81526
-
egy van még amit nem tudok itt jól megvalósítani
de lehet nem tudom jól leírni
van egy labda amire ketten megyünk az ellenféllel átlósan keresztezve egyást a labdánál, ha nem csinálok semmit kb egyszerre érünk oda, na viszont 2009-ben volt olyan hogy a jobb analóggal kicsit átlósan megtolva elpöccintettem hajszállal megelőzve pl a védőt és egyben lendületből elis mentem mellette, na ezt itt nem tudtam eddig megcsinálni. -
Balázs 17 #60173 focizol is vagy csak focis játékokkal játszol? -
2v1nél nagy bajom volt az emberváltással, amit a PES6os végig 2v2őzés tapasztalataival hasonlítottam össze septiben:
Nem oda vált ember, ahova szeretné az ember, és jó lenne.
Sőt, sokszor nem is enged odaváltani 5-10 emberváltás nyomás után. 2-3 olyan ember között teszi ezt, ami nekem nem jó.
Emlékszem, hogy 2v2őztünk régen, nyomtam váltást, szélen indultam, kaptam stb.. most tök szarul csinálta ezt a dolgot.
Az automata váltás része érdekes, ha gyors az ember, tudja, melyikkel van, de volt néha érdekes, azt hittem azzal vagyok, közben Termi irányította. :D -
na tese olvasod ami írva vagyon
ezek pont amiatt vannak
én pont úgy szeretnék elfutni hogy a labdát hosszan megtolom , de nemhogy három méter, de egyis ritkán jön össze, szval ez elég hihetetlen
a 20 méterre elpattan meg lol csak........ -
karmacoma #60170 Én viszonylag sokat "konzolfifázam" mostanság. Elképesztően jól sikerült játék amúgy, rengeteg ötlettel, közel tökéletes fizikával és remek mozgásokkal. Ha többen vagyunk valószínűleg elő fog kerülni párszor egy-egy összejövetelen, de mióta nyomtam pár meccset az új PES-el eszembe se jutott, hogy elővegyem. Valahogy én itt érzem, hogy focizok.
Btw: Ezen a késés dolgon sokat tűnődtem. Lehet nekem mást jelent ez, de kb csak azt veszem észre, hogy mikor a játékos lábától távolabb kerül a labda labdavezetés közben, akkor eltart 1 pillanatig míg beéri, és megcsinálja a mozdulatot. A tavalyiban ragadt a labda és ha volt egy gyors és jól cselező ember a pályán értelme sem volt egymás ellen játszani, mert csak húzogatni kellett jobbra balra a labdát. Most 1-2 cselt jól össze lehet hozni, de már közben tervezgetni kell, hogy hova adom tovább, vagy rálövöm-e. Nekem tetszik így. -
Balázs 17 #60169 ez a lassulás úgy szar ahogy van, ezért is toltam kb 5meccset demóval, minden második meccsen kiléptem mert felkúrt:D
néha amikor elakarok futni, mint a régebi részekben, kb 3méterre megtolja labdát aztán már ott is védő
meg labdaátvétel is eléggé el lett rontva szerintem, egy full teknikás embertől is elpattan 20méterre -
a hétvégén 4-5 meccset nyomtam xbox360-on a fifa 2010-et és baromi jó !
ha a pes 2010 netkódja ismét sz@r lesz és nem lehet normálisan online játszani, akkor beszerzek egy konzolt fifával
úgy is csak 1 játékkal játszok, attól legalább elvárnám, hogy az olyan is legyen és semmit sem érnek ezek a játékok multi nélkül, ráadásul haverom mondta, hogy teljesen lag mentes az online játék
Ezt érdemes végig nézni:
fifa 2010 videoteszt -
A reakció idő lassú ez vitán felüli, de pl. az előbb említett "sprintet csak a megfelelő alkalommal kell használni" módszerrel azért sok szempontból játszhatóbb a játék pl. labdalevétel, lövés, cselek sokkal jobban mennek mint sprint gomb mellett
valóba előre kell gondolkodni, hogy mi is legyen a következő lépés, de a kapáslövés nem nagyon akar összejönni, úgy mint korábban ( azaz közel se annyiszor, és úgy és akkor amikor szeretném ), nekem a szögletek se mennek úgy mint előtte,de ez csak gyakorlás kérdése
A legbosszantóbb akkor is a manuális emberváltás hiánya !
Peti 2vs1 nél milyen volt így játszani, hogy a gép állandóan beleszól az emberváltásba ?
Mondjuk az is érdekes, hogy a játék megjelenésével egyidőben lesz már hivatalos javítás is ... vajon mit tartalmaz ? erről már van valami infó ? -
többség :-)
annak a többségnek érdemes lenne a #60149-et megfontolnia...
Egyébként amit idéztem külföldi fórum , hogy erről van-e szó pont írták hogy van akinél volt ilyen lassulás másnál meg más gépen nem.
De nem tudom ugyanerről volt-e szó mert arra senkise vette a fáradságot, hogy leírja ide.
