20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Sippie
    hát, csak amikor 200m-ről lövi ki a rakétát, nem sok esélyem van leszedni :D
  • Romeo One
    A boronok hülyék. A repum ősellenségi mélységekben, sehová nem szállhatok le, de még az őrhajóik is kékek, amíg meg nem sorozom őket.
  • Romeo One
    Én épp most ülök át Mambából Dragonba. Minden hajónak megvan a maga "stílus", vagy inkább taktikája. A gyengébb pajzsúaknál a sebességre, és az ellenfelek egyenkénti kivégzésére kell összpontosítani. Amelyiknek nincs hátsó torony, ott a rakétákat magadnak kell kilődözni. Mambával szét lehet kapni a Xenon köteléket is (1P, 2-3L, 1-2LX, 4-5M), csak persze nem a "megyek oszt gyakok" stílusban.
    A kalózok valóban ilyenek. Engem ez egy dolog miatt zavar, az utsó játékomat storyline-on kívül indítottam, és kalóz akartam lenni. Na, bármelyik kalóztanyán leszállhatok, viszont mindegyik kalóz lő rám...
    A végén felidegesítettek, és őket is bevettem a kilövésre ítélt fajok mellé, a boronok meg a paranidok után.
    A kapus fagyásra nekem sincs különösebb ötletem, de az nálam is megvan, hogy ha nem mentek rendszeresen (autosave is jó!), akkor kb a 6-8. kapunál az X-univerzumból a windóz asztalára teleportálok...
  • Sippie
    Core2Duo 2.8 ghz, GT240 1gigás videókártya kevés? Nem hiszem, valamiért csak nem tölt tovább, nincs akadási probléma se semmi.

Mamban megfelelő pajzs volt jah, ilyen kékcsíkot maga után húzó rakéta, és elhullottam mint a rák.

Egyelőre Xtended nélkül nyomom, megpróbálom így meghódítani a galaxist, az is belefog telni jó időbe :D főleg hogy hajógyárat nem lehet felhúzni ahogy nézem, szóval akkora flotta kell amivel végig tudok tarolni mindent.
  • RJoco
    A hibára nem tudok mit mondani, esetleg a géped teljesítménye okozza - az XTM eléggé erőforrás igényes. Illetve script okozhat mentési hibákat, amiket aztán nem lehet visszatölteni. Kapun áthaladással nem volt gondom, mert ha nem tetszett neki valami, akkor hibával leállt.

A kalózok ilyenek, nem lehet velük mit csinálni, csak lelőni.
    A Mamba-n a megfelelő pajzs van?
    Én elölről kezdtem anno, nem is egyszer, mert a korábbi verziós XTM-ben voltak bugog, de mindig túléltem valahogy, ha más nem, akkor trükköztem.
    Voltak érdekes húzásaim...
  • Sippie
    Felraktam a modot, és a scripteket, de eléggé instabil lett a játék. Szokott olyat csinálni nektek hogy beléptek egy kapuba és nem tölt tovább a játék? Nem lépsz ki, fekete képernyő és kész, úgy marad. A másik amikor játékból töltöttem volna be egy állást, akkor is meghalt. Nem mindig csinálja, olyan átlagosan 6. kapun áthaladáskor hal meg. Most leszedtem az X-tended-et és a scripteket próbálgatom hátha azok okozzák a galibát. 0.7.5 full töltöttem egyébként. Másrészt a pirate-k eléggé erősek lettek, ha előről kezdeném nem sok esély lenne, a mamba raidert egy rakétával kinyírta egy buzzard. Vissza lehet valahogy gyengíteni őket alapszintre?
  • Sippie
    2 rakétával kiszednek a csipszar kalózok... jó kis mod :D
  • Sippie
    ááá... átkonvertáltam a mentést, és persze hogy a legdrágább gyáramat a solar power plantet nem tudta áthozni minden mást igen :D csessze meg :D na nembaj, így is jobb mintha előről kellene kezdenem, thx.
  • RJoco
    Hát a Kha'ak-os cucc lehet, hogy leamortizálja majd a rendszereket, olvasd el alaposan a használatiját.
    Van X3-X3 konverter, ami a mentéseket átkonvertálja, mert XTM-en nem mennek a vanillás mentések. Azért mondjuk egy próbát megér, én anno újrakezdtem.

RRF nem tudom mi.
    A Debris Repair és Debris Utilisation mindenképp ajánlott, ha a roncs hajókat magadévá akarod tenni.
    Érdemes még a HCF Hotkey, hajófoglalásnál nagyon jól jön.
    Unlimited Salvage Insurance a mentések miatt.

