20430
-
antigua #14589 Sziasztok !
Még egy fontos kérdés:
Lehet-e az aszteroidákat amire a bányák majd kerülnek elmozgatni
(elvontatni) egy másik szektorba? -
tomonor #14588 Avarice=fösvénység -
tomonor #14587 Pffff Avarice? xD Nem tudtam hogy pont egy olyan név is választható, mondjuk neki kapóra jött XD -
Amikor megveszed azt az eladható szektort (nem emléxem már a nevére), akkor választhatsz egy nevet neki. Az egyik ilyen választható név a Legends Home
-
tomonor #14585 Mi a... Legend's home a szektor neve :o Hogyan? >.< -
Próbálta már valaki a A.R.E.S comlex builder scriptet?
-
Ezért jó játék az X sorozat. Gép sincs a közelben, de van időd, papírod és az eszed is veled, máris játszhatsz :) Én is a komplexumokon jöttem rá, hogy egész jó számológép van a telefonomban. -
SaGa #14582 Igen. Kell a Construction kit (a csövek), meg az új gyár ugyanabba a hajóba. Amikor kidobatod a TL-lel a gyáradat, pontosan add meg, hogy hova tegye, állítsd be az elforgatást is, majd a Construction kitet kell kidobatni. Ennél megkérdi, hogy mitől indítsa, majd azt, hogy hova, és azt is, hogy hova kerüljön a HUB (a dokkoló egység). A sorrend nem biztos, hogy ez, mert rég volt, amikor csináltam de az első összekötésnél 3 kérdés van, a továbbiaknál már csak kettő, mert a hub már megvan...
Egy mentés a folyamat elkezdése előtt (mikor a TL már a helyszínen van, de még nem dobott ki semmit) sok hajtépéstől megóvhat. -
antigua #14581 HI!
Hű srácok megszórtatok ám hasznos infókkal, tanácsokkal,
NAGYON köszönöm !!! Thanks for your HELP !
Nem is gondoltam hogy ennyire átfogóan fogtok válaszolni !!!
A képeket, linkeket is köszi elmentettem néhányat mankónak jók
lesznek az biztos .Saga csak megerősítettél abban amit sejtettem,
tudnilik hogy a normál kereskedéssel (traderek),meg néhány bányával
esélyem se lesz a késöviekben, ill hogy a dokkokban biztos hogy nem
tudnak kiszolgálni egy valamire való flottát.
(jelenleg ég csak 21 vadászom van, és ezek felszerelése se volt könnyű)
Jó kis beutál komplexumokat hoztatok össze mind a ketten, gratula!!!!!
Ui: Egyébkent ha van egy singli bányám ami már gyárt, kereskedik
ahhoz is tudok Komplexum darabokat illeszteni és az adott gyárat is a komplexum részévé tenni ? Gondolom igen.
-
Legend #14580 Én papíron számolgattam. Jó sok papíron
...
-
SaGa #14579 Ugyanitt van a Factory Complex Calculator is, amiről az előbb írtam... -
Legend #14578 Ezzel teljesen egyetértek, saját flotta felszereléséhez kellenek a komplexeim, ezért semmilyen profit nem érdekel, csak,hogy mikor lesznek meg a pajzsaim és fegyvere
Fontos. Az általam már rengetegszer belinkelt X3 / X2 SHIP & FACTORY MODEL 3D VIEWER mutatja az állomások csatlakozási pontjait is, a show weapons gombbal. Link mégegyszer.
Az én [URL=http://x3screens.nonpluszultra.fotoalbum.hu/viewlarge/pictureid/2471603]komplexumaim nem túl szépek, de jól funkcionálnak, csak "be kell gyújtani" egy kis nyersanyaggal, majd ha jól van összerakva beindul az örökmozgó. -
SaGa #14577 A komplex építésének kétféle buktatója lehet. Az első, a térbeli elhelyezés, de az az FCC segítségével korrigálható. A lerakott komplex darabjai tologathatók utólag is. A script egyetlen hibája, hogy a már bekötött, majd utólag eltolt gyárhoz vezető "csöveket" nem viszi a gyárral, bár a bekötés működik, grafikailag lót a térben. Ez korrigálható, mert amikor egy újabb gyárat raksz a komplexbe, újratervezi a csövezést is, így érdemes a térbeli elhelyezést olyankor módosítani, amikor van egy gyárad egy TL-ben, learkásra várva...
