20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    OK, Köszi!
    Akkor asszem veszek egyet használtan.
  • Amaro
    Azt hiszem, már sehol. Ez a G15 volt az első, később módosították a jelenlegi verzióra, és már régóta csak ezt gyártják. A Logitech úgy különbözteti meg, hogy az első, ami Legend-nek és nekem is van, a "G15 blue backlight" fedőnevet viseli, így keresd.
  • RJoco
    Nem tudod hol lehet ilyent venni?
    Mindenhol már csak az újat árulják, nekem meg a régi kellene, persze újonnan. Ha nem találok, akkor jó lesz a G11 is. Pont ma jártam körbe néhány boltot, meg beszéltem telón is néhány pestivel, de mind csak az újat árulja. Borzasztó, hogy a Logitech két billentyűzetet adott ki szinte ugyanazon néven. Sok helyen meg sem különböztetik őket. Nekem meg nagyon kéne!
  • tom36
    Kössz az infót

Kaelis részéröl meg anyit tok segiteni hogy a paranidoknál meg kéne nézni h a soja Bean al kereskednek e mer ha nem akor a soja husk tuti üzlet mer nálam legalábis nem kereskednek vele és minden soja husk-os gyár szinte üres és igy én majdnemhogy ful áron el tom adni a soja huskot és eböl elég sok pénzem van
    azt h kinek mi a véleménye eröl azt nem tom
    a másik kérdésedre meg sajna nem tok választ
  • Kaelis
    Hello

Most vittem végig a storyt és csináltam egy kis pénzt is
    az lenne a kérdésem hogy milyen gyárakat és hova rakjak hogy nagy profitom legyen?
    ésha veszek csatahajókat honnan szerezzek hozzájuk fegyvereket(jelenleg ugye argonokkal legnagyobb a besorolásom,boronokkal ally vagyok többiekkel baráti viszonyban vagyok)
    megpróbáltam valamit magamtól alkotni (eddigi wheat farmjaim mellé pár solar power plant+catle ranch+rhimes fact+crystal fab+cahoona bakery+pár fgyvergyár(ppc forge mass driver forge hept forge ammunition forge weapons component factory))
    a gyár maga nemnagyon veszteséges 2 nap alatt 10 millát vesztett de a raktárak most televannak elkéne adni a cuccost belöle:)
    csak argonéknál nagyon leesett a besorolásom(federation overwatch 54%)ugyhogy ha azt mondjátok nem lehet valahogy gyorsan visszatornázni ezt akkor hagyom(elvan mentve az amikor meglett a sok pénz:)
    és ha tudtok valami olyan megoldást adni ami repucsökkenés nélkül nagy hasznot hoz annak örülnék

Köszönöm
  • Bonczi
    azt egy hajóba rakd bele pl discovererbe, és a hajóval együtt add el. ugy kapsz érte rengeteg pénzt.sokkal többet mint amennyit a hajó ér.
  • Fickesz
    Hello!

Nem tudja véltetlen valaki, hogy hol lehet eladni amit a Dagon kikop halála előt. Állítólag sokat ér de senki nem veszi meg tőlem.
    Esetleg be kell kapcsolni valamit a modoknál vagy mitt kell tenni vele?

• Legend
    Tudja valaki, hogy mire való a "combat computer" nevű argon árucikk?
    Raktérbe kerül ha veszek, nem ship extensionnak számít. Érdekelne, hogy van-e valami haszna. Red Light-ban árulják, az EQ-dokkban.

Ugyanitt végre megtaláltam az első Pandora-dobozt, egy Engine Tuningot - 8 ilyen van szétszórva a galaxisban, rudder optimization és engine tuningok, amelyik hajó megtalálja, a megengedettnél jóval gyorsabb és mozgékonyabb lesz. Általában a játékosok a legpóverfulosabb hajóikkal keresik (nem ruházható át), én a kedvenc Buster Sentinel-emre rakom (ebből a hajóból csak 1 van, azt is csak találni lehet).

