20430

F.A.Q

WAREZ-RULEZ ügyeket privátban intézzétek! Frissített FAQ!
  • Phoenix force
    Ajjaj... közel 7 óra szétszedni az Oriaxot... gondolom összerakni is annyi lesz.
    Nem baj, addig elvagyok az LX-el mint kis hajó.
  • Phoenix force
    Na úgy néz ki meggyógyult...
    Mielőtt felvette volna a cuccot, amit be akart vinni a kalóz szektorba, kiadtam neki egy sector trader parancsot. Néhány sikeres tranzakció után kapott még néhány manuál parancsot, és közben töröltem, illetve újra beállítottam az ellenséges adatokat. Végül universal trader parancs, és most engedelmes. Eddig...

Ja és jelentem, végre egy Oriax büszke tulajdonosa vagyok. Megy is az üzembe sorozat gyártásra!
  • SaGa
    a adtál neki "kézzel" parancsot (elugrás), mielőtt újra aktiválnád a Universal Trader parancsot, add el a rakományt "kézzel". A program ebből a szempontból nem túl önálló és ha valami van a raktérben az indulásnál, azt megtartja, nem kereskedik vele...
  • Phoenix force
    Az elugrás, meg az újra parancs kiadás már megvolt...
    Van a hajón fight 1/2, ráadásúl pont ECt szállít, tehát van belőle elég.
    Nekem az a fura, még a riadó hang sem csendül fel. Csak a csaj dumál, hogy megtámadták a hajómat.
    Megpróbálom a leírtakat, aztán ha nem megy, kigyomlálom a szektort, hogy ne legyen miért odamenni.
  • tomonor
    vagy ültesse át a pilótát egy másik hajóba...
  • SaGa
    A legegyszerűbb megoldás: "szólni" a hajónak, hogy ugorjon el egy barátságos szektorba, és ott újra kiadni a start unversal trade parancsot...
  • RJoco
    A baj az lehet, hogy azelött eldöntötte, hogy bemegy a szektorba, mielött elmentetted az állást. Így a mentés tartalmazza a bugot.
    A megoldás tényleg az, ha megválsz a pilótától. Esetleg raksz bele egy újat, hátha úgy megy. Vagy add ki neki újra a kereskedési parancsot.
  • RJoco
    Van egy Freigth Transporter Upgarade script is (ha jól emlékszem), amivel a hajótól 3 km-en belül lévő ládákat felszedi. Ez csak más által kilőtt hajókból kiesett ládákra vonatkozik (ill. ha te lövöd ki). És gyorsbillentyű is beállítható hozzá.
  • RJoco
    Bakker! Hát ezt nem elfelejtettem!
    Pedig direkt leszedtem a javítást! Na majd hétvégén kipróbálom úgy.
  • SaGa
    Van a hajón jumpdrive és EC? Meg kell talán a fight I szoftver is, hogy elugorjon a támadás elől...
  • Kockalovag
    Pilota kirug, hajo a bontoba, a penzbol meg bebaszol.
    Komolyra forditva a szot, jo kerdes, ha nem akarsz tovabb senvedni vele akkor tenyleg add el a hajot, vesztessz vele egy kisebb osszeget, de megpotolod es felszerelsz egy masikat.
  • Phoenix force
    Na erre már tényleg nem tudom mit mondjak... Letöltöttem RJoco oldaláról a terület tiltó scriptet, és ez a hajó olyan kemény, hogy még így is bemegy!!!
    Atom király. És amikor elkezdik halomra lőni, ahelyett, hogy felcsendülne a riadó, és neki állna békésebb vizekre ugrani, ő "bátran" továbbra is leszállok a bázison paranccsal tűr, amíg ki nem hal.
    Most már tuti, hogy bug, de vajon mit lehet ellene tenni?
  • Phoenix force
    Valamit nem értek. Ez az egy kereskedő erősködik csak... a többi szót fogad... Pedig azonos felszerelés, azonos beállítás.
  • Phoenix force
    Kár, hogy külön script kell hozzá, és nem elég az "ellenség" flag.
  • tomonor
    ha jól emlékszem van ehhez valami blokkoló script..
  • Phoenix force
    Könyörgöm, miért megy be a kereskedőhajóm az "ellenséges"-ként megjelölt kalóz szektor kellős közepére? 25. szintű pilóta trade 3as szoftverrel, és annyira ostoba, hogy még csak el sem ugrik.
  • Phoenix force
    Hehe... az Oriax potom 14 milla.
  • NONPLUSZULTRA
    Tehát az alap XTM-ben ezt nem javították ki?
    Kár, már rég megcsináltam a Sohnen küldiket, és anno én is frusztrált voltam emiatt - persze most is az lennék...
  • maniac78
    Nahh itt a cím: http://forum.egosoft.com/viewtopic.php?t=192479
    Warecollector. Ts és M6-os, vagy nagyobb osztályú hajónak lehet kiadni a parancsot a command/additional menüpont alatt. De csak sugárban szedi össze őket, mozgatni kell a hajót a hatósugáron kívül esőkhöz! És ráadásul különbséget tesz a legális és illegális között! Nekem bejött. Remélem más is hasznát tudja venni! :D:D:D:D
  • Phoenix force
    Szerintem RJoco egy korábbi hozzászólásomat teszteli...

