20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Romeo One
    A rakétáknak, éppúgy mint minden rakodókonténernek, van egy mérete, és kiterjedése. S, M, stb. Csak olyan konténert tudsz rakodni, ÉS felvenni, ami megfelel a hajód konténerosztályának. Plusz még a hajódon kell lennie annyi szabad helynek, amit a rakéta igényel. PL: Mosquito - S-1, Hornet - M-3, stb. ez bármilyen rakétára, konténerre, fegyverre igaz. Ha ilyet látsz, "I"-vel tudod megnézni az adatokat.
  • RJoco
    Az én tapasztalatom inkább az, hogy ami befér a raktérbe, azt felszedi, a többi megsemmisül az ütközés következtében.

Aszteroidához ha jól emlékszem 10km-en belülre mész és az 'i' betűre a Yield-nél látni fogod.

Kis hajók ellen a leghatásosabb talán a Wasp missile. Gyors és olyan ütést kap a hajó, hogy egy darabig meg is vakulhat a pilótája.

Rakétaelhárítást Romeo One írta.
  • SaGa
    Ha van elegendő raktered és az adott rakéta belefér a hajód "csomagegységébe", akkor elég kinyitni a raktérajtót és rárepülni a cuccra. Ha nem elég nagy a raktér, vgy ninsc benne elegendő hely, akkor csak ellöki a hajó a cuccot, de némileg sérül is, emrt ilyenkor a pajzs is ki van kapcsolva...
  • lipovics
    Köszi!

Az űrszemét alatt azt értem, hogy ha szétlövök egy hajót, abból időnként kipottyan rakéta. Azt hogy tudom összeszedni?

Xenon szektort takarítanám, ellenük kéne valami tuti módszer.
  • Romeo One
    Ja, a harmadik kérdésedhez:
    Először is nézd meg, mivel vagy, és milyen rakétát lőttek rád, mert lehet, hogy gyorsabb vagy nála...
  • Romeo One
    - Űrszemetet honnan szedsz? Az állomások roncsai nem számítanak annak!
    - Ha van szkennered megnézed az Információját.
    - Tevékenységek sorrendben: A hátsó tornyot rakétaelhárításra állítod. Megpróbálod manuálisan lelőni. Imádkozol.
    - Nagy és gyors rakéta a legjobb. Nincs típus, mert melyik M3 ellen? A hajók is különböznek, egyik gyorsabb, másiknak nagyobb a pajzsa, harmadiknak van hátsó torony, stb. Végignézed a hajókat, meg a rakétákat, és megpróbálod kitalálni, hogy melyik ellen vajon melyiket használnád.
  • lipovics
    Sziasztok!

Hogyan tudok raktérbe berakni űrszemetet? Hiába nyitom ki és repülök rá, csak eltolja.

Aszteroidát hogyan tudok szkennelni? Szkennelőm van, billentyű parancsot nem látok.

Ha az ellenség rám lő rakétát, mit tudok tenni?

Melyik a leghatékonyabb rakéta az m4, m3 hajók ellen?

