20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Legend
    Türelmesen lapozz vissza, 1-2 hónappal ezelőtt részletesen ki lett vesézve a komplexumépítés.
  • Valen
    Universal Trader-hez kell:

-Pilot with level-6 or level-12
    -1x25 MJ Shield
    -Triplex Scanner
    -Jumpdrive
    -Fight Software I+II
    -Trading Software I+II+III
    -Best Buy/Sell
  • MartinIsti
    Sajna mégsem teljesen jött be a pajzsos dolog :(

Most sem nagyon hajlandóak eladni a termékeket. Vagy pl. Nostrop oil-nál megvárja, amíg összegyűlik egy teljes rakományra való a Maintain Station esetén?
    Mondjuk ha Sell ware at best prices-t választom, akkor nyomatnia kéne magától az eladást és használni a jumpdrive-ot :(

Lehet, hogy az Xtended zavar be?
  • RJoco
    Egy apró dolog a www.thexuniverse.com oldallal kapcsolatban:
    Akinek esetleg nem jönne be az oldal, az próbálja meg egy régebbi böngészővel.
    Nekem a Firefox 3.0.3-mal nem jön be, viszont a 2.0.0.4-el igen.
  • Valen
    Cycrow Mod installerjét (lentebb van link) tedd fel (kb. 10 MB). Ezzel tudsz scripteket és hajókat betenni X alá.
  • MartinIsti
    Köszi a választ, lehet hogy ez a gond. Aminél működik, ott tényleg 3 db pajzs van rajta, a kettő másikon meg 1 db, illetve 4 :) ez utóbbi is lehet gond? Valószínűleg ő vette saját magának, nem én pakoltam fel rá. De kaja után majd kipróbálom, remélem hogy működni fog, ha igen, nagyon sokat segítettél! :)
  • antigua
    A plugin manageren keresztűl raktad fel ?
    ( ship / install )
    Illetve használsz valami extra modot is, mert az bekavarhat, de ne
    aggodj még ekkor is van rá esély, hogy menni fog.
  • KngAlex
    valaki tudna segíteni abban hogy miért nem működik ha egy új hajót rakok be a játékba? A hajómodell rendben van minden beállítás rendben, de mégsem rakja be a shipjard-ra hogy megvehessem, akármelyik fajhoz rakom be nem jelenik meg...
  • Valen
    mert az is feltétel
  • Valen
    25 MJ-s pajzs van rajtuk 3db ?
  • MartinIsti
    Sziasztok!

Még sima X3-ban tapasztalok egy nagyon zavaró dolgot: a kereskedő-hajóim nem használják a Jumpdrive-ot maguktól. Hiába van egy 12. szintű universe trader-em, illetve 2 complexnél beállítottam Trade\Maintain Station parancsra, mindig csak a kapukat használja, pedig jumpdrive is van rajta, meg EC is bőven (ha nyersanyagként EC-t kell venni, ahhoz használja). Ugyanez a gond akkor is, ha csak SELL WARE AT BEST PRICE parancsot adom ki.
    Mi az amit elrontok?

Köszi a segítséget előre is! :)
  • tomonor
    Na még egyszer, utoljára:
    X3 Terran Conflict topik
  • Freddy TNT
    Megtaláltam az új marine "gyárakat" az egyiket Omicron-ba tették. Rettenetesen örülök neki mert a patch-nek hála beleépült a gyárkomplexumomba és felrobbant az egész....

Nincs erre valami orvosság hogy ne rakosgassa mindenféle szar helyre ??!

Az első komplexumomat a terranok lőtték szét,mert az meg két szektorral feljebb volt valami End nevűben.... Úgy érzem pocsék szektorokat választok.

Kezdek pipa lenni.
  • antigua
    Írd meg a készítőknek hogy rakjanak össze végre rendessen egy játékot !!!

Ha még nem jöttél volna rá erről szól az x3 !
  • klb
    A product finder-t még nem próbáltam, de nem örök neki, mert én is rendszeresen használom.

A cyborg gyárak máshova kerültek, és marine sem lesz többé az OTAS-nál.

Rakd fel a Scorp féle térképező progit, így megtalálod a keresett gyárakat, és product finder helyett is használható.
  • Freddy TNT
    Feltettem az új STM patch-et....erre bekrepált a product find-er script-em. Valamint eltűntek a cyborg gyárak.

