20430
-
Szerintem az X2 sem rossz, legalább megnézni érdemes. Játszani én sem játszottam vele sokat. Az X BTF-ben meg eléggé idegesítő, mikor a hajó megzakkan.
Hogy honnan kezded, mindegy, a többit vissza kell olvasni, hogy képbe legyél, ha érdekel.
De szerintem a Reunion-nak van a legjobb sztori vonala, a TC-ben ezt már nem találtam meg, ott mintha több vonal létezne. -
Hát Ore Belt nekem sem egy paradicsom, főleg, hogy ott van még a nagy komplexem is. -
kiss1990 #20027 Amikor újratelepítettem, akkor a teladi war droid-ot kezelte a rendszer Read Text xxxx-ként, és az ára 450k/db volt. Kétszer kellett még ezután újrarakni, hogy normális legyen.
A ködre csak rákérdeztem, hátha valakinek megvan a skript. A grafot ennél lejjebb már nem szeretném levenni, medium-on van, extrák nélkül. Elmegy így si, csak a ködös-köves szektorokban szeret kissé belassulni. -
TokraFan #20026 Kronológiai sorrend:
- X BTF
- X2
- X3 Reunion
- X3 Terran Conflict
- Albion Prelude (ez utóbbi történetileg a készülő -de talán soha el nem készülő-, X Rebirth történetével köti össze az előző részeket)
Az X BTF/X2 már felejtős, vagyis igen, az X3 reunionnal kellene kezdened.
A neten található egy X enciklopédia, valahol még magyar verziót is láttam, de már régen volt, sajnos nem tudom hol van. -
Tauri #20025 Néhány hete kezdtem el játszani az X3 sorozattal ...először is az Albium Pride-al. Nem igen látom hogy mi lenne benne a story, igy azt kérdezem hogy a sima Reunionnal kell kezdeni? -
Mindig csak és kizárólag ennél? Pedig akkor szerintem a bányával lesz a gond.
Ashley megy XTM-mel. Egyszerűen úgy kell kezelni, mint egy modot. És aszerint jó lesz. Ha Custom hajókat is akarsz, akkor már trükközni kell.
Viszont mielött felrakod csinálj bitonsági mentést a játék mappájáról és a mentett állásaidról is. Mert előfordulhat, hogy gondok lesznek, amik csak a visszamásolással oldhatók meg.
Mentett állás: tartalmaz mindent, ezért olyan nagy, így a bugok is belekerülnek. Sajnos ez van. XTM-nél erre különösen figyelni kell, mert nem túl előnyös, ha egy Marine 50M.
Köd? Ködkikapcsolás? Mintha rémlene valami, de nem tudom. Vedd vissza a grafikát, talán segít. -
kiss1990 #20023 A hub-ot kipróbáltam máshol is. Megcsináltam, hogy a kérdéses két gyárat kötöttem össze először (ezek kb a komplex közepén lennének, 6 illetve 8 gyárnyi távolságra a két végponttól), és azok közé raktam a hubot, így sikerült, de akkor sem tudtam az egészet egybe kötni, ezért nem lehet az a gond, hogy a bánya áll rosszul, vagy hogy messze van. Megcsináltam azt is, hogy felszedtem, majd újra leraktam, kicsit odább a cahoonát, de akkor is megállt ennél az építkezés. Amúgy az Ashley megy az xtm-mel? Mert nekem azt írta a telepítésnél, hogy nem működik a Reunion 2.02-vel.
Avarice, nekem nem lesz annyi lóvém rá, amint van 80-100M, már adok is túl rajta. Lassan kiköltöztetem onnan a HQ-t, vár az új otthon, a kalózokat már kipateroltam.
Más: nálam nemrég volt olyan gebasz, hogy mentettem egyet, majd a betöltéstől kezdve a játék elkezdett idegesítően szaggatni, kb 2 másodpercenként "rángott" egyet, minden szektorban. Úgy felhúzott, hogy újraraktam az egész windowst, majd a játékot, de akkor is ezt csinálta. Szerencsére csak pár mentés ment gallyra, de kb 1 napnyi állás így is mehetett a levesbe.
+1 bónusz kérdés: van valakinek olyan szkriptje, ami kikapcsolja a ködöket (nem egy atomerőmű a gép, legalábbis ehhez kevéske)? Keresgéltem, de csak TC-hez találtam, az ego honlapján lévő link pedig törölt tartalomra visz. -
A HUB-ot mindig ugyanoda helyezed?
Én találkoztam régen olyan problémával, hogy nem volt mindegy a HUB-tól való távolság sem.