• antigua
    Ajjaj van ám kívánság özön, mint a népmesében !
    Szerintem az XTM-modban megtalálod mind ezeket.Valamint kiegészíted még a következőkkel:
    AzzPiloteIII : Rajokat tudsz vele létrehozni, illetve parancsokkal meghatározni a feladatukat.Nagyon összetett mod, rengeteg mindent tud!
    Mercenaries Guild : Ez egy küldetés mod. Miután felraktad különböző küldetéseket tudsz felvenni.( Először be kell lépned egy klánba,ezt a Mercenaries Guild bázison tudod megtenni.hogy hol? Na erre nem tudok pontos választ adni mert bárhová rakhatja be a progi. )
    Ami a lényeg ez a mod nem befolyásolja az elért reprudat a különböző fajoknál,vagyis nem fog csökkenni annak ellenére,hogy a küldetésekben harcolsz valamely faj ellen.
  • RJoco
    Hátő, ez mind benne volt az X3 Reunion-ba, amit én játszottam.
    Az oldalamon találsz linkeket, leírást, én ezeket használtam legfőbbképpen, de volt ami csak benne volt a játékban, mert nem használtam ki.
    Neked mindenképp az XTM kell az alap mellé. A TerranConflict-ról érdeklődj abban a topicban, ott tudnak segíteni.
  • RJoco
    A Valhalla egyértelműen mind felett áll, a Leviathan-na manőverezni kell, mint ahogy a Paranid M0-al is ami amúgy egy baromi jó hajó.
    Persze a Valhalla Terran fegyverzettel...
  • lalinov
    Ja és még valami, amit mindig is akartam, hogy mondjuk ha több vadászgépem van be tudjam állítani, hogy kövessenek engem meg ilyesmi, esetleg külön rajokat alakítani, amik védenek egy egy szektort.
  • lalinov
    Az kimaradt, hogy jó lenne ha lennének küldetések, hogy kísérjük el a konvojt, aztán csengetnek érte.
  • lalinov
    Hellosztok, régen játszottam ezzel az x3al, és újra akarnám kezdeni, csak nem tom melyik résszel lenne érdemes játszani. Én valami olyat szeretnék, hogy tudjak benne pénzért is reput "venni" esetleg, legyen benne bőven ellenség, ne csak így néha napján fussak össze egy egy kalózzal, mondjuk azé ne legyen tele minden szektor. Legyen jó nagy térkép, könnyen lehessen komplexumokat csinálni. Ezek amiket leírtam melyik x3 ra igazak? És miket kell hozzá letöltenem patch mod akármi, melyik játék kell?
  • antigua
    Ami az M0 Leviathant illeti nem egy nagy durranás.Lassú, hosszú, nehézkes monstrum aminek nincs elülső fegyverzete csak oldalsó.Ennyit róla. A vallhala az már más ! :)
    A leviathan küldetés leírása : (idézet másoktól)

Leviathan Megmentése

"Követelmény:
    ARGON Protector Of The Federation rang elérése után vállalható el.
    Összegezés: A lerobbant Argon Leviathant kell a Xenon és Kha'ak flották támadásától megmenteni.
    Nehézség: 9 - Jelentős támadást kell legyűrni úgy hogy a Leviathan megmaradjon.
    Jutalom: Az Argon hajógyárakban megvásárolható lesz ez az M0 - óriási méretű, és erejű hordozóhajó.
    Szükséges hajó: Valószínűleg egy hajóval nem megoldható a dolog, ezért erősen javasolt egy kisebb flottát vinni, illetve lasertowereket telepíteni a megfelelő pozíciókba!
    Ellentétes Eredmények: Amennyiben nem oldod meg a küldetést, a Leviathan nem lesz megvásárolható.
    Hogyan lehet megtalálni: A küldetést a BBS en keresztül veheted fel. Megkérdezik hogy segítenél e védeni a meghibásodott Argon Leviathant

