20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • RJoco
    A hajó nem rak le satellitet.
    Lehet, hogy nincs megfelelően felszerelve a hajód.
    Érdemes full pajzs, nameg most hogy eszembe jut fegyver is, amivel szétlövi a nagyobb darabokat. De a pajzzsal is össze szokta törni.
    Nagy aszteroidát csak spéci fegyverrel tudsz szétlőni.
    Mobile Drilling System a neve.
  • RJoco
    A 7.5-ösnél nem kell.
  • RJoco
    Az hogy árat változtatsz, még nem tűnik el a pénzed. Csak, ha az állomás vásárol.
    Megadhatsz egy árat, majd alul beállíthatod, hogy vegye, eladja, mindkettő, egyiksem.
  • RJoco
    Hát elvileg az aszteroidáknak van egy yield-jük, ami alapján megy a mennyiség.
    Még nem néztem utána.
    Amúgy van egy Factory Complex Calculator nevezetű progi-táblázat, amivel komplexeket lehet tervezni.
    Ez megmondja, hogy milyen alapanyag kell az adott gyárnak.
    Én általában Ore mine-nal kezdtem Ore Belt-ben. Bár a mostani kezdésénél SPP-t raktam Argon Prime-ba. Ore Belt az XTM-ben veszélyes, mert előszeretettel jelennek meg Kha'ak Clusterek. Most is van ott kettő, amit ki kéne lőnöm.
  • NmJ
    Fogalmam sincs én nem tettem bele ilyesmit gyhogy nem tudom honnan szete de mikor kiadtam neki a collect rock parancsot eltünt a szatelit

és mia helyzet az álomásos kérdésekkel?
  • tomonor
    nem inkább azért rakta le a szatelitet, mert azzal derítette fel a rendszert? o.o
  • NmJ
    Úton van a mammoth a hajógyár felé van 1 millám milyen álomást vegyek enyniből eöször?

ilyenekre gondoltam h moszkító rakéta gyár oda miylen alapanyagok kellenek?
    és hova tegyem?? hopva érdemes?

Késöbb az alapküldetésben ugye úgyis kapok 200 ért 1 ore mine-t

ja és még valami kipróbáltam a collect nineral funkciót is a hajó nem szedett össze semmit viszont valahogy lett 1 aszteroida mellett 1 navigácós műhold. Ez valami olyasmi akar lenni hogy az 1 álomással bányászható aszteroida lenne?

továbbá minden aszteroida ugyanolyan bányászati lehetőségekkel bír? úgy értem h ugyanannyi ec fejében ugyananyni ércet termel??

kösz
  • sztamas65
    Nem látok semmi olyat, amit nem én tettem bele!
    Olyan lehet, hogy amikor a maradék nivídiumnak felemeltem az árát, az arról szól hogy mennyiért veszem? Az van oda írva hogy product selling price setting.
  • tomonor
    Nos, az XTM alapba lehet hibás, ugyanis csak scriptek tömkelege. Ám a másik dolog hogy én az XTM-hez nem értek, tehát nem mondok biztosra semmit, csak egy kérdéses tanácsot: aktiváltad már a script editor-t? Ugyanis az XTM néhány missziója csak script editorral működik. (Írd át a neved Thereshallbewings -re. Ügyelj a nagy T-re és a dupla l-re!)
  • Freddy TNT
    Kössz, végül is újraraktam a lemezről meg felpakoltam mindnet ami friss.

DE !

Épp a Kraith küldetést csinálom és vesztettem egy rakás hajót, hogy megvédjem a boronok ócska bázisát. A leírás szerint a jutalom a Kraith hajó lett volna,de továbbra sem az enyém. Ez a vírusos dolog meg kimaradt. Elvileg be kellettvolna juttatnom a bázisra vagy ilyesmi.

Valamit benéztem volna vagy mi történt ?
  • RJoco
    A harci elvileg nem kell.
    Úgy tudom, ha nincs rajta fegyver, akkor menekülőre fogja, ha van, akkor harcba száll és hősi halált hal. (A károdra)
    El nem kerüli őket, mert mindig a legrövidebb úton közlekedik.
  • RJoco
    Nincs valami olyan benne, amit nem te raktál bele?
    Mert lehet, hogy vett valamit a HQ.
  • sztamas65
    Már mint a pénzt vették meg?
    Mert az fogyott el.
  • tomonor
    megvették
  • sztamas65
    Sziasztok!
    Mitől van az hogy a HQ-m 1000000 creditet benyelt, úgy hogy nem történt semmi. Csak adtam neki néhány nivídiumot meg energia cellát meg 2 db PAC-ot. A pénzt átutaltam neki, mire 5 percen belül elfogyott az összes!
    Én meg csak nézek ki a fejemből!
  • NmJ
    azt hiszem a special kommand kell hozzá

tegyem fel a harci szoftvereket is?? lehet akkor jobban elkerüli a kalózokat? Fegyvert nem teszek rájuk egyenlőre...
  • RJoco
    Special menü, Collect Rocks in Sector...