Az Argon BBS-eket kell nézni, olyan üzenetet, amiben szerepel a "Pandora" hajónév, és egy szektornév. A dobozok az ekliptikától 100-150km-re vannak, nehéz megtalálni. Jó vadászatot!
  • Legend
    Illyen billentyűzettel nyomom már egy ideje, csak most láttam, hogy valóban mennyire optimális X3-hoz... most bukkantam erre a topicra, és láss csodát, még jobb lett a billentyűzetem - csak ajánlani tudom, nem reklám, de amúgyis az X3-hoz vettem, imádom ezt a játékot.G15 gaming keyboard for X3
  • tomonor
    XTM...na várjátok inkább a terran conflictot, ott is biztos lesz ilyesmi...
  • Legend
    Pedig érdekelt volna...
  • RJoco
    Tekintve, hogy nem tudtam termelésre bírni a Faunus-t, összerittyentettem egy GPPC+BFAA önfenntartó komplexet. Hát ez van...
  • zeewolf
    Nekem a station manager 1.09 megoldotta ezt a problémát, úgy emlékszem nem simán eladásra kell állítani a hajókat hanem, valami másra hogy kiszolgálják az állomást, (kicst nézegesd a parancsokat) de ennél sokkal többet tud pl.: felfegyverzi a hajót, pajzsot, hajtóművet vesz (ugrót, és hozzá energiacellát, persze használja is) Most nincs fent nekem a játék, legutóbb a bonus package-et próbáltam ki abban is volt ilyesmi. A station managert itt megtalálod a scriptek között:
    http://www.freeweb.hu/x3reunion/news.php
  • vecsi71
    Köszi a választ Legend.
  • RJoco
    Hát terjeszd ki a szektorok hatókörét, telepíts szatelliteket és akkor talán nem ugyanoda viszi mind. Ha meg mégis, akkor bőven elég 1 hajót beállítanod a feladatra, a többit fordítsd másra, esetleg más gyár - más termékére vagy tégy rájuk MK3-as szoftvert és indítsd útjukra 4 különböző szektorban őket.
  • tom36
    ismét kéne egy kis segitség
    nem tom h mi lehet a problémája 5 TS es halyomnak mer mindegyiköjüket soja husk kiszálitásra álitotam be de sajna mind az 5 mindig ugyanoda akarja vini a cucot azt az elsö amikor beérkezik a gyárba ahova a s.h viszi az fel is tankolja de a kövekezö 4 már csak megfrdul abban a gyárban azt megy visz a complexbe és menek a következö helyre persze oda már elindult az 1. hajo u hogy csak járkálnak öszevisz de nem árulnak semit és ez már nagyon idegesitt h 5 hajobol csak 1 dolgozik a töbi 4 meg megy az 1. nyomán
    és már közel 10 milla értékö soja husk van a complex-ben és nem ártana értékesiteni
  • RJoco
    Ha gyárat akartam volna venni, akkor azt veszek.
    De engem inkább a Faunus érdekel elsősorban.

Esetleg nem hallott valaki valamit XTM 4. patch-ről? volna még mit kijavítani a 3.-ban.
  • tomonor
    *németek
  • tomonor
    Azért a né,etek is tudnak valaimt... Kár hogy angol játékon nem megy :S
    Terrán mod
  • tomonor
    Megoldás: vegyél gyárat ;)
  • RJoco
    Vettem egy Faunus-t, hogy fegyvert gyártsak, de nem gyárt semmit.
    Először reklamált, mert másodiknak nem alapanyagot adtam meg neki.
    Mikor raktam rá Meastek Cahoonas-t és jól adtam meg neki a parancsot, akkor meg kaptam egy olyan üzit, ahol az alapanyag: EC, Meastek, Ore. Az Additional menüben pedig megjelent a Ship Production (?) parancs. Ja és lekapott 25.000 Cr-t is.
    Gondoltam viszek neki Ore-t, mert az nem volt rajta. Bepakoltam és kiadtam neki újra a parancsot viszont nem történt semmi. Jobban mondva eltűnt a parancs és helyette megjelent a None. És bármit csinálok nem hajlandó gyártani, marad None. BFAA-t akartam gyártani.