Meg még esetleg ez-az. Az oldalamon fenn van, én miket használok, van kis leírás is, érdemes megnézni.
  • Sippie
    áá kössz, már mindenfele nyomogottam, meg néztem a controlst, de az istenért sem találtam meg.
    Na közben rendesen átnyálaztam a mod/script dolgot, úgyhogy úgy gondoltam felteszem az Xtended modot, és hozzá még pár dolgot, Sector Overtake, improved khaak, meg az RRF-et, remélem nem kell előről kezdeni a játékot, és be tudja olvasni a mentéseket. Van még valami plussz ami ajánlott, vagy ezek közül nem ajánlott?
  • RJoco
    Rengeteg mindennel!
    Van a Terran faj, akiknél rengeteg hajó van. Ráadásúl vannak roncsok is, amiket scriptekkel meg lehet javítani, így nem lényeg, hogy milyen repud van a fajnál, akkor is lehet tőlük hajód.

Ha megcsináltad a sztorit, akkor csak egy nagy hajót tudsz venni, mert csak egy fajjal vagy olyan jó viszonyban. És ez az Argon faj, a Titan hajójukkal.
    Nekem is volt. Elég jó, csak amennyiért veszed, annyit rá is kell költened, hogy ütőképes legyen.

A bal felső sarokba az F6-tal lehet a monitort behozni.
  • Sippie
    izé... nekem alapjátékom van ám :D ahogy nézem ez az XTM-ben van. Megéri felrakni? mennyi mindennel van több benne mint az alapban?
  • maniac78
    Mire kell? Felvágni bármelyik ha az elején vagy, demonstrálni javíthatóak a Terran hajók. De minek akarsz venni?

Én vettem egy Teladi Hawk-ot a raktér miatt, meg viszonylag ütőképes fregatt az. Azután egy HCF-et, bele katonákat, azután usgyi foglalni őket. Legalább nem kell bele fegyvereket se venned.
  • Sippie
    És a megvehetők közül? :D

Valahogy eltüntettem a bal felső sarokban a kis monitort a target-ről, azt hogy tudom visszahozni?
  • maniac78
    Terran. Esetleg OTAS. Vagy Xenon K.
  • Sippie
    Melyik nagyobb osztályú hajót ajánljátok? Haladok szépen a történetben elvileg még 2 küldetés van hátra, de már fáj a fogam egy szép nagy járgányra :D Melyik fajé éri meg a legjobban?
  • RJoco
    Legutolsó...
  • técsé2
    Valaki meg tudja mondani, mi a játék célja, mert ok hogy kereskedek, meg kalózokat vadászok, de mi a cél?? Le kell vadásznom az ellen fajt, fel kell húznom 10000 gyárat, vagy ha 1000 évig lebegek az űrben akkor is játszhatok ameddig akarok?
  • RJoco
    Úgy tudom, csak színesíti a játékot.
  • Scamel
    Értem, köszi. És arról van valami infó, hogy a javítás után mi az értelme a dragon scales-nek? Van valami extra funkciója, vagy csak színesíti a játékot?
  • RJoco
    Javították az XTM-et.
  • Scamel
    Sziasztok
    Egy éve nem játszottam a Reunionnal és az XTM-mel, most újra elővettem a játékot.
    Haladok szépen felfele a ranglétrán, van néhány UT-m, és sikerült elfoglalnom egy Xenon LX-et is, most azzal császkálok :)
    A múlt nap elkezdtek rendszeresen hullani a szállító hajók, utánanéztem mi a gond. Kiderült, hogy az egyik szektorba betelepedett egy Shivan Dragon :P
    Na, mondom frankó. Pár tonna rakétával és drónokkal felszerelkezve nekiestem. Hosszú csata után sikerült szétkapnom, örültem nagyon. Annak a kb 110 Shivan Dragon scalesnek is amit kidobott... :)
    Emlékeztem még korábbról, hogy ez a cucc milyen értékes ha hajóban eladom, hát így tettem - volna. Ugyanis ahogy nézem, szinte semmivel nem növelte a hajó értékét a scales! Kb. mintha egy vödör halat akartam volna pluszban a hajóval eladni... Na most akkor mivan? Az XTM-et javították esetleg, vagy valami más oka lehet? Esetleg valami más funkciója volna már ennek a cuccnak? Help pls!
  • Sippie
    Köszi, pont tegnap vettem egy gyorsabb buster-t így volt elég időm hogy elfoglaljam alulról, aztán kimentsem onnan.

