20430
-
Használ valaki combat pilot scriptet?
Én csak nézek ki a fejemből, tegnap frissitettem a régit az 1.50-re.
Fél óráig hallgattam az incoming messega-t, amig átrendezte a cirka száz pilotámat. Tavalyi a frissitett program, én csak most fedeztem fel.
Nekem nagyon bejön, tökéletesebb, automatikusabb lett a régebbi verziónál, ezentúl nem kell a pilotákat egyesével átültetni, csak megfelelő darabszámú és méretű hajót(felpakolva) kell hozzárendelni a goré (lehetöleg TL,M1,M7)csónakjához, és ő eldönti melyik pilota milyen hajóba csücsenjen. Üzentben közli ki milyen hajót kapott és persze a zsét levonja érte.

Amaro oldalán is fenn van, akit esetleg érdekel. -
Az EVE-el több probléma is van részemről, nekem egyfelől a katasztrófa GUI, másfelől a katasztrófa hajókezelés/irányítás nem jön be. Egy RTS-ben még el tudom fogadni, hogy annyit adjak meg a hajómnak, hogy egy kijelölt X pont irányába menjen csak, de egy szimulátorszerű játékban már nem. Arról nem szólva, hogy abszolute átláthatatlan. :S
Az egyik haverom játszik/játszott vele, de mindig csak a rosszat látom meg benne. Az egyiknél azt láthattam, hogy másik játékos pillanatok alatt szétlőtte, majd üzent, hogy ha nem kap 300e creditet, akkor a POD-ot is szétlövi (nem volt 300e Cr. ^^). A másik már később az volt, mikor elmentek valami vadászatra. A vége az lett, hogy egy X millió Battlecruiser bánta a nagy vadászatott. ^^
Én már többször vettem rá magam, hogy no, most majd játszok vele egy jót, de cirka 5 nap után mindig uninstall lett a vége. Lehet bennem van a hiba. ^^ -
Hát ehhez a Vendetta Online-hoz olyan mérvű fanatizmus kellhet, amivel nem rendelkezem. Nem akarom megbántani, de ez a grafika... kissé gyér. A Homeworld első része megkockáztatom jobban néz ki, az pedig lassan 10 éves játék... :S -
tomonor #13386 aha. X3-hoz is egeret használok :D -
kézügyeeségre ott a Jumpgate vagy a Vendetta Online :D
mind a 2 esetben joystic / egér kell és freespace szerüen lehet repkedni (a jumpgate a űr fizikát használ, a Vendetta inkább folyadék fizikát) -
tomonor #13384 Az X-Online-t annó az X2-höz hasonló motorral tervezték. Vagyis nem ugyanazzal, kicsit butítottabbal, de ígéretesnek tűnt/tűnik.
Nekem az Eve, meg (nem tudom más űr MMO hogy van vele) azért nem tetszik ,mert a hajó amolyan point n click érzéssel tölt el. Vagyis ide kattintasz ide megy. Én az emberek ellen a skill-emet akarom használni, nem az XP meg a pajzs erősségétől fügjön már a játék. Na jó, most lehet hogy nagyot mondtam, ítéljetek nyugodtan el, eve fanok. :S -
Nemrég megnéztem a Jumpgate-t (nem az Evolutiont !!!), hát elég játékos ellenesre sikeredett :D
valós űr fizika, minek hatására a hajót irányítani alig lehet :D
EVE-Online - ne hasonlítsuk az X-hez
harmadik alternativa: Vendetta Online, bár nem a legszebb, de kellő fanatizmussal el lehet vele lenni, és nincs tömegnyomor :DDD -
Legend: te tudod. De X-online-ban majd taláxunk :D
[inst]cifu: jelen állás szerint lesz benne PvP, PvE, missionok (mint az EVE-ben, csak itt van egy boss, egy csataállomás) ahol egyszeri szövetségeket lehet majd kötni (egyfajta party, de annál másabb), bányászni, árukat szállítani (akár más játékosokét is), kalózkodni stb....elméletben.
