20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • antigua
    Why? Why ? Why ?
  • bentorrents
    azért kösz, még kapirgálok, ha lesz időm...
  • tomonor
    Egy szép kis banner azért nem ártana...
  • antigua
    Hi RJoco ! és a többiek !
    Köszi a választ időközben már rájöttem !Na pontosan ezért szeretem ezt a fórumot, mert akármilyen alap kérdéssel is fordulok hozzátok,
    ( vagy mások ) mindig válaszoltok rá! Ja és nem napokat kell várni a válaszokra, mint sajnos más "hagyományos mosóporok ", fórumok esetén ! Jó kis csapat ez !!!
    Megmondom az őszintét, a játék körülményessége ( bonyolultság és az idegesítően átgondolatlan apróságok )miatt én már abbahagytam volna a
    játékot, ha nem lenne ez a fórum, na és persze nem lenne ilyen szép
    és valamiért még élvezetes is a játék !!!! Komolyan mondom nem dumálok !
  • tomonor
    azért mondtam így mer utoljára X2-ben használtam, és ott ez volt a beállítási elv...
  • bentorrents
    tomonor,

"Wingman bármelyik hajó lehet, és ugy állítod be hogy nyomsz egy enter-t a numpadon, target fül és wingman <yes> <no>. Ez az én módszerem."

nálam a target fül megnyomásával az info és command consol jön elő...wingman nyista...pedig láttam valamelyik hajón mint beállítás, de csaknem akar előjönni...

ben
  • tomonor
    hmmm na mind1 xD
  • RJoco
    Az XFP a leírásod alapján nem minősűlhet non-plot-nak, mert végigvittem a sztorit is, meg a Bala-Gi-t is.
    Korábban játszottam vele elég sokat.
  • RJoco
    A licenc-eket Trading Dock-okban tudod megvenni. Ha ellenséget lősz barátságos szektorban és van az adott fajnál licenced, akkor pénzt kapsz a lelövésükre.
    Valamint büntetlenül scannel-hetsz bárkit az adott fajnál.
  • RJoco
    A legjobb, ha visszatöltöd az elöző állást.
    Vagy megkeresed a szektor legnagyobb hajóját és bocsánatot kérsz. Az állomás valószínű piros marad.
    Kalóz bázison azt is el lehet intézni, még nem próbáltam.
  • antigua
    Hi Tomonor !
    Köszike a választ !Már nem görgetem, szelektálom !!
    (micsoda fejődés, úgye? )A property manager jónak tűnik !
    MÁS: Mire, jó a police licence, és hol lehet beszerezni? ( BBS-n?)
  • Repiv
    Lenne egy kérdésem:
    Herrons Nebulában véletlenül eltaláltam 2x is egy állomást és most piros.
    Ami a rosszabb hogy ebben a rendszerben jelenleg ellenségként vagyok elkönyvelve és a helyi rendfentartó erők támadják a keresztülmenú szállítóimati is...

Hogy lehet az eredeti állapotot visszaállítani?
    (alap játékkal játszok nem xtm)
    köszi!
  • tomonor
    Hát...nem. Görgetni kell. A property manager viszont képes ezt kategóriákra osztani, szal...
  • antigua
    Sziasztok GURUK !

A kérdésem a következő :
    Lehet -e egy hajót,gyárat,bányát... közvetlenül is kijelölni vagy
    csak a vagyon listán ( r billentyű ) keresztül.
    A térképpen való kijelőlés nem számit bele,ennél egyszerűbbre és hatékonyabbra gondoltam ( valami group félére ). Azért kérdem mert kezd végtelen és átláthatatlan hosszúvá terjedni a vagyon lista, és jó lenne most már megúszni az állandó lista görgetést amikor kiakarok választani egy hajót, bányát.(pl. parancsokat adni neki, infót kérni ...stb )

• Berv
    Regeltem, nézelődök. Köszi az infókat, tippeket :)
  • tomonor
    Programajánló: X3-RPM (Remote Property Manager)

