15
-
Mice #15 na neee
bármi?? -
GABOR16 #14 Segít megtalálni a közös egyenletet, ami a tudósok szerint egy olyan egyellet amiből bármi kiszámolható. -
Mice #13 ok, tegyük fel, hogy megtalálom ezeket a hullámokat. Tegyük fel, hogy nem a fizikához $$$$hülye ember vagyok hanem valami prof és megyek, hogy megvannak a hullámok. Mire is jó ez nekem? -
Godefroy #12 Hali!
Na most én lefuttatam pár számítást ezzel, de hogy mik azok a kreditek amit ad érte, illetve hogy külde el számomra rejtély.
Meg az is, hogy tényleg mit csinál ez a program:-)
-
#11 Réééészecske vagyok vagy huuuulláámm......
:P
^^Aki tudja miről beszélek... ;D (ugye Ratty :P) -
Ratty #10 Hát gyakorlatilag annyit kutatnak ezzel, hogy a gravitációs hullámok tényleg lteznek-e vagy nem. Hogy mik is azok a grav hullámok? Képzeld el a téridőt, mint egy nagy lepedőt, és ugye ha van benne különböző súlyú objektum, akkor begörbül, ha ügyes vagy és meglöksz egy másik kis golyócskát akkor az keringeni fog körülötte. Szerintem ezt a szemléltetést mindenki látta már. Na most képzeld el így a naprendszert, közepén a nap, és pár fényévnyira körülötte van hatás (tehát be van mélyedve a lepedő) És mi van ha a Nap felrobban? :)Hullámok indulnak el a lepedőn, és gyakorlatilag ilyeneket keresnek :)
Amúgy jó a projekt, bár ez 5letes volt, meg olcsób is mint ráküldeni valami nagyobb clusterre:D -
#9 Jó ez a projekt.
Még egyelőre nem teljesen világos számomra, miért ezzel tudnánk kimutatni a gravitációs hulámokat, ha komoly dollár milliós kísérletekkel még nem sikerült.
Ha jó a képernyővédője akkor letöltöm.
Amúgy szerintem is léteznek gravitációs hullámok és úgy hívják őket, hogy részecske.;)))) -
Runo #8 Csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy több projekt is van, amit magánszemélyek gépének processzoridejével próbálnak "megoldani".
Pl a rákkutatás..... -
#7 gravitációs hullámok jelenlétének igazolására keresnek alkalmas csillagokat .. -
Flashy #6 nem pazarlom a gépidőmet végtelen projektekre. főleg hogy kemény Celsius fokokat jelent a processzorra nézve, ami télen még oké, de ahogy melegszik az idő, nem lesz szükség pótfűtésre :D ha valamit számoltatnék, talán ezt az Einsteinest. a rákkutatás is jó ügy, de abban még kevésbé bízok hogy arra fordítják a gépidőt. -
#5 első olvasásra az jött le hogy a gravitációt kutatják, de így, távoli csillagokat kutatni .. ehh :( -
#4 én meg nem pazarlom a gépidőt olyan programra, ami a fene tudja mit csinál a gépemen és mit küldd el valakinek...... -
Andris #3 őőő... Nekem nem teljesen jött le, hogy mit is kutatnak. De szerintem ők sem tudják. Sőt lehet, hogy kamu az egész és közben biofegyvert kísérleteznek ki a felhasználók gépein
"rátaláljunk valamire, ami kivételes pillanata lehet mind az elméleti, mind a gyakorlati fizikának...A szóban forgó hullámok a tér és idő hajszálnyi fodrozódásai..." -
#2 inkább ebbe ölöm a felesleges processzoridőmet mint a seti-be .. ennek pár faktoriálissal alacsonyabb a valószínűtlensége ;] -
Freddy TNT #1 Hajrá ! Ez egy nagyon jó projekt ! (a seti-re épülők)