20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Phoenix force
    Ahh, végre tudok velük dumálni.

Meg tudom nézni valahol, hogy milyen reputációm van Sohnen, Terran, Yaki, és "egyéb" fajokkal?
    Hogyan tudok Sohnen hajót vásárolni? A neten látom, hogy az m5-m3 kisebb reputációtól megvásárolható már, de nem lelem a módját. Kb mennyit kell melózni a kis hajók megvásárlásának lehetőségéhez?
    Lehet a Yakikkal növelni a reput?
  • tomonor
    pontosan. Kifejezőbben: scripteket használ, és szöveges formában működik. Vagyis mintha msn-eznél a hajóval/állomással. Továbbá csak azoknál működik, amelyekre van script írva. Célszerű a C gombra állítani (shift+c) vagy K-ra (shift+k)
  • SaGa
    Az stimmel, hogy be kell állítani, de nem attól Xtended, hogy nagyobb távból hívható, hanem attól, hogy az XTM-hez tartozó spéci beszélgetéseket lehet vele lebonyolítani. Pl a Sohnen gömbbel, vagy az OTAS HQ-val csak ezen keresztül lehet szóba elegyedni...
  • RJoco
    A Controls beállitásoknál be kell rá állitani egy gombot. Igy 7 km távolságról tudod hivni az állomást.
  • Phoenix force
    Mi az az extended communication?
    Azt hogy kell?
  • RJoco
    2. Sehogy. Sajna elég sokáig ott fog maradni. Az is lehet, hogy addig, mig ki nem lövöd.
    Ha van nagyobb pajzzsal rendelkező hajód, akkor neki kell menni full sebességgel és lőni, mint állat. Még a Titan-nal is igy szoktam leszedni.
    Egyedül a Galactica volt olyan, hogy az első 16 GPPC kapásból leszedte.
    Foglalni nem lehet.
  • SaGa
    Nem kell közelebb menni, de az extended communicationt kell használni, nem a simát...
  • Phoenix force
    Kivégzésre egyelőre maradok a A-PBE A-EPC kombónál az M4emen.
  • tomonor
    3. ja meg ion disruptor...
  • tomonor
    1. igen. taktikázz. van aki a magig is eljutott már (mint én :p )

2. várd meg míg elmegy mint mondtam. ez az XTM egyik újítása, sajna nem tehetsz másat. Volt amikor argon prime közepébe rakta be nekem, az állomásom mellé...

3. béta IRE, alpha PAC, mass driver.
  • Phoenix force
    1. Képtelen vagyok 13 kilóméternél közelebb menni a maghoz... Felaprít a giroszkóp.
  • Phoenix force
    1. Úgy érted, hogy beljebb kell mennem a kikerülve a giroszkópot?

2. Tényleg kivégzett.
    Hogy lehet egyáltalán elvontatni mellette a hyperiont?

3. Nem szívesen "csalnék". Melyik IREvel érdemes alfa vagy béta az esélyesebb?
  • tomonor
    1. belső gömbbel kommunikál, vagyis minnél beljebb vagy a göbbe annál nagyobb az esélye hogy megnyitja a csatornát

2. várd meg míg elmegy, rögtön kivégez, még akkor is ha egy M6.

3. igen, egy script kell hozzá, asszem a "Higher chance ship bailing" volt a kedvencem, így már akkor ugranak általában ha a fele a hull. Továbbá, ha nem akarsz scriptekkel vesződni, akkor a pajzsukat HEPT-el lődd, a hullt pedig IRE-vel. Úgy már észre fogod venni ha ki akar ugrani.
  • Phoenix force
    Megvan a "hiba". Ha kiadtam egy lassúbb hajónak (pl.: TS), hogy kövessen, akkor az autopilot max annyival hajlandó menni, hogy az engem követő hajó képes legyen velem jönni.
  • Phoenix force
    Ismét köszönök minden választ.

És ha szabad feltennék még néhányat.

1. Próbáltam elkezdeni a Sohnen 2 küldetést, de sehogy sem tudok velük kommunikálni. Itt azt írtátok korábban, hogy kijövet a gömbből lehet velük dumálni, de sehogy sem jön össze. Talán félreértek valamit...

2. Sohnen szektor előtt, ahol a Hyperion-t kéne összeszednem, kószál egy unknow hajó, meglehetősen pirosként. Én Sohnennek tippelem. Szabad őt ketté hajlítani? Esetleg elfoglalni?

3. Van valami tuti módszer a "kis" hajók elfoglalására? Oly sokat olvastam már, de egyiket sem találtam tutinak... A gond az, hogyha nagy fegyverrel lövöm, akkor sokszor túl későn veszem észre, hogy bekékül, és kivégzem. Ha meg kis fegyverrel kínálom a Hull-t, nem okozok elég kárt a berendezéseiben, hogy kiugorjon a pilóta, mielőtt teljesen lezabálom a "szerkezeti integritását"...
  • antigua
    KÖCCE !!! :)
  • tomonor
    az csak egy menjél ide, menjél oda script, fel kell hívni néhány embert, majd azok amode küldenek, stb. A lényeg hogy egy hajót kapsz végül.
  • antigua
    Hi ! Freddy TNT !

Érdeklődnék, hogy a Treasurehunt script milyen változást eszközöl a játékban ?

• tomonor
    Nem-nem, kezdjük ott hogy X2-ben nem voltak dokkoló kampók. Másik meg hogy X2 kevésbé volt olyan bugos mint az X3, tehát ott ha berepültek a pilóták egy gyárba, akkor rögtön kaptak maguknak egy hajót.