És igen. Hallottam hogy sokan dolgoznak erre fele a fórumban, és nem tudnak sokat játszani a játékkal. Nos, amennyiben internetközelben dolgozol, elég annyi hogy otthoni gépeden elindítod a játékot, bekapcsolod az RPM-et, és egy weboldalról, akár a munkahelyedről is irányíthatod a hajóidat. Egészpontosan parancsokat adhatsz nekik. Még nem ált módomban tesztelni, egy próbát viszont mindenképp megér.

link: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=195025
  • tomonor
    Hát ööö izé... az oldal javarészt befejezetlen, többek között lustaságom, egy másik játék, és a most megjelenő X3-TC miatt. Ám igen, a letöltés szekció (a lefontosabb ;) ) az már rég kész van, és igen, regelni kell hogy elérd. :P
  • Berv
    Köszönöm!
    Az oldaladra regelni kell, h. hozzáférjek a dolgokhoz ?
    (pl a "rejtett hajók" menű alatt semmit nem látok, aminek lehet oka, h. nem vagyok bejelentkezve)
    Volt néhány ismeretlen fogalom a szövegben .. khmm :)
  • tomonor
    bár nekem gyenge gépem van és mégis XTM-et meg egy rakat scriptet használok, igez csaták élvezhetetlenek lesznek tőle ám én a kereskedésre hajtok szal nekem így jó :D
  • tomonor
    Akiknek erős gépük van:
    -XTM
    -Roguey's Mod V3.1

Akiknek gyengébb:
    -New Horizons mod (ez a plottal nem megy)
    -DDR's Shipstation mod
    -J.L.'s Multimod
    -XFP / Transced - szintén non-plot

Ha szereted a filmadaptációkat:
    -Star Wars Total conversation mod (még nincs kész)
    -BSG
    -X-Fleet (Pearl Harbor az űrben lol)
    -X1 Pirates -ez kivételesen az első X hangulatát hozza vissza (még készül)

Német modok:
    -X3 Terra mod
    -X2 The Return mod
    -X3 plus
    (ennyi jutott most eszembe)

Az egészet
    innen lehet leszedni, de megtalálod őket az oldalamon is. Vannak még "apróbb" modok amelyek csak néhány dolgot változtatnak, azok egyszerre is használhatóak, de amiket itt felsoroltam, nem ajánlatos összepárosítani egymással. A non-plot modok pedig nem fognak működni a történettel, vagyis csak a custom startokat használhatod!
  • RJoco
    Hát szerintem nézz körül Tomonor oldalán, ő sokat szeret foglalkozni a modokkal.
    A legtöbben az XTM-et használják, akiknek van hozzá gépük.
    Akiknek nincs, azok is megpróbálkoznak vele.
    És is azzal játszom(tam), nekem bejött.
    Bár azért kipróbálnék másikakat is, ha lenne időm, nameg gépem hozzá.
  • Berv
    Szevasztok ! Megvettem a játékot - 2k - és most jól elláttok infókkal :), h.
    - Melyik a legjobb mód? (nem az alappal akarok játszani)
    Persze amennyiben van rá kapacitásotok :)
    Köszi, Berv

• bentorrents
    köszöntem,

ben
  • tomonor
    csak akkor fog utánnad ugrani ha nem a hagyományos úton ugrasz a hajóddal, hanem a command console-navigation-jump to parancsal. Ha így csinálod minden hajód követni fog ugrással.

Wingman bármelyik hajó lehet, és ugy állítod be hogy nyomsz egy enter-t a numpadon, target fül és wingman <yes> <no>. Ez az én módszerem.
  • bentorrents
    sziasztok,

ha beállítom egy akármilyen hajónál, hogy kövessen, illetve védjen meg,majd ugrok akárhány szektort és a hajón van elég ecell és jumpdrive akkor nem kellene utánam ugrania a hajónak?
    másik: wingmant hol tudod beállítani? vagy ez csak az m3-asnál kissebb hajókra lehet beállítani

ben
  • Bonczi
    én kipróbáltam még anno...nem ment :D legalábbis egyedül. egyszer besegített néhány argon járőr,és ugy tudtam szerezni egyet :D
  • tomonor
    ja és kezdj egy teljesen újat. Mentésekkel nem kompatibilis. Állítólag más küldetéseket is "elveszthetsz" ezáltal...
  • tomonor
    Csak szólok, most olvastam az egyik TXU fórumon: "...Akinek nem Last Frontierbe jelenik meg a Dyson gömb, azért az XTM rossz módú installálását lehet okolni. Akinek nem Last Frontierbe jelenik meg, annak lehet hogy a Sohnen küldetések egyáltalán nem fog elindulni. Ha lehet, próbáld újratelepíteni az XTM-et, ha így is rossz, akkor a játékot."

