20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Legend
    A sztoriban nemegy kaput pusztítottak el az emberek/argonok. Mivel ez egy szóló játék, mindenki annyira kúrja el magának, amennyire akarja. (Nem kicsit, nagyon). Ezért nem számít, ha csítelsz, mert önmagadnak kell elszámolni vele.

Akarok egy biztonságos szektort, amit csak én tudnék megközelíteni egy ollerussal, itt akarom tárolni a hajógyüjteményem - azokat, amikre nincs szükségem a játékmenethez, csak kipróbálás/gyönyörködés céljából hoztam össze. És nem akarok állandóan ideugrálni, behatolókra vadászni.
  • RJoco
    Pedig ott van. Én a kezdésnél mindig összeszedem. így könnyebb tuningolni a Buster-t.
    Egészen pontosan kell megadni neki a koordinátákat, mert csak nagyon közelről veszi észre.
    Koordináták: x32; y-35,5; z-25,6
  • danylp
    Én most az X3 Univerzium nevezetű oldalról használom a végigjátszást és ott meg van adva egy CBSE koordináta (32, -36,5 -25,5 asszem) és elvileg ott van 3 db CIG ami 1,5 millát ér, de én sajna nem tanáltam ott semmit, ötlet esetleg más koordinátára??
  • tomonor
    Gondolkodjatok! Ha a kaput el lehetne pusztítani, az felborítani a játék és a sztori menetét... Ezért nem lehet.

A khaak hajóknak automata spawn pontjai vannak, nem tehettek ellene semmit. Azok mindig ujra be fognak ugorni.
  • RJoco
    Az jó, ha a Kha'akok újrateremelődnek, nemúgy mint a Xenonok, bár az utóbbit jobban szeretem lőni.

Térkaput én is próbáltam már szétlőni, de max a shieldet sikerült leszedni. Vagy játékhiba, vagy direkt védelem az esetleges ütközésekkel szemben, amik akár véletlenül is elpusztíthatják a kaput. Viszont azt megteheted, hogy a túloldalára odavontatsz egy aszteroidát és akkor abba ütköznek bele. Vagy OWP-ket raksz köré, amik védik a bejövetelt és még reput is növel.
  • Legend
    Néhány érdekesség: Nem tudtam kipucolni az egyik Khaak szektort, pedig egész éjszaka hagytam garázdálkodni egy Inkubust, hiába, a Khaak-ok újratermelődnek, és elfogyhatatlanok.

Érdekelne, hogyan lehet térkaput elpusztítani, nekem nem jött össze, lelőhetetlen.

Korábban a Scrop-térkép szerint nyílt egy kapu New Frontierből Memorial of Lightba - mára ez eltűnt, Memorialban nincs kapu. Ötletek???
    Egyébként a koordináták a Dyson-gömb belsejében voltak, keresztbe-kasul lehet röpködni benne (veszélyes!), de akkor nem találtam. Most koordináták sincsenek.
  • Legend
    Belefutottál egy "Pandora Box"-ba. Ez(ek) tuningok, jóval a megengedett szint fölé viszi a hajó sebességét, és manőverezhetőségét. azét a hajóét, amelyik felveszi a dobozt. Érdemes kedvenceknek tartogatni. Én a Buster Sentinelembe igyekszem begyűjteni mindet (8). Eddig egyet találtam, a BBS-ek nagyon ritkán adják elő ezt az üzit, és ugyebár nincs az alján gomb...