A másik (nehezebben korrigálható) elbökési lehetőség a gyártósor elemeinek elméretezése.
Van egy factory complex "kiszámoló" excel tábla (nem jut eszembe a neve, de biztos lesz valaki aki tudja), amibe beírod, hogy milyen fajtól milyen gyárat akarsz belerakni és mennyi, szépen kiszámolja miből mennyit termel időegység alatt, mennyiért. Ezzel jól be lehet lőni, hogy mekkora és milyen gyárakat tegyél a komplexumba. A program csak a "vanilla" gyárakkal tud számolni, így pl a NewHorizzons-hoz nem jó, mert egyéb alapanyagokat is tettek a gyárakhoz.
Miután összadobtad a komplexet, meg kell állni valahol a közelében 8kívül) és figyelni az adatait, hogy a gyártás és felhasználás hogyan alakul. Ezzel el lehet pár órát szuttyogni. Ki fog derülni, hogy valamiből hiányod, másból meg többleted lesz. A hiányt pótolhatod, ha olyan gyárat teszel még a komplexbe, de akkor annak az alapanyaga fog hamarabb elfogyni. Sok iterációval kihozható egy önfenntartó gyárrendszer, ami végtermékként azt termeli, amit akarsz, de lehet, hogy érdemesebb 2-3 ellátó hajót rendelni a komplexhez, hogy a hiányzó alapanyagokat megvegyék a környéken.
Kellemes szolgáltatása a játéknak, hogy az alapanyaghiány miatt álló gyárad villog a listákban, így egyből kiszúrod, hol van gond.
A komplexekhez jól jöhet valami olyan script, ami a gyáraid és a bankszámlád közötti pénzforgalmat automatizálja. Pl az AMX (Advanced Money Transfer). Ezzel beállíthatod, hogy a gyáradnak mindig legyen elegendő pénze a bevásárlásokhoz, de a felesleget nem kézzel kell tőle levenned, hanem automatikusan áttolja a számládra. -
SaGa #14576 Alapvetően pont amiatt kellenek a komplexek, hogy nagy flottákat saját gyártású fegyverekkel tudj felszerelni úgy, hogy minden alapanyagot magadnak termelsz ki.
Mire egy 10-15 komolyabb hajóból álló flottát felszerelsz mindennel, ami kell, ötször végigtúrod a teljes univerzumot és leköltesz egy halom pénzt, plusz rengeteg idő. A komplexek építése se olcsó, meg igényel némi odafigyelést, számolgatást, de erről szól a játék. Aztán amikor megvan, mennek a hajók, a felesleget el tudod adni. De be tudsz állítani flottaellátó hajókat is, amik jönnek-mennek a gyáraid és a flottád között, folyamatosan pótolják a fogyóeszközöket...
-
SaGa #14575 Őszintén szólva, nem emlékszem. Én is csak egyszer használtam tesztelésre, de ezzel is csak olyan csáléra sikeredett komplexeket tudtam gyártani, így inkább hanyagoltam. Az a baj, hogy egyenként, minden gyárról kellene olyan részletes rajz, amin fel van tüntetve, hogy a "csövek" hol kapcsolódnak, másképp elégé össze-visszea lesz az egész. A "gyári" komplexek szép csillag, vagy futószalag szerű elrendezéséhez még csak hasonlót sem tudtam csinálni. A mod leírásában egyébként részletesen benne van, emlékeim szerint a kezelésük.
