20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • SaGa
    Válogass...
  • SaGa
    Az X1 sztoriját biztosan, az X2-t talán (mintha emlékeznék belőle valami bitang nagy hajó szétszedésére és utánna valami ünnepségre) végigtoltam. Az X3-nál belekezdtem, de a versenyig már nem jutottam el, nem kötött le. A Bala Gi féle missziókat elkezdtem, eljutottam a jacht megszerzéséig, meg az Otas Scarabot is összeszedtem az XTM-ből, meg gyüjtögettem a sok vackot a Sohneneknek, de igazán nem kötnek le az előre definiált történetszálak.
    A TC-ben megcsináltam a terran és a goner plotot, meg elkezdtem a Terracorp ranglétrán felkapaszkodást, de félretettem. Megvárom a 2.0-t. Valahogy túl könnyű lett.

Ahogy visszajöttem a Ru XTM-be, meglepődtem, kicsit, milyen nehéz egy AHEPT-ekkel felszerelt hajóval szétszedni egy P-t vagy sok LX-et, a TC-hez képest...
  • SaGa
    Ebben a fórumban, a nyitó post vége felé megtalálod a script Reunionos verziójának letöltési linkjét. A Ru verzió még két darabból áll, mindkettő kell.
    Utilize Debris, Repair Debris.
    A TS és nagyobb hajók speciális hajóparancsainál megjelenik 3 parancs: assess, repair, utilize debris. Kijelölsz egy hajó vagy állomás roncsot, az assess-el megmondja, miből mennyi kell a feljavításhoz, és azt is, milyen hajó vagy állomás roncsa ami előtted van. Az utiliize szétszedi a roncsot és berakja a cuccot a hjódba, ha van hely. A parancs kiadása után az 1-re indul a szétszedés, vagy megmondja, mennyi hely kéne ahhoz, hogy lebontsa. A repair meg felépíti.

A roncs kapukat is fel lehet javítani. Ezeket párban kell. Kijelölöd az elsőt, kiadod a repair parancsot, majd átmész a másik roncshoz és ott is repair. Amikor elkészül a két kapu összeköttetésben lesz egymással. A kapuk feljaívátáshoz már TL kell, annyi cuccot igényel, de általában a hajókhoz is. 10000EC, plusz egy halom egyéb, meg sok pénz. A kapu 5 milla, egy komyolabb hajó 20-25 milla+alapanyagok 1-2 millió értékben.
  • SaGa
    Valami közelebbi koordináta kéne. Elmentem a Starburst-ért, majd azzal be a 101-be, hogy tudjam hova is kell menni majd a TS-sel. Kb fél órát bújócskáztam az ottani Xenon kontingenssel az aszteroidok között, de egyetlen roncsot se találtam. Állomást se, csak 3 K-t, 1 J-t meg egy tonna kisebbet.

Lehet, hogy véletlenszerű pozíciókba kerül?

AZ XTM kezdések is variálódnak. Ha ugyanazt a kezdést választod többször egymás után, más szektorban és/vagy más felszereléssel kezdesz minden alkalommal. Kezdlsenként minima 3 verziót láttam eddig.
  • RJoco
    Ja, onnan leszedhető...
  • RJoco
    Oldalam?
  • RJoco
    Persze, hülye azért nem vagyok!
    Inkább a Win 7 tehet be neki. Majd megpróbálom XP alatt felrakni a scripteket.
  • Freddy TNT
    Hát ez nem jött be. Bárhogy is manőverezek összetörik az állomás a kapun.
    Esetleg egy működő link ehhez : station complex relocator ?
    Egy Teherhajó belsejében nem lenne gondom vele....
  • Freddy TNT
    Kipróbálom.....
    Csak kéne egy tractor beam
  • tomonor
    nemérdekes, az a lényeg hogy a tiéd legyen. mihejt át érsz a kapun az utánnad jön (szerintem, igazság szerint én nem próbáltam még állomást vontatni, ám azt hallottam hogy átférnek.)
  • Freddy TNT
    Ez most komoly ? Van olyan állomás ami fizikailag át sem fér a kapun.
  • tomonor
    át lehet húzni állomásokat is tractorral o.o
  • Freddy TNT
    Ez egy jó ötlet. Csakhogy én pár szektorral arrább szeretném vinni.
    Vadásztam a neten és úgy látom a "station complex relocator" kell nekem. De nem találok letöltő linket ami él is még....