A gond az, hogy éppen képtelenség megtalálni, mert vagy vakszerencse kell hozzáá, vagy a koordináták ismerete (spoiler). Olyan távol vannak a galaktikus síktól, hogy eszedbe sem jutna arrafelé bóklászni. És a radarod csak 200 méterről jelzi neked ( egy 300 km sugarú körben). Ezért én inkább nem keresgélem, hanem biztosra megyek. Kérésre elüldöm a koordinátákat. ( a szektor továbbra is véletlenszerű, csak a doboz helye fix, bármelyikben legyen)
  • klb
    Nos, belefutottam egy ilyen BBS üzenetbe. Ha jól értelmeztem azt írták, hogy egy Argon felderítőhajó a Paranid Prime szektorban messze a közpottól talált valamit, ami hajó felszerelésnek (ship upgrade) tűnik.
    A kérdés, hogy is lehet rátalálni ezekre a cuccokra. Momentán ráállítottam a leggyorsabb hajót explorer softtal felszerelve, hogy derítse fel a szektort.
    Ide kapcsolódik a kérdésem, hogy az explorer softot, hogy is kell használni? Ha jól értem a sorrendet, megadom a szektort, a keresés kiindulópontját, a keresés sugarát, és az utolsó lenne talán lépés, amivel növeli a sugarat?
  • tomonor
    Nohát nohát. Itt, ezt az üzenetet, amelyikra a választ írom, annó Amaro írta. Kb 8 hónapja. Érdekes, hogy már akkor tudni lehetet, még most okozott meglepetést.
  • tomonor
    o.O Uri Geller elgörbítette a shipyardot Argon Prime-ba, és most nem tudok bedockolni. >.<
  • tomonor
    Hehe, emlékszem a régi X2-s időkre, amikor külön csík jelezte az ellenséges módot, az automata célzast pedig egy-egy csík... Be cép is volt... ^^
  • RJoco
    A "k" betűvel tudsz pontosabb célzást állítani. A bal oldalon alul látsz egy + jelet, amiben a vonalak "sokszorozódnak", mikor nyomogatod a k-t. 3 fokozat van: 1. Nincs célkereszt; 2. Van célkereszt; 3. Ha a célkereszt közelébe irányítod a fegyvert, akkor autómatikusan a célra lő. Ilyenkor kék-pirosan villog.
  • RJoco
  • Legend
    Igazi zsoldos. :)
  • danylp
    Ja oké köszi, má kezdtem félni, hogy nemtok tovább jáccani :D
    De amúgy elég nehéz eltalálni őket, főleg, hogy így ringatózik a hajó.
  • tomonor
    nem az épületbe kéne becsapódni... próbálj minnél több vadászt kilőni. A hajó valóban el fog pusztulni, de az ürben. >.<
  • danylp
    Sziasztok!
    Annyi a problémám, hogy sajna másolt gamem van és a 2. küldiben mikor a cutsceneben a gép belecsapódik az épületbe, ahelyett h. kiteleportálódnák az űrbe, egyszerűen a játék kilép a főmenübe, ez most a másolt dvd miatti probléma vagy csak valamit elcsesztem a küldi alatt?
  • tomonor
    :( sajnálatos. Pedig olyan jól csattanó humorok vannak ebbe a játékba...
  • RJoco
    Igen, hozzá tanulom a nyelvet a játékhoz. A garázdálkodó Sohnen küldit el tudom olvasni, de amíg nem dobja be, hogy fizet érte és lesz az alján egy gomb, addig nem érdekel, ingyen nem lövöldözöm. A többit sajna nem igazán értem és annyira nem is érdekel, de lehet, hogy ezután nagyobb figyelmet fordítok rájuk. Csak akkor sok idő elmegy az értelmezéssel és kevés a játékkal.
  • tomonor
    Mivel itt majdnem mindenki XTM-et használ, úgy gondoltam megleplek titeket egy XTM-es HUD Mod-al. Állítólag a TXU-s srácok csinálták, és bármilyen modhoz jó, ami a The X Universe weblapon van hirdetve. Nos, vanilla kompatibilitásról nem tudok, ám megér egy próbát. Egész szép, de nekem túl csicsás, nem az esetem. ;P
  • Legend
    Az angol fontos ennél a játéknál, minél többet játszol annál jobban belejössz, annál is inkább, mert ennek is megvan a sajátos nyelvezete, és szókincse.
    Jól jön aBBS-eknél is, ami szintén fontos. Nem csak a gombos híreket kell elolvasni, mert a garázdálkodó Sohnen hajók tartózkodási helyét, vagy szabadon lebegő tuningok helyét stb tudhatod meg . Néhány tényleg poénos (oh you silly Boron)
    Érdemes figyelmet fordítani a szektorok leírására a térképeden, rendkívül gazdag háttérinfóval szolgálnak.
  • tom36
    nemrégiben leszedtem mind a 2-t de a galactica-t sajna nem találtam meg a Pegasus meg tégyleg durva amikor megvetem majdnem dobtam egy hátast a székböl meg az adatai "nem kivnám elenfélnek" de sajna ahogy észrevetem enek is meg van az a gyengéje mind minden hajónak legalábis majdnem mindnek de az adatai melet ez ojan pici gyengeség h nem érdemes vele foglalkozni mer a generátor gondoskodik a védelemröl ót is ENÉL
  • RJoco
    A Galactica-t ne az elöbb megadott címről szedd le, hanem Amaro oldaláról.
    Érdemes megnézni a Pegasus-t is a Galactica mellett. Elég dúrva a méretbeli különbség.
  • RJoco
    Sajna a webfordítók sokszor hülyeségeket írnak, nem szoktam használni őket, inkább kibogarászom jelenlegi tudásommal. Én is gondolkodtam rajta, hogy kéne angolt tanulni, de valahogy a játék jobban leköt, mint a tanulás.
    Egyszer tomonor írta, vannak a BBS-ek között poénos hírek. Múltkor olvastam, hogy az Argon One-nak műszaki problémája van... Szal elég poénos tényleg, de aminek az alján nincs gomb, azt ritkán olvasom el.
  • RJoco
    Innen tudsz leszedni egy csomó hajót.
  • Kaelis
    Hello
    Most olvasom hogy lehet battlestar galacticat beletenni a játékba:)
    tudna nekem adni valaki egy linket hogy honnan szedhetem le azt a hajót?

