20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    Otas HCF-fel tudsz elfoglalni nagy hajókat, meg OWP-ket.

Kapu nélküli szektorba nem tudsz ugrani, csak Kha'ak szektrorokba, mert oda megkapod a koordinátákat (BBS). Csak mindig legyen elég EC-d a hajón, hogy ki is tudj ugrani, mert akkor ottragatsz.
  • RJoco
    Minden fenn van az ide irogató játékostársak oldalán.
    Nézz körül és kombinálj!
    Nem nehéz...
  • RJoco
    Csak nem felraktad az új XTM patch-t?
    De jó neked!
  • Freddy TNT
    Hi !

Script mint csalás gyanánt nem érdekel hajó szerzéssel kapcsolatban. Na de milyen speckó hajóval lehet elfoglalni M3 felett ?

Na meg hogy van ez a koordináták alapján történő ugra-bugra kapu nélküli szektorokba ?

Valaki írja már le legyen szives
    Köszönöm !
  • rodzsi
    hali
    aza kérdésem lenne h a bala gi's küldiknél ottvok h valami csapatot kell megtalálnom egy unknow szektorba a maelstorm-tol southra de nemtalálom az odavezető kaput mondana nekem valaki egy koordinátát please ha tudja, mert már bolyongok egy ideje. JA utána mit kell majd csinálni?? szal tovább egy szektorba vagy? mert kitöröltem a message-t :S előre is köszi
  • tomonor
    docking computer...
  • antigua
    Mit állítani át shift+D-re ?
  • KngAlex
    nekem is jól jönne egy szektor ahol békén hagynak a kalózok és a khaak-ok, mármint ha nincs kapu nincs aki bejönne...

bár a khaak véletlenszerűen jelenik meg, vagy tévedek?
  • tomonor
    felteszem XTM v7.1.4-et használ (vagy mennyit)
  • Legend
    Érdekelne, hogy jutottál be oda kapu nélkül?

A Khaak szektoroknak sincs kapuja, de kaptam ugrási koordinátákat az Argon Titkosszolgálattól.
  • tomonor
    ajánlatos shift+D -re állítani. X2-ben alap gomb votl a D ehez.
  • antigua
    :))
  • klb
    Egy zseniális találmány! Ha definiálsz hozzá gyorsbillentyűt, az állomás/hajó 5km-es körzetébe érve egy pillanat alatt bedokkolsz. Értsd a billentyűt lenyomva máris be vagy dokkolva, nem kell végigvárni a dokkolási folyamatot.
  • antigua
    Azért jó lett volna, ha az x3ban is lenne szöveges tájékoztató nemcsak
    folyékony angol beszéd amikor ismrteti a felszereléseket a shipyardban, EQ-ban ! ( ha már a többi kereskedős játékban is szerepel !!! )
  • antigua
    Nem röhögni kérem !

Mire jó a Docking commputer ?
    Úgyan is, ha van a hajómon, ha nincs a bedokoláson semmi
    külömbséget nem érzek.
  • Valen
    javítás: 0.7.4-s XTM-ben állítólag már van kapu a rendszerbe, és nem Julian, hanem Argon terület.
  • Valen
    14881: Memorial of Light

ez a rendszer Akela's Beacon alatt, Eighteen Billion-tól balra található.

Egy üres rendszer, amibe nem vezet kapu, ergo neked kell csinálnod.

Én 4 db Ollerus párral csináltam kapukat a rendszertől jobbra (keletre) lévő Eighteen Billions-ba, a balra (nyugatra) lévő Light of Heart-ba, a felette (északra) lévő Akela's Beacon-ba és délre tettem egy kaput, ami a The Wall (Argon Prime -tól balra (keletre)) rendszerbe visz.

Ezzel sikerült akkora forgalmat elérni a rendszerbe, hogy minden nép hozzám jár energiát venni legalább 10 rendszernyi körből, ami kb. a teljes univerzum 70%.

Betettem egy M2-st Attack all enemy -re a rendszerbe, meg a Ollerusok védelmére 1-1 M2-st, igy a kapu rendszer biztonságban van.
  • tomonor
    lehet tractor beam-el. Ám ahoz kell tractor beam meg egy M6-os ami kezeli a vontató sugarat.
  • KngAlex
    Lehet hülye kérdés de szobatársam is játszik és azt mondta hogy lehet bányákat/aszteroidákat mozgatni, ez tényleg igaz?

Valen te hol építetted az energy coplex-ed?
  • KngAlex
    köszi! pedig jó lett volna...
  • Legend
    Nem. Azzal a fószerrel lesz még dolgod később, M3-asnál nagyobb hajót amúgy is csak scripttel, vagy spec. hajóval lehet.
    De olvass vissza a #14891 tájékán hasznos tippeket találsz.
  • KngAlex
    Hi!

Most kezdtem játszani a játékkal, előtte az x2-vel eléggé sokat játszottam...

Az első küldi végén, amikor a Talon-tól ki kell csikarni a kristályt, valahogy el lehet foglalni a hajót? Vagy utánna egyből eltűnik miután elrabolják a kristályt az orrunk elől és jön az átvezető animáció...

Eléggé jó lenne ha elfoglalható lenne, még ha esik is a reputation, jól jönne az elején egy tl ship...

