Már több mint 55 ezer résztvevője van az Einstein@Home-nak

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

na neee
bármi??

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Segít megtalálni a közös egyenletet, ami a tudósok szerint egy olyan egyellet amibõl bármi kiszámolható.

ilyen feltételek mellett nem éri meg... ez az egész nem tetszik.. ..-ohh.. már látom a fényt az alagút végén!.. -te h*lye.. az csak a vonat!...

ok, tegyük fel, hogy megtalálom ezeket a hullámokat. Tegyük fel, hogy nem a fizikához $$$$hülye ember vagyok hanem valami prof és megyek, hogy megvannak a hullámok. Mire is jó ez nekem?

Hi! I\'m a signature virus. Copy me into your signature to help me spread.

Hali!

Na most én lefuttatam pár számítást ezzel, de hogy mik azok a kreditek amit ad érte, illetve hogy külde el számomra rejtély.
Meg az is, hogy tényleg mit csinál ez a program:-)

Baromi ronda ez az új dizájn!

Ahhoj
Réééészecske vagyok vagy huuuulláámm......
😛
^^Aki tudja mirõl beszélek... ;D (ugye Ratty 😛)

Hát gyakorlatilag annyit kutatnak ezzel, hogy a gravitációs hullámok tényleg lteznek-e vagy nem. Hogy mik is azok a grav hullámok? Képzeld el a téridõt, mint egy nagy lepedõt, és ugye ha van benne különbözõ súlyú objektum, akkor begörbül, ha ügyes vagy és meglöksz egy másik kis golyócskát akkor az keringeni fog körülötte. Szerintem ezt a szemléltetést mindenki látta már. Na most képzeld el így a naprendszert, közepén a nap, és pár fényévnyira körülötte van hatás (tehát be van mélyedve a lepedõ) És mi van ha a Nap felrobban? 😊Hullámok indulnak el a lepedõn, és gyakorlatilag ilyeneket keresnek 😊
Amúgy jó a projekt, bár ez 5letes volt, meg olcsób is mint ráküldeni valami nagyobb clusterre😄

NEXUS6
Jó ez a projekt.
Még egyelõre nem teljesen világos számomra, miért ezzel tudnánk kimutatni a gravitációs hulámokat, ha komoly dollár milliós kísérletekkel még nem sikerült.
Ha jó a képernyõvédõje akkor letöltöm.

Amúgy szerintem is léteznek gravitációs hullámok és úgy hívják õket, hogy részecske.😉)))

Histeria est magistra vitae. Ez nem trollkodás, ez online graffiti! ;) https://suno.com/@nexus65ongs

Csak úgy mellékesen megjegyezném, hogy több projekt is van, amit magánszemélyek gépének processzoridejével próbálnak "megoldani".
Pl a rákkutatás.....

Ez itt a reklám helye! Ha szeretné, hogy az Ön hirdetése jelenjen meg ITT, nem kell mást tennie, mint küld egy 5000ft-ról kiállított csekket :)

[HUN]PAStheLoD
gravitációs hullámok jelenlétének igazolására keresnek alkalmas csillagokat ..

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

nem pazarlom a gépidõmet végtelen projektekre. fõleg hogy kemény Celsius fokokat jelent a processzorra nézve, ami télen még oké, de ahogy melegszik az idõ, nem lesz szükség pótfûtésre 😄 ha valamit számoltatnék, talán ezt az Einsteinest. a rákkutatás is jó ügy, de abban még kevésbé bízok hogy arra fordítják a gépidõt.

nemcsakfeel2sch
elsõ olvasásra az jött le hogy a gravitációt kutatják, de így, távoli csillagokat kutatni .. ehh 😞

Undorítóak a galambok, mert halálos betegséget terjesztenek. Vigyázz! A kutyák rühösek vagy sánták.

Frank99
én meg nem pazarlom a gépidõt olyan programra, ami a fene tudja mit csinál a gépemen és mit küldd el valakinek......

Politikusainkkal nem az a baj, hogy rosszabbak nálunk, hanem, hogy nem jobbak

õõõ... Nekem nem teljesen jött le, hogy mit is kutatnak. De szerintem õk sem tudják. Sõt lehet, hogy kamu az egész és közben biofegyvert kísérleteznek ki a felhasználók gépein <#mf2>

"rátaláljunk valamire, ami kivételes pillanata lehet mind az elméleti, mind a gyakorlati fizikának...A szóban forgó hullámok a tér és idõ hajszálnyi fodrozódásai..."

TURMIX - Szinkronparódia letölthető: http://turmix2005.uw.hu

[HUN]PAStheLoD
inkább ebbe ölöm a felesleges processzoridõmet mint a seti-be .. ennek pár faktoriálissal alacsonyabb a valószínûtlensége ;]

hátö .. az előző aláírásom sokkal jobb volt :]

Hajrá ! Ez egy nagyon jó projekt ! (a seti-re épülõk)