20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Napoleon12
    Jut eszembe eltudnátok mondani hogy mi is ez a Marine-es dolog? Olvastam hogy lehet katonákkal foglalni hajókat de nem tudom hogy hogy kell őket használni illetve hol lehet őket venni és milyen hajók ellen jó stb XD
  • Napoleon12
    Nos sikerült vennem egy mercuryt xl úgy hogy kerestem rejtett cuccokat és eladtam őket (magyarul csaltam aminek nem igazán örülök de nem tudom máshogy hogy tudtam volna megcsinálni)viszont észrevettem egy furcsa dolgot hogy ahányszor bemegyek az argon shipyard-ba, vagyis inkább ahányszor betöltöm a játékot mindig más áru van készleten! Van amikor 0 mercury xl van van amikor meg 10 db. Ez normális vagy egy csúnya gonosz bug?
  • Napoleon12
    Igen igazad van köszönöm szépen a segítségedet csak úgy kicsit csalásnak éreztem volna ha egyből megkeresem a "rejtett" jó cuccokat a google alapján de lehet hogy nem lesz más választásom. esetleg utána nézek még ennek a silicon dolognak amit mondtál.
  • RJoco
    Ezt nagyon jól kitalálták a fejlesztők, már az elején szabad vagy, azt csinálsz amit akarsz (tudsz).
    Ha Quick-ban kezded, akkor kapsz egy szállítót is, meg 100k Cr-t.
    A kereskedésnél meg egyszerűen meg kell nézni, mennyi az alja ára és mi a teteje és aszerint csinálni, mint a való életben. Az EC-vel lassan fogsz hasznot termelni, viszont a Silicon-nal lehet szépen.
    Amúgy meg vannak elhagyatott dolgok a rendszerekben, amik szép summát érnek. És van elhagyatott hajó is, szállító, harci egyaránt.
    Érdemes lenne kicsit körbenézned neten. Tudod, google a barátod :)
  • Napoleon12
    Fasza a játék. Normálon kezdtem egy fityingem sincs és nem is tudok szerezni mert ha veszek valamit közel ugyan annyiért tudom csak eladni vagy veszteségesen(!) még egy kereskedő hajóm sincs. Nincs is rá pénzem és nem is tudok szerezni sehogy ugyebár. Vettem két új fegyvert a gépemre de ugyan olyan szar mint a régi mert így kétszer olyan gyorsan fogy az energia ezért mégy egyszerü kalózokat sem tudok megölni hogy abból szerezzek legalább valami hasznot. Elfoglalni kalóz hajókat nem lehet szétlövöm őket és hiába lövök eléjük melléjük nem ugranak ki belőle muszáj megölni őket. Xtm-ben játszom egyetlen nagy bevételem az volt mikor az argonok szétlőttek egy kalózcsapatot és én felszedtem utánuk a rakétákat azóta viszont semmi. Sőt még a főküldetésért sem kapok semmit sem ami eléggé nagy hülyeség tekintve hányszor kockáztatta az életét a főhős. Igaz még csak a 2. küldetést csináltam meg. komolyan nem értem hogy gondolták ezt a fejlesztők!
  • CamelX
    Sziasztok! Melyik résszel kéne kezdenem a sorozatot, ami elmagyarázza, hogy mit hogyan? Esetleg tutorial, gamepad beállítás?
  • RJoco
    Én mindig trükköztem, így foglaltam J-t, K-t és rengeteg Q-t.
    A Terran Asgard hajóra fel lehet dokkoltatni 2 M1 vagy M2-t (vegyesen is).
    Az Asgard-nak 10GJ pajzsa van, ami igencsak erős a Q-hoz képest.
    Először lemerítem az Asgard fegyverzet energiaellátását, aztán ledokkolok a HCF-fel és ami maradt pajzsa a Q-nak, leszedem és átküldöm a katonákat. Természetesen gyorsgombbal. Aztán kényelmesen beállok az Asgard alá, néha manőverezek egy kicsit, de a Q tartja a 3-4 km távolságot. Ha már elég katona van a Q-n, visszadokkolok a HCF-fel és egy M6-ossal dokkolok le az Asgard-ról. Azzal kinyírom az aprólékot. Bár a HCF-en is van M6-os, így néha arról dokkolok le, közben mennek át a katonák.
    A J-t és K-t az Asgard-ról lőttem rakétákkal megfelelő távból, aztán mentem neki HCF-fel. De 2-szer is le kell szedni a pajzsot, mert nem tud annyi katonát vinni a HCF, amivel 1 körben el lehetne foglalni. Nagy és üres rendszer szükséges hozzá, az aprólékok eltávolításával kezdve.
  • kiss90
    Komolyabb hajó foglalásánál mivel lehet a "sallangot" lekapni?
    Ezek a xenon vadászok elég hamar szétszedik a HCF-et, viszont ha hozok erősítést, akkor a nagyvad lesz szétkapva.
    Ez a fő ütegen kívül mindenhova ion distruptor dolog nem igazán vált be, normális rakétát meg a HCF nem tud kilőni.
  • RJoco
    Nekem nem volt gondom vele.
  • kiss90
    A letöltés menüpont felett átsiklottam valahogy, de legalább megvan, köszönöm!
    Egyelőre nem lépett ki a játékból, remélem, menni fog.
  • RJoco
    Helyesbítek, sajnos az Ego oldalán lévő linkeken már nincs fájl.
    De az oldalamról még mindig letölthető :)
  • RJoco
    Az oldalamon tökéletesen működik, próbáld meg még egyszer szerintem. Valamit biztos rosszul csináltál.
    Van link is az Egosoft oldalára, ahonnan szintén le lehet szedni (elméletileg). [Script, Mod]
  • kiss90
    Létezik XTM-kompatibilis roncs-javító script?
    Volt egy példány, amit feltettem, de attól nem indult el a játék, RJoco oldaláról meg nem lehet letölteni, törölték a fájlokat.
  • LaCi85
    Sziasztok