-
ez nem így van
mikor már előre nyomtam a paszt még csodálkoztam is, hogy de jó milyen gyorsan továbbpasszolja, mivel fifa 09-ben akkor a hülye gép vissza próbálta kényszerítőzni.
De itt nem erről van szó, konkrét példában egy belőtt pasz volt ami a középpen állótól kicsit messze elpattant és mire lőtt volna oda lett a helyzet. Szerintem tök egyértelmű, hogy gyors futással ment a labda felé ezért mozgott így utánna kipróbáltam direkt ilyen szitut és nem csinálta ezt.
Esetleg az lehet hogy z én játékstílusomnál nem nyomom mindig ész nélkül az R1-et de nem azért gyors mert előre nyomom.
Egyik példa azt hiszem pont olyasmi volt aminél befordultam a kapu felé és utánna lőtt.
Tegnap is volt egy hasonló szitum Amauri-val mikor szinte háttal vette át kicsit befordulva kapura lőtte csak lestem milyen jó ütemben, ha ennél gyorsabban csinálja az már valószínűtlen. Kár, hogy nem vettem fel.
De #60112-en se úgy látszik mintha sokáig tökölne.
-
Én is hasonló gondokkal küzdök. Meg nálam még az is gond, hogy sokat váltogatok nextgen FIFA és PES között, így nehezebb is a cselekre rászokni. De alakul... -
De amúgy sem ez a lényeg. Szerintem a többség ellen próbálsz meg bizonygatni olyan dolgot ami kurvára nem lényeges abból a szempontból, hogy Téged nem zavar - és így észre sem veszed - egy olyan dolga a játéknak ami 95% szerint létezik. Szerintem Te egyszerűen rátalálsz könnyen a játék ütemére és így fel sem tűnik ha valami kevésbé reagál gyorsan. Érdemes egyébként elővenni a PES 2009-et 2008-at egy masszív 2010 játék után. Érezhető mennyivel bőkezűbben bánik a reakcióidővel :D -
én az egy-egy ellenit nem tudom jól előzőben egy ember melett pl sima irányváltoztatással vagy kis elhúzással elvittem, most meg nyomok egy l2-t nyomom a két analógot aztán lesz egy csel ami van amikor tök jó van amikor pont sima elhúzás kéne.
Nekem az tetszene hogy pl jobb analóg kétszer fel felfele elhúzás kétszer jobbra gyors megtolás és így tovább, de erre a cselezésre nem áll még rá a kezem. -
De azért kabarénak tökéletes volt ez a pár meccs, rég röhögtem ennyit :D
Remélem a teljesben azért más lesz... -
Szerintem azzal a GIF-el sokat nem lehet bizonyítani... :) Csak azt, hogy jók a reflexeid :D -
Nekem is csak a passz lövés ívelés lassú (vagyis minden rúgó mozdulat:DDDD). Vagyis néha rohadjon meg, hogy annyit vár. :D -
Szerintem meg egyszerűen Téged ez nem zavar. Ennyi. És így nem is veszed észre, mert eleve úgy játszol, hogy már előre még passz közben nyomod a következő cselt, lövést (ami ugye a PES egyik előnye, hogy lehet)... Szerintem ezt úgy lehetne csak bizonyítani, hogy szinkronban látjuk a gamepad-et és a képernyőt és egy-egy gombnyomásnál lelassítjuk az eseményeket. Szerintem ez inkább nehezítés a játékban, mint rossz programozás. Elvárják, hogy előre gondolkodjunk... Engem már nem zavar. -
ember konkrét példát mutattam rá, most írtam
még a srác is aki az övét felrakta elismerte, hogy igen nálam nem úgy reagált
csak észrevenném ha olyanokat csinálna -
Én még azt nem érzem, hogyha megnyomom a sprintet, akkor hogyan tudok kontrollált mozdulatokat csinálni utána.
Mert pl. 2009ben ha nyomtad a sprintet, és pl. egy oldalirányt, pontosan tudtad, hogy hova fogja megtolni, meg ha elengeded, akkor tudtad, hogy mit fog csinálni. Itt még elég megfoghatatlan számomra. Meg kell tanulni.
Nyilván szar az ütem, amiben tolom, néha tök belassul a csávó, meg ilyenek.
Persze látom, mások már vágják a témát. :D -
egyébként tegnap esti meccsen úgy éreztem, hogy a pasz gomb lassú nekem vmiért amit eddig nem tapasztaltam egy meccsen sem, de csak a pasz lövés ívelés semmi más nem.
Valószínűleg ez a gamepad miatt lehetett ugye ezt már szét kellett kapnom benne a gombok latti műanyag el volt repedve vagy szakadva úgy kellett megmahinálnom, holott egy ilyen műanyagot ha lehetne külön kapni csak ki kéne cserélni, de nem a LOgitech csak egész gamepadot cserél, de szerintük ha bentmarad a gomb és lassan jön vissza az nem hiba. -
Én is. Minden ismerősöm erre panaszkodik (az animokon kívül). De egyébként Brekinél ez lehet egyszerű megszokás. Észre sem veszi, hogy később reagál, mert ő tipikusan az a játékos aki amikor passzol már a lövést tervezi :) -
Na tisztázzuk
Volt egy példa Gif ami ezt hivatott megmutatni ahol tényleg lassan reagált az alapján utánna kipróbáltam nem reagált lassan hasonló szituban felis raktam róla két gif-et sőt még idéztem is külföldi fórumról, hogy arról van-e szó.
