20430
-
tomonor #13829 bár nemhasználom egyelőre, ám a collect rocks az a kis aszteroidákat gyűjti össze, a collect minerals pedig egy adott anyagot gyűjt csak (pl silicon) -nem tuti, életemben nem használtam őket, tehát csak tippelek. -
klb #13828 Szerintem eredetiben is megtalálhatók, a baj az, hogy a megadott koordináták igencsak elnagyoltak. A konténert csak nagyon közelről talán 200m-ről lehet észrevenni. Én azt a megoldást választottam, hogy a megadott ponton kiraktam egy szatelitet. Ha a szatelit nem vette észre a konténert, akkor a szatelit körül köröztem, amíg meg nem lett. Ezután felszedtem a szatelitet, és mentem a következő szektorba, a lassabb TS-t pedig elküldtem, hogy vegye fel a cuccot. -
klb #13827 Nem tudja véletlenül valaki, hogy a "collect rocks" és a "collect minerals" parancs közt mi a valós különbség? Nekiállítottam 10db Demeter minert-t, hogy takarítsék ki Savage Spur-t, szeretném ha jó lenne a hatásfokuk.:) -
rofl XD
Addig használhatod nyugodtan az enyémet, ha gondolod. Elvégre ezért van :D -
tomonor #13825 bazz, véletleül kinyomtam a feltöltésem >.< erről ennyit, majd holnap feltöltöm :/ -
Észrevetted 2:13(?)-nál a komplexumot? Mintha X2: The Returnból lenne
És itt a videó a YouTubeon -
Hát az építkezésekről maximum csak szó esett benne de a hajók NAGYON NAGYON ott vannak!!!
Megnéztem egymás után vagy ötször. -
tomonor #13822 A zenéje nagyon hasonlít az X2-s Argon Prime zenéjére. :DDDD -
Fönn van a honlapon :P XD -
tomonor #13820 97% :D -
De szemét YouTube csiga lassan tölti most fel a videót
-
Olvasd el a honlapon. Most updateltem. -
tomonor #13817 És amugy milyen, nekem még hátra van 7 perc
-
tomonor #13816 Én is felrakom youtubera >:-) Fő a konpetencia, és milyen jó kis nézettsége lesz...
-
Tudom, ezért is szedtem le gyorsan, és gőzerővel töltöm a youtubera. -
tomonor #13814 NEM TÖLTI BE A RÁK EGYE MEG!!! Ám ez még csak az építésről szól ha jól olvasom... -
tomonor #13813 A francba hogy mindent te veszel előbb észre >.< xD -
Khmmm..videó :D -
bgabor #13811 Tehát nem csak az xtm-ben vannak, hanem az alapjátékban is. Oké.
Mellesleg a legtöbb elszórt cucc olyan helyen van, ahol a madár se jár, szóval elég ritkán járhat arra más hajó. Dehát nyilván ez történt, hiszen a cuccokat nem találtam meg. -
tomonor #13810 Ha nem sietsz, az NPC-k felkapkodják őket. Továbbá a konténerek élettartalma sem véges. -
bgabor #13809 Az interaktív térképen feltüntetett Easter Egg-ek csak az XTM-ben vannak?
Mert elmentem a megadott koordinátákra, de semmi. -
klb #13808 Volt egy időszakom, amikor "Profit Share" nagyon jónak számított. Mivel van Solar Power Plant, és gyárak is, így pörgött az ST rendesen.
Ha megakad a kereskedés, akkor irány észak, majd kelet, aztán vissza Seizwell-be. -
bgabor #13807 Jó ötletek! Seizewell nem gond, bármelyik mercurym eléri a jumpdrive és a fedélzeten felhalmozott 500EC miatt. Ráadásul be is van műholdazva. 
Seizewell környékén melyik lenne jó? Arrafelé gyártják a jó öreg space weedet is. Csak már nem tudok manuálisan weedezni, mert ott tartok, hogy az összes Pirate base tele van fűvel.
-
bgabor #13806 Gondolom nehéz kitalálni, hogy elírtam és az Argon Prime-ra gondoltam.
Lévén hogy egyetlen hasonló nevű szektor létezik. -
tomonor #13805 az Argon One az egy hajó o.o -
klb #13804 Igazán tuti tippem mondjuk a Mars, vagy Seizwell környéke lenne, de ezeket még nem érted el szerintem. Én általában elindítom a sector trader-t, és amikor ráérek (ha épp nincs csata non-stop) figyelem, hogy mi történik. Ha azt látom, hogy standby a hajó újra kiadom neki a sector trader parancsot, ha nem talál üzletet, akkor küldöm a szomszéd szektorba. Így pl. Antigone Memorial és Power Circle közt váltogatva gyorsabb a fejlődés.
Azért van pár érdekesség, amit jó tudni. Attól, hogy elérte a pilóta a 8-as szintet még nem egy kereskedelmi zseni. Sokáig fog még a környéken keverni, mire elkezd komolyabban ugrálgatni kb 18-as szinttől. Idegesítő tulajdonság, hogy 25-ös szintű kereskedők is képesek beragadni egy-egy szektorba. Halálom, amikor 3-5 egység "bofu", vagy "meatstek cahoonas" rakománnyal futkározik ugyanabban a szektorban órákig. Ilyenkor kidobom manuálisan a rakományt, és újra kiadom neki az universe trader parancsot, és láss csodát mindjárt talál valami szaftos üzletet.
