis, ha kilőttél benne vmit, akkor azt messze azt aszteroidától rakta el (az ütközés detektálás és bot_rout-ok miatt). És ez az X3 bug esetében is így kell lennie. Szal nem értelek.
  • tom36
    jo is lenne h a lene benük v mi jo cucc azt akor egyikböl menék a másikba de sajna üresebek nem is lehetnek már
    max ara lehet jo h valamit elrejtsünk benük ha lehetséges de sztem lehet mer a rakérákat meg mindent ki tok löni a belsejükbe 100%-os védelem
  • tomonor
    lol
  • RJoco
    mért jó aszteroidákban mászkálni?
    van bennük valami értékes?
    az engem is érdekel, amiből pénzt lehet csinálni!
  • RJoco
    baro
  • tom36
    öhömm öhömm
    1. a küldiket nem csinálom
    2. ezt minden aszteroidánál meg lehet csinálni
    és ahogy ki is probáltam most ki is lehet jöni belölük ugyanott v ha találunk egy másik kijáratot és akor nem szál el a játék
  • tomonor
    :O elég érdekeseket irsz. Annál a küldinél ugy is kitudsz menni az aszteroidából, hogy a legelején visszafordulsz. ;)
  • tom36
    korában irta v ki h átrepült egy aszteroida falán amikor egy küldiben egy aszteroida belsejében kel követni egy hajót ,nah ez bárki meg tudja sztem csinálni mer én 2 aszteroidánn probáltam meg és mind a 2 alkalomal bele tudtam meni csak ki nem tudtam jöni mer nem figyeltem meg h hol mentem be
    Igy lehet be meni (nagyon egyszerü):adig löd az aszteroidát mindnfele amig v hol azt nem veszed észre h a lövedéked nem cofanik el a elületén hanem csak eltünik azt ot be tudsz meni
    de ez lehet h csak azér mükszik nálam mer a 2.5 -ös patchen semi más nincs fenv csak szerencsém volt mindig
    csak az evel a másik gond h kb 10-20 perc után elszál a játék és kilép a windows-ba meg ahogy észrevetem az elenfelek be tudnak löni csk én nem tok kilöni
  • tom36
    nem semi
  • Bonczi
    nagyon jó :)
  • tomonor
    Ezt kapjátok ki! :O
  • RJoco
    Az újjoncoknak írom, készül egy leírás, hogy lehet a leggyorsabban magas rangot elérni az Argon-oknál és ezzel együtt a sztorit végigvinni. Ha ez megvan, akkor a különböző pénzeszerzési módokból csinálok egy összeállítást. Az élet kiskapui, avagy hogyan használjuk ki az apróbb "hibákat"!
    Valamint egy listát is írok a nálam futó scriptekről és működésükről (amit használok is). És ebből egy csomagot is, amit letölthettek.
  • RJoco
    Nah! Sikerült megoldanom a problémát.
    Modmanagerrel összerakom Ashle's modját a ShipCreator moddal, így késöbb is tudom módosítani és nem száll el a mentett állásom. És mindkettőt tudom használni XTM alatt.
  • RJoco
    Köszi, az XTM-es van meg, csak az a bajom, ha Ashley's modját választom, akkor a costum hajókat nem rakja bele.
    De találtam megint egy megoldást, még nem próbáltam ki, mi van, ha módosítom a hajókat (összeállítás), visszajön-e a mentett állás.
  • tomonor
    Gyorsabb lesz tőle a játék, mint az eredeti. Na meg szabályozások vannak benne, meg ugyanugy mint az XTM-be, csak visszafogottabban, mondom. ^^
  • tomonor
    :O ÚJRA!!!!
  • Iceman8211
    Ja igen nem a hajóról írja ki hogy ismeretlen objektum hanem ahol van, és nem is tudok nekik parancsot adni.
  • Iceman8211
    Az elején amikor elinditom megkapom az üdvözlő üzenetet, de azért megpróbálom mégegyszer a Marshall-t azt ugy értettem hogy az argonnál a Federation Marshall vagy mi a szösz, a fighter chief meg a harcirangom az oké ez világos téma, azért köszi hogy felvilágostitottál, csak azt nem tudom, hogy mikor váloi elérhetővé az m7-esek. Paranidnál már megtudom venni a hyperiont.
  • mindero
    Jók ezek az űrhajók, meg ahogy elnézem új fegyverek is vannak (beam.
    Jobban tetszik egyelőre mint az xtm (visszafogottabb kicsit).
    Majd kipróbálom ha lesz rá időm. (Csak mindent elölről kezdeni pfff...)
  • tomonor
    Akinek túl so kaz XTM (úgy értem kevés hozzá a gépe), az nyugodtan tolhatja Roguey modját! Nagyjából ugyanazt nyújtja mint az XTM, csak gyorsabbá teszi a játékot (nonSPAM) és persze más sztorit is kap. Terranok itt is vannak és aktívek, meg M0-k is vannak! ( persze nem mindegyik fajnál) Én már régen ezt tolom...Bye bye Vanilla! ^^
  • Amaro
    Valami nem stimmel ott, az XTM telepítése nem sikerült igazán. Ismeretlen objektumok és üres sorok a gyárakban nem lehetnek. XTM telepítésekor először a mod csomag kibontása az X3 könyvtárba, majd a szkript pack telepítése szükséges, jó munka esetén a játékba lépve üdvözöl az XTM egy üzenettel. Szerintem a szkript nincs jól feltéve, próbáld újra.
    A Marshall és a Fighter Chief általános kereskedelmi és harci rangok, nem argon vagy egyéb reputációk. A szükséges rangot egyébként a gyári lista alján kiírja az egyik oldalra, a másik oldalon van az aktuális besorolásod.
    Kérdésekért nem kell elnézést kérni, mindenki volt kezdő. A bejegyzésem alján található linken viszont sok választ találsz, amit az itt fórumozó csapat már sokszor leírt és kitárgyalt, az ott a cikkek és leírások között megtalálható némi rendszerbe szedve.
  • Iceman8211
    Ja persze XTM-ben gyomom
  • Iceman8211
    Hali mindenki.
    Lenne egy pár kérdésem a játékkal kapcsolatban, remélem tudtok segíteni.
    Először is fregattokat milyen szinttől tudok venni? Marshall vagyok és Fighter chief az argonnál csak a boronnál kevesebb a többinél még ennél is jobb.
    Kezdtem egy custom gamet, és azokat a hajókat hova rakja amit alapból ad csak annyit ír hogy ismeretlen objektum mit kell csinálni hogy megszerezzem azokat? Ja és még egy idegesitő dolog, hogy mindegyik hajógyárban vannak üres sorok és csak annyi szerepel a végén hogy 5192 credit a terrán hajógyáránal meg az összes ilyen üres csak a gyárakat látom.
    Harmadik és egyben utolsó, ha valaki elküldeni a kalózhajógyár koordinátáit az megköszöném.
    Előre is köszi a válaszokat, és bocs ha láma kérdéseket teszek fel.
  • X3
    ja, igen .
    kellene,de a küldiket nemtom hogy vagy hol adja.
    egyébként a másik 2ő megvan.
  • tomonor
    A kasztrátort, ahogy kisvuki mondaná? :D
  • X3
    Az Otas Castrum-ot valaki megszerzte már?
  • tomonor
    Nekem a Roguey modjábol a Nova-X a kedvencem...amugy vanillába hyperion.
    Kedvenc hajók? Nekem eddig a Hyperion vált be leginkább. Felderítésre, küldetések összeszedésére, kalózvadásztara is jó. Ha nem bizonyul elég erősnek, akkor átülök a Hammerhead-be. A Yaki-kat ezzel szeretem a leginkább lövöldözni. Ha elsöprő erő kell, akkor ott a Titan, vegy a Leviathan, esetleg az Olympos (ezt nem szeretem annyira, mert a gpsg-k miatt baromira beszaggat a gépem...). Most ugyan egy Terran Vidar-ban ülök, de csak mert új, és próbálom a terran csúzliat.