Valaki ki tudna segíteni ?
  • tomonor
    tractor beam-el el
  • Freddy TNT
    Tök olcsóért meg tudtam javítani egy Eq dokkot. Össze lehetne csomizni és elvinni ahova szeretném ?
  • Freddy TNT
    Véletlenül nem a TC-hez való verzsönt szedted le ? A reunionhoz valók lejjebb vannak. Két csomagot is le kell szedned.
  • RJoco
    Nekem ezt irja ki:
    Unable to open script package

De azért majd még megpróbálom másképp.
  • Freddy TNT
    Itt a link :
    http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?p=2729149#2729149

A command slot dolog nem ment nekem, így kicsit körülményes a dolog.
    Lecsupálod a scripteket,majd felrakod őket. Én egy Orca-t használtam eddig,de megjavítottam egy Ozias roncsot és most az lett az állomás hurcibáló hajóm

A command menüben az additional résznél jelennek meg az új parancsok.
    Az assets (vagy ilyesmi) mondja meg egy üziben, hogy a KIVÁLASZTOTT roncs mennyiből és miből javíthat meg.
    A repair debris parancs megjavítja a roncsot, ha van a raktérben cucc hozzá, meg cash a számládon.
    Az utilize pedig szétszedi neked. De vigyázat !! Van mikor többet fizetsz mint amennyit kapsz érte.
  • Freddy TNT
    Átlinkelnéd a térképet ? Kössz
  • tomonor
    mond csak, játszottál valaha is story módba? >.<
  • tomonor
    lol persze hogy nem lehet. Nincs Xenon M0 model a dat file-okban. Annó még az X-Tensionba votl amugy...
  • RJoco
    Hogy lehet a hajókat, állomásokat szétszedni, újjáépiteni?
    Milyen script kell hozzá?
    XTM nem tartalmazza?
    Milyen szoftver kell a hajóra?
    Milyen hajó kell hozzá? Otas Scarab, TL méretű esetleg?
  • SaGa
    Találtam térképet:

Hosho-ban vannak a hajók és 3-5 állomás, pl space eq dock.
    Hieiben meg több állomás.

Amikor először beléptem a szektorokba, arra gondoltam, a yakik, amikor elfoglalták a területet, gondosan szétlőtték amit találtak...

OI-ban egy Elder Shivan Dragon aprítja a népet.
  • SaGa
    Amelyik a térkép bal szélén lévő függőleges "sávból" jobbra indul, van egy pár gyár. Az alulról a másodikban (még mndíg a bal szélső sávban) meg több hajó is. Pl egy paranid nagy dög rögtön a déli kapu mellett...
  • Freddy TNT
    Ez már szét van lőve. Ki lehet jelölni. KI is írja, hogy Xenon M0 roncs.
    De én csak szétszedni tudom. Nem néznéd meg, hogy neked sikerül legalább elemezned,hogy mi kéne hozzá ? Mentesz egyet és kamikaze módszerrel bemész. Orca bőven elég gyors hozzá. Esetleg eltereléskéne előre küldesz kacsának valamilyen hajót hogy elcsalja őket.

Mellesleg melyik yaki szektorban vannak roncsok ? Ugrálok már fél órája de még egyet sem találtam náluk.
  • SaGa
    Ha "utólag" lőtték szét, azaz nem volt ott az új játék indulásakor a roncsa, akkor nem lehet vele kezdeni semmit. Kijelölni sem. Ha ki tudod jelölni, akkor - elvileg - szét is lehet szedni, meg össze is lehet rakni.
  • Freddy TNT
    A 101-es Xenon szektorban találsz M0-ás roncsot. De nekem nem reagált a parancsra még akkor sem ha közel mentem hozzá.
    AZ OZias elég gyors a művelethez. Az Orca gyorsabb nála, szóval azzal is simán meglehet nézni szerintem.

Ebben a szektorban kell megcsinálni a fő sztori egyik küldetését is. A Black Crystal-os asszem.
  • SaGa
    Passz, még nem találtam olyat...
    Ha xenon szektorban van, nem hiszem, hogy a Dolphin Super Freighter XL-lel a maga kemény 56m/s tempójával meglátogatom...Kettő van belőle, mindkettőt "lőttem a bucsuba". A többit eladogattam. A khaakok is besegítettek kicsit. Mire kitakarítottam egy argon szektort, volt vagy 20 elhagyott hajó meg két fordulónyi AI és asztronauta. Még szerencse, hogy ennyi, mert a fejpénz, amit a khaak flotta (40+hajó) szétrugdalásáért adtak, kemény 50k Cr volt. Ennyit egy utas szállításon is lehet keresni. A Merc Guild szektorvédelmi bulijai ennyiért úgy másfél millát adnak 1-es szinten...

