20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Köszi, majd kipróbálom!
  • antigua
    Ja mindig a leadernek adjátok ki a parancsokat !
  • antigua

Nos először felrakni a köv. scripteket :
    group compat commands, group mannager, group hokey ( ez szükséges, de jó ha fent van )
    Elsőnek meghatározni, létrehozni a groupot:
    Kiválasztani a hajót mely a vezér.leader hajó lesz. ( ehhez lesznek majd a többiek hozzárendelve ) tehát a vezérnek szánt hajón :general/group setup
    - itt megadni elsőnek a group nevét
    - majd a group sorszáma, azonosítószám
    - hány hajó tartozzon a leaderrel együtt a groupba és milyen típusúak legyenek ( m6, m3 m4 m5 )
    Ezután a szektorban lévő hajók melyek megfelelnek az előbb beállítottaknak
    (pl 3db m4 legyen az 1. groupban ) hozzáadódnak a leaderhez és groupot alkotnak.
    A groupnak a parancsokat a combat menüben lehet megadni, feltéve hogy fent van a group combat commands script.
    Hotey-el is lehet közvetlenül parancsokat adni, ehhez kell a hotkey group script.
    UI: Lehet, hogy kicsit szájbarágósra sikeredett de így legalább biztos hogy mindenki megérti.

• RJoco
    Hogy csináltad, engem is érdekelne!
  • RJoco
    Szerintem nem lesz, majd csak amikor Kisviku megírja.
  • antigua
    Magyar kézikönyv a Reunionhoz ?
    Ja arra a pár oldal pdf borzalomra gondolsz, remélem a TC-hez már
    lesz rendes magyarosítás is !
  • Freddy TNT
    A Reunionhoz jár a magyar kézikönyv. Szerintetek a TC-hez is lesz rögtön vagy majd csak a későbbi kiadásokhoz ?
  • Freddy TNT
    Kössz, meglesem
  • Vitez77
    Elméletileg CDGalaxison meg lehet majd venni. Legalábbis a katalógusukban ott volt, hogy X3: TC ősszel.
    Árat passzolom.
  • Freddy TNT
    Hello mindenki !

megtudná valaki mondani, hogy a TC-t kb mikor és hol lehetne kis hazánkban megvenni ? Na meg kb mennyiért ? :) Magyarosítás gondolom épp úgy nem lesz hozzá mint a Reunionhoz...
  • antigua
    OK. megoldódott.
  • antigua
    OK. megoldódott.
  • Valen
    Bonus pack kell hozzá, az biztos.

utánna meg a Computer/General menü alatt van az opció, de hogy hogy működik, ne kérdezd.
  • antigua
    Tudna valaki segíteni abban hogy lehet group-ot létrehozni,
    mi a menete ? Köszi !
  • RJoco
    Nagyobb hajókhoz vidd végig a sztorit, ez a legegyszerübb.
    Állomásokat lehet venni akár a játék kezdetén, ezek többnyire bányák, farmok, stb.
    ST konténerrel rendelkező hajó kell hozzá pl.: Mammoth, melyet lehet bérelni is.
  • Valen
    vagy nincs elég pénzed
  • BuriP
    A shipyardon mikor belépsz a trade(vásárlás) menübe, a bal alsó sarokba írja ki hogy az adott fajnál milyen a rangod, megbecsülésed, a jobb alsó sarokba pedig hogy milyen rangot kell elérned a hajó, állomás megvételéhez. ha a jobb alsó sarokban nincs semmi írva de az állomás nevének sora mégis piros, akkor vagy nincs TL-ed bedokkolva a shipyardra, vagy pedig nincs elég hely a rakterében.
  • KngAlex
    Mekkora reputation kell ahhoz, hogy station tudjak venni? illetve nagyobb hajókat?
  • Valen
    javítás: NE az állomáshoz csatold a complexet.
  • Valen
    Complex építés alapszabályai nálam:

1. vízszintesen és függőlegesen mint a lapok egymásra téve legyenek téve, vhogy igy :

Legfelül: HUB-Warehouse
    Első szint: SPP-SPP
    Második szint: Catle-Catle-Catle + egyébb kaja gyárak
    Harmadik szint: Cryst-Cryst-Cryst
    Negyedik: Silicon bányák

Elsőnek a 2 SPP-t kapcsold össze, majd a HUB-t tedd föléjük.
    Utánna MINDIG a complex-hez csatold az állomást és ne fordítva, NE az állomást csatold a complexhez.

Elöször mindig az azonos szinteken lévő állomásokat csatold a complexhez, tehát a 2 SPP-hez a Cattle Rancheket, majd a többi kaja gyárat, majd utánna a Crystal Fab-ket a complexhez, végül a Silicon bányákat.

A HUB-t úgy forgasd, hogy a Dock-oló kampók ne a SPP-k fele nézzenek, hanem 90 fokkal elfele vagy 180 fokkal el tőle.

