20430
-
Hajjaj, vannak az M0 küldik, MM6 küldi, OTAS küldik, Sohnen küldik, most ennyi jutott eszembe. Az XTM nagyon sokmindent tartalmaz. -
Romeo One #19788 OK. Majd szólsz, ha kell. -
xenon 792 #19787 huh.. nagyon köszönöm a segitséget...
maris ki probaloma leirtakat... :)
igy már sikerül befejezni a küldetést...
van még ilyen küldetés a játékban...? vagy az majd legyen meglepetés... :)
-
técsé2 #19786 Köszi, közben megtaláltam. Terracorps fleet package néven van összevonva 3 script, melyek közül az egyik a Combat pilot. De lehet megnézem mit tud amit írtál, mert az ilyen scriptek nagyon meg tudják dobni a játék hangulatát. -
Mit nem találtam neked!
Bala Gi Küldetések a HQ megszerzéséhez:
szükséges feltételek:
- minimum 10 óra játékidő
- jó hírnév a Boron-oknál és nem lehetsz ellenség a Split és Paranid fajnál
- legalább 1 saját állomás
- 5 millió kredit készpénz vagy több
Bármelyik játékmódban megszerezhető. Ha a küldetés feltételei megvannak, kapsz egy üzenetet, hogy dokkolj be a Kingdom End-i hajógyárba. Jumpdrive beszerzése ajánlott a küldetések elkezdése előtt.
Az 1. küldetésed:
Az első küldetésben meg kell vizsgálnod néhány aszteroidát, hogy miért adnak ki magukból olyan nagy sugárzást. Ehhez szükséged lesz "Mineral Scanner"-re. Az egyikben "Nividium"-ot fogsz találni. Ekkor megjelenik egy kalózhajó, amit meg kell semmisíteni. Ezután vissza kell térni Kingdom End-be a következő küldiért.
2. küldetés: (Hajótervek leszállítása)
A következő feladatban le kell szállítani egy készlet M3+ hajótervet két fajnak. A Split-ek Family Pride hajógyárában várják a cuccot, míg a Paranid-ok Paranid Prime hajógyárban várnak. Miután mindkettőt elvitted a megadott helyekre, térj vissza Kingdom End-be.
3. küldetés: (M7 hajó helyzete)
A következő feladatban információt kell gyűjteni egy bizonyos hajó hollétéről, név szerint a Hyperion-ról. Ehhez először el kell menned Great Trench-be, itt dokkolj be az Equipment Dock-ba. Kapni fogsz egy üzenetet, amiben arra kérnek, hogy segíts kitelepíteni egy Advanced Satellite-et a Xenon Sector 347 "közepébe". Ha kész vagy cserébe megkapod a hajó pozícióját.
Szerezz be egy szatelitet, ugorj vagy repülj el a Xenon szektorba (nem tűnik sétarepülésnek). Próbáld meg a 0,0,0 koordinátákhoz minél közelebb kirakni. Sokat ne nézelődj, inkább ugorj ki a rendszerből.
Kapsz egy üzit, hogy Grand Exchange egyik erőművében kapsz infót a Hyperion-ról. Ha bedokkoltál a helyes erőműbe, kapsz egy üzenetet. Meg kell védened egy hajót, aki a West Gate-től közeledik az erőmű felé. Pár perc várakozás után megérkezik a hajó, néhány kalóz társaságában. Támadd meg a kalózokat és semmisítsd meg mindet, mielőtt Ők szedik szét a hajót. Ha nem leszel kész adott időn belül, akkor kapsz segítséget 1 hajó formájában, aki védeni fog téged.
Mikor végeztél az összes kalózzal és a hajó bedokkolt, kapsz egy újabb üzenetet. Ebben mondják el, hogy hol találod meg az M7-est. El kell repülnöd a Maelstrom szektortól nyugatra taláható Unknown szektorba, majd az attól délre található másik Unknown szektorba.
A második Unknown szektorban vagyunk tehát. Ha megérkezésed után Délkelet felé veszed az irányt (azaz a szektortérkép jobb alsó sarka felé keresgélj, 60, 3, 59 koordináták környékén), akkor megtalálod az M7-et jópár másik sérült hajó társaságában.
