20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa
    Az XTM Download oldalról szedd le a legfrissebbet. Jelent pilnnataban ez a 0.7.5. Érdemes a full verziót letölteni, az egy telepítő exe, nem kell a részekkel küzdeni. Ha lesz frissebb verzió, abból már csak a patch-et kell majd leszedni és azt a cycrow féle script managerrel felrakni.
    Fontos:

Az XTM nagyon sok egyéb scripttel kompatibilis, az Egosoft álat kiadott bonus pack-kal mindenképp. A modok jórészéhez kell az EMP (Extendeded Mod Pack, ami nem összetévesztendő az XTM-mel), de az XTM-ben benne van, így azt már nem kell telepíteni.

Telepítés menete:

- Felrakod a Reuniont
    - Felrakod a 2.5-ös patchet
    - ha akarod használni felrakod a legújabb bonus packot (3.1.07)
    - egyéb scripteket
    - Az XTM legyen mindig az utolsó.
    - későbbi xtm patchek.

Ha teszel föl valami egyéb scriptet ez után, akkor töltsd le az xtm utolsó patch verzióját (ez általában kis méretű) és azt tedd föl újra, a script managerrel. Bármit változtatsz a telepített scriptek állapotában, az xtm patch-et mindig újra fel kell rakni.

Tudni kell, hogy az XTM két részből áll. Egy mod (ez egy *.cat és egy *.cat fájl, és a scriptek. Ez meg egy *.spk, ami a patch verzióban külön benne van és a script manager kezeli. Ennek a script csomagnak kell mindig utoljára felkerülnie...

• RJoco
    Kövesd csak a telepítési útmutatót.
    Az nem baj, ha 2.02 helyett 2.5-öt raksz fel, ez természetes.
    Az XTM-nek is van már 7.4 meg asszem 7.5-ös frissítése is.
    Ezt úgy kell felrakni, hogy a Script installerrel (merthogy a Cycrows installer lényegében a script installer) felrakod a 7.3-at, majd a legújabb patch-et az indítófájlból.

Ez így elsőre elég bonyolult, de ha hétvégig ráér, akkor esetleg Skype-on segítek. Addig szedj össze hozzá mindent és legyen fenn az alap X3. Nameg szedd össze a scripteket, amiket használni akarsz.

Az XTM maga 300 MB körül van.
  • NmJ
    Na igen

kezdődika szívás...

persze biztosan én vagyok a hülye de valahogy mégse bírom 1 egyszerű leírás alapján letöltögetni a szükséges dolgokat.

2.Szükségeltetik a Cycrows Installer. Ez letölthető a http://www.xpluginmanager.co.uk oldalról. Telepítsd a gépedre.

ez a cím nemes egyszerűséggel nemmükszik...
    honnan tudom leszedni ezt a valamit???

3.Ha ezek megvannak, töltsd le az XTM-et.
    Itt található:
    http://www.thexuniverse.com/forum/showthread.php?t=2721

na ez már féligmeddig megy... XTM. 7 PATCH 0.7.2. SPK nem találtam viszont van XTM. 7 PATCH 0.7.3. SPK gondolom az is jó...

Na de hol van maga az XTM ????? Hány mega az egyáltalán? mert 1-2 404-es hibakódú link van az oldalon gondolom egyik akart az xtm lenni..

Szóval honnan tudom leszedni a nekem szükséges xtm et??

kerestem a http://x3reunion.fw.hu/ oldalon megnéztem a http://xvilag.mlap.hu/ de nem találtam több eféle oldalt meg nem ismerek...

thx..
  • NmJ
    üdv

Meguntam a hajójavítóval való szívást leszedtem az egész játékot meg mindent ami annak kapcsán telepítődött a gépre...

Most majd az xtm-es verzióval akarok szívni
    illetve nagy nagy gondal feltelepíteni hogy minden úgy menjen ahogyan anank mennie kell illetve ahogyan ti azt írjátok...