Ami engem nagyon zavar, az az, hogy jelenleg nincs benne capital ship, csak tervekben, de ott is az egyik verzió szerint több ember kell az irányításához. -
Legend #13381 Nekem tényleg nem jön be. Nem elég realisztikus. Mint az X. Ezért játszom csak a Reunionnal. Ha van rá időm - most rohannom kell a melóhelyre. -
Áhh, mindkettőnk hibája :) Peace az eddig is volt ^^ Peace
1. De viszont sok benne a pixeles pucér néni XD
2. Hááááát..van, aki az Egosoftnak ezt az "adatfeltöltősdis" (tudjátok, feltöltitek a savegamet) húzását egyfajta előzménynek, felmérésnek gondolják az X-onlinehoz. -
Na látod, innen látszik, hogy problémás a dolog. ^^
Először is nem elég a házi netkapcsolat, szerver nélkül. Max. pár emberig működne a dolog, de ott is mókásan, hiszen nem csak a saját hajók helyzetét kell követni, de mindegyik játékos gépén szinkronban kell tartani az NPC hajókét is, 100+ szektorban, 1000+ hajóét. Ez pedig csak szerver alapúan működhet. -
1.: Age of Conan, ha nem szigorúan űr-MMO-kat nézzük. Brutálisan szép, és brutális gép kell alá... ^^
2.: No az meglehet... :S -
A Jumpgate Evolutiont én is figyelem, de egy kissé szkeptikus vagyok még vele kapcsolatban. :S
Minden attól fog függeni, hogy mit lehet megtenni a játékban. -
Rendben, elnézést kérek a kirohanásom miatt. Peace. ^^ -
Én nem akarok, csak egy "jó lenne" dolog nálam; az X úgy tökéletes, ahogy van. A gépigény meg (bár vannak más tényezők is) az optimalizációtól függ; nézd meg, a Mass Effectnek milyen alacsony az igénye, míg annál rondábbaknak milyen nagy. Vagy az általam előbb említett JGE sem egy gépnyűvő. -
De jó is lenne XOnline!
Nem értem, miért kellene nagyobb gép. Még a sávszélességgel sem lenne semmi gond, ha gondolkodnának egy kicsit. Nem az egész játékot kellene átküldeni neten, csak a hajóazonosítót és a pozíciót. A játék meg futna mindenkinek a gépéről. DVD-n megvásárolható.
És ha van sok hülye, aki megveszi a WOW-ot és még elő is fizet rá, akkor én is lennék olyan hülye, hogy megvenném az X-et és elő is fizetnék rá.
Kár, hogy nem tudok programozni.... Meg angolul.... Meg....
Nemtom miért akartok nebulákat, szerintem így is nagyon szép és élethű (köszönhetően a bugoknak) a játék.
A rendszerek elhelyezkedésén meg tényleg fölösleges gondolkodni. Egyedük talán a földieknél látható, főleg a Föld-Hold rendszereknél. -
Az 1. Khmmm-höz: és nem kell hozzá atomerőmű.... -
1. Khmmm
Khmm2
2. .....
3. ? -
Legend #13371 1.MMO-t csak szar minőségű grafikával láttam eddig, ez érthető mert mindenkinek a gépén el kell futnia. Ezért kedvenc játékunkat nem kapnánk vissza ugyanabban a minőségben - kompromisszumokat kellene kötni.
2.Akkor látunk majd X-ONLINE-t, amikor nebulát közelről.
3.Olvastam egy csillagászati könyvet 1917-ből, hihetetlen, mennyit tudtak már akkor, tényleg nem kell "odamenni"... -
Hehe, hajrá! Aláírom!