Szükséged lesz egy M6 hajóra, ami fel van szerelve Tractor Beam-el
(vonósugár), hogy elvontasd az M7-est Grand Exchange hajógyárába. Van egy ilyen a sérült hajók között, egy Nemesis az, tehát csak meg kell szerezni, megjavítani, pajzsot venni rá és felszerelni vonósugárral (gyerekjáték:) ).
A leírás készítője azt írja ezután, hogy Ő nem javította meg 100%-osra a hajót, később viszont ingyen megtehette ezt. Próbáljátok ki, ha
gondoljátok. Néhány pajzsra és motortuningra viszont szükség van. Van Nova is a hajók között, ami jól jöhet extra védelemként.
Ha megvan a vonósugár, közelítsd meg 1.6 km-re az M7-et és tüzelj vele a hajóra. Ha "rögzül" a vonósugár, akkor átvált zöld színre (ezzel nem sérül a hajó). Amint kész vagy 3 kalózhajó jelenik meg és azonnal megtámadnak. Nyírd ki őket.
Ezután irány az északi kapu. Mikor kilépsz a féreglyukból, a vonósugár
automatikusan lock-ol az M7-en. Itt újra megtámadnak, végezz velük gyorsan. Haladj tovább a Keleti kapu felé és lépj át Maelstrom-ba.
Maelstrom egy nagy, üres szektor, de nagy meglepetés vár az Északi kapu
közelében. A kalózok újabb 3 hajót küldenek, 3 Falcon-t! Két hajó 125MW-os, a harmadik pedig 250 MW-os pajzzsal van felszerelve. Erős hajóra lesz szükséged, hogy legyőzd őket. HEPT-el támadnak, nagyon kemény csata vár rád. Az M6-os egyedül nem élné túl, tehát érdemes jó pár komolyabb hajóval védened. Ha kinyírtad a kalózokat irány Grand Exchange.
Grand Exchange-ben irány a hajógyár. Csak simán dokkolj be, nem érdekes, hogy vontatod az M7-et. Amint beérsz a vontatóhajót ingyen megjavítják (szerintem érdemes benne ülni a biztonság kedvéért), valamint megkapod az M7-et teljes felszereléssel, ingyen. Ugorj vissza Kingdom End-be, használd az M7-et ehhez.
Vissza Kingdom End-be, ismét:
Mikor dokkolsz a hajógyárban, megdícsérnek, hogy milyen jó munkát végeztél:) valamint felajánlanak egy M3+ hajót (ha akarod). Most van egy M3+, egy M7, egy M6 és egy Nova hajód (elvileg). Az M7 messze legjobb mindközül.
Ezután megtudod, hogy el kell szállítani egy Argon Trading Dock-ot a Kingdom End-i hajógyárba, alapanyag lesz a HQ-hoz. 30 millióba fog kerülni. Szükséged lesz egy TL hajóra is (bérelj vagy vegyél egyet).
Az Argon Trading Dock leszállítása:
Ha megvan a pénz és a TL hajó, repülj el Argon Prime-ba, vedd meg a Trading Dock-ot és szállítsd le Kingdom End-be, a hajógyárba. Dokkolás
után kapsz egy üzenetet. Be kell szerezned további alapanyagokat:
- 30 Quantum Tubes
- 20 Microchips
- 15 Nividium
Első kettő helyi állomásokon megvásárolható, a Nividium-ot pedig egy aszteroidából fogod kibányászni. Érdemes a TL hajón tárolni a cuccokat.
A bányászat:
Szükséged lesz egy XL rakterű hajóra, amire Mobile Drilling System-et lehet szerelni. Ore Collector is kell. Legegyszerűbb visszatérni Rolk's Fate-be, ahol még a küldetések elején jártunk és onnan kibányászni a Nividium-ot.
Ha megérkeztél, "lődd meg" az aszteroidát a Mobile Drilling System-mel. Szét fog esni közepes darabokra, bár ezek még mindig túl nagyok. Lődd szét őket normál fegyverrel, hogy még kisebb darabokra essenek szét. Így már az Ore Colector-ral össze lehet gyűjteni őket. Célozd be a kis darabokat (Targeting) és ha begyűjthetőnek titulálja, nyomd meg az "I"-t. Válaszolj "igen"-nel, nyisd ki a raktérajtókat az "O"-val és repülj neki a darabkáknak, ugyanúgy, mint amikor az űrben előforduló konténereket (fegyverek, rakéták, egyéb cuccokat) szeded össze. Ha felvetted mondani fogja (Cargo bay now contains Nividium). Szedj össze 15-öt, majd rakd át a TL-be.