A létrehoztam egy webes fordító oldalt, ahol lehet fordítani a játékot.
    Az új cím: http://translator.hostoi.com/
    Az oldalon a Civ4, Civ5 és a X3 játékok fordítására van lehetőség.
    Az oldalon bárki fordíthat, ezt javaslatként kezeljük tehát ezután még elbírálás következik vagyis csak ez után kerül be a fordításba.
  • RJoco
    Másik megoldás, bedokkolsz EQ-ba és a parancsoknál megkeresed azt, amelyik átrak a SY-ra. Ez biztos működik.
    De a legjobb megoldás a Docking Computer, főleg, ha nagy hajóval mész, ami ráadásul lassú is.
    Viszont, ha veszel egy hajó a SY-on, akkor asszem autómatikusan átkerül az EQ-ba.
  • Phoenix lord
    azért mert emlékeim szerint Terran Hajógyárra nem lehet dokkolni ^^ nekem legalábbis nem engedi ^^ egyben van a shipyard a Eq-val és engem csak eq-ra enged dokkolni ^^ alternatív megoldás---> Vegyél Docking computert paláktól és hajrá ;)
  • kiss90
    Köszi a tippet, bevált.Elkussoltak a biztonságiak.
    Viszont most ismét lett egy kérdésem: ha a terran hajógyárakba akarok dokkolni, miért teszi ki a jelző zöld foltot az állomástól jó messzire?
    Mire odaérek, visszavonják a dokkolási engedélyt.
  • Phoenix lord
    a probléma megoldása : ugorj vissza Heretic end-be és helyre jön.
    úgy tűnik Beakadt a Voice és azért őrült meg de ahogy visszaugrottam elmondta a mondókáját majd kuss. gyorsan mentem is tovább ^^ U.I : az normális hogy vannak "piros" színű terran Odinok és lövik egymást a "kék" odinokkal? mert tiszta polgárháború van ott ^^jóó sok cuccal :3
  • kiss90
    Talán bug lehet, mert nálam is ugyanez a helyzet.
    Egyszerű, bár nem kellemes rá a megoldás: nem megyek a Heretic's Endbe és Földre:(
  • Phoenix lord
    nem vagyok új játékos de kezd az agyamra menni:

Nem tudom már nincs visszatöltési lehetőségem rá de megőrít hogy bárhova ugrok nem tudok már SETA-zni sem mert egyfolytába Ugatnak a köcsög terranok hogy ez lezárt terület húzzak a gennybe!!! oké elmentem de még mindíg folyamatosan ugatnak megállás nélkül az agyam meg kezd besokkolni!! Nem lehet kiiktatni valahogy a beszélőkéjüket? mert seta nélkül megöregszek mér eljutok bárhova is ^^
  • SaGa
    Ott tudsz venni, ahol késztermék,azaz SPP, és Trading Station. Minden egyéb állomáson alapanyag, emiatt nem adják el, csak veszik.
  • Romeo One
    Nos, szerintem kiírja, hogy miért nem vehetsz...
  • RJoco
    És az állomáson van is EC?
    Amúgy én egy jól feltöltött Solar Power Plant-ra szoktam menni, ahol 12Cr/db. Ez a legolcsóbb.
    Van elég hely a cargo-ban?
  • Novotsik
    király végre magyar végigjátszás,köszi. Lenne ég 1 kérdésem amikor a kristályt kell visszaszerezni és ugrálni kéne a kalóz után,az ok menne is ha lenne energy cell-m de nincs elég,ha meg dokkolok valamelyik trading station-hoz akkor meg nem tudok vennni!!!!!!!!!!!!!! Kikészít ez a game,miért nem tudok venni ??? Pénzem van,de nem engedi h vegyek már vagy 5 helyen próbálkoztam.
  • RJoco
    Mi lesz veled késöbb, ha már az elsőnél elakadsz?!

Megmondom én neked!
    Felmész az oldalamra és a Sztori fülön megnézed, mit is kell csinálni
  • Novotsik
    Segítség,már 5X kezdtem elölről a játékot,de nem adom fel. Az első mission-nál amikor Cloud Base South West-be érek és átmegyek a South gaten eljutok hirtelen nem is tudom hova,de lényegtelen elvileg megcsináltam az első missiont de semmi jeléet nem kapok h kész vagy hogyan tovább. Kicsit azért a küldetéseket jobban megcsinálhatták volna hogy leírná h mit és hogyan hova stb. Mármint pontosabban,honnan tudom mikor végeztem a küldetéssel?
    Tehát nem tudom h most mit tegyek repkedek jobra-balra de semmi üzi vagy fő mission. HELP PLZ!
  • antigua
    Nem gondolnám, csupán összetett!
  • Novotsik
    Ez a játék nagyon bonyolult?
  • Romeo One
    > egy nagyobb cluster, egy Pirate Dragon, vagy egy Xenon Q esetén nem sokra megyek egyetlen Nova-val.

Nono, ez is csak félig igaz. Jó taktikával sok mindent el lehet érni. Meglepődnél, ha végigsorolnánk, mivel mit lehet kiirtani...
  • Romeo One
    passz, sosem használtam egeret.
  • TokraFan
    Még egy kérdés, ami itt kicsit OFF, de a TC topikban még nem sikerült megoldást találni. Hátha itt valaki a nagy "öregek" közül tudna megoldást...

Tehát: be lehet-e valahol állítani az eredeti X3R mouse control módot?
    A TC-ben egyelőre csak úgy voltam képes beállítani a játékot, hogy bár a bal egérgomb megnyomásával kiválasztódik az object is, de ha kicsit is megmozdul a mouse, akkor a hajó is fordul össze-vissza.
    Nézegettem a control beállításokat és van ott valami "classic control" funkció, de annak használatával is mászkál a hajó.

Én Joystick-al repülök, az egér csak arra kellene, hogy infókat gyűjtsek az objektumokról.
    A Reunionban ez tökéletesen működik, TC-ben viszont képtelen vagyok az egeret úgy konfigurálni, hogy a bal gomb ne legyen hatással a hajó irányítására is. Mivel az egér mindenképpen mozgatja a hajót is, az autopilot állandóan lekapcsol ha dokkolás közben rákattintok valamire a képernyőn.
  • TokraFan
    Romeo One, RJoco

Köszönöm a válaszokt.
    Csatahajó kérdésben logikus amit írtok, de vannak helyzetek, amikor egy kisebb hajó nem elég a feladathoz. Pl. egy nagyobb cluster, egy Pirate Dragon, vagy egy Xenon Q esetén nem sokra megyek egyetlen Nova-val. Ezek a nagyobb ellenséges hajók elég sokszor repdesnek baráti szektorokban is, és a cél elvileg az lenne, hogy ki tudjam őket pucolni onnan.

