20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • tomonor
    Mercury meg bármely hajó addig nem fog harcolni amíg nincsenek bekapcsolva a fegyverei. Amúgy ha Turret Missile Defence-re veszed a hátsó lövegeket akkor csak akkor támadnak az ellenségre, ha már az egyszer beadott egy lövést neki. A mercury meg mindig elkezd ugrani amint megtámadják. Ha nem így tesz, akkor már valami script bekavart.
  • antigua
    Szevasztok !

Tegnap volt egy kérdésem némi kis technikai problémáról,
    ( #14292 ).Mára sikerült megoldanom, ha valakinek hasonló
    gondjai akadtak, írjon.
  • bentorrents
    dimre,
    letöltöttem a file-t ashley oldaláról, de ugyanúgy nem nyitja meg. leszedtem az összes scriptet és úgy próbáltam felrakni,de ugyanaz. azon kezdtem el gondolkozni, hogy az xscript istallerből kellene valamilyen frissebb verziót felrakni. sajna már olyan régen böktem fel (még az xtm megjelenésénél), hogy a fene tudja, honnan szedtem. setleg arra nicsen valakinek ötlete, hogy magát a script installert hogyan/honnan lehet frfissíteni??. korábbi verziót az "ashley"-ből még nem találtam, de nyilvánvalóan nem a scriptel van a gond. thanks.
    a scripteknek nincsen valamilyen manuális telepítési lehetősége??
  • antigua
    Tomonor !

Nem magamtól találtam ki !!!!!
    " További tipp: Szerezz be 25 MJ- pajzsokat a Mercury hajókra; alapból csak 3x5 MJ van rajta, ami kevés, a hajók sérülékenyek, a javítás drága. A sérülés pedig elkerülhetetlen, bármennyire is jó a játék útkereső rutinja, néha elfordulhat ütközés. Na meg a 3X25 MJ az az sokat segít kalóztámadás esetén is. Fegyvert ne szerelj rá mert akkor harcol és kinyírják. Ha nincs fegyver akkor menekülni fog, és hála a jó pajzsnak, ez legtöbbször sikerül is. " Ez Hubert 2006 jan. 26-i írása az
    x3 reunion site oldalon ( Mit hogyan ? ) Egyébként kipróbáltam és
    ha volt rajta fegyver harcolt a kalózokkal ( igaz nem a Mercury kezdte el !!! )Én kellő távolságból figyeltem a Nova Vangartomból !!!
    ( Nem azért mert be sz...t-am hanem mert kíváncsi voltam mi lesz az eredménye a harcnak ) Mikor csak pajzs volt a Mercuryn és megtámadták
    gyorsan elugrott !!!!!!!!!!!!!!!!
  • antigua
    Hi kalami!

Bocsi megint most látom, hogy elég jól
    félreolvastam a mondataid, és másra válaszoltam.
    (a silikonal való kereskedésre )
    Tomonor-é a helyes válasz !!!!!!!!
    Mondtam, hogy kell egy kis kávé !
  • tomonor
    "Arra inkább ne rakj fegyvert, mert akkor el kezd harcolni, és a kalózok
    úgy is lenyomják !" ?_? mi van... magától semmi nem kezd el harcolni...
  • antigua
    Hi !

Bocs a link lemaradt !
    http://www.x3-reunion.at/en/index.php
  • antigua
    Hi kalami !

Nem írtad milyen hajóra akarsz vegyvert venni gondolom a Mercuryra .
    Arra inkább ne rakj fegyvert, mert akkor el kezd harcolni, és a kalózok
    úgy is lenyomják !Ha lesz elég pénzed rakj rá 25MJ pajzsokat, azok
    elég jól bírják. Fegyvert pedig sok helyen lehet venni,itt egy link
    ez egy remek x3 data bázis.
    Bányászni akarsz ? Nos : először felkell fogadnod egy Mamuth-ot, a fuvarra, majd dockolj be a shipyard-ra és várd meg ott a Mamuth-ot.
    Bajd vedd meg a bányát, ( érdemes az L-est )menj a szektorba az
    aszteroidához( a Mamuth követni fog )és pakoltasd ki a gyárat a Mamuth-al.A gyár Adjust station parameters menüénél megtudod adni
    mennyiért adod a silikon, ill veszed az e cellát,és hány szektort
    engedélyezel a kereskedésnek. Esetleg veszel a Mercuryba TradeMK3-at
    és elkezded a kereskedést vele abban a szektorban ahol van a bányád.
    ( a Mercuryd is kereskedni fog a silikonnal, nem csak a gyár. )
    Én a station managerrel irányítom a kereskedést arról most nem írok mivel azt írtad a normál bányászás érdekel . Na ennyi egyenlőre most el megyek megiszom a kis kávémat ! Csá !