• tomonor
    http://www.sg.hu/listazas.php3?id=1204839032, pontosabban: http://www.x3tc-countdown.de.vu/
  • Freddy TNT
    Továbbá elég randán vannak összekapcsolva nálam. van amelyik szinte csomót kötött magára. van valami trükje hogy hogy lehet izlésesen összeállítani őket, vagy csak " addig tökölök, míg olyan nem lesz" megoldása van ?
  • Freddy TNT
    Hello mindenki !

Pénzhiány miatt kissebb gyárakból van komplexumom és betelt a kvóta... Ki lehetne szedni a láncból párat hogy nagyobbakra cseréljem ?

Az új X mikor jelenik meg? Kb mennyibe kerül ? Online rész ?

Köszönöm
  • Valen
    mi ez a pangás?
  • antigua
    Yes ! TC TC TC
  • Legend
    Yeah!
  • tomonor
    Az X3:R mindenre akart pontosítani, csak a harcra nem. A TC már a harcra fog.
  • antigua
    Úgy látszik az x3 tekintetében rokon lelkek vagyunk én is
    a harci, akció részt részesítem előnyben ill a starégiát.
    A kereskedelmet én is hamar igyekeztem letudni, főleg atért
    mert nekem ez a scriptelős megoldás íszonyatossan idegen.
    Valószinüleg a TC-nél is így lesz, de hát a játék előnye, hogy
    sokoldalú és mindemki eldöntheti melyik utat választja, lényeg
    az, hogy élvezze az egészet. :)
  • tomonor
    és mily igaza van
  • Legend
    LV azt írta: "A te játékod, csak magaddal b@szol ki."
  • Legend
    Nézőpont kérdése, hogy ki mit szeret a játékban. Én speciel fightolni. Naaagy naaagy hajókkal. És sokkal. És gyorsan. Egy Busteres kezdésből nehéz kigazdálkodni hamar. Valamennyire kiaknáztam a kereskedelmet, és fegyvergyárakat üzemeltettem, de RENGETEG időmbe került megvenni imajd felszerelni 1(!) Terran M2-est - mint mindenkinek. Nem is beszélve Avarice térképének átrajzolásáról.
    Kicsit gyorsítani akartam a folyamatot (nem újrakezdeni), azért használtam a Trainer-t.
    Később már kedvem szottyant beszerezhetetlen hajókat meg sárkányokat is kipróbálni, azért használtam az LV's Cheats-et. Akkor és arra amire kellett működött mindkettő. Más kérdés, hogy mára megbántam tetteimet, és fogadom, hogy a TC-ben nem teszek ilyet, márcsak az uplink miatt sem.
    Mea Culpa.

PS: gaben: az én mentéseimmel semmire sem mennél, tuti azonnal kilépne a játékod. A tuira kompatibilis trainer a X3 Trainer v309.exe - googli.
  • tomonor
    az a gond vele, hogy csalás. :D
  • antigua
    Nem értem mi a gondotok az LV cheat 1.4-el
    Én is felraktam miután a korábbi mentéseimnek annyi lett
    és az ég világon semmi bajom vele.
    Beírtam 50milliót mentés majd le is uninstaláltam a cheat-et és
    a pénz maradt és azóta is remekül müködik a játék.
  • Valen
    nem tudod kikapcsolni, csak ha új játékot kezdesz.

de a script editor magában nem csinál semmit
  • gaben9000
    Hali.... Meg tudnátok mondani hogy a Script editort hogy lehet kikapcsolni..... Mármint úgy hogy beírtam hogy "Thereshallbewings" vagy valami ilyesmit...... Ennek hatására megjelent a Command Consolban a Sriptes cucc.... És hogy ezt hogy lehet kikapcsolni.......... Feltéve ha kilehet.
    Előre is köszönöm.
  • Valen
    ráértem, elkezdtem itthon keresni és sikerült megtalálnom az X3 eredeti CD-jét, igy végre nem kell a biztonsági mentésemet használnom
  • Valen
    énis megnéztem, és gyorsan megfogadtam, hogy soha többet nem indítom el :)
  • SaGa
    Ja. És folyamatosan kapod az értesítést, hogy a szektorokban épp lődözik szét a hajóidat, műholdjaidat...
    Egyszer megnéztem, majd 10 perc után kezdtem egy szolídabbat...
  • Valen
    XTM-ben van az Extrem Tycoon kezdési lehetőség. ott olyan kész vállalattal kezdesz, hogy csak na.
  • SaGa
    Tényleg nem értem... Az egész játék a saját gazdaságod kiépítéséről szól, akkor mi az értelme annak, hogy több milliárddal indítasz...

Amúgy van olyan induló helyzet, ahol eleve egy halom pénzzel startolsz, talán még magában az X3-ban is. Vannak olyan startok, amik alapértelmezetten blokkoltak. Egy registry kulcs átírásával felszabadíthatók:

[HKEY_CURRENT_USER\Software\EGOSOFT\X3]
    "GameStarts"=dword:000fffff

Lehet, hogy nem ezek között, hanem a Yaki által jegyzett coustemstarts modban, de létezik ilyen. Tök értelmetlen...