X-TENDED MOD
    XTM 0.7.2
    (avagy Galaxis Útikalauz X játékosoknak)

Telepítési utasításai alapján fogom csinálni a dolgot.. de máris problémám van:

1.Először is kell a legutolsó patch-el frissített X3: Reunion. Legutolsó verzió:2.0.02 (áll a leírásban)

nekem meg valami ilyesmim van h x3update1.0_to_2.5

Gondolom ez már 1 késöbbi patch amiben benen van a 2.0.02

?????Nem fog dondot okozni? h nem szigorúan 2.0.02 használok?????????

Azért kérdezek iylen hülyeségeket mert pontosan azt akarom látni amiről ti a segítségeitekben írtok nekem... Az a helyzet h eddig azokból nem sok jött be mert egyszerüen nem volt olyan menü vagy olyan file a,iről írtatok...

köszi
  • sztamas65
    Még csecsemő vagyok, nekem még minden új!
    De ezért vagyok itt hogy megtanítsatok járni! :)
  • tomonor
    ez csak neked új xD Szerinted honnan szedjük le a scripteket?
  • sztamas65
    Lehet hogy csak nekem új de ezt az oldalt most fedeztem fel!
  • Freddy TNT
    Egy paranidot sem lőttem ! CSak amik a kalóz bázisról kijönnek, illetve akik a szektorba betévednek. De mindegyik nevében Pirate volt. Épp ezért érthetetlen számomra.
  • NONPLUSZULTRA
    Mert Paranidokat lősz. Az unholy akármi a Paranidoknál már negatív repu: Unholy Wanderer - nem vészes, még vissza lehet tornászni. Viszont már a paranidok is pirosak ezen a szinten, nemcsak a kalózok, úgyhogy figyelj oda kit lősz, hacsak nem direkt irtod a háromszeműeket..
  • Freddy TNT
    ja, meg mikor priest Pity-ben zúzok le kalózokat, folyon azt mondja, hogy "You have lost recognation" És valami Tainted akármit irkál ki allulra.

Na most akkor nem szabad kalózokat irtani ?
  • Freddy TNT
    Szevasztok !

Újrakezdtem az egész XTN verziós x3-at,de kezdek lassan gutaütést kapni.
    Meg szeretném már kapni a bala Gi-s küldetéseket,de kaptam egy üzit, hogy legyek jóban a slpitekkel meg a paranidokkal. A splitekkel már Friend státuszban vagyok,de a paranidoknál hiába vadásztam le már ezerszámra a kalózokat, még mindig csak unholy nomad vagyok. 0%-al

Szóval a paranidoknál hogy lehetne puncsolni és mekkora repu kell a bala gi-hez Spliteknél és paranidoknál ?

Kössz !
  • NONPLUSZULTRA
    Ide jól jött volna. Mindegy - ronda de működik.
    Így néz ki a radaron. Ezeket mind manuálisan lapátoltam össze, nem csíteltem. (mondjuk 5 fps-nek már örülni kellett ebben a szektorban)
  • SaGa
    Factory Complex Constructor. Egy nagyon jó eszköz nagy komplexumok létrehozására. Az egyes gyárakat külön-külön tudod poícionálni, forgatni, végleges elhelyezésük után is.
  • NONPLUSZULTRA
    Mi az az FCC?
    Én gyárakat TB-vel forgatok, ha nem sikerül elsőre belőni.
  • RJoco
    Forgatható FCC-vel.
    A hajó, amit szétszednek elvész.
    A Hyperion-t is lehet gyártani, van hozzá script, ami engedélyezi.

Sőt, arra is figyelj, hogy amit a hajón hagysz, az elvész.
    Bármi a raktérben vagy akár szoftverek.
    Legyártás után meg egy sima alap hajót kapsz, amit utána EQ-ban tuningolni kell.
  • tomonor
    beíndítod a gyártást, szétszedik, blueprintbe kerül, majd összeszeded hozzá a cuccokat és legyártod. Hyperionnál ez nem működik, ugyanis az egy prototípus hajó. Ám igen, az a hajó már nem lesz többet elérhető, amelyet szétszedtek.