A befejezés:
Ha minden megvan repülj el Kingdom End-be. Miután bedokkolsz a hajógyárba, kapsz egy üzit, amiben értesítenek, hogy sikerrel befejezted Balai Gi küldetéseit és jutalmul megkaptad a HQ-t, amit már be is pakoltak a TL hajódba. A HQ-t úgyanúgy tudod kirakni, mint bármely más állomást. -
Sajna nem mondtál túl sokat a küldiről, én meg már rég játszottam a Bala'Gi-t. Ha Unknown Sector-ba küldött, akkor lehet, hogy a yacht-ot kell elvontatnod. Az pedig az ellenkező irányban van, mint ahogy a nagy gömbhöz vezető szektor kapuja van. (Maelstrom-ban van egy Sohnen hajó, ha felkeresed és megcsinálod a küldiket, akkor a te neved lesz a gömbös szektor alján és akkor majd tudsz eXtended comon keresztül beszélni a gömbbel) De először vontasd a yacht-tot Grand Exchange-be, megéri nagyon a küzdelmet, mert XTM alatt nekem nem egy egyszerű feladat volt.
Egyszer majd talán erről a küldiről is csinálok egy leírást... -
X3-X3 konverter talán segít, meg persze az újratelepítés.
Bár rossz hír, hogy a mentett állások tartalmazzák a bugokat, lehet az sem lesz megoldás. Keresni kell egy régebbi állást, ahol jó. -
xenon 792 #19782 hello
kellene némi segitség... végig csináltam a sztorit... aztán jött egy üzenet hogy növeljem a reput a Split és a Paranid fajoknál... ez is meg volt majd Kingdom Endben kezdődött egy küldetés sorozat, amivel el akadtam... (kb 3. vagy 4. küldetés ) el küldött az unkown szektorokba és ott mit csinályak tovább? találtam egy Shonen galakszist benne egy nagy gömb alaku "valamit" na itt most mit csináljak? Hivni nem tudom... és dokkolni sem tudok.... :(
XTM mod, 2.5 script
elöre is köszi... -
Romeo One #19781 Csak egy "Xai Corp Advanced Combat Project 1.58d" -t találtam. -
lassuspendragon #19780 @mkobold
hasonló problémával küzdöttem anno, csak nekem egy Acer Aspire 5735öm van, grafikus kártyáról ne beszéljünk :D engem is kidobált és nem találtam okát miért, mindent bevett maxon, 1024x768as beállítást használtam, és másfél óránként kidobott... a "videókártya" túlmelegedett és automata folyamat megszakítás... azóta felvettem 1366x768-ra és eltűnt a probléma, igaz h már csak médiumon megy :S -
lassuspendragon #19779 Sziasztok!
Az X3:Reunion a kedvenc játékaim közt van, főleg az XTM, pár Star Trek és Stargate hajóval a best :) nos 3 napja egy elég kemény bugba ütköztem és nem tudom hogy oldjam meg reinstal nélkül.
Manageltem messziről egy bányászflottám, "anyahajó" egy Argon Leviathan volt, és néztem h elküldtem őket Return Home paranccsal de nem akartak bedokkolni a hajóba. Mondom akkor hosszú megoldás, egyesével bedokoltatás, Commande Console, Navigation, Dock at, és hopp... nincs ott a Levim... WTF???
Oké, biztos pillanatnyi hiba, újra... megint nem... odaugrok a szektorba, körbe repülöm a Leviathanom, és láttam hogy úgy ahogy van eltünk a dokkoló szekvencia az elejéről (a hangár az orrból, és az oldalt lévő kidobók is mind...) káromkodok egy sort... nah nem baj, van Valhallám, Argon Primen tartottam, odaugrok, egy kis Khaak írtás... arról is eltűnt az a dokkoló rész... tehát röviden az összes M0-ás hadihajómról eltűnt a dokkoló, illetve slussz poén... ugyan ilyet használ a BC304 Daedalus modell is... azon rajta volt azért is...