RJoco, alap játékkal tolom még, de eléggé rajzottak délről ahogy beléptem a rendszerbe. na sebaj, már megoldva, kösz a tippet a hajóra :)
  • RJoco
    Ja igen, ezt el is felejtettem már.
    40 kalóz max akkor mehet feléd, ha XTM-et használsz. Különben max 2 csapat, az olyan 6-8 hajó.
    Célszerű Starburst-tel elcsalni az ellent olyan 30-40 km távra a Mamba-tól 'y' tengely mentén lefelé, majd onnan nyílegyenesen a hajó, elfoglal és kivisz a rendszerből. 3-4 km távból már ki lehet adni a kövess parancsot a Starburst-nek, elöbb nem célszerű, mert belefut az aknamezőbe és mindenki BUMM!
  • maniac78
    Aknamezőnek hívják!
    Alulról kell megközelíteni.
  • Sippie
    Oké, nem 3km, de 1km-en belül valami elkezd robbanni és annyi nekem. Ezmi? :D
  • Sippie
    Háhh, azt a hajót valami erőtér védi? :D ahogy megközelítem kb 3km-en mindig felrobban a hajóm valamitől. Az meg más kérdés hogy ahogy belépek a rendszerbe kb 40 pirate hajó indul el felém.
  • RJoco
    Scripteket bármikor rakhatsz a játékba, ha nincs mod fenn, akkor tuti nem kavarnak be a mentéseidbe és mind betölt. Le is lehet szedni scriptet, de akkor ott marad egy Txt-xxxx számú felirat. Általában.

Az alap hajóval megcsinálható a sztori vonal. Nem nagyon mész egyedűl, úgyhogy a társak segítenek.
    Ha mindenképp M3-ast akarsz, akkor ajánlom LooManckStrat's Legacy-ban a Mamba Raider-t. 200-zal megy, AHEPT-ek mennek előre és van hátsó turetje is. Nekem a kedvenc hajóm egyike.
  • Sippie
    Hát az kár. Nem igazán raktam fel semmilyen scriptet, ezek mennyire változtatják meg a játék menetet? Teljesen mod-nak tekinthető dolog, vagy nem változtat nagyon az alapjátékon és később tudom majd azokat a mentéseket alap játékkal is használni?

Az alap kapott hajómmal a storyline végig vihető vagy majd cserélnem kell? Mi javasolt? A pirate novák eléggé szarrá szednek a hátsó ágyújukkal, de ha én is veszek novát gondolom lassú leszek a falconokhoz és az eddig lövéskikerülgetős taktika sem működne. Akkor már érdemes valami mégnagyobb osztályt venni talán?
  • RJoco
    Fejleszteni nem lehet, amit leraksz, az marad.
    Vinni lehet, a Bala'Gi küldetésben elérhetővé válik a Tractor Beam, amelyet egy M6-ra felrakva gyárakat tudsz vontatni. Azt nem tudom, hogy működik-e szektorok között, még nem próbáltam.
    Másik megoldás az FCC (Factory Complex Constructor), mellyel szektoron belül tudsz gyárakat mozgatni és forgatni pontosan meghatározott koordinátákra billentyűzettel.
    Szektorok közötti mozgatásra a Station Complex Relocator kell, meg persze egy TL hajó, amiben elfér. Hajó nem lehet az állomáson, a benne lévő nyersanyagot meg eladja átlagáron elvileg. Bányánál az aszteroidát nem viszi, de van aszteroida kreáló script is.
  • Sippie
    Mondjuk csak az volt fura hogy alapból 4 fegyverrel kezdtem, amit azon a területen nem árulnak. nembaj már találtam két másikat amit beraktam, Boron területen meg találtam ugyanazt, csak ott meg nem tudtam megvenni mert nem vagyok olyan viszonyba velük.
    Nézegettem a honlapot a komplex építéses videó tetszett. Viszont épületet lehet valahogy fejleszteni? M-ről L-re, vagy az úgy marad örökre? Vagy át lehet vinni másik szektorba ha nem jó helyre raktam pl?
  • RJoco
    Nem minden fegyverrel kereskedik az adott faj az EQ-ban, ezért amit náluk is beszerezhetsz vagy eladhatsz, az mindig benne a listában, akkor is, ha nulla. Ebben az esetben viszont csak meghatározott mennyiséget tudsz eladni nekik. Ha viszont olyan fegyvert adsz el, ami alapból nincs a listában, akkor eladás után röviddel el is tűnik, így sokszor kis mennyiséget is el lehet adni.
    Vegyük az alap credit szerzési módot: összeszeded a CIG-et (meg ne kérdezd honnan, honlapomon ott van), majd bedokkolsz Argon Prime EQ dokkjába. Egyszerre max. 2-t tudsz eladni, ami kb 1 milla kapásból. Ha megtetted, vagy eltünik a listából, mert nincs a hajódon több vagy ott marad és a többit is el tudod adni.
    Remélem segítettem!
  • Sippie
    nálam ott is 0 van :/
  • colbeny
    Ha a Beta Impulse Ray Emitterre gondolsz, akkor azt tudom mondani, hogy én legközelebb a Three Worlds sectorban találtam eladót, talán ott érdemes próbálkozni.
  • maniac78
    Nem mindegyik faj szereti a másik fegyvereit. Ezért.
  • Sippie
    Köszi.