Egyébként kicsit meglepődtem. A TC verziója a scriptnek simán szétkapta a terepen fellelhető bármely két állomást egy darab 11000-es rakterű TS-be, itt meg a 14500-as rakterű fentebb jelzett nagy bálnába se tudja belepakolni egyiket se. 13000+ helyet igényel, így a pajzsok, meg 500 EC már túl sokat foglalnak...
  • Freddy TNT
    Xenon M0-át tényleg csak szétszedni lehet, megjavítani nem ? mert nekem nem siekrült
  • Freddy TNT
    Igaz,de a lebontáshoz is pénz kell. Ráadásul volt olyan roncs aminek aszétszedéséhez 800.000 kreditet kért és a kinyert anyagok értek vagy 300.000-et.... Nem jól van ez így.

Nem értem mi abban a poén, hogy ugyan annyiért állítom helyre mint amennyiért megvehetném.

Az idegen hajókhoz valóban könnyen hozzájuthatsz így. Tegnap szereztem így egy Goner Ozias-t. Nem is tudok venni ilyet sehol. Szép hajó és nem is olyan drága. KI is dobtam a cap-olt Orca-t és az dolgozik helyette.

President's end-ben található néhány Kha'ak hajó. Azok még érdekesek. A többi felejtős.
    Na meg a térkép jobb alsó részében találtam mindenféle termelő hajót,csak Faunust nem. Pedig arra hajtottam.
  • SaGa
    A helyreállítás költsége nem sokkal kevesebb, mint egy ugyanolyan új megvásárlása. Választhatsz, hogy lebontod, eladod a kinyert alapanyagokat és veszel egy újat, vagy helyreállítod a meglévőt. A helyreállítás előnye, hogy a gyárak ott lesznek, ahol eredetileg voltak, így valószínű illenek a gazdasági rendszerbe, meg a régi "állapotra" hozhatod a szektort.

A hajóroncsok esetében van kb kétharmad ár, bár van olyan is, aminél többe fáj a helyreállítás, mintha veszel egy újat, mert az új árban némi felszerelés is benne van.

A yaki szektorok, Kao's Mistake és a közelében lévő xenon szektor is tele van hajó és állomás roncsokkal. Egy halom anyagot ki lehet belőlük nyerni, illetve olyan hajókhoz juthatsz, amiket a nem baráti fajoknál egyébként nem vehetnél meg.
  • Freddy TNT
    Xenon 101-es szektorban Xenin M0-áas roncs......fincsi lenne feltámasztani
  • Freddy TNT
    ÉN eddig csak olyan roncsokat találtam amiket helyreállítani annyiba kerül mintha újonan venném meg, ráadásul még cuccokat kell összeszedni a javításhoz.
    Ez valami hiba lenne, vagy ez így normális ? MErt szerintem nem korrekt dolog, hogy President's end is tele van roncsokkal,csak épp pár szektorral arréb meg is vehetem annyiért újonan.....
  • SaGa
    Nem tudom, hogy az XTM sajátja, vagy a Debris Repair teszi, de a térkép jobb alsó sarkában lévő szektorokban sok "termelő hajó" (pl Panos) roncsát találtam meg, amiket kb a gyári ár kétharmadából lehet újjáépíteni.

Az XTM Pirate Profiteer kezdésével esélyem sincs , hogy a paranid, split, boron (élből ellenségesek voltak, így az ő hajóikat vadászom mindenfelé) hajógyárakhoz közel férkőzzek, ha ilyenek kellenek, ez segíthet.

Létre akarok hozni egy kis kalóz "birodalmat", főleg a paranidok rovására, azaz el akarok foglalni tőlük pár szektort és csatolni a Pirate Alley szektoraihoz. Esetleg összekötni a Yaki felségterületet a kalózokéval...
  • SaGa
    Nem. A távolságokban nem vagyok biztos, de arra határozottan emlékszem, hogy kifelé jövet, már a gömbön kívül, de még a gömböt körülvevő "ködben" kellett az Extended kommunikációt aktiválni ahhoz, hogy új feladatot adjanak...
  • SaGa
    Aki szereti a flottaharcokat, annak javaslom a Pilot AI III scriptet.