MEgfordítani már túl késő. :S
  • tomonor
    azt jelenti hogy a repud nőt az adott fajjal. Ha BIZONYOS dolgokat akarsz venni, akkor reput kell gyűjtened.
  • sztamas65
    Köszönöm mindenkinek a válaszokat, kipróbálom őket!
    Végre van HQ-m :)) Ahogy elnézem raktározni tökéletes. Na meg ahogy olvastam hajókat is gyárthatok vele. A kérdésem az hogy amelyik hajót szétszedetem az már kukába kerül?
    Meg lehet-e fordítani a tengelye körül a HQ-t ha már le van telepítve?
  • Daniel928
    Azt mondta a játék, hogy "You have gained recognition" és kijött alul h accept advisor vagy mi, fölémentem és eltünt... Ez számít valamit?
  • NONPLUSZULTRA
    Az XTM, vagy a Bonus Pack része, nem emléxem de kalózbázison lehet venni, és csempészárú büntetlen szállítására szolgál, ahogy írtam.
  • RJoco
    A köd.
    Én ezt használtam. Asszem működött.
    Csak simán bemásoltam a játék gyökér könyvtárába.
    Bár lehet, hogy át kell nevezni a következő .cat, .dat sorszámra.
    Nemtom, most nem használom.
  • tomonor
    nekem megvan az XTM 120km fog tisztító. o.o ámbár az is igaz hogy linket perpillanat nem találok, ám ha jól emléxem az thexuniverse-ről szedtem le.
  • SaGa
    Egyet találtam, talán segít: Increased Visibility 50 km
  • SaGa
    Állj! az első a TC-hez való...

Van ilyen mod, de nem találom. Valami 120km view distance rémlik, mint név...
  • SaGa
    No fog/view distance.

Remote Transport Device, de enélkül is működnie kellene a két, egy helyre dokkolt hajó közötti árucserének...
  • sztamas65
    Azt már próbáltam, de sajnos nem működik csak ha én is be vagyok dokkolva.
    A köd problémára valaki megoldást?
  • RJoco
    Sose tudtam igazán, mire is jó.
    Főleg, hogy egyetlen egyet sem tudtam eddig beszerezni belőle.

Hol kapható? (Persze, Scorp map...)
  • SaGa
    Valószínű a default térképet nézegeted.

Lépések: felrakod a programot, beállítod az Options -> Controls -> Interface" menü alsó részében a gyorsbillentyűt a Find objects (vagy valami hasonló) parancshoz. Az űrben aktiválod. Ha engedélyezve van a feliratok mutatása, akkor láthatod, hogy dolgozik, ha nincs, akkor 1-2 másodpercre "lefagy" a játék.

Kilépsz ("Alt-tab") aktiválod a scorp map-ot, és F2 megnyomása után a tábla alján kitallózod a 000001.txt-t (valami ilyesmi a neve). Ez vagy a Reunion könyvtárában, vagy a Dokumentumok->My Games -> X3 könyvtárban van. Ha egyszer már megadtad neki a forrás helyét, mindig azt fogja beolvasni.
  • NONPLUSZULTRA
    Hacsak nincs a hajódon Cargo Bay Shielding. Akkor nem tudják szkennelni a hajódat, legalábbis ártalmatlan árut mutat a szkennerük.
  • NONPLUSZULTRA
    A Scorp map nem csak annyiból áll,hogy telepíted, majd megnyitod. A Telepítési mappájában találsz egy használati útmutatót. Kövesd a további lépéseket, akkor majd 100%-os lesz a siker.
  • SaGa
    Kis segítséget kérnék olyantól, aki alap X3-mal játszik. Minimál scriptek nem godn, csak az XTM, XFP és egyéb, nagy modok nélkül.