Elöre is köszi
  • vecsi71
    Szivessen.Angolul én sem tudok,nem tudom te hogy álsz vele,de ha valamire nagyon kiváncsi vagyok akkor azt ki szoktam másolni és átmásolom a webvordítóba aztán csak egy kattintás az egész.Mondjuk most csupán a játék miatt elkezdtem angolul tanulni hátha idővel jobban megy.
  • RJoco
    Most már értem, miért nem gyártott a Faunus.
  • RJoco
    OK, Köszi!
    Előzőleg csak azért nem néztem, mert angol. De a számokból értek valamennyit.
  • Legend
    Pont az Asgard miatt érdkel a dokkolási téma, miután láttam, hogy a Colossusom is dokkolhat rá (és az Incubus is), csak frusztrál, hogy nem tudom, a 6 helyből mennyi kinek van fenntartva.
    Xenon Core 5-öt sikerült rengeteg áldozat árán a térképemre venni (60fighter, és csak másik szektorból irányítottam őket), de point-to-point ugrással is elfüstölök, a szektor bármely pontján próbálkozok. Az nem természetes szeritem, higy az Incubus is csak úgy elfüstöljön, mint bármelyik másik hajóm, amint ide belép.
  • vecsi71
    Rjoco:A 12312-es hozzászólásnál Legend adott egy címet:spoilers néven ha ott keresel egy keveset kiirja hogy milyen hajó elfoglalásához mennyi marines,vagy ciborg kell.Szerintem érdemes megnézni.
  • vecsi71
    Én úgy oldottam meg a dolgot a marinesekkel,hogy egy hajót bedokkolva hagytam az álomáson és kb 5 percenként ránéztem,és ha volt bent marines akkor vásároltam.Egyszerre két álomáson parkoltattam hajót ha meg összegyült a megfelelő létszám oda ugrottam és átraktam a raktérből magamhoz őket.Paranidéknál a ciborgokat nem tudtam kipróbálni mert nem termeltek,pedig fúlon volt alapanyaggal a gyár.
  • dimre
    Az Incubus brutális, 50 db SBC "van" rajta és 20 sohnen heavy shield, ezzel az egy hajóval leigázhatod az egész x univrezumot, még egy Valhalla sem ellenfél számára. Iszonyatosan gyorsan töltödik a pajzsa is ha megsérül.
    A többi Sohnen hajó is hasonlóan erős, valamelyest kisebb vagy kevesebb pajzsal és fegyverrel felszerelve.A poén az egészben a sohnen beam cannon értéke, kb egy mass driver árával egyenlő.
    A xenon core 5-be próbálj scout drone-t inditani valamelyik sarkába ahol nem feltünő, aztán jump, a Galacticával nem veszélyes odamenni.
    Szerintem a Q-k a legadakozobbak, én belölük szedtem össze a legtöbb fegyvert, bár volt olyan K ami 12 GPPC-t hagyott maga után.
  • dimre
    Hát ez dokkolási dolog kicsit bonyolult, pl: Asgard hangárjában 6 hajó fér el. Shipyardon vettem 4 TS-t, nem volt kedvem egyenként dokkoltatni öket ezért broadcast to my... parancsal mind a négy bedokkolt az Asgardba, viszont másik alkalommal külön csináltam ekkor viszont kettönél több nem fért el. Biztos bugos, max a tipusokat lehet megállapitani, de van olyan hajó aminél tökéletesen megadható a tipus és darabszám. Ilyen pl a Valhalla amibe korlátozás nélkül 32 db TS bedokkol, vagy még az M7 közül a Hyperyon is.