De Ashley' Fab modjával mintha nem lett volna ilyen gondom, nagyobb komplexet is építettem már.
Illetve esetleg lehet, hogy nem mindegy hogy áll a szikla. Próbáld meg elforgatni, hogy a bánya a másik gyár felé legyen közelebb, míg a szikla attól távolabb.
Amúgy én mostanában nem játszottam vele.
Össze kellene fognom kb, 20 Q-t, hogy meg tudjam venni a rendszert, amit árvereznek. De ez nem mindig olyan egyszerű, főleg, ha kifagy időnként a játék. -
ja nem az a rebirth topik lenne 1000 bocs -
talan az hogy meg nem jott ki a jatek ??? -
kiss1990 #20019 Kissé kihalt a topik, ezek szerint, akik játszanak, nincs problémájuk:)
Én viszont fel karok húzni egy 14 gyárból álló komplexet, de valamiért nem tudom egybe terelni az üzemeket. Sorba vannak rendezve, láncszerűen, de vagy egy pont, ahol nem tudok két gyárat összekötni (cahoona és silicon bánya). Kipróbálam mindkét "végén" kezdve az összekötést, de ennél a bizonyos kettő gyárnál nincs tovább. Mire az egyiket elérem, onnantól már nem ad be lehetőséget a kit, hogy mit kössek a komplexhez, mintha nem lenne a közelben több gyár. A távolság elvileg nem lehet gond, mert ennél hosszabb távot is áthidal a kit. Mi lehet a gond? -
kiss90 #20018 Köszi, a kommentem után gondoltam erre a távirányítós dologra, és így működik a dolog, sikerült vennem gyárat a Terran SY-ról. -
Igen, ezt sejtettem, akkor ülj át egy másik hajóba (vegyél ott egy Valkir-t) és a mammut-nak add ki a parancsot, akkor át fog kerülni.
A mammut parancsait gondolom tudod, hogy kell elérni. -
kiss90 #20016 És ennek úgy kéne működnie, hogy dokkolok a mamuttal, beadom ezt a parancsot, és átdob a SY-ra? Mert nálam nem történik semmi ilyen, ugyanúgy az EQ-ban maradtam, a gyárakhoz pedig nm férek hozzá továbbra sem. -
Az jó, én meg megtaláltam a parancsot a SY-hoz.
Personal/Ship/Orders/Custom/Use Shipyard Facility -
kiss90 #20014 Köszi! Talán megoldódni látszik a turret-dolog. Nem volt "ráengedve" a MARS. Először minden turretnak kiadtam egy none parancsot, aztán felszereltem a fegyvereket, majd megkapták a szokásos beosztást. Úgy tűnik, így hajlandó engedelmeskedni. -
A turret parancsoknál kapcsold ki a Defense vagy Offense opciót. A M.A.R.S. script autómatikusan pakolgatja a fegyókat.
A SY-nál pedig van egy parancs, amit nem tudok szerintem megnézni a rossz repum miatt, de majd valahogy utánajárok. -
kiss90 #20012 +1 bónusz kérdés: van egy valhalla, a raktérben van 18 AFAA, a gép automatikusan mind a 6 turretba tesz 1-1 fegyvert. Én manuálisan (fegyverek menüből és HUD-on keresztül is) fel akarom rakni a többi fegyvert, mégis a 3-4. felszerelt után magától leszereli a gép. Ha újra próbálkozok, akár másik fegyvertípussal akár másik turettal, akkor is ledobja az általam felrakott pár fegyvert.
Ez mitől van? Marhára idegesítő, mert így feleslegesen ment el a cucc a hajóra, nem tudom rendesen használni. -
kiss90 #20011 Terranoknál a gyárvásárlás is repuhoz van kötve? Ha igen, mennyitől lehet vásárolni náluk és hogyan? 80k+ a repum, Tyren és Odinon kívül mindent megvehetek...
Elvileg a SY-on van készleten gyár, de ha mamuttal dokkolok (docking computerrel) a SY-ra, azt úgy veszi a rendszer, mintha nem lennék ott (nem jelzi a hajómat az állomás "landed ship" menünél sem), nem tudok kidokkolni, se bbs-t olvasni se semmit, nincs menüje a SY-nak. Ez normális így? Ha a másik felébe dokkolok, onnan tudok venni hajókat, de gyárat nem, mert végülis a mamut nem SY-on van, hanem az EQ-ban.