A fórimon most láttam, hogy a "konzolos" beállításnál egy egység 25 m, illetve 7,5 fok a forgatásra. Azaz, ha nem kologatással pozícionálod az egyes gyárakat, hanem a kidobáskor beállítod a helyét az előzőhöz képest, akkor ilyen értékekkel tologatja vagy forgatja.
Kicsit utánna túrtam a dolognak. Van Camera Drone az alapjátékban is, de annak más szerepe van. Gyakorlatilag valami kémműhold. Lehet, hogy ilyet találtál...
-
A linkeket [email protected], bocsi. -
Komplexet úgy rakod építed össze ahogy neked tetszik (lego csak felnötteknek!
), csak ne érjenek össze "fizikailag". Lehet rácsosan, ez a legegyszerübb módszer, igy mindegyiket egymás mellé, fölé teszed le (ez látványra a térképen olyan mintha 2d-ben épitkeznél). A bonyultabb de helytakarékosabb megoldás ha eltologatod forgatod minden irányban a neked tetsző szögben (egy idő után fárasztó dolog
), igy be tudsz épiteni egy térbeli kocát vagy akármilyen formát ami neked tetszik.
Volt, van egy szabály 5km-nél ne legyenek messzebb egymástól az ősszeillesztenő stationok.
Ha xtm-el játszol érdemes az első két gyárat extended complex kittel összekötni, a további gyárakat lehet sima construtcion kittel kapcsolni, igy nagy hajókkal is tudsz dokkolni ( 1db TL,M0,M1,M2,M7,M8), van külső és belső hangár, a kisebb hajók részére való külső (ez kb 2X5db TP, TS, M6), a többi hajó a belsőt használja, itt nem tudom mennyi a limit, de sok befér.
Nem egy szépségdíjas komplex de mindent gyárt amire szükségem van, 1kép, 2kép, 3kép, 4kép, 5kép.
Én lerakok egy gyárat, kijelölöm célként majd F3 gomb, num számokkal körbenézem, kitalálom hova illeszkedjen a következő, igy vizuálisan is látom tudom tologatni forgatni, vagy lehet hajóból nézni.
A gyárak mérete nagyon csalóka, pl egy wheat farm kevesebb helyet foglal a TL-ben mint egy cahoona bakery, de ha telepited a farm óriási kiterjedésű, mig a "pékség" csak egy henger alakú csőre hasonlit. A cattle ranch az egyik legnagyobb terjedelmű gyár, ezzel szoktam sokat
. A rakétákat gyártó stationok a legkissebbek ezeket a legkönnyebb beigazitani, olyan közel lerakahatod egymáshoz öket, hogy egy hajóval nem férsz át közöttük. Egyes fegyvergyárak alakja trükkös, van egy "doboz" szerü kinézete amely egy hosszú nyúlványban végzödik.
Ennyi jutott most "eszembe".
-
A 1MJ, 5MJ pajzsokat mindenhol veszik mint a cukrot, hamar megtérül.
Space fuelt, space weedet is érdemes gyártani, nagyot lehet kaszálni rajta. -
antigua #14571 köcce :) -
High-tech cuccokban van a nagy pénz (erős pajzsok, chipek), persze abba nagy befektetés is kell.
Ami azonban viszonylag olcsó, de hamar nagy összeget hoz az szerintem egy Chip-complex Three Worldsben. Csak energy cell kell bele, és SETA-val hamar visszahozza az árát. -
antigua #14569 Saga !
Köszi a válaszokat ! Jók !
Az aszteroidás megoldás nagyon tetszik !
Más : mindenki azt írja hogy az igazi nagy profit a
komplexumokban rejlik. Biztos így is van ez csak még nem
látom át, hogy az a sok millió befektetés ami kell hozzá
mikor is fogja vissza hozni az árát,hisz csak egy crystal fab és
naperőmű együttes kb 5millió befektetés amiből aztán rengeteg E cellát
kell eladnom hogy valaha is visszajöjjön a pénzecském.