A lényeg az, hogy egy jótét lélek kijavította az XTM bugját. Nevesítve amikor BBSen keresztül felajánl megvételre hajót, akkor valóban megvehető lesz. Íme: http://www.thexuniverse.com/forum/showthread.php?threadid=14567

De ha nincs kedved olvasgatni, akkor töltsd le ezt: http://rapidshare.com/files/194288171/plugin.XTM.BBS.Offer.ShipsSale.Soh.xml
    Másold be a script könyvtárba (azaz írd felül a rosszat)!
    Majd nyomj egy "reinit script cache"-t a script editorban!

Bocsi az őskori linkekért, de van még 3 napom a noob flagből.
  • NONPLUSZULTRA
    Baromira érdekel, hogy melyik (hányas) XTM-et használod, mert ez egy alap bug volt, senki sem kapta meg az ajcsi hajókat korábban, és a legutóbbi XTM ben már állítólag az ilyen hibákat kijavították...

Azért fontos nekem, mert mindenképpen újra akarom kezdeni az XTM-et amint lesz gépem ugyanis elfüstölt az előző... A Terran Conflict meg bizonyos fokig kiábrándulás számomra.
  • Phoenix force
    Naszóval... megvan az első Lilith hajóm.
    Már a második dokkoláskor megvehettem a BBStől.

Letöltötted a megfelelő javítást?
    Nyomtál reinit-et?
  • maniac78
    Lool bocsesz Tomonor, most olvastam újra a válaszod én voltam.
    Egyébként ha jól emléksze a Split Mercenary Outpostot, nem nagyon emlegetitek itt. Pedig 5 000-be sem kerül, és gyorsabban termelődik! kb 200 elég is egy Xenon P Raider ladikhoz.
  • maniac78
    Na basszus linkelni akartam a Warecollector nevű scriptet, de azt írta, hogy biztonsági okokból 30 napig ezt nem tehetem!
    A levelem persze eltűnt kezdhettem elölről, megint.
    Bocs, én is felkaptam a vizet.
    Közben megoldódott a script kb 5km sugarú gömbben minden felszed pillanatok alatt. Tippeltem, mert én a Keámban csücsültem a Teladi M7-esem szedte őket. Leírása szerint Tractor beam kell hozzá, de lehet hogy kutyulom valamivel, minden esetre volt a hajón. Nem vagyok ám ilyen feledékeny, csak játék közben, még vagy háromfelé figyelek ezért nemtom pontosan!
    Jó hosszú lett, Sorry!
  • Kockalovag
    Ilyet en is szeretnek talalni
  • tomonor
    azok nincsenek alapba ott, valszeg elfogadtál egy kereső küldit, és odaspawnolta azt.