Írták itt korábban, hogy van egy ilyen "átrakó" parancs. Azt hol lehet megtalálni, mert én kerestem mindenhol, mégsincs meg. Átnéztem a beállításokat is, de ott sem láttam ilyet. -
Elvileg nem. A nagyobb repuval több küldetést tudsz elérni. -
heroman #20009 A sztori elején még beadott a gép ojan küldetéseket, hogy szökevény vagy bünözö hajokat és kiséretét kellet szétlőni, ediig csak TS hajokat adott, egyszer egy nagyobbat is. De ,már rég nem adott, vajon kizáro ok lehet hogy fentebb léptem egy bizonyos repunál...? vagy nem lenne elég a harci rangom ??? (ASSANIN 88% ) -
Vannak. Még egy jó pár.
Ha elég magas lesz a repud (pl. Argon), meg asszem a harci rangod is, akkor kapsz Xenon CPU elpusztítós küldit. 10M-től fizet.
Van még pár küldi M3+-hoz, meg asszem M0-hoz is. Itt a fórumon olvasgass visszafele, sok le van írva, meg az is, hogy kell megcsinálni.
És kipróbálhatnád a hajófoglalást is. A Q-kat elég jól lehet foglalni, főleg, ha van Asgard-od. A K és J már neccesebb, mert 2x kell nekifutni. Nem tud elég katonát szállítani a HCF sajnos. Kha'ak-okat is lehet, de GK-k elég szívósak, szóval inkább M6 inkább. Meg persze kalózokat is lehet, elég jól néznek ki :) -
heroman #20007 Kellene egy kis segitség,az alap sztorit végig toltam, a Bala-Gi-t is valami OTAS- IFA-nak (-teher hajónak) is vittem pár cuccot, valami Leviathan-t is meg mentettem, és szóval jó lenne mág pár hasonló...
Vannak még valahol valamilyen küldetések? kösz előre is.... :) -
Meglepő módon nem volt gond, simán betöltötte a mentett állást.
Aztán nekiestem egy Marauder-rel egy Seth-nek, majd kiléptem :))
Én ezért raktam fel Ashley's Fab mod-ját is, mert benne van az összes gyár (az összes) nagyobb méretekben is (XL, XXL).
Építettem egy komplexet, amivel ki tudom termelni magamnak a B-EMP-et, GPPC-t, Gamma Kyon-t. Vagy amit akarok. Nem kell vele foglalkoznom, csak el kell hoznom a kész termékeket. És mindig van EC utánpótlásom is. -
heroman #20005 kösz szépen, máris meg nézem.. aztán lehet vadulni.... :) összedobtam roncsból egy KhaAk Destroyer T2 -t csak fegyver kellene... egy alfa kyon emilter már van amit ki dobtak es asszem igy szerzem meg a többit is.. )::D
és indultak könnyen a hajtómüvek másfél év pihenő után, vagy be kellett bikázni :) -
Uhh, az utolsó mentésem 12/22/2010. JHó rég nem játszottam vele :(
Nah, viszont megnéztem a reput. Akövetkező módon éred el:
[ESC] -> Gameplay -> Artificial Life Settings -> 2. sor
Nekem -420 a Terran repum.
Kiírja a Yaki, Xenon, Pirates, Kha'ak repukat még. De azok a Yaki kivételével... Mondjuk a Yakit sem nagyon kell erőltetnem. -
Ott lőttem én is :)
Fogós kérdés. Pedig meg lehet nézni. Talán az XTM beállításainál próbáld, ha jól emlékszem, ott lehet. És nem csak a Terran-t írja ki, úgy tudom. -
heroman #20002 Értem köszi, igaz ez még eszembe sem jutott, de jol hangzik.... heretics-ben ledaráltam 2 xenon állomást is de nem igazán volt rá pozitiv reakció... csak biztattak lépjek le.... a terrán reput azt hol mutassa, mert nem láttam ott ahol, a többi faj reput mutassa.....
kösz üdv -
Először meg kell csinálni a sztorit. De gondolom megvan, különben nem lennének Heretics End-ben a Terran-ok.
Kell egy gyors hajó (Starburst) és át kell száguldani a rendszeren. De egy Arrow is megteszi :)
Ha átértél a kapun, akkor már Terran űrben leszel és ott nem bántanak. Onnan kezdve pedig tudsz kapura ugrani. -
Jó esetben 1-2 év, úgykülönben lehetetlen szinte. Én sem vagyok velük túl jóban, bár nem ekkora a gáz, mint nálad, viszont a kapuhajót már nem tudom megvenni. Ami esetleg segíthet, én ezt próbáltam meg játszani, hogy XTM-ben van olyan küldi, hogy berak egy Xenon állomást és neked meg kell akadályoznod a Xenon inváziót. Az állomás lelövéséért nem jár repu, de vannak védő hajók. És az állomás olyan 80-100km-re szokott lenni valamelyik tengely mentén.