És szerintem neked is legyen fenn minden szoftver, úgy a hajó is biztonságosabban közlekedik.
  • RJoco
    A boost extension csak annyit tesz, hogy gyorsabban gyorsul fel a hajód a végsebességre.

A bányászathoz pont ez a két dolog kell. Szoftver terén nemtom mi, mert én mindent megveszek mindegyik hajómra.
    A parancs meg, ha jól emlékszem Collect Rock, de ennek mindjárt utánanézek.
    Amúgy a Mineral Scanner mint nevében szkenneli az aszteroidát. A másik meg arra kell, hogy összeszedd.
    Ja és nagy aszteroidákat nem tudsz összeszedni. Ore Belt-ben keresd meg azokat a méretűeket, amik kb akkorák vagy kisebbek, mint a hajód. Ha célkeresztbe állitod és nyomsz egy i betűt, megtudod, hogy felszedhető e.
  • NmJ
    üdv

könnyed bányászati kérdésem van

vettem a teherhajómra ore collectort meg mineral scanert
    gondolván h namajd jól kiadom neki a parancsot h keressen ércet (gondolom eze a 2 ezköz valami ijesmire való) De az ég világon nincs a command consolban semmi ércel kapcsolatos parancs...

mijen programokat kéne rá megvenni ??? vagy egyáltalán mire jó az a 2 ezköz amiről szó van???

és ha már itt vagyok a bust extensin mire jó?? olcsó reflexből megveszem csak nem tudommit csinál .. mondjuk a legtöbb dologgal így vagyok

esetleg valami link ahol utánna tudok olvasni ezeknek a dolgoknak???
    köszi
  • SaGa
    Ezek szerint kell:

XTM 0.7.5 needs the script editor activated due to having a new mission that uses the mission director. This is a limitation of the X3 mission director that is hard coded and therefore is out of our hands.
  • tomonor
    rakd fel újra, és rögtön patcheld előbb 2.0-ra, majd 2.5-re.
  • RJoco
    Szerintem nyugodtan tedd vissza a kalózt. Én is azzal kezdtem próbaképp, aztán megvettem eredetiben.
    Ráadásúl a poén az, hogy az egyig Egosoft könyvtárba, a másik DeepSilver könyvtárba pakolja a cuccost. Lényegében mondjuk mindegy.

Esetleg nézd meg, hogy a legújabb frissítés honnan frissít. Mert ha 2.0.2-ről 2.5-re akkor nem szedte ki a védelmet. Azt az 1.4 csinálja.
    Érdemes az 1.0 to 2.5-öt használni. Én azt szoktam, az mindent tartalmaz.
  • Freddy TNT
    Hello mindenki !

Lenne egy nagy problémám. Annak idején próba képp kalóz verziót szereztem be a játékból. De mivel megtetszett ezért kemény 3500 Ft-ért megvettem. A gondom az, hogy most feltettem a legfrissebb patch-et és nem hajlandó elindulni....

Kis hülye ablak ugrik be, hogy kéri a Cd-t. Mondom semmi gáz,mert megvan eredetiben. Erre Protection system error-t ír ki.
    "the key you entered wrong or mistyped. Enter valid key and try again."
    Van OK Information és Retry lehetőségem. De mindegy mire kattintok semmit sem lehet vele kezdeni.

Na akkor valaki segítsen ki legyen szives, hogy hogy mentsem meg a játékállást,de lehetőleg menjen az új patch is....

Köszönöm !
  • X3
    rrf.redux1.7a = Race Response Fleets (JTP - jump to protect)

SaGa: A script editor aktiválása kell, de nem késtél le róla. Olvasd el a 15838-as postot ebben a topikban. A játékon belül kell elvégezned, ami ott le van írva

0.7.5full-hoz nem kell
  • NmJ
    Azthiszem mindnt úgy sikerült megcsinálnom ahogyan írtátok..

mindent felraktam script editort bekapcsoltam....

remélem mostmár lesz hull repair technologiám

• SaGa
    Mindenképp érdemesebb a scriptek spk verzióját begyüjteni. Miinimum két előnye van:
    - ha mégse kell (vagy összeakad valamivel), a script installer gond nélkül leszedi minden elemét
    - a script installerrel tudod a frissítéseket is kezelni, nem kell kutakodni a neten...
  • SaGa
    Nem elég.

