20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Vitez77
    Újabb hiba. Vagy photoshop
    Amúgy az egyik patchnél írták, hogy v2.0-át fog véletlenül kiírni, de arra nem emlékszem, hogy az az 1.4-es vagy a 2-5-ös javítócsomag volt.
  • r4pt0r
    Én egyébkánt egyet nem ártek. Azt írja hogy 1.4es patch van fent neki akkor a képen miért 2.0át ír. :D
  • Vitez77
    Úgy tudtam te a gamsestaros X2-vel kezdted, nem? Namindegy. Akkor is: ejnye bejnye
  • tomonor
    Elszégyeltem magam. Ám ezt még akkor szereztem be, amikor még drága volt, meg az enyém enlight-os de mindegy.

A patch-el szerintem minden megoldódik, de lehet hogy letöltési hiba...
  • Vitez77
    Nah, hiba elhárítása (időrendi sorrendben):
    1. Vedd meg az eredeti játékot (2000 Ft, nekem ne mondja senki, hogy az sok, főleg nem egy ilyen játékért. Te meg szégyeld magad, Tomonor). Már scak azért is, mert lehet, hogy a tört játékkal van a baj - nálam a kezdetektől fogva nem volt ehhez hasonló probléma, vagy Tomonoréhoz.
    2. Namost, keress egy X3-as térképet; az első küldetés szerint kísérd el a kis csapatot (gamma squad ha jól emlékszem) Home of Light-ba, ami a kezdő szektortól délre van. Utánna jön Red Light (ez a szektor neve) keletre, majd Cloudbase South West (?), s ott vége a küldetésnek. Ellenségekre Home of Light-ban és Red Light-ban számíts.
    +1 Tomonor: a hibákért nem az Egosoft felelős, hanem ha (az eredeti!) játékkal van valami, csakis a Deepsilver tehet róla, mivel ők sürgették szegény fejlesztőket a minél hamarabbi kiadásra.
  • tomonor
    o.o az tuti? na mind1... xD
  • csgj
    Tisztában vagyok vele már jópár éve, hogy south=dél, north=észak... Csakhogy a szövegben először északot említi... Btw, köszi.
  • tomonor
    Mégvalami: van végigjátszás is. Itt fent a topik fejlécében kattints a F.A.Q.-ra. xD
  • tomonor
    ELőször is nézz körül amaro oldalán. Amaroé
    Aztán az enyémen.
    Enyim
    Próbáld a térképeket nézni az én oldalamon. Az első küldibe nem északi kapun kell menni először, hanem a délin. (south=dél, north=észak) xD
    A khaak pedig egy nagyon veszedelmes faj, amelyek nagy fenyegetést jelentenek a galaxisra.
    Red Light pedig egy rendszer Argon Prime-tól először délre, majd nyugatra. xD
    Nagyjából ennyi.
  • csgj
    Ehh, állandóan megpróbálok esélyt adni a játéknak, mert klassz ez a sci-fi-s hangulata, meg rohadt szép... de egyszerűen nem tudok mit csinálni benne! Totál el vok veszve :/ Egyelőre az első főküldivel akartam kezdeni, de el se találok az úticélhoz. Azt írja, menjek az északi kapuhoz, onnan a nyugatihoz asszem, aztán a délihez. És majd ott nyírjam ki az átjövő k-betűs űrfickókat :P Csakhogy ezt így nem értem. Bemegyek az északi kapun, ott nincs tovább nyugati, csak déli :S De vmi vörös fényt is emleget a nyugati kapunál. Na, olyat sem találok :D Ha viszont nem mek át az északi kapun, hanem azután ugyanazon a helyen a nyugati felé, aztán a déli felé fordulok, ott se lesz semmi Teljesen tanácstalan vok... Más küldi nincs, amit kaphatnék, pusztán csak kereskedni meg nem olyan izgi feladat. Habár, még azt se tudtam most csinálni, mert pl a szilikon bányában nem tudtam venni semmit sem. Legalább lenne a gamehez egy tutorial! Pont az ilyen játékokhoz kell gyakorlópálya, nem fps-ekhez! :P
  • csgj
    ok, thx
  • tomonor
    Jaja, az X2-ben mondjuk minden fajnak megvolt a saját "váladék-színe" vagy hajtómű-láng színe vagy mi. Na mind1. Az a lényeg, hogy engem X2-ben ez nem zavart, de az X3-ban frusztráló látni a newton fizika miatt ahogy megcsavarodik a füst, stb. Valszeg ezért is hagyták ki hogy beszinezzék, és ilyen nem-látszó füstöt adtak, ami szerintem valóságosabb is. :P
  • r4pt0r
    Pakold fel a 2.x patchet ahoz már crack sem kell.
  • tomonor
    Nos, az kitalálhatóan azért van, mert a 1.4-es patch van fent. 2.5 a legújabb, azt rakd fel. Meg crack? Bevallom, nekem se eredeti a játék, de nem kért Cd-kulcs...VÁrjunk csak! Akkor LEGALÁBB egy normális oldalról tőltsd már le, ahol 2.0 patch-el van kiadva. xD De amugy már 2000 Ft a játék, szal ha játszani akarsz vele, annyit már biztos megér. xD