Üdv KngAlex
  • tomonor
    also, wtf o_O
  • tomonor
    XTM-be az ODINok meg a többi terran hajó Heretics Endbe mindig ellenségre fog kapcsolódni ha ott vagy (ezt a scriptet nem tudták kitörölni az XTMesek [hardcoded]) Ám az XTM 0.7.4-ben van vmi ami segít növelni a terran reput, meg van egy script is ami adományokat ajánl a terránoknak (nem emléxem mejik)
  • Vitez77
    Ez a fordító gácijó, Tomonor! Le tudtam fordítani végre a kanji tetkómat: "Sushi 230 Ft" XD"
    rodzsi: XTM nem az erősségem (megvetem), de ott sem kedvelnek jobban a Terrábok, mint a vanila gameban. Asszem XTM-ben viszont már lehet reput növelni náluk. Asszem. De nyugodtan javítsatok ki.
  • Legend
    Persze, mert eleve XTM-esekkel csinálták, ez logikus. De szerintem az XTM team nem bír majd hosszútávon megülni a seggén, ami szintén logikus.
    Nem értem miért erőltetik mégis pont most, amikor a legtöbb játékosnak már mindegy, mert nem hiszem, hogy aki nekiáll TC-ozni, az sokszor veszi elő a Reuniont, vagy akármelyik modját. Én biztos nem csak egy kicsit komolytalankodni az LV's cheatsszel - mert a TC-t tisztán fogom nyomatni (már csak az uplink miatt is/biztos lesz benne)
  • antigua
    Na ennyi volt a 11. pálya miután kiismertem az irányítást
    a 3. kísérletre sikerült megcsinálni !
    A mázli mellett az is közrejátszot, hogy én a coloniál viper-el
    csináltam meg ami igencsak karcsú, jóval karcsúbb, és
    gyorsabb( 235 ) mint a Buster. Egyébként 2szer ütköztem a
    falnak és semmi se történt, nálam, ha hiszitek, ha nem, nem rakot ki
    a falon kívül !!!
  • antigua
    Freddy TNT
    Hogy is írtad az szteroidás pályánál ?
    Amikor keresztbe fordul nyomin 'A' majd a tab-al lehet a sebességet
    nővelni - csökkenteni ?
    Hát én is megérkeztem a drága kis pályára, eddig kb 10méter tudtam
    haladni mert egyből keresztbe fordul ez a rakoncátlan.
  • tomonor
    nemnem. sztem tc-hez nem lesz xtm
  • Legend
    Ez RENGETEG infó, de miért csak most jöttek a javítások, amint megjött a TC, rá sem bagózok többet az XTM-re, amíg meg nem csinálják TC-hez is.
    (vagy egyből kompatibilis lesz hozzá?? )
  • tomonor
    *sóhaj*
  • Legend
    Teljesen normális jelenségek ezek, ha van türelmed visszaolvasni pár oldalt itt ezen a fórumon, ezek a kérdések rendszeresen felmerülnek.
  • tomonor
    ám ha nincs az embernek ideje magyarra fordítani... ám itt egy jótanács:
    http://www.webforditas.hu/
  • RJoco
    Azt tom, hogy kell aktiválni, de akkor magyarul kell ide beírni, hogy mit is kell csinálni, nem angolul...
    Azért jöhet a többi is magyarul
  • tomonor
    aktiválni kell a script editort hogy működjön, aka, nezezd át magad Thereshallbewings -re.
    Továbbá, javítási lista angolosoknak
  • RJoco
    BBS-en meg lehet venni a szoftvert hozzá. Olyan 50-70 ECr-között szokott lenni.
    A Terran rendszereket úgy éred el, hogy átrepülsz Heretics End-en. Persze a Terran hajókat kerüld messze és jó gyors hajóval menj. Onnan kezdve tudsz majd vásárolni a hajóikból is párat.

Terran Shipyard nem egy egyszerű dolog, mert egybe van az EQ dockkal. Utóbbit kell kijelölni, abba tudsz bedokkolni, a másikba nem enged, de áthelyezhető a hajó, ha szükség lenne rá.
  • RJoco
    Kösz, hogy szóltál!

És akkor most le is fordíthatnád mindjárt magyarra.
    Nemtom, minek kell angol szöveget beilleszteni magyar fórumban?
  • tomonor
    meg:

XTM 0.7.4 needs the script editor activated due to having a new mission that uses the mission director. This is a limitation of the X3 mission director that is hard coded and therefore is out of our hands.
  • tomonor
    csak szólok...
    XTM 0.7.4
  • rodzsi
    hali all
    az a kérdésem lenne h játszok az x3mal egy pár napja, de nem vágom h végig vittem a sztorit és akkor ugye megjelennek a terranok, de sehogy se tok a közelükbe menni, mindig rám lőnek, és érdekelne h tőlük h lehetne hajót venni vagy valami, és állandóan csak "unknow" nevük van, ez miért lehet h nem ismerem fel őket? xtm-et használok, de gondolom nem az a gáz? meg h a custom game-nél miért nem tok a terranoknál a shipyardba dokkolni??? előre is köszi ha linket tudtok adni az is faxa