Most azt fogom kipróbálni, hogy a csatahajót kiviszem lőtávból. Így a lövedékek nem érhetik el a gyárat. Egy kisebb hajóval pedig odacsalom a cluster tagjait, vagy adott esetben a nagyobb ellenséges hajót.
  • RJoco
    Ezt még soha nem néztem, érdekes, majd egyszer lehet, rápillantok.
  • Romeo One
    Nem szoktam használni, de valami olyasmi, hogy ha AS van egy szektorban, akkor az ott megjelenő objektumokat ki tudod rakni a monitorra, és követni fogja, mint pl a kilőtt rakettát.
    Simánál meg csak adatokat, és radarképet kapsz.
  • RJoco
    Az advanced milyen képet ad?
    Még azon gondolkodtam, de ez nem biztos, hogy annyival lehet több, esetleg van beépített Best Buy, Best Sell lokátora, ami kisebbik verziójában nincs.

Én azért raktam ilyeneket főleg, mert sok olyan rendszer van, ahol, ha középre berakok egy ilyent, látom az összes kaput is vele.
    Mikor nagy hajóval ugrik az ember forgalmas szektorba, akkor nagyon nem mindegy, hogy mi várja a kapu elött. Persze ez XTM-ben lényeges.
  • Romeo One
    +

1, Az advanced képet is ad, nem csak adatot.

2, Baráti szektorban óvakodunk M3-M6 hajónál nagyobb űrjármű harcbavetésétől.
  • RJoco
    1. Nagyobb területet látsz a szektorból.

2. Baráti rendszerekben nem lövöldözünk nagy hajókkal gyárak közelében!
    Amúgy ebben az esetben le szoktam kapcsolni a turreteket és én lövöldözöm, nem a gép. Mondjuk a támadók ellen elég lett volna neked egy M3 vagy M6-os osztály, nem kellett volna egyből M1-el menni. Asszem a Cerberus M1.
    Illetve van egy script is, a MARS, ha jól emlékszem, ami cserélgeti a fegyvereket (ha van a raktérben) és elméletileg gyárat nem talál el.
    De én inkább kis hajóra váltok, már csak azért is, mert gyorsabb és jobb a manőverezőképessége is.
  • TokraFan
    Sziasztok,

Két kérdésem lenne:

1. Mivel tud többet az advanced satellite a simánál?

2. Ti hogyan használjátok harcban a nagyobb hajókat? Én még csak most vettem az első ilyet (Cerberus), de gondjaim akadtak vele. Konkrétan: a turreteket beállítottam, hogy támadják az ellenséget. Ezzel nincs is baj egészen addig, amíg nincs a közelben egy gyár. Ha viszont van, akkor előfordul, hogy a lövegek eltalálják a gyárat is, így az adott fajnál szépen mélyrepülésbe kezd, az addig nagy munkával kiharcolt reputációm. Pl. volt egy rendszer, ahol 4db kalóz támadott egy gyárat. Odamentem rendet rakni, de csata közben kapott a gyár is az automata turretektől. Megmentő helyett azonnal ellenség lettem... :-)
    Nagyobb hajókkal más taktika kell?
  • RJoco
    Hú ez most fogas kérdés, de ha jól emlékszem, akkor 'z' betű és a menüben lefelé kell menni. Ott lesznek a turretek. Ha van Back, akkor van hátsó turret, érdemes valami egyszerűbb fegyvert beállítani.
    Aztán ha jól emlékszem, akkor a Combat parancsnál találod a fegyvereket is.
    Missile Defense-t keress. De lehet, erre nem jól emlékszem.

Ha bent hagysz hajót, akkor jön egy Xenon flotta és lelövi. Valamint az állomás is visszakerül a helyére elöbb utóbb. Bár ez XTM esetében van inkább, vanillában nem lesz szerintem akkora forgalom.
  • lipovics
    Köszi! Próbálgatom majd. Xenon 347 kitakarítva. Bent kell hagynom hajókat?
    Ezt a hátsó turretes megoldást próbálgatom, még nem leltem rá a beállításra.