Valaki találkozott már vele? Mi a megoldás?
  • tom36
    nem muszáj mer ha kiszorunk mindent akor semi detonáció nincs amugy a burkolatot nekem is mindig megrongálta ha felrobant de sajna save-m nem volt ami a közelmultban lett volna u hogy maradt ez a megoldás
    és evel a kiszorásal az a gond h elöszokot fordulni h van néhány elenséges hajo a közelben is és sajna a pajzsot is ki kell dobni legaláb is amikor nem dobtam azt ki akor jöt az üzi h bomba van azt pukk
  • tomonor
    Vagy inkább előszedsz egy korábbi mentést, ugyanis a bomba nekem a hajó burkolatot is megsértette...
  • tom36
    ez velem is megtörtént de ijenkor egy megoldás van
    mielött bejelentené h bomba van ... elöte ki kel szorni mindent a raktérböl és igy nem fogja bejelenteni meg nem is vesztesz el semit utána meg mindent felszedsz amit kiszortál azt mész továb
    nekem legalábis igy jo volt csak v mi nagyon gyorsan kellet csinálnom mer sok féle cucc volt a raktérben
  • tomonor
    Nem, ez csak egy egyszerü sorsolás, mind X alkalommal történik csak meg, nem kell semmit se venni. Ha már bedokkoltál, nincs visszaút!
  • r4pt0r
    Jah volt már nekem is. :D
  • RJoco
    Nem, de hallottam már róla. Valamit vettél és abba rejthették a bombát.
  • tomonor
    GYÁÁÁ! Veletek előfordult már, hogy bementetek a kalózállomásba, kijöttök, a hajó elkezdi mondani hogy bombát talált a raktérben, a hajód robban eggyet, majd jön egy system check, és minden cuccod odaveszett!?! NAGYON NAGY! -meg idegesítő xD
  • RJoco
    Ez engem is érdekel, lassan meglesz a Bala Gi küldi és utána megcsinálom a Sohnen küldit.
  • RJoco
    Keressgélj adományozós BBS üzit. Nálam meg szoktak jelenni Xenon állomások, néhány hajóval, amit olcsó díjért kilőhetek. Ezeket véletlenszerűen adja be és, ha megvan az egyik, akkor rak le csak egy másikat. Terran rendszerben is volt már.
  • RJoco
    Hát... Valamikor valahogy véletlenül eltalálhattad és attól piros. Gondolom nem lehet hívni (még nem próbáltam). Próbáld meg hívni az állomást és beszélj mindenkivel, hátha valaki tud segíteni (sztem nem). Esetleg megkeresheted a szektor legnagyobb csatahajóját és kérj tőle bocsánatot, hátha segít.
    Véletlenül senkinek és semminek ne repülj neki, ne is lőj rá, mert az ellenséges cselekedet. Az persze nem érdekes, ha ő talál el véletlenül...
    Hallottam olyant is, hogy kalóz bázison meghekkelik az állomást, de ez nem tudom, hogy egy lézer toronyra mennyire vonatkozik. Viszont, ha már véletlenül nekimentél, akkor az állomást már meg lehet hekkeltetni. Utána meg lehet ismét reput növelni.
  • gaben9000
    Ma... hali.... Lenne egy kérdésem.... (már feltettem csak kicsit darabokba).
    Nos: már végigtoltam a sztorit...már egy ideje... Elkezdtem építkezni, meg ilyesmi. De valamíért a Paranidoknál folyamatosan csökken a népszerűésgem... De nem tudom míért... Egyetlen hajóm sem lövi őket... Viszont az a furcsa, hogy miután végigtoltam a sztorit maradt paranid területen egy paranid lézertorony ami piros a térképen... ha közelmegyek hozzá lő is rám..... Megróbáltam "véletlenül" eltakarítani.... azaz nekimentem hajóval... Feli is robbant... De akkor meg a Paranid Trading station lett piros és ugyanúgy csökken a népszerűségem.......
    Légysz valaki segítsen.... Előre is köszi....
  • Legend
    Bocs, elírtam. Last Frontier-re gondoltam. A Memorial kapu-koordináták bent vannak a Dyson-gömbben valahol, berepültem az egészet belűlről, de csak párszor meghaltam...