A hajókba AI (mesterséges intelligencia) pilótákat lehet ültetni, ezek fejlődnek, magasabb rangoknál spéci bónuszokat (sebesség, manőverezhetőség) adnak a hajónak (annak is, amit te vezetsz), képesek squadokba szervezve task force-ként működni, őrjáratozni, ellátó vagy tároló hajókat vezetni, amik automatikusan utántöltik a squad hajóit EC-vel, rakétával, lőszerrel, stb. Az AI-kat lehet adni-venni (3 szektorban a Hacker Community állomásain, máshol illegális a dolog), harcok után a hajókból kiugrott AI-kat begyűjteni (kis tároló "bólyákban" ülnek 15 percig, ha ez alatt nem töltöd át, megsemmisül), a hajóid között mozgatni, stb. A szektor és universal tradereket is át lehet erre a rendszerre állítani.

Mellékhatásként a hajókból kiugráló embereket, begyűjtés után "le lehet adni" (nem eladni!) bármely állomáson. A barátokért reputáció növekedés, az ellenségekért vérdíj (10k Cr) jár. A nevesített kalózokért plusz jutalom. Volt, amelyikért 100k fölött fizettek.

Kicsit gyakoribb a kiugró pilóta, mint alapból, de több hajót nem lehet vele begyűjteni, mert ezek csak a robbanás előtt menekülnek...

Műholdakkal egy "előjelző" hálózatot lehet létrehozni, amire automatikusan reagálnak a squadok.

A bonus packban lévő Gorup management System és Group Hotkeys csomaggal nem akad össze, de annál jobb, így ha ezt a scriptet használja valaki, a Bonus pack ezen részeit ne pakolja föl.

A Satellite Early Warning Network (a Cycrow féle SEWN) sem kell, mert azt is helyettesíti, bár ez a hálózat az elhagyott hajókra nem figyelmeztet, a SEWN igen.

A squadokhoz rendelt M5-ösök tudnak SAM (rakétaelhárító) szerepkörben harcolni a squadban, illetve felderítőként. Nem támadják meg az ellenséget, csak értesítik a squadot, az meg lerohanja az ellenséges hajókat. Ha van jumpdrive a squad minden hajójában, automatikusan használják.

A letölthető kézikönyvben minden benne van...

Kompatibilis az XTM-mel, XFP-vel és a NH moddal. A MARS-sal és a Combat moddal kombinálva teljesen átformálja a harcosok világát az X Univerzumban...
  • SaGa
    Az állomás parancsainál sincs?
    Ott kellene legyen egy Sell Station parancs...
    Ha megvolt, ki kell jelölni melyik állomást adod el. Az állomás eltűnik (felrobban), az árukészlete átlag áron, az állomás meg a vételi árán kerül elszámolásra és az érték bekerül az egyenlegedbe...
  • RJoco
    Hát példáúl van a FactoryComplexConstructor (FCC).
    Ezzel akár komplexeket is mozgathatunk.
    A Station Relocator igazán arra jó, ha egyik szektorból akarunk másikba menni, mert azt az FCC nem tudja.

Az FCC vezérlését konfigolni kell a beállitásokban.
  • NmJ
    sikerült eladnom az egyik álomásom de elég furán ment a dolog állítgattam mindent össez vissza azt hiszen az orders menüjében aztán egyszercsak kaptam 1 üzenetet hogy el van adva

Találtam 1 mamutot fe az meg nem akar szóbaállni velem mert tele van a raktere ércel meg rakétával meg hasonlókkal
    ki rakja azt valaha valahol egyáltalán???

végül a paranid állomás fuvarozó hajó nem tud dokkolni az argon hajógyárakba???

atz álomás odébbrakása hogy megy??? gondolom az se magától szik odébb
  • NmJ
    VALAKI ÍRJA MÁR LE PONTOSAN HOGY HOGYAN IS VAN AZ ÁLOMÁS ELADÁSAMERT ÉNSEHOL SE TALÁLOM SEMMILYEN MENÜBEN SE AZ ODÉB TELEPÍTÉST SE AZ ELADÁST

FENT VAN A STATION COMPLEX SELLER ÉS A STATION COMPLEX RELOCATOR IS

THX