A hiba forrása pedig az egosoft-ot tükrözi: Mivel ez egy nagy játék, egosofték így oldották meg a méret gondokat: mindent össze tömörítettek. Minden fájl, ami hasonlít egymáshoz (pl videó, képek)-mind egy fájlba van összezsúfolva, és a játék közbe ezeknek a fájloknak a részeit figyeli, és beilleszti a játékba. Gondolom mindenkinek volt már olyan, mondjuk nekem amikor Dogun elkezdett hányni a hajón, bret serra kacsingatot rám a nepszemüvege mögül. xD Ez azért van mer ezek a sok kis részletek egy NAGY fájlba vannak.xD
    X2-sök: arról amugy gondolkodtatok már, hogy minek Bret-nek napszemüveg, vagy hogy Sara hogy a rákba nem fázik abbana rongyban az űrben? xD Néha érdekes az ego humora...
  • csgj
    Sztetek ez mi a fenétől van? És, hogy lehet normálissá varázsolni? (1.4.03-as patch + crack) A jelek a kurzorral együtt mozognak.

• Vitez77
    Tévedsz: kivitezhető, kivitelezték, és nem kell nagy gép hozzá: Babylon 5: I've found her. Teljesen valós newtoni fizika, s nagyon alacsony a gépigénye. Próbáld ki, ha akarod, teljesen ingyenes: http://spacesimulators.gportal.hu/gindex.php?pg=25289553&nid=4072343

Amúgy a kondenzcsík témához: engem nem zavart az X2-ben, bár való igaz, hogy az X3 stílusához jobban illik az a kis fekete szmog (bár az X2-ben szerintem inkább valamilyen anyagmaradék volt az, s nem füst).
  • RJoco
    Űrben szmog csík! Haha, ez jópofa. Eleve nem kellene ilyennek lenni sztem. Amúgy nem minden hajó csinálja. A Costumok egy része nem. És nem zavar. Mondjuk ha tolatok kis hajóval, akkor az elég érdekes.
    A scifi filmekben is birom, mikor kifogyóban az üzemanyag. Pedig elvileg az általunk ismert fizikai törvények szerint, ha az űrben meglökök egy tárgyat 5km/h-ás sebességgel, az energiafelhasználása nulla marad és tartja a sebességét. Persze vannak különböző gravitációs tényezők, amiket ki lehetne használni. Na mindegy ez bonyolúlt és hosszú is lenne. Játékban amúgy is kivitelezhetetlen. Ahhoz már tényleg nagy billentyűzet és nagy gép kellene.
  • tomonor
    Amugy titeket nem zavar az XTM-ben, hogy a hajók fehér csíkot húznak? szerintem az alap szmog-szín sokkal jobb volt. na meg ez lesz a Terran Conflict-ban is. (már előre félek) :s
  • RJoco
    Volt egy kis időm, úgyhogy elfoglaltam a másik Yaki OWP-t is.
    Meg megpróbáltam elfoglalni a Xenon szektorban azt az M6-os Argon hajót. HCF-fel el lehet, csak elég Marines kell hozzá.
  • tomonor
    És egy jelenleg készülő modról, amelyet már említettem valamikor:
    Realspace's Galactic continuum concept

Ez lesz az a mod, amely felosztja a rendszereket bolygószektorokra. (Pl argon prime 3 szektorból fog állni)
  • tomonor
    Ma egy elég érdekfeszítő modot ajánlok:
    J.L.'s MULTIMOD

A képek érdekesek, és eddig ez újnak ígérkezik számomra. Valaki tud valamit erről a modról?
  • Vitez77
    Kismillió (najó, kisezer) scriptet találhatsz itt: http://www.xai-corp.net/
  • Darth Gabe
    Hali!
    Valaki nem tudja véletlenül a "Kolónozó" Scriptnek az eredeti nevét, mert nem találom sehol. + nem ártana 1-2 script-es honlap se. Illetve ha esetleg valaki el tudná küldeni E-mailben azt nagyon megköszönném ([email protected]).
  • Vitez77
    Csíter
  • Legend
    Van egy remek pénzcsináló progi, én is ezzel kezdtem. Tetszőlegesen állíthatod be a pénzedet (rengeteg credit), és a rangodat az alap X3-as fajoknál (terran&jakiknál máshol kell piszkálni). Az említett progi rém egyszerűen működik, játék közben módosíthatod az értékeidet, igazi easy living feeling...
    Csak vanillában és XTM-ben próbáltam, ez a legújabb verzió, nálam műxik a legújabb patchekkel.