Jó dolog az universe trader, mert magától keresi a pénzt, de mire kitermeli a hajó, és a felszerelés árát, az nagyon sokáig tart.
-
bgabor #13803 Ez jól hangzik. Melyik szektorba érdemes beállítani a kezdetekben, hogy felfejlődjön?
Amúgy mivel a szektorokbeli árak monitorozása nekem is elengedhetetlen volt a manuális kereskedéshez, ezért az Argon one és a szomszédos szektorok mind be vannak már műholdazva. -
tomonor #13802 Off
Hmmm, assszem holnap megint elkezdem jáccani a DarkStar One-t :P
On -
Ha eléri a 8-as szintet, bizonyos feltételekkel (jumpdrive, megfelelő pajzs, stb) elindíthatod szektorok közti kereskedelembe. ilyenkor azokban a szektorokban működik, amiket "belát". Tehát ahol tudja milyen árak és árukészletek vannak. Ezek azok a szektorok ahol hajóid, állomásaid, vagy műholdjaid vannak.
Az universl trader feltételeit így fejből nem tudom, olvas vissza a forumban. -
Stanby üzemmódba akkor kerül az mk3 ha nincs az adott szektorban árú amit érdemesnek talál hogy megvegye. Ilyenkor csak áll valamelyik állomáson és időnkánt végigfutatja az árúlistát.
Várj az mk3-mal amíg "beindul". ugyanis fejlődik a kereskedés közben és szinteket lép. Erről üzeneteket is kapsz folyamatosan. A hajó menüjében (amire felraktad) a command menüben, (most nem tudom trade vagy special menüpontban) tudod vezérelni. Az első 8 szintig csak szektortrade-et tud végezni, tehát csak szektoron belül kereskedik.
-
tomonor #13799 Nem szúrták el, csak te használod rosszul. Azért van standby módban, met nem tud mit venni. Először olyan helyre küld, ahol energiacellával tud kereskedni ,ott összegyűjti a skillet egy 8-asra, és akkor jöhet az universe trader. Nem kell azért leszólni a játékot, mer te bénázol -.- -
bgabor #13798 Megvettem ezt a Trading SW MK3-at, hát elég nevetséges.
A mercury sector trader módban megy egy-két fuvart, néhány tízezres profitot hozva, majd 'Standy' státusszal ácsorog az űrben.
Ilyenkor mit csinál? Nagyon karcsú ez félmillió kreditért!
Arról nem is szólva, hogy manuális kereskedéssel egyik másik üzleten akár 200K-t is lehet keresni.
Valamiért úgy érzem, nagyon elszúrták ezt a kereskedés rész a játékban.
Egyszerűen horribilisek az árak, és köszönőviszonyban sincsenek az elérhető bevételekkel. Kicsit olyan magyar gazdaság fílilngje van a dolognak. -
tomonor #13797 full vanilla=moddolatlan. A scriptekhez meg néz az oldalamon körül, a letöltés a szerverről résznél. Ott azokat általában használom. -
bgabor #13796 full vanillában? Ez a kifejezést még nem hallottam. És mely scriptek számítanak 'must have'-nek? -
tomonor #13795 Egy kis script pedig sosem árt, full vanillában nagyon unalmas a játék. Én jómagam kb 25 scriptet futtatok+XTM. -
tomonor #13794 Oké, először is, az nem Stardust, hanem Starburst.
Másodszor, a transzportereidnek vegyél Trade Command Software MK3-at (Terracorp HQ-ban), és azzal az egész folyamat automatává vállik. o_O Elég frusztráló lehet egyenként.
1.3 millióból valóban nem lesz titán, sőt még 100 millából sem, ugyanis nemcsak meg kell venni, de fel is kell szerelni a jó drága cuccokkal. -
bgabor #13793 Köszi!
Mellesleg most már van három argon transport hajóm, plusz a mamba, stardust és két őrzővédő mako, de baromi nehéz pénzt szerezni.
Egyesével irányítom a transzport hajókat, best price/sell locatorral mindig a legjobb üzletekre megyek rá, amikor lehet, space fuelt/weedet szállítok. A transportokon természetesen van hiperhajtómű.
De így is csak 1.3 millió kreditnél tartok. Meg az alap sztoriszál felénél(yaki kristály). Scripteket, modokat nem használok. Szóval hogy lesz ebből akár egy argon Centaur? Vagy egy Titan?
Vagy hogyan lesz -
tomonor #13792 Ja, lehet úgy is. xD Vagy az interaktiív térképpel: http://home.planet.nl/~nijs0240/ -
Nálam az "X3 map by Scorp" a következő helyre írja:
X: 49.364km
Y: -2.964km
Z: 165m -
tomonor #13790 Ha az X2-ből jól emléxem, észak-kelet fele, kicsit kint van a mapből.