Párhuzamosan fent van a Ru XFP-vel és a TC. Pár napja rájöttem, mi zavar a TC-ben. Amikor olyan szektorban kódorgok, ahol sok aszteroida van, azok úgy jelennek meg, mintha lenne körülöttem egy tiszta gömb valami nagyon sűrű ködben. Látható, ahogy előbukkannak az aszteroidák a távolban. A "gömb határa" tolódik odébb és "átsöpör" a megjelenő tárgyon. Ráadásul a még nem látszó rész mögötti háttér tökletesen látható, majd lassan elhalványul. Egyrészt hülyén mutat, másrészt elvész a 3D élmény.

A Ru-ban határozottan ott vannak a kavicsok, teljes 3D hatása van, ahogy röpködök közöttük, takarják amit takarniuk kell. A fiam szerint az alap Ru-ban is az az áttűnős megoldás van, és a "rendes" kinézetet az XFP adja. Ezért nem akarom az XFP-t leszedni. Megnézné valaki?
  • SaGa
    Emlékeim szerint ehhez a scripthez nem kell, de háthasegít:

dokkolj ki, és az űrben keresd meg azt a menüt ahol átnevezheted a pilótádat (azaz magadat).
    Írd be névnek: Thereshallbewings

Pontosan, betűhelyesen. A "T" az nagy, és két darab "l" van benne (ezt csak úgy tudod beírni, ha az első után vársz egy kicsit). Ha jól csináltad, az ENTER után kb 3 másodpecig nem történik semmi, majd visszatérsz a normál HUD-hoz. Ekkor aktiválódik a script editor. Nem kell használni, csak aktív kell legyen. Némely scriptekhez nem írtak rendes "setup" scritpet, így aktív script editorral futnak csak.
    A művelet után minél hamarabb ments egyet. érdemes közvetlen előtte is, hátha elírod a mágikus szót és jól átnevezed a pilótádat...
  • NmJ
    üdv

levadásztam és feltettem azt a Scorp map-et,
    van mit nézni rajta az biztos de nem 100% os a siker
    ugyanis nem hogy a hul repair cuccot nem mutatja a boron EQ-ben de még azt sem ami tényleg ott van a scriptek hatására (valami fleet support nyavaja).
    Vlami itt nagyon nem frankó...

További érdekesség: van az a naplószerüség ahova jönnek az üzenetek hogy oda ért a hajó, kész a feladat, stb kissé meglepődtem mikor olyan üzenetet kaptam h a station complex seller instalálva van...
    Mért nem mondtátok h iylen is van???
    kicsit vissza néztem megtaláltam a bonusz pack nyomait is de a repair biszbaszról itt sincs hír hogy települt volna... magyarul én vagyok az első aki nem tud feltenni 1 nyomorult scriptet... bánatára pont azt a mire a legjobban vágyik az összes közül

Ha valait sikerült felizgatnom a kis monológommal az ne fogja vissza magaát, lásonel jótanáccsal bátran
    köszi....
  • tomonor
    azért mondják hogy szabad játék mert tényleg mindent megtehetsz benne. Ám vigyázz, ha meglátja a rendőrség hogy rabszolgákat viszel, azonnal rádtámadnak.
  • tomonor
    ümm, nembiztos hogy műkszik de tán ha beledokkoltatod mindkettőt egy állomásra, olyan menüt keressél az egyik hajó beállításaiba, hogy Freight Exchange. Azzal tudod mozgatni a dolgokat.
  • tomonor
    persze hogy el lehet. Szükséged lesz Life Support system-re, amelyet kalóz bázisokon be tudsz szerezni. A Slave-eket ugyancsak kalózbázisokon tudod leadni. 1000 cr-et adnak kb egy emberért.
  • sztamas65
    Megint egy kérdés. Csak hogy ne unatkozzatok.
    Két saját hajóm közt hogyan tudok árút cserélni, ha nem vagyok a sectorban sem?
  • sztamas65
    Most ez vicc,vagy tényleg el lehet adni őket?
  • NONPLUSZULTRA
    Eladod rabszolgának.
  • sztamas65
    Ki szeretném venni a ködöt a szektorokból, valahol olvastam is de már egy órája keresgélem és nem találom segítsetek légyszi!
    Tomonortól
    Az mire jó ha összeszedem az asztronautákat?