Fegyver, pajzs gyárakba érdemes-e befektetni ? Erre az irányba mennék
hisz a hadihajókat úgy is felkell majd szerelnem.( egy hatalmas flotát
szeretnék létrehozni aminek a felszereléséhez nem biztos hogy elég lesz majd a vásárlás.
Ui: esetleg valaki leírná, hogy kell a koplexumokat helyesen kiépíteni, mik a buktatók .
-
Ezt a kidobos részét ird le részletesebben, eddig nekem nem jött össze soha. Van valami külön parancs rá, vagy mi szükséges hozzá, mert ha egyszerüen kidobom sima konténerként jelenik meg (ha többet dobok ki akkor is). Előre is kösz.
-
SaGa #14567 Van. Kidobsz belőle egy készletet (6 db, szépen elhelyezi a "kocka" 6 oldalának közepén az épülő komplex körül. Egyikből a másikba tudsz teleportálni, illetve amikor végzel, vissza a hajódba. Ezekkel úgy tudod a komplex építése közben ellenőrizni a pozíciókat, hogy a hajóddal nem kell mozogni...
Talán a komplex építő kithez jár is ilyen drone készlet...
Hozzá tenném: az egyes részegségek pozícióját be lehet állítani konzolosan is az elhelyezéskor. Egységekben kell megadni a pozíciót és elfordulási szöget a már lerakotthoz képest. Az egység méretére (hány méter) már nem emlékszem, de talán 50... -
Nekem egy komplex építésén volt bajom velük, az állomásokat szépen, "sebészi pontossággal" összeforgattam egymás alá, de nem volt nálam annyi constructions kit hogy mindre elég legyen, irány a shipyard (a szektorban volt egy). Egyszer csak Bong...bong...bong...BUMM! pár hajó megpróbált úgy félperces időközökkel bedokkolni, de nem ám az alsó állomásba! Nem! Nekik a középen lévő kellett, pedig még nem is üzemelt! Szépen kétszer-háromszor visszapattantak az állomás faláról majd, átadták magukat az enyészetnek. Aztán megszólalt a játék hogy megváltozott a Split-tek hozzáállása hozzám, eggyel csökkent a repum! Megnéztem, minden egyes hülye után 2-3%-al ment lejjebb!
Erről jut eszembe van bármi gyakorlati funkciója egy "camera dron"-nak? Az egyik elhagyott maga után huszat egy konténerben. Akkor nem próbáltam, később pedig visszaálltam egy korábbi mentésre mert a komplex nem válltotta be a hozzáfűzött reményeket. -
SaGa #14565 Nem tudnak. Saját komplex építésemet sikerült elrontanom egyszer. A dokkoló kampó túl közel került egy aszteroidához és minden hajó beleszáguldott kifelé vagy befelé. Akkor is, ha nem voltam a szektorban, tehát az ütközéseket akkor is figyeli, ha nem vagy ott...
-
Ha valamit az állomás útjába raksz hogy a hajók ne tudjanak dokkolni, VIGYÁZZ! Attól még megpróbálják, és ha a te állomásodon kenődnek szét a te repudat rontják! Ez mondjuk akkor van ha te is a rendszerben vagy, mert a játék csak arról a rendszerről csinál 3D modellezést ahol te tartózkodsz, a többiről csak statisztikát vezet, (lehet hogy úgy simán be is dokkolnak az állomásodon át - ezt még nem figyeltem). -
SaGa #14563 Nem mindegy, milyen az aszteroida "sűrűsége", amire települtél. Minél nagyobb, annál kevesebből jön ki egy adag szilícium...
Vásárold fel az áruját, ha olcsóbban adja mint Te, és ürítsd ki a raktárait. Majd emeli az árakat ő is.
Kevésbé humánus: tegyél egy olcsó állomást (vagy vontass oda egy aszteroidát) a dokkolójával szembe, arra felkenődnek a szállítóhajók és nem tud kereskedni, rárohad az olcsó cucc.
tegyél a közelbe egy crystal fab-ot és annak szállítsd a cuccot, akkor a szilikon lehet veszteéges, a nyereség a kristályon lesz. Még jobb, ha ezzel egybe építesz egy SPP-t és az energiát adod el...