Amúgy, van egy X-onlinehoz hasonló játék, a Jumpgate Evolution. Kicsit gagyi a történet (az X-hez képest szerintem), de elég jónak tűnik. Erre elő fogok fizeti, ha nem jelentik be az Xonlionet. Már alakul is az első magyar klán, a Wings of Angels, amit mi (spacesimulators) persze támogatunk :) És biztosra vehetitek, ha lesz X-online, akkor a spacesimulators is indítani fog egy hasonló kezdeményezést (szeretettel várunk mindenkit :D ) -
Igen, de olvass egy kicsit visszább is: "Csak használd kicsit a fantáziád." Amúgy a te alapodról nézve az X3-ban sem lehetne ott sok gázfelhő :P Meddő vita, ahol egyikünk sem téved XD -
Legend #13368 X-ONLINE: Lassan aláírásgyűjtésbe kellene kezdeni
.
-
Ingyenes MMO nem igazán lehet életképes. Vagy a nagy tömegbázisra építenek, és évente kihoznak egy új (kvázi kötelező) küldetéslemezt (ilyen pl. a Guild Wars), vagy minimalista desing és kontent, a pénzt meg vagy szponzoroktól, vagy pénzért vehető ingame tartalomtól/tárgyaktól szereznek (a legtöbb Free MMO).
Ahhoz, hogy egy olyan mélységű tartalommal bíró űr Sci-fit kihozzon valaki, ami mérhető az X3-hoz, rengeteg munka kell, a hátteret nyújtó szerverpark fenntartása, a support és az egyre újabb content tartalmak költségét pedig csakis havidíjjal tudják előteremteni... -
Amúgy azt, hogy milyen közelségből hogyan nézhet ki egy nebula, most őszintén, még pár száz vagy ezer évig nem fogjuk megtudni.
Alapvető tudásunk megvan hozzá, ismerjük a hozzávetőleges összetételét, és tudjuk, hogy közeli csillag(ok) fénye törik meg rajtuk - emiatt ilyen fényesek. Emiatt lehet tudni, hogy ahogy egyre közelebb mész egy ilyen nebulához, annál kevésbé "sűrű" általában, a nagy kiterjedés miatt ilyen látványosak... -
tomonor #13365 Azt KI NEM reméli? Én mondjuk azt remélem, hogy ha elkezdik csinálni, akkor nem fizetős lesz. Ám az kizárt, mert az nekik jó pénzt hozhat. Na mind1. Mi leszünk az első magyar klán úgyis
-
Értem én, mit beszélsz :D Csak használd kicsit a fantáziád. Amúgy azt, hogy milyen közelségből hogyan nézhet ki egy nebula, most őszintén, még pár száz vagy ezer évig nem fogjuk megtudni.
Amúgy azt értem, hogy miért volt szükség az infókra, csak azért mondtam ezt, mert az írásod alapján nekem az jött le, hogy a logikád szerint a szektorok egymás mellett vannak. Márpedig így a keresett információ fölöslegessé vált volna.
Tomonor: pont ezt akartam linkelni XD
Amúgy, remélem elkezdik csinálni az X-onlinet.
-
tomonor #13363 http://tomonorx3.gportal.hu/gindex.php?pg=26335949&thid=558374 -
Hogy egy kicsit oldalra billentsük a tégelyt: most olvasgatva az X-Univerzummal kapcsolatos oldalakat, egyre több helyen ütköztem abba a tételbe, miszerint az X3:TC a befejező akkordja lesz a sorozatnak, lezárva a kört (az XTBF ugyebár úgy kezdődött, hogy egy Terran pilóta átugrott az X-Univerzumba a lezárt Földről, az X3:TC pedig arról fog szólni, hogy a Földre visszatérnek az egykori kolonisták leszármazottai... vagy valami ilyesmi).
Utána viszont mi lesz? Végre tényleg elkezdenek dolgozni az X:Online-on? -
tomonor #13361 Tudom hogy ez csak egy rajongó által készített térkép, ám egész reálisan mutatja be az univerzumot. KLIKK!