Azt valaki meg tudja mondani hogy az összes equipment dock-ban miért van 0 abból a fegyverből amit még ki tudnék fizetni és felrakhatnám a hajómra? :D Tök alap fegyver és sehol nem tudom megvenni mert mindenhol 0 van, bezzeg a 277ezer kredites az van.
  • colbeny
    Hopp megelőztek :) Asszem SaGa kommentjével jobban jársz :)
  • colbeny
    Na azt például pont tudom mire való: ha belépsz egy olyan hajó command console-jába, amin van ilyen szoftver, akkor ott lesz egy új menüpont: Special

Nálam ebben kettő parancs van:

Collect wares
    Collect wares from sector

Még sose használtam, egyelőre nem tudom, mire való

• SaGa
    Megnézed a hajó parancskonzolját, hogy milyen parancsokat tartalmaz mielőtt megveszed, majd miután megvetted. A kettő különbsége az adott szoftver tartalma.

Egyébként meg a szabvány (alapjátékban, scriptek és modk nélkül is meglévő) szoftverek:

* Trade Command Mk.1 : Allows a ship with a homebase set to buy wares and sell wares for the homebase.
    * Trade Command Mk.2 : Adds no new commands but allows for Custom built commands to be added.
    * Trade Command Mk.3 : Allows independent trading as a Sector Trader or Universe Trader. Pilots are assigned and must learn how to use this on the job and are ranked according to their progress. Universe trading cannot begin until Level 8.
    * Fight Command Mk.1 : Adds Attack All Enemies command, and Attack Enemies and Protect Ship commands to turrents.
    * Fight Command Mk.2 : Provides Gun Auto-Aim on Hud, Adds Attack My Target and Attack Nearest Enemy commands and adds Missile Defense command for turrents.
    * Special Commands Software : Allows the automatic collection of wares and collectable asteroids in sector, Station construction by TL's, Move Pilot command and other special commands that may be added to ships for specific purposes.
    * Navagation Software : Advanced navigation aids for ship movement, including the new Jumpdrive commands.
    * Trade Extention : Allows remote communication with stations for wares purchases where a ship has landed or a satelite is providing coverage. Only needed on the ship that initiates a transaction (not needed on the ship thats docked for the transaction).
    * Docking Computer : Auto-docks immediately from within 5km, accessed from command interface of target.
    * Seta : Speeds up the passage of time on long journeys. Only needed on a ship giving commands to others, but recommended on all.
    * Ecliptic Projector : Establishes the plane of a sector on the hud.
    * Strafe Extension : Allows strafe drive for combat. Pre-fitted to all ships.
    * Best Buys Locator : Only needed on a ship directing trade operations, it identifies the best location to buy all wares on sale in a sector.
    * Best Sell Locator : Only needed on a ship directing trade operations, it identifies the best locations to sell within a sector, all wares on the ship.
    * Mineral Scanner : Scans a targetted asteroid to determine what sort of dirt it is rich in and the yeild.
    * Freight Scanner : Scans a targetted ship and reveals its shielding, guns and cargo bay contents. Illegal to use if you do not have a local Police License.
    * Police License : Race specific, this pays a bounty on all enemy ships killed in that race's space, and allows legal use of a freight scanner.
    * System Override Software : Allows the claiming and salvage of Abandoned ships without leaving the cockpit, with a limited range of about 30 meters. Illegal to possess one in space controlled by most races.
  • Sippie
    Jó ez oldal, ami viszont zavar a játékban hogy egyelőre nem jöttem rá hogy egyes dolgokról hogy tudok infót nézni. Pl amikor átpakolok a hajómról a másikra bizonyos szoftvereket azoknál hogy tudom megjeleníteni hogy mire jó? Special command software, pl az életben nem jönnék rá hogy miez. HIába klikkelgetek rá nem csinál semmit.