Juteszembe: a New Horizonsban van környezetvédelmi adó. A rakétákra és az EC-kra vetik ki, mert hulladékot hagy az űrben. Ha eladsz vagy veszel iyesmit, esetleg felszedsz az űrben, már jön is az üzenet, hogy fizess. 2 milláért lehet venni licencet, akkor nem kell fizetni többet... -
Ha humánus akarsz lenni, és profit is kell, elvesztél. Talán ha kibővítenéd komplexé és mást gyártanál? Egyébként a gép csak akkor és addig adja olcsón az árúját amíg sok van az állomás raktárában, ha ürül a raktár megy fel az ár! A környezet árait az állomás nem nézi csak a vevők. -
antigua #14561 Pontositok: - 280 tól 320-ig van az AL haszna.
(0-t azért írtam hogy így jelezem nincs profitja) -
antigua #14560 Hi !
Az AL kereskedelme !!!???
Van egy silikon bányám Herron’s Nebula szektorban, de a kedves AL is berakta mellém
az ő kis s.bányáját. Eddig nem is lenne semmi gond,de hogy lehet az
hogy 260-320-ig adja el a silikonokat teljesen tönkre vágva így a kereskedési lehetőségeimet .
Nos számoljunk egy kicsit : ha 12ért veszi az E-át és 260-320-ért
adja el a S, és 10 egység silikon legyártásához kell 240 E, vagyis a nyeresége 0-320credit / 10egység silikonon !!!!!
Lehet hogy a gépi AL-nak nincs szüksége a profitra de nekem igen. Gondoltam már rá hogy a valóvilágból meritek egy kis ötletett, és oda küldök a bányájához egy-két verőlegényt,csak míg az életben ez működik addig itt evvel a módszerrel nem tudok most élni, mivel a drága kisbánya természetesen Argon !
Az ember pedig nem lő rá a családjára !? Az ötleteket várom, hogy lehetne ezt megoldani( humánusan )
-
crossy104 #14559 Tehát beteszem 0,0,0-ra, és elmehetnek a fenébe? Én nem tettem középre.Lehet ez volt a gond.
-
SaGa #14558 Ők is szeretnék megszerezni a szektort. Az nyer, akinek a treading stationja közelebb van a szektor közepéhez... -
SaGa #14557 Olvastam én is több helyen, hogy a nagy hajókat nem lehet elfoglalni, csak azt nem értem, akkor minek raknak a modderek ilyeneket, hisz a Task Force meg nem része a modoknak... -
Legend #14556 M3masnál nagyobb hajókat nem lehet Cappelni, még System override software sem segít, csak a HCF (sokak szerint, én nem próbáltam). XTM-ben a Xenon Grid 2-ben lebegő P Raidert sokan próbáltuk elfoglalni, akkor jön rá mindenki, hogy nem lehet csak úgy, símán, amikor már csak ENNYIRE vagyunk tőle.
-
crossy104 #14555 Sziasztok! Fent van a Sector Takeover script, betettem egy trading stationt unknow sectorba, de nemsokára betettek egyet a Teladik is!!! Mitől van??? Segitsetek légyszives. 

-
SaGa #14554 Próbáltad ilyen "gyalogosan" cappolhatatlan hajóval? -
A másik a HCF-vel tudod magadévá tenni, ha üres nem lesz áldozat. -
Az jó, MkII-es drága de legális, 5km hatótáv.
-
SaGa #14551 Khmmm...
TL vagy M6-nál nagyobb hajókat hogyan lehetne elfogni. Lebeg itt az űrben egy TL, de nem férek hozzá. Eleve nem lehet 87 m-nél közelebb araszolni, akkora, de ha mégis (volt már ilyen is), akkor sem jelenik meg a claim lehetőség. System override software jó lehet? -
crossy104 #14550 Köszi!