    Az Asgardra Incubusal is dokkolhatsz, mivel a játék M2 azonositja, ez is bug mivel rendesen összeér a két hajótest, vagy a valhalla kldokkolásai érdekesen zajlanak, persze mindez másik hajóból nézve, mert ha benne ülsz akkor valamelyik szétesik.Valhallával biztonságosan csak Terran dockban lehet közlekedni, bár elég szorosan fér el.
    A nagy M0 hajókba szinte nincs korlátozás M6-ig befér minden, esetleg darabszámra van meghatározva.
  • RJoco
    A Sohnen hajókkal tényleg ez a helyzet. Ha jól tudom a 7.3-as patch orvosolta, hogy ne lehessen foglalni, mert baromi erősek. Ettől függetlenül be lehet(ne) rakni, mint costum ship, merthogy shipcreatorral ki lehet szedni. Elvileg, nem próbáltam. Amúgy a Galactica is kicsit olyan, mint a Sohnen hajók. Ha sikerül felraknom rá a 20 db 10GJ-os pajzsot, nincs mi megállítson. Bár így 13 darabnál is a Shipyard robban fel kidokkolásnál és nem én. És persze tele lehet rakni fegyverrel. De így sem igazán egyszerű a játék, tekintve, hogy nehéz felszerelni, a pénz meg mindig kevés.
  • RJoco
    Mostanában nem próbáltam rajta átmenni. Sajna nálam nem dobálja el a fegyvereket. Max rakétákat.
  • Legend
    Nálam remekül beválik az XModels 3Dwiever progi, tele van hajó és állomás statokkal (ajánlom puskázás céljából), amit hiányolk belőle az, hogy csak azt írja a nagyobb hajókhoz, hogy hány kisebb dokkolhat bennük - azt nem, hogy pontosan milyen típusok (M6, TS,Fighter, Stb.).
    Remélem a te listád befoltozza ezt a rést, mert akkor te leszel a király.
  • dimre
    Az aknákról, én nem találtam egyett sem. A főhadiszállásom a 347-es szektorban van, amikor a mellette lévö kapuját körbetelepitettem squassal a Xenonok mind kilötték, pedig több mint 50-et pakoltam le és élesítve is voltak, ezért inkább vettem három OWP-t és kiraktam háromszög alakban a saját szektorom kapujához kb 8 km távolságban. Eddig még nem jutottak át rajtuk, pedig igen nagy a forgalom részükről, ezenkivül van két Cerberuska akik járöröznek a szektorban.
  • dimre
    Én simán átmentem a Core 05-ön, még egy drone-t is kinyomtam, igaz elötte elvállaltam a Grid 02-es küldit. Olympossal eveztem át a szektoron, a festék azért lejött róla.Nagyon jól szerepel a "kicsike", pusztít mindent amit akarok,pedig nincs PSG rajta, nem is cserélném le semmi másra.
    Az Incubus-t én is beraktam, csak én bogárfalván teszteltem. Fullra nyomtam SBC-vel, és becsitteltem 100 T2-est ellene + a szektorban lévő bogárhajók, semmi maradandó károsodás nem érte, a destroyerek meg hamuvá lettek, igaz a fegyvergenerátora rendesen megizzadt.
    Valahol olvastam, hogy az erőviszonyok felborulása miatt nem lehet Sohnen hajókhoz legális uton hozzájutni. Talán túl egyszerű és unalmassá válna a játék ha egy ilyen hajót vehetnél.Az ára sem piskóta kiváncsiságból eladtam, fegyverek nélkül több mint 900 milliót fizettek érte, és ez eladási ár, ami köztudott sokkal kevesebb mint amikor te veszel.
  • tomonor
    Nekem ez ugy hangzik, mint amikor térképeket csináltam, és túl közel raktam a szektor mellé egy bolygót... KABOOM!