Az spk egy tömörített fájl csomag, olyan, mint a zip. Ki kell bontani és minden fájlt a helyére tenni. Nem csak a script mappába kerülnek belőle fájlok. Ha egy script annyira egyszerű, hogy csak oda mennek, akkor ok, de általában minimum a t-be is mennek, mert valami szöveg csak tartozik hozzá.
  • NmJ
    a hull repairt mindenképen bele akarom tenni

az nem jó ha egyszerűen bemásolom a telepített játék script mappájába??

van ahol müködik pl sniper elite célkeresztjei
  • SaGa
    Az "Imperial pack" Lord Vader (LV) scriptjeinek gyüjteménye. Telepítéséhez kell a plugin manager (az a 9.71 megás, amit ha telepítesz, négy programot kapsz: Script installer, Script Packager, Ship Creator meg még valami, amit sosem használtam). Az Imperial pack .spk-ját betolod a Script installerbe, feldob egy listát, hogy melyik scriptet akarod a sok közül felrakni. Azt, hogy a Bonus Packban mely scriptek vannak benne, a saját gépeden is láthatod a telepítés után. Lesz a "Start" menüben lévő programok között egy Bonus valami...

az rrf.redux1.7a nem tudom micsoda, valami hosszabb nevet is adhatnál. Amúgy egy script csomag, amit a Script Installer kezel, csak fogalmam sincs, mit is csinál.

A script editor aktiválása kell, de nem késtél le róla. Olvasd el a 15838-as postot ebben a topikban. A játékon belül kell elvégezned, ami ott le van írva.
  • X3
    a sorrend jó.
    az xtm0.7.5full már önmagában müxik, nem kell hozzá XPlugin Manager.
    az XPlugin Manager-t csak akkor tedd föl, ha más egyéb scripteket is akarsz a játékban használni.
    megjegyezném, hogy XPlugin Manager 2.12 stabil, illetve az emp.spk-t ne rakd fel ,mert ettől bugos lesz a game.
  • NmJ
    jut eszembe

van 1 ilyen is : az XTM futásához aktiválni kell a játékban a script editort. Ennek módja a 15838-ban olvasható.

Ezzel most mi van???

Lekéstem róla?? vagy nem szükséges???

Vagy ráérek még? ha majd minden a helyén lesz?

Rendesen bele vagyok zavarodvaa dologba gondolom levettétek

• NmJ
    szevasztok

no bele vágtam a dologba de mivel nem akarom le-fel installálni a dolgot inkább kérdezek.

feltelepítettem:
    1. Install X3:Reunion
    2. Patch 2.5
    3. X3 Bonus Pack
    4. "XTM 0.7.5 Full.exe"

Az egyéb kompatibilis mod, script témában van a kérdésem hogy akkor gondolom tegyem fel a script managert ami ezekszerint ugyan az mint a Cycrows Installer. ???
    Van ilyenem is h Xplugin manager 9,71 mega mérettel... ez micoda??? mire jó???

Találtam hát letöltöttem: fullpack full imperial script collection... 1,14 mega spk file... ez mit tartalmaz???
    Esetleg benne van a már feltelepített bonus pack is??
    Mi van akkor ha valami oylan scriptet akarok feltenni véletlen ami már fent van?

végül 1ilyet is szereztem h: rrf.redux1.7a (Cycrow Installer) ez egy 197 Kb-os spk file ez micsoda???

szóval itt tartok, a játokét még nem indítottam el várom válaszaitokat

üdv

• RJoco
    Igen, én is így csináltam mindig.
    Viszont ez az 5-ös csak exe, nincs neki spk része.
    Asszem a patch-nek sem volt, csak egy futtatható exe.
  • SaGa
    Nekem az XTM-mel mindig az volt a tapasztalatom, hogy ha a telepített scripteken, az xtm felrakása után bármit változtattam (levettem vagy felraktam egyet), az xtm patch részét (az spk-t) mindig újra fel kellett rakni...
  • RJoco
    Szerintem nyugodtan megpróbálhatod az alant leírtakat.
  • RJoco
    Itt szépen leírják a telepítést, aminek a sorrendje ezekszerint változott:

1. Install X3:Reunion
    2. Patch-eld a legutolsóra (jelenleg 2.5)
    3. Install X3 Bonus Pack (nem muszáj)
    4. Indítsd el az "XTM 0.7.5 Full.exe"-t.
    5. És telepítsd oda, ahol az X3.exe fájl van. (Ez az X3: Runion gyökérkönyvtára)
    6. Rakj fel egyéb kompatibilis modot, scriptet.
    7. Játssz!
  • NmJ
    na sikerült boldog tulajdonosa vagyok a XTM 0.7.5 Full versionak

éljen

jöhet a többi
  • NmJ
    nyomára akadtam elvileg a XTM 0.7.5 Full versionak gondolom ez kell nekem

http://www.thexuniverse.com/viewcategory.php?moduleid=66

de az istennek se tudom letölteni

• NmJ

kösz a válaszokat össze szedem a hozzávalókat aztán lehet megvérom a hétvégi skypos valósidejű segítséget

• SaGa
    Kimaradt: az XTM futásához aktiválni kell a játékban a script editort. Ennek módja a 15838-ban olvasható.