Valaki tudna segíteni? próbáltam újrarakni a modot is, de nem működött, ha újrarakom, akkor meg kezdhetem elejéről mert a mentéseket nem veszi be... 11 nap ingame time... 34 gyár... nincs kedvem elöről kezdeni az egészet... -
técsé2 #19778 Lehet hogy egy régebbi drivert kellene felraknod. Nekem egy 2007-es driver van fent a kártyához és 3 hét játék alatt 2* dobott csak ki az asztalra.
Más: Nincs meg valakinek a Combat pilot script by Xai corp, mert a link amire az Egososoft honlapján mutat a leírás, már halott. -
mkobold #19777 A legújabb driver van fent, Direct X 9c-vel.
Dxdiagnosztika problémamentesen lefutott.
A shaderelést kellene valahogy kikapcsolnom mert lehet hogy az okozza a problémát. De azt nem tudom hogy lehet.
A felbontás nem sokat számított neki mennyire állítom... -
1280-as felbontásra van optimalizálva.
Én az új vidkarimnál megnéztem, mit csinál, mikor nincs élsimítás és mit, mikor van.
Hát ugyanazt, csak szebben. Semmilyen lassulás nincs. A régi kártyán is próbálkoztam és igazán nagy különbség nem volt sebességben, csakhát akkor 1-2 fps is sokat számított. -
Romeo One #19775 Én vidkari körül tapogatóznék. Driver, DX, ilyesmi. De ha nem csak térkapunál dob ki, akkor nyilván más miatt, mint mondjuk az enyém. -
mkobold #19774 Bármikor amikor a kedve tartja kidob. Win xp-m van.
Auto save be van kapcsolva de így is kidobál.
Érdekes hogy bekapcsoltam az AA-t 2x-esre agrafikát felvettem high-ra, a texture meg minimum és így egész sokáig bírja.
Ezt én már nem értem. minimum grafikán nem ment ilyen sokat.
-
Esetleg Win7 alatt használsz Codec-packot? -
Romeo One #19772 Pontosan mikor dob ki?
Engem is ki szokott, térkapuba lépéskor. Nem találtam okát, és lehet hogy véletlen, de ha ritkán mentek, csak olyankor csinálja. Gyakori mentéskor (autosave is számít!) szinte soha. -
mkobold #19771 Semmit nem csináltam.
2.5-ös patch van fent.
Nem crackeltem és nem használok XTM-et és nem scripteltem.
Egyszerűen nem értem. Túl jó ez a játék ahhoz hogy feladjam. :) -
Hát ezt így elég nehéz.
Gondolom nem crackelt, 2.5-ös patch van fenn. Nem használsz XTM-et és nem scriptelted agyon sem. -
mkobold #19769 Üdv!
Segítségre lenne szükségem.
A problémám hogy a játék elég gyakran kidob az asztalra és nem tudok rájönni hogy mi az oka mivel semmiféle hibaüzenetet nem kapok.
A gépem megfelel a minimális rendszerkövetelményeknek.
Proci:1,8GHz Videókártya: 128mb Ram-os, memória 1,5Gb
Ha tud valaki valami megoldás azt megköszönném. -
técsé2 #19768 Nem a kristályért küldtem be, hanem a rengeteg fegyverért ami ott maradt a csata után, de a kristályt is felszivattyúzta.
Próbáltam már párszor kidobni, majd újra felvenni, de hasztalan. Azt hiszem kezdek egy újat
-
Romeo One #19767 Dobd ki a raktérből, és menj oda Juliannal felvenni. Egy próbát megér... -
Hát azt neked kellett volna összeszedned, nem lett volna nagy feladat...
Esetleg rakd vissza abba a hajóba, amivel összeszedetted, ülj bele, talán elfogadja a küldit. Ha nem akkor reload. -
técsé2 #19765 Meg tudjátok mondani, mit lehet csinálni a Xenon 101-es küldetésnél, mivel kitakarítottam a szektort, majd beküldtem egy hajót az elhullott cuccokat összegyűjteni. Csakhogy ez a hajó felszedte a black crystalt is, és hiába transzportálom a cuccost a saját hajómba, Saya mindig a szokásos szövegétmondja: upgrade ur ship blablabla és X0 roncs körül is hiába keringek a hajóval csak egy két poénos anim van Julian részéről, de a kristályt nem találja(mivel bent vann a raktérben). -
Romeo One #19764 Nem, nem működik... -
Romeo One #19763 Ámbörök. TrackIR-t próbálta valaki X3-on? Múkod? Na nem mintha életbevágó lenne, csak úgy kérdem. -
Honlapomról -
Öhhmm... Volt régebben szó egy olyan roncs szétszedős, és megjavítós script-ről. Azt hol találom meg? Egosoft-on már nincs ilyen Reunionnál. -
Ha script installer-rel vagy plugin manager-rel rakod fel, akkor nem kell külön indítani a játékban, mert már aktív.