Leírás :
    A küldetés felvétele után elugrasz a megadott rendszerbe, és egyből bejelentkezik a Leviathan. Megkér hogy segíts elintézni az őket támadó xenon egységeket.
    Nyilvánvaló a dolog, le kell vadászni az ellenséget, és csak a gyengécske Leviathan kísérő flottára hagyatkozhatsz, ami 2 Titánból, és néhány kisebb madárból áll.
    Amint elfogyott az ellenség, egy újabb xenon támadóhullám érkezik, és amikor evvel is elbántál, ismét üzenetet kapsz, amely egy elég húzós Khaak flottáról értesít.
    Ez az a pont ahol igazán nehézzé válik a küldetés, tekintettel arra hogy nagyon közel a Leviathanhoz lépnek be a rendszerbe, és a Kyon emitterek bizony értik a dolgukat.
    Amire számítanod kell az a következő felállás :
    -2x destroyer
    -3x fregatt
    -3x Corvett
    -2x nagy cluster
    Amennyiben nem foglalod le őket valamivel, villámgyorsan nekiesnek a Leviathannak, és a Gamma kyon emitterek bizony nem nagyon tévesztenek el nagyobb méretű hajókat, hamar ízzé – porrá lövik a kis tehetetlent.
    Amint túlvagy ezen ellenség legyűrésén is, megköszöni a Leviathan a segítséget, és elrajtolhatsz az Argon Prime rendszerbe. Megérkezésed után a Szenátor megköszöni amit tettél, és felhívja a figyelmed, hogy a Leviathan elérhetővé vállt a hajógyár vásárlási listáján. "
  • RJoco
    Én is mindig quick start-tal kezdtem, ez nem szégyen, hanem lehetőség.
    Azért ajánlom mielöbb megcsinálni a sztorit, késöbb lehet benne bug. Én már jártam úgy.
    Gyakorlott pilótának 8 óra az egész, újoncnak inkább 16 :))
  • TokraFan
    Köszönöm a tippeket! :-)
    Szégyen szemre quick start-al kezdtem :-)
    Valóban a legnagyobb előnye a játéknak, hogy nem lineáris, és gyakorlatilag mindíg lehet új célokat kitűzni. Én még nagyon az elején vagyok, mindössze 3hónapja játszom vele. Egyelőre gazdasági/kereskedelmi céllal építkezem, hogy később legyen pénzem egy nagyobb flottára.

Rá fogok hajtani a küldetésekre, nem is hittem, hogy ennyire fontosak.
  • RJoco
    A Leviathan akkor lesz látható a Shipyardon, ha sikeresen megcsináltad a küldit.

A Reunion XTM-mel egy nagyon jó játék, de azért bugokra érdemes felkészülni, előfordulnak.
    Pl. volt aki elfoglalta a Leviathant mert nem adta be neki a SY-ra.

A sztorit annyira nem muszáj megcsinálni, főleg ha Custom game-ben kezdted, csak akkor be kell kapcsolni a földi rendszereket, különben nem lesz meg a kapu, ami oda visz. A sztori nem ad plusz pénzt sem, ami kell a megcsinálásához, azt neked kell összeszedned. De erről írtam is az oldalamon. Arra viszont nagyon jó, hogy az Argon-oknák olyan reput érsz el, amivel Titan vehető.

A Bala'Gi-ről írt SaGa, elég egyértelműek a feladatok, a poénokat nem lövöm le.

Az XTM-ben rengeteg küldetés lelhető fel, amik különböző hajókhoz juttatnak, állomáshoz vezetnek. Elég izgalmas és a vagyonod nagy részét be lehet zsebelni küldikből. Csak mondok egyet: Lőjj szét 1 Xenon CPU állomást! 20 milla Cr üti a markod. Persze ehhez kell a jó repu.
    De vannak olyanok is, hogy Xenon invázió készül és szét kell lőnöd 1 állomást a védelemmel 1 meghatározott rendszerben. Ez pl. adott rendszert uraló fajnál repuemelkedést okoz.
    De van sok-sok más lehetőség, egy a lényeg, hogy mindig legyen 1 célod, amit el akarsz érni!
  • TokraFan
    kiss90

Köszönöm a választ!
    Igen, a reputációt figyelem én is, de a többi hajó esetén a shipyardokban mindíg látszanak a megvásárolható hajók, csak pirossal jelzi a rendszer, hogy én még nem rendelkezem a szükséges repuval ezért azokat nem vehetem meg (pl. Titam stb.). A leviathan viszont nincs a listában sehol, ezért nem értettem.

SaGa

Köszönöm a linket!
    Akkor tehát mégis csinálgatnom kell a küldetéseket. Nem tudtam, hogy ahhoz is kötődnek elérhető opciók. Köszönöm a segítséget.
  • SaGa
    A Custom game az X szériában ezt jelenti. Kis hajó, kevés pénz, élj meg ahogy tudsz.
    Vannak olyan kezdések, amelyek akkor szabadulnak föl, ha már eljutottál valameddig a játékban, de ezekhez van egy registry átírós trükk is, amivel bármelyik kezdés elérhető.