Nos lehet hogy ez most rossz hír egyeseknek...
  • tomonor
    Én wingmant azért nem tudnék sehogy se használni mert van egy kiváltsága a hajómnak, amit csak az enyém tud az egész univerzumban: AfterBurner! -Drága, ám olyan gyorsan becserkészem az ártatlan kalózokat vele, hogy annyit sincs mondani idejük hogy: Hi. xD
  • Legend
    T. Trader Guruk! Látom szépen kiveséztétek lentebb a traderséget, szeretnék egy összefoglaló Postot olvasni tőletek még egyszer pontokba szedve és összegezve az eddigiek tanulságát az UT és az SM kivesézésére. Én ugyanis kicsit elvesztem a témában, lehet, hogy a SM által irányított hajókba nem kellett volna MK3-as TSoftwaree-t vennem, stb.
    Szóval kérnék még egy utolsó letisztázó nekifutást.
    (Tomonor: igen vannak tutorialok dögivel, de nem ilyen családias hangulatban) Jó ez a fórum, és a ti tapasztalaitokra vagyok kíváncsi.
  • Legend
    Azért 1-2 Wingman nem árt egy Nova mellé.
    Én természetesen mikor megszereztem az első Novámat (úgy lőttem magamnak - próbáljátok ki egy Busterrel), azonnal elindultam vele világhódító körútra, de hamar pofánvertek. Wingmenekkel már könnyebb életben maradni. Az M3-asokkal az a baj, hogy nem elég mozgékonyak. Egy-egy xenon őrjárat ellen minimum egy M6-os kell (Nova Wingmenekkel).
  • antigua
    Úgy ahogy mondod a szívemből szóltál !!!
    A srác nem vette figyelembe, hogy nem egy automata pilóta
    fogja vezetni a KicsiKém-et !
  • BuriP
    Az M3+os hajók közül szerintem az xenon LX a legjobb csak az az egyetlen baj vele hogy Xenon lévén kereskedelmi forgalomban nem kapható, úgy kell lőni magadnak egyet valamelyik xenon szakaszból! Ocean of fantasy és a felette-alatta lévő szektorokban jelennek meg időnként Vanillában. (Egy P, 2-3LX és L, meg pár pici M,N)
  • tomonor
    kivétel M0, M2, Dyson Sphere, Magyarország
  • tomonor
    A Pirate Kea legyőz mindent XP
  • Hmuda
    Én azt mondom, hogy egy Eclipse mindent ver, pedig az M3 (igaz M3+, de oda se neki. :-) ).
  • Vitez77
    Kinek a pap, kinek a papné. Novában én 3 év alatt egyszer sem haltam meg. Minden a pilótától függ
  • tomonor
    M4-es hajóknak a pajzsuk a gyengélyük. Még vanilla módba értelmesebb is lenne őket megtartani, ám az XTM ferugta a balancot. Ugyanis a Kea-m 154-el megy, a buster meg 170-el ment. A Kea-mnak Millitary 125 MJ pajzsa van, a busternek meg 15 MJ. Szal érted...
  • antigua
    Na de kérem ilyen negatív hullámokat !
    Nem lövik szét, ha meg igen akkor....előveszem a garázsból az
    öreg Bustert ( ugyan is megtartottam, nálam nincs pazarlás ! )
    Hehe !!!
  • Legend
    Örülj csak a Novádnak, majd úgyis szépen lelőnek.
    A legesélyesebb fighterek az M4-esek, még visszasírod a jó reg Bustert.