• tomonor
    egy olyan hajó kell ami kezeli ezeket:
    mobile drilling system
    hornet missile
    ore collector
    ++Bonus plugin

Nos, a mobile drilling system-el kapcsolatban, nagyjából csak a TL-ek meg néhány TS kezeli, ám segítségével egyetlen lövéssel darabokra törheted az óriás aszteroidát.
    Hornet missile: ha nem tudsz befektetni egy ilyan hajóra, akkor egy kisebb hajó is megteszi. Csak rálövöd a rakétát az aszteroidára, és ugyanolyan kis kövekké robbantja szét. Ám még lehet hogy kisebbé kellesz majd törnöd sima lézerrel, ha megcélzol egy követ, megnyomod az i betüt az ott kijelzi hogy felvehető-e.
    Ore collector: értelemszerűen, ez az amivel begyüjtheted a köveket. Kinyitod a raktárt, és belemész az aszteroidába. Ennyi. Fel is vetted. Megesik néha hogy a kő nem tartalmaz semmit csak szemetet. Ekkor autómatán ki is dobja azt a computer.
    Bonus Pack: a legujabbat szerezd meg, és lesz a special commands-be egy olyan uj parancs hogy collect rocks. Azt hiszem ezzel el is magyaráztam mindent.
  • kalmi
    hi valaki tudja hogy kell bányászni? :)
    a másik hajomba ami ott volt argonba abba vettem fejlesztést :) de fegyvert nem találok sehol :( no meg nagyon szeretnék bányászni :)
    nem reg csináltam meg a 2 kuldit sima x3ba modok nélkul nem rég vettem meg :)és hogy tudnék pénzt keresni?
  • antigua
    Tomonor !

Sajnos nem jött össze a dolog, pedig mindent úgy
    csináltam ahogy írtad. Eltéveszteni se lehetet volna
    annyira precíz volt a megfogalmazás. Köszönöm, hogy segíteni
    próbáltál, talán majd a mod managerrel összejön .
  • antigua
    RJoco !
    Időközben meg lett a Mod manager,tudnál nekem
    segíteni abban, hogy kell összerakni a modot ?
  • tomonor
    na várjunk. Én ezt az egészet ugy vezetem le hogy "False Patch"-eket használok. Ha hajókat is használsz, akkor a következőket kell tenned:
    Belépsz az X3 mappájába. Ott megnézed hogy melyik az utolsó .cat és .dat fájl száma (alapba 10 aszem) Ezután belépsz a mod mappába, és párosítottan átnevezed a cat/dat fájlokat a következő számra. Például: 10.cat, 10.dat volt az X3 könyvtárba, akkor most átnevezed az ITS_ARGON_CP_MOD cat és dat fájlt 11-re. Aztán a plugin manager fájlokat 12-re. Ezután bemásolod az egészet az eredeti könyvtárba. Ilyenkor már fontos hogy a Select mod Package-ben semmi se legyen aktiválva, különben nem fog működni. Valahogy így kell a mappának kinéznie:

http://users1.ml.mindenkilapja.hu/users/tomonorweb/uploads/egosoft.JPG

Na mendtem aludni, csá all :P
  • antigua
    RJoco !

Kösz a tippet, már vadászom a Mod managert
    amiről írtál. A csomag nevét nem tudod amely tartalmazza.
    Vagy,ha meg van neked kérlek küldd el az e mail címemre, megtalálod
    az #14270
    Előre is köszi, nagy segítség lenne !!!
  • antigua
    Tomonor !

Először felraktam a scripteket, hajókat a plugin manageren keresztül
    ( így a játék használta plugin manager modban a hajókat is ),
    majd a cockpit modot mely egy exe volt. Ezután a plugin managerben
    a mod profilnál loading cockpit mod és itt engedélyeztem is.
  • RJoco
    Van egy csomag, ami sokmindent tartalmaz, köztük a Mod Manager-t.
    Ezzel össze tudod fűzni a Cockpit modot és a Ship installer által készített modot (merthogy .cat és .dat kiterjesztései vannak).
    Ekkor menni fog.
    Nekem ilyen problémám volt Ashley és Costum ship dolgoknál.
    Egyesítés után megoldódott.
  • tomonor
    na tisztázzuk, nem false patch-ként raktad fel a modot?
  • antigua
    Hi ! HELP ME !