Eddig "örülök"
    Ötlet valakinek erre ?
  • Freddy TNT
    Kössz a válaszokat !
    Asszem kissé nehezebb mint gondoltam. 1600 hapsi egy destroyerhez....eh.
  • KngAlex
    meg lehet adni a játékban navigation point-ot hogy ide erre mutasson és és könnyebben oda tudjak jutni? vagy move to point vagy hasonló, vagy esetleg script?
  • klb
    Marine és cyborg a két legjobb egység, jó még a military personel, vagy a rabszolga is, de ezeket nem ajánlom.

Előző kérdésre visszatérve, fogalmam sincs egyébként hogy szednél össze 200 katonát, mert a gyárak nem nagyon csinálnak.
    Létfenntartó rendszer nekem egyik hajón sem volt.
  • klb
    A controls-ban találtam a gyorsbillentyűt, keresgélj!:) Mint említettem nem tudom, hogy a 0.7.3 verzó tartalmazza-e. Volt egyébként erre egy script is, de az nem akart normálisan működni.
    Való igaz, hogy kell kapkodni rendesen, mire végigmész az összes menün, de nem lehetetlen.
    A 0.7.3 verzióban valóban nem vásárolható cyborg, ez elvileg javítva van.

Nem emlékszem, hogy kompatibilis-e a korábbi verziókkal, olvass utána az XTM oldalán, nekem innen valamiért nem jön be, csak otthonról, így nem tudom megnézni.
  • klb
    Mint már mondtam 10-20 marine semmire nem elég.

Bemásolom ide Legend egy korábbi hozzászólását, ez alapján tudni fogod, kb mennyi katona kell egy hajóhoz.

Némi támpont a HCF-hez: Here are some general Defensive values for ships. A good estimate is a minimum 75% this number of marines is needed to cap a ship, and 55-60% is using Cyborgs (Well, theoretically, since Cyborgs arent available yet). There seems to always be some random fluctuation in the values determined when you start the cap, use these as "safe" (conservative) values:
    [~ stands for "around this value"]

Most M6 ships: 80-120
    Most MM6 ships: 130-160
    Most M7 ships: 220-280 (recommended cappings )
    M8 special Frigates: 230-300 (panther has ~400)
    Most M1 capships: ~1300
    Most M2 Capships: ~1400
    Khaak Destroyer T2: ~1600
    Khaak Frigate M7: ~270
    Xenon K: ~1900
    Xenon J ~1800
    Xenon Q 250-300
    OWP (any race except terrans): 300-350
    Sohnen Mantis: [spoiler:96b8f7f1a2]~2900[/spoiler:96b8f7f1a2]Sohnen Bassilisk [spoiler:96b8f7f1a2] ~4100[/spoiler:96b8f7f1a2]

Note that some races have a weaker or stronger defence overall:
    Boron: 92% Paranid: 105% Teladi: 110% (Huh ?) Xenon: 137%.
    OTAS ships thend to be a lot harder to cap than other ships in their respective classes. Khaak are about standard (But harder because of their weaponry), and terrans are also MUCH harder to cap
  • Freddy TNT
    Nekem scan nélkül is transportál,de leverik őket :D De ezek szerint akkor keveset küldtem.

Marine-n kívül van más amit küldeni lehet ?
  • Freddy TNT
    Jut eszembe: nálam semmiféle hang nincs egyik transportálás közben sem. valami bug lehet ?
  • Freddy TNT
    Kössz szépen ez igen kimerítő válasz volt !

A gyorsbillentyűt hogy kell belőni ? Nekem is ez okozza a gondot, hogy mire bemászok a menübe meg minden addigra elmászik a célhajó vagy felmegy a pajzsa. Cyborg-ot látok paranidoknál de mindig 0-ás.

Az új XTM patch-et kockázat nélkül lehet telepíteni ? Nem szeretném ha elszállna a progi vagy a mentések..

Ilyen trükköket mint ki-be lépés nem komláok,mert nekem elveszik a játékélményt. Igaz máshogy nem tudom hogy szedek össze 200 katonát de csak van rá megoldás. (sok idő ?) Létfenntartó rendszer kell abba a hajóba ahol a katonákat tárolom ?

Előre is kösz az infókat !
  • Freddy TNT
    Kezdetnek egy Xenon P-re gondoltam. Mivel folyton ezzel meg pár LX X és M társaságában mászkálnak a szektoromon és lövik a kereskedőimet... (omicron lyre) Kicsi is meg nem túl veszélyes. De nem megy. Már 20 marine-t is próbáltam de kaptam az üzit hogy leverték őket.