A földet nem tartalmazza a térkép, mi pedig nem a galaxis magjába vagyunk tudtomal, tehát a kapuk nemcsak egymás melletti szektorokhoz kapcsolódnak. Biztos van egy csomó amit kihagyunk, hogy ne fejtsük meg az ősök titket, elvégre az ősök rendezték így el a galaxist. Mielőtt létre jött volna az X univerzum egy kicsit megbuherálták a kapukat, hogy egy kört alakítsanak, és ne lehessen szabadulni. Ez az X univerzum. A másik, hogy mivel a kapukat ujra tudják rendezni, az is lehet hogy a kapuk nem is a cél szektor felé néznek, egyszerüen csak oda vannak kapcsolva, értitek? -
Csak a kérdésre nem válaszoltál. ^^
Az X-Univerzum esetében a szektorok valós pozíciója nem igazán ismert, a tejút bármely részén lehetnek. Leginkább azért e bizonytalanság, mert az öt nagy faj űrbéli fejlődése mind az űrkapuk használatán alapul, ezért a csillagközi utazás és a csillagközi űrkutatás megrekedt egy elég kezdetleges formában. Az egyetlen ismert támpont az, hogy az első Terran ugrókaput az Alfa Centauri-hoz küldték, ám ekkor már két idegen ugrókapu volt alapból a rendszerben. Ez egyben magyarázat arra is, hogy miért volt szükséges a lezárt kapuban lévő információkra. Az Argon Föderáció megalakulása előtt, a Földről származó telepesek egyik első tétele az volt, hogy következetesen kiírtották a Föld és a Terrai emberiséggel kapcsolatos minden vonatkozást a történelmükből, és egy új időszámításba kezdtek, miután bizonyossá vált, hogy nincs visszatérés a Földre. A tett mögött az a motiváció bújt meg, hogy kiírtsák a honvágyat, és egy új birodalom megépítéséhez fogják össze a túlélőket.
Amúgy azért nem értettem a #13357-es kérdésedet (és erre vonatkozott "aljas" kérdésem), mert az Orion-köd az egyik legfeltünőbb csillagászati objektum a naprendszerből. Cirka 1300 fényévre található a naprendszerünktől, és mintegy 12-20 fényév lehet a kiterjedése. -
Mikor mondta valaki hogy hol található az X-univerzum? A hivatalos álláspont (az Ego fórumon elmagyarázták egy ugyanilyen kérdésre) az az, hogy a kapuk összeköthetnek egymáshoz közel lévő, mondhatni egymás mellett elhelyezkedő szektorokat, valamint olyanokat is, amelyek a galaxis 2 végén helyezkednek el. Az, hogy az X3-ban nyílt egy kapu a Naprendszerbe, még nem jelenti azt, hogy közvetlen mellette van a Naprendszer. Ha belegondolsz, akkor a te logikáddal könnyű lett volna megtalálni a Földet már az X2-ben is, nem kellett volna adatokat gyűjteni a romlott térkapuból. -
2.: Melyik nebula vagy más csillagászati jelenség van olyan közel, hogy az látványos "háttérdekoráció" lehessen a naprendszer környékén? Az X-Univerzum ugyanis alapvetően a tejút ezen részére korlátozódik (már amennyire én tudom követni a rendszereket). -
1. Örülök, hogy ezzel akkor nincs gondunk :D
2. Ne csak a Naprendszert, vagy az Orion-ágat nézd (a Galaxis ezen ága a legunalmasabb
)
3. Nem kell feltétlenül kitöltenie a látóteremet -
1.: Pardon, jogos, félreértelmeztem.
2.: Mi a különbség, ha az űrből, és nem a Földről nézed? Most tekintsünk el a fényszennyezéstől. Marad a légköri torzítás. De vegyük el ezt is. Mit látnál mondjuk az Omega-ködből? Maximum egy apró színes foltot. Ahhoz, hogy olyasmit láss, mint a Hubble, ahhoz olyan eszközök is kellenek, mint a Hubble, tehát egy méretes csillagászati távcső. Így néz ki az Omega-köd a Földről, egy kisebb távcsövön át.