Aztán kiderült amit #60149-ban írnak olyasmiról lehet szó, legalábbis az adott esetben majdnem biztos.
És az hogy csak én írom, hogy nem reagál lassan nem azt jelenti, hogy mindenki másnál lassan reagál
-
Minden esetre várom a teljest, addig nem foglalkozom késésekkel, stb.
Egyébként néha olyan érzés, mintha neten nyomnám viszonylag szar pinggel. és nem csak a sprint miatt. :) De tény, hogy a sprint még jobban lassít, el van úgy eléggé húzva az ütem, amikor tud valaki valamit csinálni, bár a gép olyanokat csinál, hogy csak na.
Mondjuk ami nem tetszik, bár valósághű, hogy nyomok egy sprintet, aztán bár elengedem a sprintet, de még 3-4 lépést fut tovább sprintben.. jó, oké, nem olyan könnyű megállni.. :D -
Hétvégén nyomtunk egy kis PESt, szakadtunk a röhögéstől, annyira lámák voltunk benne. 2v1et nyomtunk gép ellen. :D
Meg egymás ellen is.
Hát van még mit szokni rajta, főleg, ha szerintetek ez így frankó. :)
Néha úgy érzem, hogy jégpályán vannak a játékosok, és nem is akarnak reagálni a dolgokra. Valahogy labda nélkül is olyan körülményes néha a játékos, nyomom a sprintet, aztán mire az megmozdul, sehol nincs a csatár, aki csak egyenesen viszi a labdát.
Néha meg simán jó.. Lehet játékos függő. Mi lesz gyenge csapattal, meg játékossal?
El se tudom képzelni így egyelőre a Become módot, ill. elvileg így akkor nehéz lesz... :D
-
Eddig én csak tőled hallottam azt hogy nem reagál lassan... -
"sprintet csak a megfelelő alkalommal kell használni"
igen ez a megoldás, ezt már én is írtam többször, szóval az valóban ne is próbálkozzon vele akinek a sprintre ragadt a keze :) -
jfehervari #60148 ok köszi -
talán mert nincs benne?
egyik demóban sem volt kommentár -
értsd már meg, hogy ez a lassú reagálás nincs mindenkinél
én pl semmi ilyesmit nem tapasztaltam ezt gif-en is mutattam -
Flashly #60145 "Hála Istennek a "késés" megmaradt..." pfff, hát ez remek... sikerült akkor elcseszniük az egyetlen játszható foci játékot PC-re... ha télleg így lesz PC-n is, hogy megmarad a lassú reagálás, akkor nem is játszok vele :/ nekem nem hiányzik hogy felidegesítsem magam azzal hogy nem passzol vagy rúg időben a játékosom :/ -
jfehervari #60144 Nekem a demón nincs koment miért? -
tényleg jöhetne már, egész évben erre vártam 

-
Balázs 17 #60142 ASDSDFfdf:
jól hangzik, jöjjön már
-
karmacoma #60141 Ma nyomtam pár meccset az olasz xbox verzióval. Hatalmas az előrelépés a demo-hoz képest. A kapusokat nem kijavították, hanem teljesen újradolgozták. Nagyon jól helyezkednek, jó ütemben mozdulnak ki, és nem adnak 10 gólpasszt meccsenként. Hála Istennek a "késés" megmaradt, úgyhogy továbbra se arról szól a játék, hogy Agüero-val körbefutod 3* a védelmet. Amúgy annyi a titka, hogy a sprintet csak a megfelelő alkalommal kell használni. 3 meccs után megszokható az egész. Remélem minél hamarabb meg lehet venni PC-re. -
azzal a különbséggel h a 2K konzolon is szarrá veri az EA nba-jét ;D -
-
Nagyi2pac #60138 NBA 2K10-el én is fogok majd játszani.. 
Ez olyan mint a PES PC-n csak épp kosaras játék!:P -
A PES-nek is jót tenne egy kis konkurencia erősítés. Bár addig nincs gond amíg ők okosan a teljes portot adják ki PC-re.
Breki! Shift + Del :D -
NBA 2K10 ezzel én is játszok, gyönyörű grafikája van és a fizika is eszméletlen jó lett...
Bárcsak a Fifa is idáig fejlődne, de szerintem az EA a végén a Fifa -t sem fogja PC -re kidobni, úgy ahogy az NBA -t és a NHL -t
-
Mert van aki hülye és lusta megszokni a jó focit PES-en. Nem is értem, hogyan tudnak tartósan a FIFA-val PC-n nyomni. Sírok... Feltettem az NBA 2k10-et. Szebb, mint konzolon. Még, hogy nem lehet nextgen grafikát PC-re portolni :P