Scrop map-jében minden koordinátát megtalálsz. Régebben belinkeltem.

Iceman: scripttel (terran maxrep), vagy megőszülsz.
  • Iceman8211
    Hali.
    Még élne mindig a kérdésem, hogy hátha tud rá valaki egy jó választ.
    A Terránnál hogy lehet gyorsan növelni a reput.
    Mert kereskedéssel meg lehet őszülni mire elérem azt a szintet, hogy tudjak venni valami komolyabb hajót.
    Ja és custom gamben megvan a csatahajós küldi? Gondolom igen de biztos ami boiztos megkérdem.
    Előre is köszi a válaszokat mindkét kérdésemre.
  • vecsi71
    Legend!Memorial of light-be hogy lehet eljutni?A last frontier meg van.Estleg a kapu kordinátát leírod,vagy azt,hogy lessz elérhető ez a szektor is.
  • tomonor
    XTM is okozhatja...Roguey is okozhatja. A vanillás spawn pontok helye max 3 asszem messze a rendszeren kívűl+2 destroyert is hozzá ad néha... Ám ha nagyon folyamatos, akkor az mégse normális.
  • Bonczi
    Nem nincs fent semmilyen script.
    De ezek is ugy vannak ahogy neked voltak. Kilövöm az egyik csapatot, s megjelenik más koordinátákon egy másik.
    Nem is zavarnának, csak Home of Lightban tréningezem a pilótáim nagyrészét, és nem lenne jó ha átjutna oda 1-2 Khaak hajó.Mindenesetre Home Of ligth összes bejáratánál is örjáratozik egy egy Centaur :)
  • RJoco
    Sajna nem, a Teladi-knál randalíroztak. Az északi kapunál már találkoztam néhánnyal.

A Kha'ak-okról meg annyit, hogy nem tettél fel egy scriptet, ami okozza? Van ilyen is.
    Nálam általában Cluster-ek jelentek meg (script nélkül) Ore Belt-ben, míg volt ott gyáram. Jelenleg nincs, úgyhogy nem tudom mi a helyzet. De egyszer kiírtottam őket - jött vagy 10 db, persze nem egyszerre, lelőttem egyet és megjelent a szektor túloldalán egy másik... Utána elmaradtak. És ez nem csak XTM alatt, hanem mod nélkül is volt.
    Ja, de most jut eszembe, hogy President Endben is találkoztam egynéhánnyal, csak arra nagyon ritkán járok. Állomás hiányában kihagyom a szektort.
  • Bonczi
    most kezdtem el nemrég(pár hónapja :D ) a játékot ujra, de nem XTM-el, hanem Roguey módjával. Presidents Endben állandóan Khaak-ok mászkálnak. Általában 6-7 intercrpetor 3-4 fighter és 1 nagy fighter. ez normális? :)
    Mindenesetre egy Titan fent tudja tartani a rendet.

Joco: lehet, hogy megiedtek :D
  • RJoco
    Most csinálom a Yacht-os küldit XTM alatt és érdekes módon se az Unknown Sector-ban, se Maelstorm-ban nincs egyetlen darab kalóz. Mikor legutóbb nekiálltam, nem tudtam megcsinálni, mert csak kis hajóim voltak, amik nem bírtak el a nagyobb kalóz hajókkal. Most, hogy a Galactica kísér mindenki elpucolt