X3-Trainer

Aki tud németül, itt a fóruma:Forum

(Régebben leveleztem a fejlesztővel, mert voltak kompatibilitási problémák egy régebbi verziónál, de ez működni fog)

LV-s cheats: Kids, Don't Try This At Home!!!
    Ne próbáld ki!!! Én nem csináltam előtte biztonsági mentést. A mostani játékom rombadőlt miatta, még egy darabig elbohóckodom vele, de úgy várom a Terran Conflict-ot, mint a kisangyal. Azt "tisztán" fogom nyomatni (titkon azért remélem, hogy King Lui megcsinálja hozzá a kompatibilis X3-Trainert)
  • tomonor
    Nem, félreértelmezted, az a 2 script BELE VAN építve. (amgy ne msok értelme lenne xD Holnp (vagyis ma) feltöltöm a képeket, amiket csináltam. ^^
  • dimre
    Nekem az xtm is fenn van,csak letiltottam és az nh-t aktíváltam,két script kell hozzá ha jól olvastam. A xenon migration, és a salvage claim software, ezek nélkül nem mükszik.
    Én is csaltam egy kicsit hogy megtaláljam a szektorukat, és a hajókat is becsiteltem a képek miatt, a teladiaknál magas rang kell egy komolyabb spectre hajóhoz.
    A mobile fortress elég méretes jószág a 250 férőhelyes hagárjával, és simán bedokkolt rá két M2-es.
  • tomonor
    mint mondzam korábban, én csak egy mod tesztelésére használom azt. töö között innen tudom, hogy nem rakja be nekem a spectrét. >.<
  • Vitez77
    Mindenki Energy Cell furikázással kezdte, egy ilyen script teljesen elrontja az egészet: emlékszem, nagyon csorgott már a nyálam egy Paranid M2-re, hát gondoltam felteszem az LV's cheat scriptet. Még jó, hogy csináltam biztonsági mentés a savegameről.
    Egy Busterrel szó mi szó, nyugodtan nekiállhatsz küldetéseket csinálni, vagy pirate M4-ekre vadászni, majd eladni - jó kis hajó az a Buster. Csak kerüld a pirate novákat.
  • tomonor
    LV's Cheat scripts, keresd az oldalamon. Ám az nagyon komoly cheat, és elrontja az egész játékmenetet. Szerintem inkább BBS-en csinálj missziókat
    egyelőre...
  • tomonor
    Akkor valami nekem nem kóser >:/ Hogy raktad fel?
  • gaben9000
    Köszönöm!. Bár kétlem hogy képes lennék írni egy olyan scriptet..... :D....... Na mindegy:P....
    Am. még valami.... Van a játékhoz valami pénzadó Trainer vagy ilyesmi??.... Sajna nincs túl sok zs-m... Meg még elég kezdő is vagyok.... Szal még csak a szárnyaimat próbálgatom XD.... De ahhoz nem ártana pénz..... Vagy nincs véletlenül esetleg valami Save Game editor ahol teszem azt megnövelhetném egy picit a vagyonomt?? XD
  • dimre
    A szektor megvan, és vannak benne spectre hajók. A shipyard teladinak van kiirva, de lehet kapni az összes spectre hajót.
    A képeket is ott csináltam.
  • tomonor
    aztat nézd már meg, hogy aktiválja-e neked az uj fajokat. Egy olyan sectort keres hogy Spectre prime, és nézd meg, hogy vannak e bent spectre hajók...
  • tomonor
    A játék ujraspawn-olja őket, még az X2-be ezt ki lehetett kapcsolni, de X3-ba már kivették ezt az opciót (a szemetek) na de jobb a játék kalózokkal, hidd el. ;) Ám mindig ujra fognak teremni, ze ellen nem tehecc semmit (kivéve ha irsz egy scriptet, ami végérvényesen kivonja őket a foooorgalomból)
  • dimre
    A kalóz Falcont alaposan feltuningolták.
    Külön altípusként lehet venni, brutálisan jó.
  • gaben9000
    Hali.. Üdv mindenkinek.... Lenne egy kérdésem... :)
    Az X3-ban már nagyon idegesítenek azok a nyomoronc kalózok.... Mindenütt ott vannak.... Egyszer úgy döntöttem kiirtom a helyeket ahová folyton mennek.. Szal módszeresen elkezdtem elpusztítani a Kalózbázisokat amik a környékemen vannak..... Vagy 5 darabot át is küldtem a túlvilágra... De egyszer csak azt verrem észre hogy Franahm's Legend körepén van egy Kalózbázi ami eddig ott sem volt :S........ Szal akkor Bármennyit ölök is meg azt a játék visszarakja valahov??
    Előre is köszi a megoldást ...
  • dimre
    Tettem fel egy pár New Horizons-os képet.
    http://x3.dimre.fotoalbum.hu/viewpicture/pictureid/2296802
  • tomonor
    o.o De jó lenne, ha igazi pénzt lehetne keresni ezzel a játékkal. Vagy X-Online, mint MMO...Ááááh! De szép lenne. Dús gazdagok lennénk :P
  • Legend
    Én is nemrég költöztem, amíg parkettáztam az új helyet, fél szemem a laptopon volt, mert figyeltem a gyáraimat, hogy hol tart az EMP-gyártás...