Camouflage is benne volt már az X2-ben. Kb 3 féle scriptet írtak már hozzá ám azt hallottam hogy mind bugos, illetve csak annyit csinál, hogy az ellenség nem lát téged=nem lő. Értelmetlen...

Jah, a pilótákat tényleg ne lődd le, a 2.0 patch javítja hogy ne foglaljanak el dokkolási kampót. Ha mégis lelőnéd akkor esik a repu, ugyanis akkor már ártatlanok/fajt váltottak kalózról sima fajra. Inkább kapd el őket és add el őket 1000 cr-ért a kalózoknak :p
  • SaGa
    Nem kell lelőni a pilótákat. Egy régi, talán X2-ben létezett hiba volt, hogy elfoglalták a dokkoló kapmpókat és ottragadtak. Rendesen updatelt X3-ban ez már nem áll fenn.

A kézikönyvben benne van, de nem játszható. Beletették a játékba, az adatbázisaiban benne is van, de nem írtak hozzá megfelelő scripteket. Ezzel a moddal használható, ha igaz...
  • Phoenix force
    Vannak kószáló hajóim, és én is gondoltam erre, viszont amikor csökkent a reputációm, azonnal ellenőriztem a pajzsokat, és mind maxon volt.
  • Phoenix force
    Tényleg lehet, hogy a pilóták lelövése a gond...
    De azokat elvileg le kell lőni, hogy ne dokkoljanak be, nem?

Más: a kézikönyvben azt olvastam (alapjáték), hogy van Camouflage Device... Viszont sehol nem találok erre utalást a játékban, és a fórumokon is csak letölthető verzió van. Hazudik a kézikönyv?
  • SaGa
    Van olyan hajód, ami nélküled csavarog az űrben? Automata kereskedő, felfedező, őrjárat, ilyesmi? Esetleg egy rossz helyre telepített gyár?

Ha ezeknek nekimegy egy argon hajó és felrobban, vagy ezek valamelyike megtámad olyan hajót, ami az argonoké, esik a reputáció.
  • Freddy TNT
    Ha a kiugró pilótát lelövöd akkor azért eshet a repu,mert azokat nem szabad már lőni.
  • Phoenix force
    Se hajó, se állomás nincs a környéken.

És azt különben is bemondják.
  • tomonor
    mellécélzol? >.<
  • Phoenix force
    Miért csökken az Argon reputációm, miközben ölöm a Ka'ak és a Pirate hajókat?
  • Phoenix force
    Hát ez nagyon kezdetleges...

Köszi a segítséget.
  • SaGa
    Az XTM és a Bonus pack nem a Plugin manageren keresztül települ, így azokat nem látod.

Amikor nézed a hajó parancsmenüjét, menj lejjebb, a tornyoknak kiadható beállítások alá. Ott van két slot, spéci "hajóparancsoknak", Valamelyikre ráböksz, nyit egy listát. Ott lesznek.

Itt kértféle parancsot találsz. Az egyik fajta "egyszer használatos", és általában a pilóta üzeneteiben találod meg az eredményét, a másik fajta fixen bekapcsol és látod a kijelölt slotban folyamatosan,míg ki nem veszed. Ilyen pl a MARS Auto Collect parancsa.
  • Phoenix force
    Hmm...
    Feltettem a plugin managert, majd feltettem a 2 plugint, de custom menü nem jelenik meg, és a special alatt sincs plusz parancs a TSemen...
    A Plugin managerben csak a 2 scriptet látom, semmi mást, pedig fent van az XTM és a bonus is. Vagy azokat nem is kell látnom?

Szóval valami ötlet, hogy működjön?
  • Freddy TNT
    Nézd a jó oldalát: 24.000 kreditért kaptál egy kis izgalmat
  • tomonor
    ROFLPWNT xD
  • RJoco
    Hiába, a kiváncsiságot meg kell fizetni
  • Phoenix force
    Ezt a pofátlanságot...
    Eladtak nekem egy "kincs" koordinátát 42 ezerért. Erre a kincs 18 ezer pénz volt.
  • tomonor
    Talán az AI belebonyolódott valamibe, vagy valami bug, vagy valamit érzékelt Betty, és nem mert többel menni.
  • Phoenix force
    mindegy, visszatöltöttem egy korábbi állást, és itt még jó...
  • Phoenix force
    A célkereszt melletti szám 80 és bekékül, a csík melletti szám is 80, és a csík maximumon van. Ahogy kikapcsolom az automata pilótát a csík vissza esik a 2/5-re, és marad a 80.

Egérrel tolom, semmi kiegészítő.
    A régi buster jól működött.
  • tomonor
    ja, megesik :p
  • SaGa
    A bbs-ekben néha jön olyan, hogy párezer creditért elárulja az illető pár (3-5) kalózbázis pontos helyét. Az egyik, amikor fizetni akartam, aszondja: Hülye vagy? Látom police licence-d van! Le akarsz buktatni mi? Nincs üzlet!...

• SaGa
    Milyen színű a sebességjelző szám, amikor "visszaesik"?

A saját sebességet mutató szám vagy kék (tényleges tempó), vagy sárga (beállított, elérendő tempó). A valós sebességet a csík mutatja mindig.
    Ha joysticckel tolod és a throttle nincs maximumon, az autopilota kikapcsolásakor arra akar beállni, amit az előír...