Lenne egy kis TECHNIKAI problémám :
    A plugin manageren keresztül fel raktam a scripteket, hajókat, valamint
    a cockpit modot. A helyzet a köv.ha a cockpit modal ( ITS ARG CP mod )
    indítom az x3-at( select mod package ) akkor tökéletesen megy és olvassa a mentéseket, de NEM LÁTJA a hajókat így azokat nem tudom használni !
    Ha viszont az original, vagy a piugin mamagert választom ( az X3 inditó select mod package ablakon ) akkor viszont be se tudja tölteni a mentéseket hanem kilép a Windowsba !Ha valaki tudja a válszt miért van és főleg hogyan lehetne összehozni, hogy a cocpit modot használva a
    beimportált hajók is használhatók legyenek kérem írjon.
    Nagyon sokat segítene !!!! A plugin managerben a mod profilnál engedélyezve van a cockpit mod és a cockpit mod látja hajokat.
    képet sjnos nemtudtam bepakolni mert bármennyire is összenyomtam túl nagyok voltak.
  • dimre
    Modot nem is de hajókat tudsz letölteni, vagy innen.
  • dimre
    Ashley's Shipyard:
    Argon - Akeela's Beacon
    Boron - Mists of Elysium
    Paranid - Unholy Descent
    Teladi - The Vault
    Split - Rhy's Crusade

• antigua
    Szevasztok skacok !

Nem tudja valaki, honnét lehetne letölteni a BSG módot ?
    Tudom, hogy a google a barátom, de akár hogy keresek is rá, letölthető
    linkre nem akadtam még . A cylonokat lenyomni az volna csak az igazi móka!

• dimre
    Amikor elindítod a játékot várni kell kb 1-2 percet amíg aktiválja, message-t kapsz a sikeres vagy sikertelen telepítésről.
  • bentorrents
    sebaj, amúgy sem vagyok időmilliomos és csak lassan haladok...azt már meg sem merem kérdezni, hogy mik is azok a costum hajók...
    ben
  • RJoco
    Épp most akartam belinkelni.
    Lehet, hogy nálam a Vanillás megy.
    Azért érdemes azzal is megpróbálkozni.
  • dimre
    Itt van Ashley oldala innen tölsd le és rakd fel, mennie kell. Nekem mükszik, ha esetleg elsőre nem sikerül szedd le, script editorból lépj ki, utána ismét megnyitod és telepited.
    Arra figyelj melyiket töltöd le.
  • RJoco
    Mindenképp megteszem, de az sajna nem mostanában lesz. Az is lehet, hogy csak októberben.
    Amúgy tényleg nagyon jó. Én addig nem is kezdtem el játszani, amíg nem ment a costum hajókkal együtt.
  • bentorrents
    na ja, pedig még meg sem néztem az összes scriptet, hogy hogyan műxik,
    1xerűen nem bírok magammal éppen, nézegetem a bonus package 3.1.07-es verziót, hogy ez is tele van scriptekkel. érdemes esetleg ezt is feltolni???
    az ashley-t igazán sajnálom, mert rendeteget küzdök a komplexumok elhelyezésével, a központi dokkolóval (nincsen elég hely) és az új gyárak rákapcsolásával. ahogy láttam ezeket a problémákat mind megoldja a script...ha a másik géped közelébe kerülsz légyszi nézzél rá, hátha van az installra megoldás.
    danke
  • RJoco
    Autómata pilótára áll és megáll. Csak ezért.
  • RJoco
    Egy Kit 94600 Cr-t ér.
  • RJoco
    Akkor neked valamelyik frissítés nincs rajta. Nekem mindig ugyanazokat adja vissza, ha visszatöltöm. Sőt, mert régen nekem is volt olyanom, hogy mindig másokat dobott be, akárhányszor dokkoltam. Így viszont, ha a Starburst-tel felderítek és utána elmegyek egy nagyobb rakterű hajóért, akkor is megmaradnak a kitet a BBS-en, nemúgy mint nálad.
  • RJoco
    Nem, az XTM-et a főkönyvtárába kell rakni, az Ashley meg a mod könyvtárba megy. Fut együtt a kettő, én is használom.
    Esetleg keress egy régebbit, hátha az felmegy. Sajna nekem is csak ez van meg ezen a gépen és a másik gépem meg nincs elérhető távban.
  • antigua
    A repair kitekkel navatségessen olcson tudod, majd javítani a
    hajódat. Kisebb sérülésnél elég egy kit nagyobbnál 2-3.
    Nem értem miért írta RJoco hogy javítás során nem lehet irányítani
    a hajót nálam lehet !
  • bentorrents
    antigua,
    előre is kösz, várom a mailt
  • bentorrents
    rjoco,
    az a gond, hogy meg sem hajlandó nyitni az spk file-t. de mivel az egosoft oldalról letöltött file-al is ugyanezt csinálja, gondolom nem a file-al van gond. egyébként hajókat pluszban nem raktam be, de olyan funkcióval még nem találkoztam az indításnál, hogy select mod. ez egyébként annyit tesz, hogy vagy xtm, vagy az ashley? én azt hittem, az csak 1 script...
  • bentorrents
    nekem azon jár a fejem, hogy hogyan tudnám a kissé szétlőtt elfoglalt hajókat (xenon q...stb) fejavítani olcsóbban és nem rákölteni 20 millákat...
  • bentorrents
    [email protected]
  • antigua
    Bentorrents !
    Ja és az előbb elfelejtettem : A Repair Kitek-ből jó kis üzletet lehet
    össze hozzni !!!!!!Veszel egy alap Mercuryt átrakod a Kiteket majd eladod
    a Mercuryt amibe beleraktad a cuccokat. ( 10*áron eltudod így adni akiteket, semmi nem hoz annyit a konyhára mint ez a módszer !!!!! )
    Utána meg szépen elmész egy állomásra és adakozol adakozol adakozol, erre pillanatok alatt megnő a reprutációd pl az Argonoknál és máris tudsz rangot lépni és nagyobb szekeret venni !( gondolom sokak szerint ez a módszer a játék magcsúfolása, de mindenki döntse el miért is játszik a játékkal. Borzalmasan hosszú ideig kereskedni és borzalmasan sokára venni egy komolyabb hajót,vagy hamar letudni a pénzügyi dolgokat és utána már csak akciózni ! )
  • antigua
    Hi ! benttorents !