Collector script? Mire gondolsz? o.o
  • tomonor
    bocsánatot kértem. Ebben neked mi a MAGAMRAVESZEMAZEGÉSZETMERILYENNOOBVAGYOK??! -.-'''
  • tomonor
    ...
  • maniac78
    Most regisztráltam, és minimum 24 órának el kellett telnie, hogy hozzászólhassak. Kipróbáltam, sikerült, így már tiszta?
    De ha ilyen kicsiny dolgokat magadra veszel, akkor tévedtem veled kapcs.
  • tomonor
    lol bocsi, hamarabb töltöttem be az oldalt mint amikor írtad a félrenyúlást xD
  • tomonor
    spam?
  • maniac78
    Félrenyúltam bocsesz!
    Ha valikit érdekel találtam egy Terran ODIN-t Rolk's Legacy-ban, 94milla + nyersanyag (26 0 7) a helye!
    Tud valaki egy jó kis Collector scriptet?
  • maniac78
    212
  • Kockalovag
    Gondolom az, hogy nekem pl napi 2-3 oram van (vagyis szanok) gep elott kockulasra, filmnezes nincs benne. Ezt az idot nem arra akarom forditani, hogy varjam 2 farmombol mikor jon ossze 100k Cr vagy valamennyi. Ha majd jobban iparosodott leszek nem kell majd annyi SETA sem, mert tobb gyar->jobban jon a penz, konnyeben megtudom venni amit akarok. Most is amikor jatszom Sat-ot telepitek, pirate-ra vafaszom, felterkepezek hasonlok. Bar ez a nyeszlett kis Buster mar kezd kikopni alollam .
    A masik meg szerintem mindenki mast elvez a jatekban. En pl szeretnek eleg nagy iparositast vegigvinni. Alapbol a kedvenc jatekaim is a Sim city, Galactic civilization meg hasonlok, nemeppen az a hu de nagyon hentelesre orientalt gamek. Tomoren ennyi.

ui.: imadom ezeket a kis fejeket
  • SaGa
    Úgy őszintén. Ennek mi az értelme? A hosszú seta közben zuhan a szinted mindenben, meg a játékok célja nem az, hogy a gép játszon és mindenáron nyerjen, hanem az, hogy Te töltsd vele az idődet, amikor épp ráérsz...
  • RJoco
    Kikapcsnál leállhat a SETA. Előfordúl, hogy küld egy jelet.
    Nekem is volt olyan egerem, ami kibillentette a képernyőkimélőt.
  • Kockalovag
    Eleg messzire elhutztam szoval a scannalest kizarhatom, az eger meg radios, 5 perc utan meg kikapcsol ha nincs mozgas and/or kattintas. Majd meg kideritem
  • RJoco
    Az egérre figyelj, mert ha mozog a ház, mozoghat az egér is. Vagy a macsak vadászta le billen keresztül :)

Én is csináltam ezt, de én egy aszteroida közvetlen közelébe repültem. Ha jól emlékszem President's End-ben.
    Senki meg nem zavart.
  • tomonor
    kis mozdulásra illetve rendőri szkennelésre kapcsol ki. Ha egy nyugalmas helyet akarsz, ahol lehet setazni naphosszat, az Light of Elysium. A rendőrökhöz ne repülj közel.
  • Kockalovag
    Ujjab oriasi problemam merult fel, a neve: SETA
    Ez a mocskos dog allandoan kikapcsol. Elmegyek meloba, hazajovok, kikapcsolt, elmegyek kabatot venni, hazajovok, kikapcsolt.
    Gondoltam ra hogy scannelnek a fakabatok vagy valami, elhuztam a halal f*szaba 100km-re lefele, meg az allomasokat se lattam meg hajokat se meg semmit, hat nem kikapcsolt ez a nyavaja mikor megint hazaertem. Nagyon idegesito.