• Valen
    Müködik, csak épp a menüben az Argon Shipyardot nem tudom kiválasztani :D

de egyébként működik az ingame ship viewer.
  • tomonor
    ?
  • klb
    Na ezt szépen megaszondtam:( :)
  • klb
    Be kell valljam, még sose szkenneltem a kiszemelt hajókat. Nekem nálam enélkül is ment szépen.
  • RJoco
    Szerintem egy fontos lépés kimaradt, nálam enélkül nem transzportált.
    Mégpedig, hogy szkennelni kell a hajót és csak után küldeni az egységeket. Addig nem küld.
    Nálam!
  • klb
    Van egy kis ellentmondás az előző üzenetben a pajzs lent tartásáról. Ki fogod tapasztalni, hogy pl a kedvenc Xenon P foglalásánál nyugodtan visszatöltődhet a pajzsa, mert amikor újra rádfordul az ION distruptorok semmi perc alatt leszedik, és máris megy a pótlás.
    A nehéz pl. a nagy khaak hajónál volt, mert az Aegir ha nem figyeltem pillantok alatt hamut csinált a khaak hajóból, viszont a HCF maga nem tudta lent tartani a pajzsát.
  • klb
    Na szóval van valami speckó hangja annak hogy áttranszportálja az embereket?
    Igen, ugyanaz a hang ismétlődik, amit akkor hallasz, amikor egyik hajóból a másikba transzportálsz.

Én 12-t küldtem át. ennyi elég?
    Ez semmire sem elég. Valahol találsz egy listát, hogy kb mennyi ember kell egy hajóhoz, egy Xenon P-nek 200 marines alatt neki nem állok.

A transzportálás azonnal vagy csak idővel kezdődik ?
    A parancs kiadásától eltelik akár fél perc is, figyelni kell, hogy közel legyél az elfoglalni kívánt hajóhoz, és folyamatosan tartsd lent a pajzsát.

Az elfoglalás mennyi idő ? Úgy értem mennyi ideig kell a pajzsnak lent lennie hogy elfoglalják?
    A Xenon P-vel szoktam sztem 4-5percet kergetőzni, mire sikerül elfoglalni.

Pár dolog még:
    Én nem szoktam kiszámolni, mennyi embert küldök át, beírok 300-t, és folymatosan megy át a nép, ahogy fogynak. Max a végén visszatranszportálom a maradékot.
    Nem kell folyamatosan lent tartani az ellenséges hajó pajzsát, amikor látod, hogy fogynak az embereid, lelövöd a pajzsot, és megy a következő adag.
    Figyelj, hogy a kergetőzés, közben ne kenődjön szét a pajzsodon az ellen. Én jópár Xenon P-t elvesztettem így.

És van még pár dolog, amit ki akarok próbálni, hátha neked is hasznos.
    Találtam egy gyorsbillentyű opciót a controlsban, kiválasztott egység átküldésére, és összes egység átküldésére. (nekem most a 0.7.5 verzió van fent, nem tudom korábbiban benne van-e)
    Elfoglaltam egyszer egy Khaak anyahajót, úgy, hogy szinte nem is ment le a HCF pajzsa. A titka annyi volt, hogy én egy M7-ben ültem, azzal lőttem le az anyahajó pajzsát, a HCF pedig távirányítással tette a dolgát. Amikor kezdett kiürülni a raktere (1000+ katona kellett), akkor az M7-es rakteréből tudtam pótolni. Így teljesen sima ügy volt.
    A 0.7.4 verziótól gyártanak cyborgokat is a gyárak. Viszont az OTAS-nál már nem vásárolható katona, így a jó kis ki-be lépegetős trükknek annyi.:( Ha meglesz a hq ráállítok egy hajót a katonák beszerzésére, úgy már menni fog autómatán.

• NONPLUSZULTRA
    Csak, mert amikor fighter osztályt (M3-5) akartam HCF-el foglalni, akkor tapasztaltam ugyanezt (mást nem foglaltam, mert ellenkeztek).
  • Valen
    Tomonornak igaza lehet :D
  • Legend
    Milyen hajót akarsz foglalni?
  • Freddy TNT
    Nem baj, gyengédebben is jó lesz :D
  • antigua
    Script editor aktiválva, 2.5 pach fent van.
    Valami más ötlet ?
  • tomonor
    Öööö, nem erősségem az XTM :)
  • Freddy TNT
    Ha már itt vagy akkor tudsz választ adni ? Pleeease :)
  • tomonor