A self repair technology alatt gondolom a Hull repair software scripte
    érted. Ha igeen itt a mankó hozzá :
    A Boron EQ dokkokban ( Rolk's Fate )lehet megvenni a technológiai szoftvert hozzá. A kiteket pedig a BBS infón keresztül tudjuk megvenni .
    a Special command softawre kell hozzá !
    Tehát felrakod a scriptet, majd megveszed a Hull repair software(kb110000).Ezután már csak az állomásokra kell benézned és a BBS-n értesülni fogsz, hogy valakinek épp most volt szerencséje és talált Repair Kit-et megakarod - e venni tőle ? Meg veszed majd a
    hajó special parancs menüjében feltudod használni a javításra, ennyi.
    ( UI: Én nem mászkáltam össze-vissza az állomások között, hanem bedokkoltam és ha nem volt UJRA töltöttem a legutolsó játékállást, mivel minden egyes újratöltéskor más és más az üzenet a BBS - n.KB 15-20szorakozás után bisztos,hogy lesz eladó Rpair Kit !!!!)

• RJoco
    Az Ashley scripttel nekem is voltak gondjaim XTM alatt. A script installernek elvileg fel kell tudnia rakni. Elvileg készít két fájlt, amit berak a játék mod könyvtárába. Indításnál Select mod-od kell választani és ott az Ashley-t. Elvileg így mennie kell. Ha használsz costum hajókat, amiket a shipinstallerrel raksz be, akkor kicsit bonyolódik a helyzet.
    Sajna nincs nálam a gép, hogy utána tudjak most nézni.

A scriptekről leírást elvileg találsz a játék readme könyvtárába vagy, ha a script installerben a View-re klikkelsz.
    Self Repair Tech: Boron-oknál kell venni Repair Hull Technology-t. Majd állmoások BBS-ein találsz hozzá Hull Repair Kit-eket. Véletlenszerűen adja be. Ha megvan a szoftver a hajón, akkor megjelenik egy menü a Special vagy Costum parancsoknál: Hull Repair. Ha van Kit és nem 100-az a hullod, akkor elkezdi javítani. Ilyenkor nem tudsz menni semerre, várj türelmesen. A gép majd jelzi, ha elkészült.
  • antigua
    Hi !
    bentorrents : Add mag az e-mail címed és át
    köldök jó néhány script leírást ! Hali !
    (érdemes használni őket !!!!! )

Antigua, [email protected]