A BBS Extra is tartalmaz ilyensmit, BBS-en lehet tuningolni a hajót, persze ehhez meg kell keresni az üzenetet. -
técsé2 #19759 Köszi, még nem próbáltam meg, rá kell vennem magam, hogy ügyességi játékokkal szórakozzak.
Esetleg ha van tapasztalatod script ügyben , meg tudod mondani, hol találok olyat hogy script browser? Elvileg itt kell elindítani a felrakott scripteket. Installáltam egy overtune scriptet, a script editorban meg is jelenik, itt tudom szerkeszteni, de én nem szerkeszteni akarom, hanem futtatni. Remélem nem kérdeztem hülyeséget, ehhez a témához nem nagyon értek. -
Pedig szerintem egyértelmű, végig kell menni a járatokon és mindent kilőni, amit lehet. A végén az ajtókat kell szétlőni, amin keresztül te is távozni fogsz.
Nincsenek benne elbaszott küldetések, de mi izgalom van benne, ha csak 'A' pontból kényelmesen elsétálsz 'B' pontba egy egyenes mentén?
A nehézsége adja meg az ízét.
Ez amúgy épp egy nem túl nehéz feladat az aszteroida belsejében való repkedéshez képest szerintem.
Amúgy meg annyi jelentősége van a játék szempontjából, ha végigcsinálod, akkor olyan magas rangod lesz az Argon-oknál, hogy bármit megvehetsz. És egy Titan elég jó kezdésnek... -
técsé2 #19757 Ha valaki még olvassa ezt a fórumot, árulja már el legyen szíves, mi a rákot kell csinálni annál a küldinél, ahol be kell mennem Saya-ért a Teladi gain sec-ban lévő Pleasure complexbe. Itt felrobbantottam 2 gömböt a Nikofune-val, ami valami generátorféle volt, majd kilőttem egy probe-t is/azt hiszem az volt a neve/, de amikor a másikhoz érek, csak egy fekete fal van előttem és ahhoz közelítve a célpontot jelző kereszt, ami 70 méterre van, állandóan elugrik előlem, nem lehet lezúzni.Azt hiszem nem nagyon fogom erőltetni ezt a küldetésvonalat, mert elbaszott küldetések vannak, és a játék szempontjából nincs semmi jelentősége.
Thx -
Romeo One #19756 Lehet. Sok mod van, én meg nem nagyon használom őket. Bár ezek szerint oda sem tudsz "berakni" fegyvert, csak a mod felajánl néhány másikat is, nem? -
Köszi rómeo... én is így tudtam de találtam pár módot amiben külön fegyverek is vannak... -
Romeo One #19754 Tudtommal fegyvert és pajzsot csak a játékban leprogramozottat lehet használni. Hajót rakhatsz be sajátot is. -
Sziasztok.
Rég jártam erre. Kérdeznék is valamit.
Valaki tudja hogy Fegyvereket, pajzsokat meg ilyeneket hogyan tudnék kreálni az X3 Reunionba? Már mint milyen program kell hozzá? És ha hajókat akarok csinálni ahhoz mi kell?
Aki válaszol annak nagyon köszönöm előre is. -
técsé2 #19752 És igen, működik. Köszi -
técsé2 #19751 Azt hiszem félreértettem, talán a gyárra kell lőni amit át akarok helyezni. -
técsé2 #19750 Ha meghallatod a szöveget, amit az asszonyka mond mikor a gyárban meg akarod vásárolni, akkor ott is elmondja, hogy a traktor beam nagy gyárak vontatására való. Ez a szöveg megy alatta:
"The Tractor Beam is a new invention, designed primarily to move stations without the need for large and clumsy grappling systems. The beam uses a series of projected gravitic fields, which in effect reduce the mass of the object, making it easier to move."