A főhadiszállást csak akkor tudod megszerezni, ha elvégezted a Bala Gi küldetéssort, ami egy adott reputáció és rang elérése után vehető fel. A Boronokkal jóban kell lenni mindenképp és nem szabad ellenséges viszonyban lenni a splitekkel és a paranidokkal. Meg kell egy saját állomás és 5 millió Cr...
    Részletek itt.
  • kiss90
    Nagy hajókat csak akkor lehet venni, ha megvan hozzá a szükséges "megbecsülés", persze az adott fajnál, illetve az M0 osztályú hajók vételéhez előbb meg kell csinálni egy küldetést is, amit a BBS-en keresztül érhetsz el.Szintén reputáció-függő.
  • TokraFan
    Sziasztok,

Régi a game, de én eddig valahogy elsiklottam felette, noha ez a stílus a kedvencem. Már csak Steam-en tudtam megvenni, a TC-vel együtt. Nagyon jó, kiváló a játék, bár vannak benne érhetetlen megoldások (pl. komplex építés). A TC előtt még a Reunionnal szeretnék egy tisztes szintet ellérni, és bár a TC-ben láthatóan kijavították a Reunion főbb hibáit, mégis maradok egyelőre ennél (XTM-el persze). Én nem csinálom a lineáris küldetést, jobban szeretem a sandbox játékokat.
    Ha még jár erre valaki, akkor az alábbi pár kérdésben kérnék segítséget:

1. Állítólag az utolsó patch óta lehetőség van főhadiszállást építeni, de én nem találom ezt az opciót sehol (olyan helyet sem találtam ,ahol vásárolni lehet ilyet).

2. Az XTM-ben a nagy hajókat (pl. Leviathan), sehol nem lehet kapni. Pontosítok, én eddig sehol nem találtam meg, bár még csak 96 rendszert derítettem fel. Nem spoilert várok a konkrét címmel (ha van ilyen), csak abban kérnék segítséget, hogy továbbra is nyugodtan keresgéljek, vagy esetleg egészen más módon lehet egy ilyen hajóhoz jutni?

3. Sem a Reunionban, sem a TC-ben nem működik nálam a "custom game". Ha ezt indítom el, akkor simán betesz az Argon Prime-ba, egy kis hajóval és 1000cr-el. Állítani nem lehet semmit.
    Ez egy hiba, vagy én értettem félre valamit? (pl. Galactic Civilization-ban a custom game azt jelenti, hogy a teljes játékkörnyezetet tetszés szerint állíthatom össze)

Rjoco
    Neked külön köszönet az X3R oldaladért, sokat tanultam ott kezdéskor! :-)
  • kiss90
    Köszi a segítséget, a "z"-re megtörtént a "csoda".
  • RJoco
    Az egyik megoldás, ha Idle parancsot adsz neki, akkor kidokkol. Ha jól tudom, akkor 'z' vagy 'i' és ott a Landed Ship-nél találod a hajót.
    A másik megoldás, ha átülsz bele. Akkor autómatikusan kidokkolsz.
  • kiss90
    Üdv!
    Meg tudná valaki mondani, hogy lehet egy nagyobb hajóban lévő géppel kidokkolni?Már mindenhol néztem a játékban, de egyszerűen nem találom...
    Konkrétan egy Cerberusban van a Nova, de nem tudom előcsalogatni.
  • RJoco
    Csak ha fenn van a Sector Takeover script.
    Ha nincs fenn, akkor úgy tudom nincs adó. Illetve ki is kapcsolható.
    A sztori csinálása közben elveszhet az Ore Mine, amit Paranid Prime-on telepítettél, mert egy időre 0 lesz a vagyonod. De ezt az időt ki kell fogni, nekem a 10-15 sztori végigjátszása alkalmával csak 1-szer vette el a Paranid fennhatóság. A gyár ott van a sziklán, csak nem az enyém.
    Meg van, hogy pontosan milyen időközönként vonja a gép az adót, de erre nem emlékszem már.
    És a saját kasszából vonja, nem az állomáséból.
  • Phoenix lord
    háát ha nem saját rendszerbe pakolod akkor adózni kell annak a fajnak ahol van a gyár ez autómatikusan vonódik le. ha nem tudod fizetni egy idő után elveszik. (de ha meg még a sztory miatt vettél egy Ore Mine-t akkor azt ígyis úgyis elveszik.)
  • trens
    Sziasztok!Vettem egy gyárat,de pár perc múlva,elvette a gép.(már nem az én tulajdonom).Ennek mi lehet az oka?
  • SaGa
    Sajna előfordul, hogy sérülnek a mentések, ezért érdemes hármat "forgatni".
    "Előrehaladott" állapotban nem érdemes mod-ot felrakni, mert általában elrontanak valamit a már mentett állásokhoz képest és ebből is lehet ilyen gond.
  • Romeo One
    Nézz át az X3 - Rebirth fórumra, sokan ott vannak a régebbi tagok közül, hátha valaki többre emlékszik, mint én.
  • Romeo One
    Ezek a mentések hibái. Általánosságban bármilyen pack, mod, stb kerül rá, a mentések nem fognak működni. Ha nem emiatt van, az szívás, másnál is előfordult ilyen, úgy rémlik. A mentések sérültek. Nem biztos, hogy meg lehet oldani.
  • mkobold
    Valaki tudna segíteni?