• Legend
    Én lusta vagyok kivárni,míg a tradereim elérik a 8-as szintet, ezért homebaselek 3-4 hajót egy állomáshoz, és automatára állítom a station managert. Mondjuk én nem profitot akarok termelni, hanem fegyverkezek, és emiatt az összes gyáram egy szektoron belül van, amit lehet, összekötöttem (egyszer összeszámolom, hány állomásból áll a 3x
    XLSPP-t kiszolgáló komplexum, de el lehet tévedni abban az erdőben),
    Lényeg, hogy a végtermékek minél kevesebb beavatkozást igényeljenek.

XTM-ben tényleg flottá(k)ban kell gondolkozni, mostanában már nevet sem adok a Fighter class hajóknak, rá kellett jönnöm, hogy csak fogyóeszközök...

Kíváncsi vagyok, kinek mi a kedvenc személyes hajója, én ezeknél kötök ki mindíg:
    Buster Sentinel(mert Buster), Centaur MKIII+Sunburst(mert a leghasználhatóbb felfedező-utánajáró párosom), Hyperion+variable(mert félelmetes), HCF(mert szép)...
  • tomonor
    Ez a roguey 3.0 modja naon klafa, bizzatok bennem ;)
  • tom36
    álle luja öszejöt csak nem vettem észre h a parancsonál azt h támaszpont beálitása mer nem igazán nézet ki beálitásnak azt 1x se olvastam el de már jo az müködnek
    RJoco azér kössz a tanácsot
  • tom36
    2,5 orára gondoltam
    meg én a saját gyáram termékét akarom velük eladatni nem akarom öket szabadon ereszteni
    a másik meg az h egyik hajomon sincs kereskedelmi szoftv 3 as és mégis be tom öket álitani h legyen pilotájuk meg szátitsanak a gyárba de ezeknál nem
  • ramtiger
    Jelenleg egy Mamoth + Griffon(25*M4) + Cerberus + Centaur a flottám, de még nem vagyok teljesen a felfegyverzések végén. De a Griffon "szaporasága" bővíti a lehetőségeket.
  • ramtiger
    egyenlőre "feladtam" a group-ba terelgetést, beérem a Griffon 25 vadászával ;)
  • tomonor
    Kár hogy nincs Roguey 3.0 verzióju modjához is kompatibilitása... :S
  • Amaro
    Ashley's kiváló modjának természetesen van XTM verziója is:
    Ashley's mod
  • zeewolf
    Én összegyűjtöttem Cerberusra, jó volt, nekem tetszett, de XTM-ben mindegy mivel megy az ember, hamar körvonalazódik hogy édeskevés ha az nem flotta. Van egy Titánom is, a kalózok azt is képesek szétkapni. Két csatahajót könnyebb kilőni mint azt a rengetegsok kis gépet. Van egy szektorhármasa a kalózoknak ami igazi tragikomédia, annyi gépük van ott. Néha odaugrok lövöldözni kicsit :D
  • RJoco
    Elég kemények az MKII-esek. Főleg ha 25 van belőle.
    Elvileg lehet irányítani több hajót is Group-ban, de nemtom hogy.
    Még nem jöttem rá.
    Viszont, ha kiadod a hajónak, hogy védje meg a Mammoth-ot, akkor követi és persze meg is védi, ha rálőnek.
  • ramtiger
    a Griffon győzött :) már ontja is magából a az mkII-eseket :)