Na, ilyet kell keresni Terran űrben és PtP Jump-pal ugrani a helyszín közelébe, akkor nem futsz össze Terran hajókkal. Az M0-ák tudják, illetve az Asgard is, amire felfér akár 2 M1 vagy M2 osztűlyó hajó is.
De ez így is baromi lassú, mert véletlenszerűen adja a helyszínt az egész Xverzumban. -
heroman #19999 Helló
Tudja valaki hogy lehet eljuttatni Heretics End-be, a terránokhoz a "békepipát" ??? rájuk bukkantam, de nagyon meggyőzően ki utasitottak a szektorból... hogy lehetne velük barátságos viszonyba kerülni...? :)
kösz előre is :D -
A fene.
Akkor sajnos ki kell velük békülni...........
Valszeg nem tart sokáig 2 szektort kitakarítottam és mind az 5 Tyr-t elvettem. Kereskedéssel alig 1-2 év csak gondolom.
-
Ashley-s Fab modját javasolnám, de ebben az esetben a mentéseidnek valószínű, lőttek. Újrakezdés vagy kísérletezgetés biztonsági mentéssel.
Esetleg lemondasz az EMP-ről. -
Vki használja az Uni/Cap scriptet? Vagy valamit amivel lehet már állomást is foglalni. Mivel háborúban állok a Terranokkal, de a B-EMP meg kéne. -
A küldetéseknél tényleg jó lett volna, főleg, hogy nem kijelölhető a szöveg, de megoldottam, kérdeztem itt és sokat alt/tab-oltam a fordítóhoz.
Ezért írtam, hogy meg kell tanulni a nyelvezetét. -
TokraFan #19994 Ráadásul amit én láttam fordítást, azt szerintem nem kéne erőltetni.
(pl. fázisos megrázkódtató generátor).
A fordításnak elsősorban a küldetéseknél lett volna értelme, mert a Reunionban az tisztán szöveges. Aki tehát nem tud angolul, annak tkp. játszhatatlanlesz. TC-ben már sokkal jobb a helyzet az új küldetés rendszerrel. -
Az XTM készítőivel együtt csinálta az Egosoft a TC-t. Hogy pontosan milyen kapcsolat volt/van köztük, azt nem tudom.
Mivel a vanillában elég hamar eljut az ember a lehetőségek végére, így mod-ot fog felrakni. Abból pedig jópár van.
A különböző script-ekről nem is beszélve, amiknek a nyelvezete szintén angol.
Szerintem mondj le arról, hogy magyart akarsz ebből. Inkább tanuld meg az angol nyelvezetét. Rengeteg segítséget találsz neten. -
TokraFan #19992 Nincs hozzá magyarítás. Volt már több kezdeményezés, de hamvába holt az összes mert túl sok a fordítandó szöveg. A másik probléma, hogy az alapverzióval már szinte senki nem játszik, minimum egy XTM mod rajta van, amihez szintén kéne magyarítás. A végeláthatatlan mennyiségű egyéb mod-ról nem is beszélve.
Volt egy honlap, ahol kb. 35%-kos fordítás volt, de az is elakadt. Nézz át a Terran Conflict topikba, oda belinkeltem a címét pár héttel ezelőtt. Sajnos már én sem tudom hol van. -
heroman #19991 Hello
Tud valaki valami infót a forditással kapcxsolatban ? mert ami link a forumban erre utal az nem oda "visz".... sajnos,,, :(
Tudna valaki adni valami linket a forditásról, ha még aktiv, vagy valami linket ahonnan le tölthetném... kösz előre is
Üdv HeRoMaN -
TokraFan #19990 Igen, én is csak XTM-el játszom már.
A TC pedig tulajdonképpen egy tupírozott XTM-es Reunion a számomra, feleslegesen átvariált menürendszerrel és elronott irányítással (persze sok ponton javulás is van, pl. küldetések, flottakezelés, részletes adatbázis a hajókról/fegyverekről stb...). Nem értettem teljesen, hogy az XTM-et is az Egosoft készítette, vagy pedig egyszerűen megvették a MOD készítőitől a licencet? Mert egyértelmű, hogy a TC jelentősé részét képezi a régi XTM tartalma.
Rebirth elvileg nem lesz multis, bár mondtak már sok mindent ezzel kapcsolatban.