Az eredeti x3-mal játszok és csak a bonus packot tettem fel hozzá.
    Ha megpróbálom az utolsó mentéseket visszatölteni akkor kilép a játék vissza a Win-be.
    Miért csinálja ezt? Mit lehet ellene tenni?

• saba30
    Volt már ilyen web oldal, de a fordítandó anyag mennyisége, és mert a játék mélysége amúgy is megkívánta a komolyabb vele foglalkozást, így mindenki maradt az angol, és az eredeti német nyelvű változatnál. Sajnos akkor a vállalkozás elhalt, pedig maga a játék megérdemelné, és pedig a kiadó elég sok játéka hivatalosan magyarított is, ez valahogy kimaradt....
  • juhaszjani
    Nos derült égből villámcsapásként érkezett segítség a magyarítás projekthez. Akinek van egy kicsi angol tudása, és elhivatottsága, az fáradjon a http://translator.host56.com/ oldalra, és segíthet a játék magyarításában.
  • Phoenix lord
    m3+ felett nem lehet csak úgy szkafanderben elfoglalni ahhoz már HCF-kell amit az Otas Shipyardon tudsz megvenni potom 50 milláért + felszerelés.
  • kikixx
    Helló ujabb kérdésem lenne találtam egy Centaur mk1-es hajót a szokásos módon nem tudom elfoglalni. ebbe kérném a segítségeteket.
  • NONPLUSZULTRA
    Használd Scorp Map-jét ehhez is.
    LINK
  • kikixx
    sziasztok.hol találok xtended mapot a renuionhoz?
  • Phoenix lord
    ok megpróbálom később több pajzsfregatt támogatással elfoglalni a Mantis-t csakhát 3678-an védik kell hozzá egy kis idő...

igen észrevettem hogy a saját pajzsból tölti vissza de a pajzsának a felét használta feltöltésre aztán se kép se hang tovább felment a pajzsa megint maxra(a fregattnak) de nem töltötte megint a pajzsot hiába adtam ki megint a group shield parancsot.. a Scyyla-nak meg neki sem merek menni még allergiás vagyok 38 SBC-re :)
  • RJoco
    Figyeld a pajzsfregatt pajzsát, mert ha jól tudom, akkor abból tölti vissza.
    Esetleg vigyél még egyet, hátha akkor nem lőnek ki.
  • Romeo One
    A lényege, hogy a pilóta ott van, de "elbújik". Emiatt a scan üresnek mutatja, de mihelyst akcióba lépsz, ő is aktivizálja magát. Ha jól rémlik, még egy-két ilyen hajó van elszórva, de már nem emlékszem, hogy hol. Mindig valami küldetés környékén tanyáznak.