3.: Ha olyan közel mész hozzá, hogy úgymond a látótered kitöltse (még az is több fényév lehet), akkor már az alakzat szétesik. Ez kb. olyan, mintha a naplementében egy felhő izgalmas alakokat vesz fel a rávetülő fény miatt. Ha a közelebb mész, már csak egy átlagos felhőt látnál... -
Ahha....
1. Ki mondta azt, hogy attól lenne élethű? Én azt mondtam, hogy az X3 élethű, de kár, hogy már nincsenek benne ilyen nebulák (nem pedig azt, hogy nincsenek benne ilyenek, de attól még élethű)
2. Nem a Földről nézné az ember, hanem az űrből...
3. ..és az űrből sem 1 méterről...
4. ...és nem egy naprendszeren belül. Az X-ben is csak akkor látszik a csillagköd, amikor háttérnek van téve, nem pedig benne vagy (mint Getsu Funeban).
Úgyhogy bocs, de baromságot írtál.
-
Jajj. Attól lesz élethű, hogy nebulákat raknak be? 

Anno a Haegemonia-val kapcsolatban volt egy anyázás emiatt a Hardwireden a DR egyik munkatársával, ha jól rémlik (vagy a Nexus miatt a Philos egyik munkatársával?
).
Tisztázzunk valamit. Ha felnézel az égre, látsz nebulákat szabad szemmel? Nem. Ennyit az élethűségről. Azok a képek, amiket belinkeltél, olyan képződményeket ábrázolnak, amik roppant messze vannak, és ilyen távolságból látszanak ilyennek, brutális nagyítás mellett. Ha közelebb vannak, akkor rögtön nem lesznek ilyen látványosak.
Az EVE online-os gáz(füst?)felhők egy fokkal jobbak, de ilyen éles kontúrú felhők nem igazán nevezhetőek reálisnak. Az tény, hogy nagyon látványosak persze.
Kb. így nézhet ki egy csillagrendszerben lévő gázfelhő... -
Azért kicsit könnyezni kezdtem az intron...bármennyire is élethű az X3, már nincsenek olyan nebulák benne, mint amiket anno az X-BTF-be tettek be.
Nem azt mondom, hogy megint tegyenek be pár Huble fotót háttérnek, de valami ilyesminek igen örülnék.
Pl. ilyennek
vagy ilyennek
de ennek is örülnék
Ezen kívül mindig tetszettek az EVE-online-os gázfelhők.
példa
példa2
na erről beszélek én
meg az ilyenek -
1.: Az Egosoft jó régi csapat, még Amigán kezdték. ;)
Nem vitatom el a teljesítményüket, én az X-Univerzumot az X2 óta követem és játszom. Nagyon korrekt kis játék, de a sikerhez hozzátartozik, hogy lassan nincs is konkurencia, nem véletlen, hogy sok modder az X3 mellé pártolt, hiszen nincs más, valóban életképes alternatíva. Néhány scriptnél és modnál olyan nevekbe futottam, amelyek az I-War2 és az FS2 modoknál lett ismerős.
2.: Nem, ez CGI anim. Amire utalni akartam, hogy azért elnézve az X3 communityt, szvsz már lassan elvárható lenne egy komolyabb CGI munka. Megszoktam már a gyurmafejű Boronokat és társaikat, de azért manapság már nem ez az elvárás CGI terén...
-
tomonor #13351 Nos:
1.) Az egosoft néhány emberből indult ki kevés pénzzel, és nézd meg már milyen játékot alkottak.
2.)kötve hiszem, hogy ez a trailer amit ide linkeltél in-game. Az X-Tension trailere, sőt az X-BtF és X2 trailere is a játék motorját használja, egyedül az X3 lett rendhagyó hogy videók vannak benne. Szal igy könnyű. -
Jesszus pepi. Nem tudom mennyire megy az Egosoft szekere, de egy tisztességes CGI gárdát összezsuppolhatna már. Ha nem is egy Blizzard szintűt, de itt van az IG2 intrója szintén 2000-ből.